mazsola2
 
2017. 01. 10. 20:36:06 (1892)
Néhány hónapja regisztráltam az oldalon, ezért a cseréimnél nagyban hagyatkoztam a cseretársaim értékeléseire. Az első hónapokban nagyon korrekt emberekkel kerültem kapcsolatba, és bevallom, nem értettem azokat a tagokat, akik már a hirdetésükben kiírják, hogy csak személyesen cserélnek, nem postáznak. Hát, most megtapasztaltam, hogy miért. Én is vidéken élek, és számomra természetes, hogy a megállapodásnak megfelelően pontosan bonyolítsam a cseréimet postán keresztül, vagy futárral. Így amikor tavaly augusztusban az egyik hirdetésemre zsuzsenyka67 jelentkezett, és megállapodtunk a cseretárgyban is, bizalmat előlegezve neki, én küldtem először a csomagot. Megnéztem az értékeléseit, nagyon jó vélemények voltak leírva, csak régebben volt pár negatív értékelése. Vártam, hogy Ő is küldi, de valamilyen kifogással mindig húzta az időt. Kiderült, hogy még akkor gyűjtötte össze a cserét, „a jövő héten hozzák”, beteg volt, a rokkant férje állapota rosszabbodott, az intézte… Többszöri sürgetésemre novemberben eljutottunk odáig, hogy – bár nem tudott mindent megszerezni – küldi a csomagot. A csomag most is nehezen érkezett, mert közben Budapestről Újkígyósra költöztek, és előbb egy újabb üzenet jött:
„Érdeklődnék,hogy tudnád-e állni a postaköltséget természetesen úgy,hogy utólag elküldöm neked.Mihelyt elköltöztünk.Azért kérdezem,mert fogja a csomag a helyet a költözéshez bedobozolt és zsákolt cuccoktól.Holnap fel is adnám akkor a nagy csomidat.Ha tudnál egy számlaszámot adni nagyon megköszönném.”
Nem örültem neki, de hogy előbbre jussunk, vállaltam a postaköltség megelőlegezését, de írtam neki, hogy gondolja át a dolgot, mert ha „a címzett fizet”-ként adja fel, akkor a portó költségét is ráteszik, és nem biztos, hogy ez így megéri. Erre a válasza:
„Úgy adom fel,hogy ne kelljen sokat fizetni.”
„Ahogy elköltöztünk eljuttatom a pénzt neked.”
Megérkezett a csomag. Volt abban sok minden (gyermekruhákat kértem), de egy része kicsi, nem a méretnek megfelelő, másik része kopott, elnyűtt, szakadt, foltos, festékes. Amit használni tudunk, azt is inkább itthoni játszós ruhának, de csak rendbetétel után.
A futárnak 6.835.- Ft-ot kellett fizetnem. Arra gondoltam, hogy nem veszem át a csomagot, de tudtam, hogy ha visszaküldöm, akkor zsuzsenyka67-nek a dupláját kell kifizetnie. Nem akartam neki rosszat, és bíztam abban, hogy ígéretéhez híven állja a szavát. A cserét két csomagban adta fel, amit egy dobozban is elküldhetett volna, így a postaköltségen túl két portó költséget is felszámoltak. Ezt Ő tudta, és meg is írtam erről a véleményemet neki. Erre a válasza:
„Megígértem,hogy küldöm a pénzt és és én állom a szavam.Holnap költözünk és hét elején feldobom neked a pénzt.Ne aggódj!!!!!”
Természetesen a pénz azóta sem érkezett. Az üzeneteimre nem válaszol, többször kerestem telefonon, mindig azt mondja, hogy majd küldi a pénzt, de… mindig van valamilyen kifogása (nincs Újkígyóson bankfiók stb.). Azután kétszer a férje vette fel a telefont, letagadtatta magát, de a férje biztosított arról, hogy Zsuzsa küldeni fogja a pénzt. Próbáltam kapcsolatba lépni vele a facebook-on, küldtem neki üzenetet, ezután letiltotta, hogy több üzenetet ne tudjak neki küldeni.
Nem tudom, hogy másokat átvert-e, de nem szeretném, hogy más tagok is megjárják vele, ezért írtam le az én történetemet. Szívesen kiírnám itt a nevét is, de nem tudom, szabad-e. Lehet ezt büntetlenül csinálni?
Tudom, hogy nekem sem kellett volna ennyire bíznom benne. Hiba, hogy mindenkiről azt feltételezem, hogy korrekt, nem csapna be senkit, és ugyanúgy jót akar, mint én.
Ha mégis megkapnám a pénzt, természetesen azt is ki fogom írni.