2015.05.11. 18:21:48 (2)
Répa torta olcsón

30 dkg rétesliszt (vagy finomliszt)
3 db tojás
30 dkg sárgarépa (reszelt)
1.5 dl napraforgó olaj
25 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
fahéj ízlés szerint (vagy reszelt citromhéj)
1 csomag sütőpor

A cukrot kikavarjuk a tojássárgákkal és az olajjal.
Hozzáadjuk az apróra reszelt sárgarépát, a vaníliás cukrot és a sütőporos lisztet. Alaposan összekavarjuk.
Kis fahéjjal vagy citromhéjjal ízesítjük.
A tojásfehérjékből habot verünk. Óvatosan a masszához forgatjuk
Sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk, és előmelegített sütőben 180°C-on sütjük. Kb:30-40percig.
A tetejére mindenki izlés szerint,tehet,valamilyen pudingot vagy mázat,vagy tortabevonót,kinek mi izlik. Én úgy csináltam,hogy nem tettem semmit a tetejére hanem csináltam külön vanilia pudingot,és amikor szeledben adtam a páromnak,akkor öntöttem rá egy kis pudingot! Imádta!
Jó étvágyat!
  2015.05.11. 18:13:35 (1)
Hozzávalók kb. 66 db-hoz:

500g búza finomliszt
125 g margarin
250 g reszelt sárgarépa
1 tojás
1/2 ek só
25 g friss élesztő
2dl tej

A liszteket elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk a répát, a tojás sárgáját, a sót és a langyos vízben (csipetnyi cukorral)elkevert élszesztőt.
Puha tésztát kell kapnunk, de ha szükségesnek érezzük, nyugodtan tehetünk bele még tejet, vagy lisztet.
Letakarjuk,fél órát kelni hagyjuk.
Lisztezett deszkán kb. fél cm vastagságúra nyújtjuk.
1-2 cm vastagságúra nyújtjuk, és egy 4 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és a tetejét megkenjük a megmaradt tojásfehérjével.
180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt addig sütjük, amíg a teteje egy kicsit meg nem pirul.
Jó étvágyat!