2015.07.03. 09:25:12 (41)
Lejàrt a szezonja de idén sok ujdonsàg került a nemlétező kamràmba.pl orgona lekvàr,fenyő-bodza-orgona szőrp- ,pàlinkàs cseresznye lekvàr és jön a szeder több vàltozatban
  2015.07.01. 15:48:57 (40)
Szépségem Azóta már elmúlt néhány nap, kopik szépen, eleget mancsolok vízbenÉs rendszeresen "kenyem" magam
  2015.07.01. 13:18:18 (39)
Julikám
Utána azért krémezd is be a kacsóidat ha ajánlhatom
  2015.06.30. 20:52:32 (38)
a 10-edik napon már alig látszott.
Ekkor elkövettem ugyanazt a hibát: Gondolva, h. már kiszíneskedte magát, hiszen a színe is világosabb lett..összedaraboltam, s feltettem főzni. Félődőben már láttam, h. ajjaj..ekkor kesztyűt húztam. Kicsit későn
  2015.06.30. 20:02:33 (37)
És a "színe" mivel jött le? Lekopott? Vagy sikerült valamivel leszedni?
  2015.06.30. 10:47:29 (36)
Összejött..tényleg nagy munka, de a forrón kóstolt íz alapján megérte
S csapódott még hozzá bodzavirág, termesztőtől, nem útszéli, annak szörpösítése már csak ujjgyakorlat volt a zöld dióhoz viszonyítva
  2015.06.17. 10:46:33 (35)
Szívesen! Nekem a Szomolyai fekete cseresznyére is csak ez hat.
  2015.06.17. 09:59:04 (34)
Ma kipróbálom, többen ugyanezt jelezték, remélem hat.
Köszönöm kedvességedet!!!!
  2015.06.17. 08:45:32 (33)
A citromnál sokkal hatékonyabb a citromsav kevés meleg vízben oldva.
  2015.06.16. 07:55:37 (32)
egyelőre pl, mivel nem vettem gumikesztyűt a művelethez, olyanok a kezeim, mintha hónapok óta nem mostam volna meg..volt már szódabikarbona, citrom...áhh
Számban az íze, mennyei...összehozom, veszek védőkesztyűt és hajrá Most van a zölddió begyűjt.legoptimálisabb ideje, szerencsére kicsilányka párja gazda(is), vasárnap délben leszedték, este nálam volt...
Majd beszámolok elkészültéről és ha/!/ sikerül, közreadom.
  2015.06.15. 23:44:38 (31)
Hú, nagy fába vágtad ..
Láttam a Borbás Marcsi műsorában ahogy csinálták, rögtön lemondtam róla. Naaaagy macera! Beáztatta 10 napra (a keserű íze miatt kell), utána főzték, szegfűszeggel fahéj citrom ha jól emlékszem, pépesít,.. meg még volt valami gyümölcs, nem emlékszem, neten biztos fent van.

Remélem lesz aki megírja hogy kell, hátha van egyszerűbb verzió. Akkor én is megpróbálnám, mert biztos különleges, még nem ettem eddig.
  2015.06.15. 21:44:02 (30)
Hozzáértés nélkül, azaz életemben először kitaláltam: visszahozom gyermekkorom ízét, a ZÖLDDIÓ lekvárt.
Sajnos nem volt kitől megkérdezni, a netre hagyatkoztam ahonnan levettem egy klasszikusnak tűnő receptet..

Nem egyszerű, nem is tudom, sikerül-e?
Zölddió megmosva, két vége levágva, villával megszúrkálva, víz ellepi nagy üvegben. ITT tartok..a recept szerint ezt 10 napig cserélni kell, de 2-3 nap múlva egyenként(?!) a diókba fahéjat-szegfűszeget kell szúrni...ez kicsit ijesztő...és a továbbiak sem a sima-ügy kategóriába tartoznak.


Van egy olyan köztünk, akinek személyes (nem net) tapasztalata van???
  2015.06.13. 14:56:38 (29)
Hoppá! Ez nagyon finomnak tűnik, meg fogom csinálni!
  2010.09.10. 09:14:14 (28)
Bodzázni én is szoktam,de a helyzet az,hogy nem azért kell átpaszírozni,mert szeretem-nem szeretem a magokat,hanem mert enyhén mérgezőek .
  2010.09.09. 21:00:23 (27)
Köszi szépen!
  2010.09.09. 17:35:33 (26)
Rozmaringos almazselé

Hozzávalók:1 kg savanykás alma. 0,5 kg körte, 0,5 kg paradicsom, 1-2 ág friss rozmaring, 0.5 kg cukor, 3 db citrom leve, 1 csomag lekvárzselésítő (1:2 arányban).

Elkészítése:Almát és a körtét mossuk meg alaposan, majd vágjuk négyfelé és vegyük ki a magházát. Daraboljuk fel, de a héját hagyjuk rajta. Tegyük egy nagy lábasba és vágjuk bele a paradicsomokat is. Adjunk hozzá egy szál friss rozmaringot és a citrom levét is. Öntsünk annyi vizet rá, hogy épp ellepje, majd főzzük körülbelül 15 percig. Ha elkészült vegyük le a tűzről, majd finomlyukú szitán passzírozzuk át.Az így kapott almáspürét hagyjuk egy kicsit kihűlni, majd keverjük bele a lekvárzselésítőt. Forraljuk fel újra, és ezután keverjük bele a cukrot.

Alaposan kimosott és lecsepegtetett befőttesüvegekbe tegyünk egy kis ág friss rozmaringot, majd erre szedjük a forrásban levő zselét. Jól zárjuk le, és fordítsuk azonnal fejre, így tartósítószer nélkül tudjuk elkészíteni. Pár perc elteltével már tehetjük is be az éléskamránkba.Különleges kiegészítője lehet báránysülteknek, pecsenyéknek, de nagyon jól illik sajtokhoz és rizses ételekhez is. Különleges és egyedi ajándék is lehet ínyenceknek.(Kaldeneker György receptjei
  2010.09.08. 22:18:21 (25)
Nincs valakinek finom almadzsem, esetleg lekvár receptje?
  2010.07.23. 22:21:31 (24)
Én most almalekvárral próbálkoznék meg.
  2010.07.18. 21:06:11 (23)
Köszönöm szépen a tanácsot..én kicsit innovativ vagyok, s szoktam vadabb dolgokat is csinálni.
Kitaláltam, h. gyümicentribe teszem megmosva héjastól, 2-3 citrom társaságában, de az összetételét lekoppintom Tőled, azzal a kis különbséggel, h. jóval kevesebb cukrot teszek bele
  2010.07.18. 20:36:19 (22)
Nálunk se volt valami sok meggy, inkább fagyasztóba került, mint befőttként a polcra. Na, majd írd meg hogy sikerül a befőtt.