2017.08.28. 23:10:25 (10)
Én idén 17 kg paradicsomból csináltam Remélem, egy üveg sem fog megromlani, szükség lesz rá a télen! Persze nem mind pizzára kell, időközben rájöttem, hogy spagettire is iszonyú finom, egy kevés konzerv olajbogyóval vagy gombával és reszelt sajttal megszórva az egyik kedvenc ételem mostanság.
  2017.08.28. 15:43:58 (9)
Bevált, finom volt! Idén újból készítek a hétvégén!
  2015.09.30. 14:52:45 (8)
Örülök,hogy ízlett
  2015.09.29. 19:46:02 (7)
Szia(sztok)!

A hétvégén kipróbáltam a receptet, MINDENKINEK CSAK AJÁNLANI TUDOM, köszönet érte még egyszer! Eleinte attól féltem, túl erős lesz benne a hagymaíz,de nagyon finom lett. Én a turmixolás után már szitán nem nyomtam át, a turmixgép a paradicsomhéjakat tökéletesen eldolgozta, a paradicsommagok látszottak még benne, de azok nem zavarnak (elvégre szeletelt paradicsomot is szoktam rakni a pizzára). Én eddig svéd gombasalátát szoktam venni kimérve (Intersparban) a tubusos pizzakrém nevezetű borzalom helyett. A saláta finom, de egyrészt drága, másrészt néha inkább leves állagúra sikerül nekik, különben is ki tudja, mi van benne... Ezt a a receptet viszont meg lehet csinálni a só és a tartósítószer kivételével kizárólag otthoni alapanyagokból (jövőre veszek egy tő kakukkfüvet, az még nincs ), az íze pedig legalább ugyanolyan jó, mint az emlegetett gombasaláta paradicsomos alapja, vagy még jobb. Egy szó mint száz, én mindenkit szeretnék bátorítani, hogy próbálja ki!
  2015.09.25. 10:56:27 (6)
Bocsi,hogy nem írtam,turmixolás után én sűrű fém szűrőn szoktam át paszírozni.
  2015.09.24. 09:46:50 (5)
Én is kipróbálom. Köszi!
  2015.09.23. 00:39:40 (4)
Még egy gyors kérdés: ha jól értem, az összeturmixolt masszában a paradicsom héja is benne van, tehát nem tekered át paradicsompasszírozón, mint a lénél szokás?
  2015.09.23. 00:32:46 (3)
Köszönöm szépen a receptet, valószínűleg a hétvégén már nekiesek a maradék paradicsomnak (idén agyonteremte magát, de még mindig van) és kipróbálom!
  2015.09.22. 13:24:41 (2)
Szia!Én így csináltam,mindet egy edénybe pakoltam,és kavarás nélkül addig főzetem ,még sűrű nem lett .Ha elég sűrű összeturmixoltam,(ha nem ,tovább főzöd),és mehetett az üvegbe,(pici tartósítót tettem bele),.A tavalyi még most fogyozz el,egysem romlott meg.
2 kg befőző paradicsom
- 4 nagy fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál bazsalikom
- 1 teáskanál oregánó
- 0.5 mokkáskanál kakukkfű
- 3 mokkáskanál konyhasó
  2015.09.21. 22:10:55 (1)
Sziasztok!
Tudna valaki olyan, paradicsomból házilag elkészíthető pizzakrém receptet ajánlani, ami otthon már bevált? A legjobb az lenne, ha a paradicsomléhez hasonlóan tárolható télen is (tehát nem hűtőben, hanem pl. kis üvegekben a polcon). Az előre elkészített, házi paradicsomlevet próbáltam már hosszas főzéssel összesűríteni, fűszerezni, de egy kesernyés-savanykás valami lett a vége, pedig nem is égett le az edény aljára (nem volt használhatatlan, de azért nem az igazi). Ha valakinek van receptje, kérem, hogy ossza meg velem – paradicsom mennyisége, fűszerek, főzés ideje, tartósítószer (mi szalicilt használunk savanyúságokhoz, befőttekhez, lekvárokhoz, más egyebek adagolásában nem vagyok annyira járatos) is szerepeljen benne. Előre is köszönöm az ötleteket!