2011.07.20. 07:16:51 (56)
Cukkinis szendvicskrém: 4 db. cukkinit hámozz meg, magját távolítsd el, majd forró sütőben alufóliába csomagolva süsd meg, kb. 20 perc alatt. Ha már jó pépes, hagyd kihűlni, vagdosd össze, majd dolgozd el az áttört fokhagymával, a lereszelt lila hagymával, olajjal/olíva/, majonézzel, és a margarinnal. Folyamatos kóstolgatás mellett sózd, borsozd.
Hozzávalók: 4 db cukkini
2 gerezd fokhagyma
1 lila hagyma
olaj /olíva/
1 evőkanál margarin, és majonéz
  2011.07.02. 11:53:48 (55)
Olcsó melegszendvics krém.

20 dkg zalai felvágott
10 deka reszelt sajt
egy kevés margarin,
2 keményre főzőt tojás
1 kisfej reszelt hagyma
annyi tejföl, hogy kenhető legyen.
a szalámit és a tojásokat ledaráljuk, hozzá a reszelt hagyma,vaj, tejföl, só kevés mustár, piros arany, bors.
ezek ízlés szerint.
kenyerek egyik felét megpirítom, a másik felét megkenem a szendvicskrémmel, amit megszórok reszelt sajttal.
Forró sütőben pár perc alatt kész van:
  2011.06.29. 14:25:12 (54)
Így is ki lehet próbálni, de így ropogósabban, szerintem finomabb!
  2011.06.29. 12:56:08 (53)
Nyersen a répa? hmm...
és megfőzve próbáltad már így krémnek?
Sütőtökkel egész különleges lesz... vagy főtt tojással reszelve.
  2011.06.29. 11:41:45 (52)
Nyami! A múltkor vettem egy kiló répát, mert így olcsóbb volt, de nem fogyott. Most már tudom legközelebb mit készítsek belőle!
  2011.06.29. 09:45:51 (51)
Van egy pirítósra kenhető finomságom. Próbáljátok ki!
FÜSTÖLTSAJTOS SÁRGARÉPAKRÉM: 1 rész reszelt sárgarépa, 1 rész reszelt füstölt sajt, 2-3 gerezd fokhagyma, 1-2 ek. tejföl, és ízlés szerit majonéz. Ezt összekeveritek, és máris fogyasztható
  2011.06.19. 12:34:10 (50)
Amikor leárazásban van,szoktam venni fűstölt tofut,és abból krémet csinálok.leöntöm a levet róla,nagyjából összevágom,hogy ne álljon tömbe.Olajat,sót paradicsomot(nagyjából össszevágom),hagymát(ezt apró kockára vágom),és az egészet botmixerrel,vagy mixerrel,összedolgozom.Ha nagyon "száraz",tejfölt,vagy olajat teszek még hozzá.Ízesithető bármivel.Ha nagyon le vagyok égve,akkor csak a tofu,só,és olajból csinálom.Lányaim is imádják.Sokszor a tofut 200ft.-ért tudom megvenni.
  2011.06.19. 07:49:13 (49)
Gyermekeim óvistársa anyuja (nagyon rossz anyagi körülm.között élő család volt) ezt továbbfejlesztve a kis húst lefejtette, abból rizses húst, káposztába ízt adót, tésztával összekevertet is csinált, v. ledarálva azt, töltött paprikát..gyakorlatilag húsos csontokon, azaz abból készült ételeken éltek..Ez régen volt....sikerült talpraállnia, sikeres két gyermeke ma már fiatal felnőtt....
  2011.06.19. 07:40:09 (48)
Szoktunk venni liba, vagy kacsa farhátat, lefejtem róla a hájat, és a bőrt, kisütöm töpörtyűnek, úgy, hogy teszek bele egy késhegynyi kurkumát is, ettől szép sárga színt kap a zsír. A maradék csont megy a kutyáknak megfőzve.
  2011.06.16. 19:47:18 (47)
Én mogyorókrém utánzatot tudok..
10dkg mogyoró darálva, ugyanennyi étcsoki olvasztva, egy deci sűrített tej, és egy kis vaj... (ha nem elég édes kis porcukor is lehet)
  2011.06.12. 15:41:06 (46)
Jaj...olajat ne!!!!!!
Vajat, jó minőségűt, és nem keveset-akkor lesz jó
ez sós egyébként, és édes lekivel megkenve mennyei
  2011.06.11. 21:00:30 (45)
Mogyoróvaj házilag

Még nem próbáltam, a neten találtam, de jól hangzik:
Egész földimogyorót aprítógépbe öntünk, hozzáteszünk pici sót, pici (barna)cukrot. Mikor jól összeaprtotta a gép, kevés olvasztott vajat (vagy olajat) öntünk hozzá. Lehet simábbra keverni, vagy nagyobb darabokat is benne hagyni. A blog írója szerint 2000.-ft.-os bolti ár helyett kb. 400.-ft.-ból jön ki. (Sok jó ötletet lehet egyébként találni nála, a hölgy 6 gyereket nevel, és Gyereketető a blog címe.)

  2011.06.08. 22:57:55 (44)
Mi ezt Zsemlefánknak hívjuk.. Cukros tejbe áztatom a szikkadt pékárút, lisztbe forgatom, majd tojásba, olajban kisütöm, és fahéjas porcukorral tálalom. Nagyon finom!
  2011.06.07. 08:23:48 (43)
És ha még fahéjjat, vagy szerecsendiót teszel bele annál jobb.
  2011.06.06. 12:32:05 (42)
És (sajnos) nagyon finom is !!!!
  2011.06.05. 12:51:56 (41)
Ez nagyon jó !!! Olcsó és kiadós, ötletes
  2011.06.04. 22:07:38 (40)
Ha nincs kedvem fánksütéssel bajlódni és van itthon szikkadt kifli, zsemle, de a kenyér is jó, akkor édes bundáskenyeret csinálok. Só helyett vaniliás cukor a tojásba....lekvárral nagyon szeretik.....
  2011.05.19. 08:51:42 (39)
Nálunk most nagy divatba jött a sajtos zsemle.!

Félbe vágom a zsemlét megkenem vajjal és egy forró serpenyőben vajas résszel lefelé elő pirítom. Eztán reszelek rá sajtot majd megint vissza a serpenyőbe sajttal lefelé. Rápirítom a sajtot és kész is.
Ha van 1-2-3 napos zsömi így frissé és finommá varázsolom. A gyerekek imádják hideg tejjel! )
  2011.04.27. 19:45:24 (38)
Nem
  2011.04.26. 18:48:27 (37)
juhturó jó bele?