2014.05.29. 18:27:06 (19)
Köszönöm szépen!
  2014.05.29. 18:14:03 (18)
Sziasztok!

- só: ahogy írtam mindenki úgy ízesíti, ahogy szereti.. só kell bele, mehet bele fokhagymapor is, zöldfűszer, stb.. de natúran is jó.

- én magamnak csak egy liternyi tejből dobom össze, az egy kis darabka sajt.
3-4 literből már szép darab lesz, a tej minőségétől függően.. minél zsírosabb, dúsabb, annál több "ugrik össze" belőle.
Ha nem csak magában, hanem zsíros túróval készítjük/főzzük fel, akkor egyértelműen több lesz.. de pénzben akkor már nem hiszem hogy megéri.

- össze kell nyomni, préselni, hogy kicsöpögjön, összeálljon szépen. Rárakni súlyt és hagyni.. mi már fogyasztottuk azonnal, de akkor eléggé szétesős. Ami bevált: este megcsinálva, lecsöpögtetve, súly rárakva, be a hűtőbe, reggel ki és ehető.
  2014.05.29. 14:51:03 (17)
Kérdezném hogy 3-4 liter tejböl kb hány dkg sajt lessz,és mikor ehetö?
  2014.05.29. 14:24:34 (16)
Só nem kell bele?
  2014.05.29. 10:13:51 (15)
Sziasztok! Aki megcsinálta a sajtot, kb. mennyi lesz ebből a 3-4 liter tejből?
  2011.11.05. 14:50:31 (14)
szia! Örülök, hogy sikerült!!! Olcsó és jó, és tényleg remekül lehet szeletelni, reszelni!
  2011.11.05. 13:14:49 (13)
Szia Andi magcsináltuk a sajtot SZUPER LETT,DE HOGY MÉG RESZELNI IS TUDTAM Isteni máskor is elkészÍtjük.
  2011.10.10. 12:11:31 (12)
Köszönöm a válaszodat!Ki is próbálom.Minden jót neked.
  2011.10.10. 12:11:00 (11)
Köszönöm a válaszodat4Ki is próbálom.Minden jót neked.
  2011.10.07. 13:53:44 (10)
szia!

Csak most válaszolok, elnézést..
Néhány liter zsíros tejbe (nem a bolti vizes, minél zsírosabb annál jobb.. zsíros házi tejjel a legtutibb) amikor felforrt körülbelül egy lötyintésnyi citromlé ... ezzel szépen kevergetni, amíg a citromlé kicsapja ... aztán leszűrni, jó alaposan nyomkodva. Úgy egyszerűbb és hatásosabb ha lecsöpögtetni ott hagyjuk és rárakunk valami nehéz dolgot, ami lenyomja közben.
Szépen összeáll, szeletelhető lesz, és remek rántani, mert nem folyik ki!
Mértékegységekben.. talán 3-4 literbe egy kb fél deci-egy deci citromlé.
  2011.10.04. 17:32:42 (9)
AZT steretném kérdezni,hogy mennyi tejbe ?mennyi citromlé??
  2011.08.26. 18:01:17 (8)
Újfajta sajt recept, túró nélküli, barátaim ezt készítik:
HÁZI (nem bolti, vizes vacak) tejet felforralni kis citromlével, aztán leszűrni, jól összenyomva.
Citromtól összeugrik, így lesz túró. Kóstoltam, fincsi.. és ízesíthető ez is.
  2011.08.25. 19:53:16 (7)
Ilyen receptről még nem hallottam
De azt hiszem le is írom és a közeljövőben meg is csinálom, már csak kíváncsiságból
Imdom a sajtokat
  2011.06.19. 12:27:04 (6)
ma megcsináltam a sajtot, és nagyon jó lett,tényleg egyszerű a recept.kezdőknek is ajánlom!
  2011.05.02. 10:48:57 (5)
KÖSZÖNÖM SZÉPEN HOGY LEIRTAD A RECEPTETT SZIA TOVÁBBI GONDTALAN ÉLETETT
  2011.04.20. 14:02:56 (4)
Ma is olvasható a recept-topicban..ami sztem logikus is
  2011.04.20. 11:30:27 (3)
Ja, ha kész, akkor valamilyen formába kell rakni (amiből könnyen kivehető majd), és ott kihűl, majd hűtő.. (én a muffinsütő formámba rakom, vagy a gerinctorta formába, attól függően mekkorát csinálok)
  2011.04.20. 11:28:23 (2)
szia! Fent van egy másik topicban a Gál Juli satjreceptje... 1 liter tejben fél kg áttört túrót felrorralni, leszűrni, lecsöpögtetni, bele egy kis szódabikarbóna, 1 tojás, só, ezt kis lángon 10 percig kavargatva főzni.... Lehet ízesíteni,.. én már próbáltam snidlinggel, fokhagyma porral, dióval, ételízesítővel. Nálunk gyorsan fogy
  2011.04.20. 09:09:45 (1)
SZIASZTOK

VALAKI HÁZI SAJTOTT CSINÁLT TUROBOL ÉS NAGYON SOKÁIG KELLET FÖZNI VAGY KEVERNI NAGYON SZÉPEN MEGKÉREM AZ ILLETŐT KÜLDJE EL NEKEM A RECEPTETT MERT A NAGYOBIK KISLÁNYOM ERŐS SAJT FÜGGÖ ELŐRE IS KÖSZÖNÖK MINDEN SEGITSÉGET