2011.02.28. 08:46:37 (9)
Húúúú a meggyszószt én is nagyon szeretem...
Sárgarépából lehet fincsi vadas-mártást csinálni, bármilyen hússal fincsi...
Lehet kicsit olcsó ötlet, de én nagyon szeretem: tescoban lehet kapni Trattoria Verdi márkájú Bolognai, meg Carbonara zacskós port (108ft/db), amit vízzel kikeversz, felforralsz...
na én a carbonara-t raktam már halra, gombára, sonkára, krumplira, tésztára,... (persze lehet belerakni fokhagymát vagy bámi mást, de nekem magában is remek)
Én a bolognait is abból csinálom... olcsóbb a darált szója mint a hús, és a szósz is csak egy százas, plusz kis tészta.. így nagyon olcsón jövök ki ha azt készítek... és mi nagyon szeretjük, ízletes.
  2011.02.23. 14:21:51 (8)
Szószt bármilyen zöldségből-gyümölcsből készíthetsz:céklából-rép ából-karfiolból-hagymából -salátából-petrezselyemből -zellerből ezek nagy része jó tésztához is. Gyümölcsök amik jók szósznak:egres-megy-szilva-al ma és most nem jut több az eszembe.
  2011.01.22. 07:08:59 (7)
Nagyon köszönöm az ötleteket, ki fogom próbálni mindet.

  2011.01.21. 22:36:28 (6)
spenót mint szósz mondjuk én minden hasonlót imádok, de a férjem nem igaz, mostanság nem válogathat, példát kell mutatni a gyerekeknek! szerencsére erőt vesz magán a drága. de szerintem a kapormártás a legfinomabb krumplival. de én bármivel megeszem a krumplit. sajtmártással-besamel az alap és reszelt sajtot kell beleszórni jóformán, ezt lehet füstölt sajttal is,- szerintem isteni. és ahogy előttem már írták: fokhagyma, paradicsom, gyümölcsmártások. sőt, jut eszembe, hogy ha sült húsokat csinálsz, akkor a szaftját is be lehet szószosítani pl. kis lisztes habarással és külön nem is kell ízesíteni legfeljebb kicsit sózni, de lehet beletenni plussz adalékokat is mint gomba, vagy savanyú uborka, sült szalonna, egyéb zöldségek: paprika, paradicsom stb... amit szerettek. remélem tudtam ötletet adni
  2011.01.21. 20:52:04 (5)
Én szoktam a húslevesből kivenni husit és mellé meggyszószt csinálni. Nagyon egyszerű, felforralsz egy kis vizet, vagy ha meggybefőttből csinálom a levét, cukor, só, fahéj, szegfűszeg, citromhéj, és utánabelerakom a gyümölcsöt. Tejfölbe teszek lisztet, és egy tojást, jól elkeverem és belerakom a gyümölcsbe. Egyet rottyan és kész is. Na ez mellé is jó vagy a tört krumpli, vagy a sima sós főtt krumpli. Szerintem ezt majdnem minden gyümölcsből el lehet készíteni.
  2011.01.21. 20:37:58 (4)
Igaz, el is felejtettem írni.
Akkor átfogalmazom a kérdést.
Szoktam ebédre készíteni tört krumplit darált husival és sóskaszósszal.
Ehhez kéne másféle szósz, ami illik hozzá.
Remélem így már jobb a kérdés.
Köszönöm az eddigi segítségeket is.
Veronika
  2011.01.21. 20:26:12 (3)
A szószok a húshoz vannak kiválasztva, a köret max. harmonizálhat.
  2011.01.21. 19:59:03 (2)
Én ugyan nem szoktam főzni ilyeneket, de a paradicsomszósz, fokhagyma szósz és a kapormártás, vagy szósz,- ahogy akarod -jut az eszembe.
  2011.01.21. 19:47:02 (1)
Segítséget szeretnék kérni szósz ügyben.
Milyen szószokat szoktatok tört krumpli mellé adni?
Nekem csak a sóskaszósz jut eszembe.