Peggyandy
 
2012. 02. 23. 08:57:04 (7)
Kedves Mindenki!.-)
Új vagyok, de a témához lenne hozzászólásom.
Nem vagyok figyelmetlen szülő, mint gondolom itt senki sem.
A kisebbik gyermekemnek volt 5 éves korában, egy kruppos rohama, amit ellenségemnek sem kívánok. Szeretném ha nem csak az orvosokat köveznénk meg, hanem magunkba is néznénk
Tipikus kruppos roham volt, a semmiből jött, minden előzmény nélkül, nem volt náthás, nem köhögött tehát a semmiből bukkant elő. Hajnalban kezdődött a rémálom. Nehezített légzéssel. Űgy szedte a levegőt a gyerkőm, mint "dartvéder", nincs jobb hasonlat. Rögtön az ügyelet, kb 20 perc alatt odaértünk, kopogás,( de lehet, hogy csak berontottam, mert ilyen helyzetben az ember mindent meg tesz,amit azután szeretne elfelejteni.-) doktornő azonnal volt.
Fújt és fújt és fújt azt hiszem a negyedik fújás után kezdett csökkeni a nehezített légzés . 1 órát kellett várni, tekintettel, hogy az első kruppos rohama volt és semmilyen allergiás, asthmás kórelőzménye nem volt. Neki ez elég volt, 1 óra múlva hazajöhettünk. Antibiotikumot kaptunk, calciumot ezt akkor nem is éreztem túlzásnak, ma sem. A doktornő annyit mondott, nem kizárt, hogy egy virus olkozhatta, de reménykedjünk többet nem fordul elő. Nem fordult elő.
Viszont ahogy hazaértünk, feltűnt a száraz meleg, ami a szobában megcsapott!?!?!?! Tehát akkor most azzal a buzgalmammal, hogy ne fázzon meg, jól befűtöttem és esetleg nekem is közöm volt az egészhez?.-((((
soha nem kapok rá választ.

Tanácsok, amik nekem bejöttek.

ha a gyerkőn látom hogy a megfázás leghalványabb nyoma észlelhető, akkor elő a bevált praktikákkal))

Én mindig a torokfertőtlenítő, septofort, mebucainnal és calcium sandozzal indítok, s hozzá az ACC 200, esetleg dr Theiss lándzsás utifű.
tudom, hogy mindenkinek a pénzből van a legkevesebb, de 3 nap ezekből és nincs betegség, nem alakul ki, a torokfertőtlenítő a vírusokat bacikat általában megöli, a calcium az allergiás tüneteket egyeli, a köptető pedig, magáért beszél))
A köpivel van amikor variálni kell, mert nem biztos hogy hatásos az amit adunk, nekem két kölkből, kettő kétféle köptetőre reagált jól. A nagynak a Dr Theiss segített a kicsinek az ACC2000.
Két kölköcöt felneveltem, illetve a kicsi 16 lesz, de az antibiotikumra költött pénz elenyésző. Valahogy mindig elkaptuk az elején.

Anyukám 27-es születésű volt, s minden halálos akkor még nem oltott gyermekbetegségbe beleesett, de túlélte mind Ő túltáplált gyermek volt, egyedüli, testvér nélküli, ez abban a világban nem volt gyakori nagyapám méhész volt, anyámat a halálos kórokból a mézzel a fokhagymás pirítóssal s amit most semmiképpen nem ajánlok, de akkor ez volt, petróleumos torok ecseteléssel kúrált ki

Én a hagymára esküszöm, a legolcsóbb növény ami csak létezik, s vértisztító hatású, ha fokhagyma is kerül a pirítósra akkor már az ereket is tisztítjuk, nem beszélve, a fokhagyma gyulladáscsökkentő hatásának a fontosságára.
A savanyú káposzta tiszta C vitamin, s ha a teába mézet is rakunk, akkor nagy baj nem érhet bennünket)

viszont ha a hőmérő higanyszála felfele kúszik, akkor mindent elhajítunk és loholunk a dokihoz))

elnézést kérek, hogy ilyen bő lére eresztettem, de "nem vagyok egy kommunikatív ember"))
Mindenkinek szép napot kívánok)