2014.06.26. 07:18:33 (31)
Ausztriába idősgondozás.
[link] dium=cpc&utm_campaign=jooble
  2013.11.27. 15:30:50 (30)
Sziasztok!

Ha valaki gondolgodik azon, hogy külföldre, azon belül is az Egyesült Királyságba menjen dolgozni, annak figyelmébe ajánlom ezt az odalt. Nagyon sok hasznos dolgot találhattok szállással és kiköltözés előtti kötelező teendőkkel kapcsolatban is.

[link]
  2013.04.11. 10:35:21 (29)
Önkéntes munka -lehetőség roma fiataloknak Rómában

A 18-30 éves kor közötti roma fiatalok érdeklődésüknek megfelelően kiválasztott feladatokat teljesíthetnek Rómában, például a kommunikáció és a nyilvánosság, a kulturális programok szervezése vagy a szociális munka területén dolgozva. A program fedezi a szállás és az ellátás költségeit, az egészségbiztosítást, a nyelvtanfolyamot és egyéb tanfolyamokat, ezen kívül zsebpénzt is biztosít.

Jelentkezési határidő: április 15.EVS opportunity for young Roma in Romà ONLUS in Rome, Italy

Deadline 15.04.2013Romà ONLUS currently opened a call for applications for young Roma between 18 and 30 years to participate in a European Voluntary Service (EU Youth in Action program) project in Rome. The project offers diverse learning and service opportunities, including national and international seminars, and active involvement in the Roma youth groups and networks in Italy. The volunteers engage weekly around 30-35 hours in the working fields with children, schooling support, youth work and non-formal education, social work, organization of cultural events or web-design, communication and publicity, depending on the skills and interests of the volunteers. The program encourages volunteers to express and to realize their own ideas and initiatives during the service! The program is fully covered, providing room, board, health insurance, language course and monthly pocket money. Volunteers will be provided with 2 Youth in Action seminars in Italy during their service, and 2 international Phiren Amenca seminars.The call for applications is open for young between 18 and 30 years who are residents of EU or South-East European countries. For further questions do not hesitate to contact us.Application:

Send your motivation letter, your CV and the Phiren Amenca application form until April 15th, 2013 to evs@romaonlus.it


Forrás, Göncz Kinga. EU Parl.
  2013.04.05. 19:18:14 (28)
Bentlakásos ápolónői munkára keresünk 35-60 év közötti, ápolásban jártas, ápolónői/egészségügyi végzettségű, leinformálható, egyedülálló, káros szenvedélyektől mentes erős testalkatú hölgyet !! 24 órában TELJES ELLÁTÁSSAL Halásztelekre . A feladat: közepesen demenciás 65 éves anyuka felügyelete, gondozása, vele való törődés, beszélgetés. Az ideális jelölt erős fizikumú és kiegyensúlyozott. A feladat : Aynukám ápolása , természet gyógyászati és egyéb gyógyszerek pontos adagolása, torna , séta... (vagyis nem csak a háztartásbeli feladatokat!). Fényképes, telefonszámos bemutatkozásokat várunk, lehetőleg szakmai önéletrajzzal. Mail: cragmusic@gmail.com
fizetés : 150.000 ft

Forrás, Face
  2013.04.05. 19:16:28 (27)
Újpestre azonnali belépéssel takarítónőket keresünk,kültéri munkára. 600.-Ft /óra.Fizetés: minden hó 10-én.
Jelentkezni fényképes önéletrajzzal lehet: takaritas.takaritas@yahoo.com A tárgy mezőbe kérjük beírni,hogy:Újpest

Forrás, Face
  2013.04.05. 19:15:50 (26)
Info: Face
  2013.04.05. 19:15:32 (25)
Budapesten belvárosban ( V.kerületben ) lévő szállodába szobalányt keresünk.Elvárás: 3-5 év szakmai tapasztalat.Gyors,pontos munkavégzés.Káros szenvedélyektől mentes.Jelentkezni fényképes szakmai önéletrajzzal, a következő email címen lehet. takaritas.takaritas@yahoo.com
  2013.04.01. 18:56:05 (24)
Bp.Főváros Kormányhivatala
VIII. kerületi Munkaügyi Kirendeltsége
*************************************
Álláskeresési és Információs napot szervez ez év május 10-én
pénteki napon reggel 9 órai kezdettel.
Helyszín: 1084. Bp.Mátyás tér 15 (Kesztyűgyár Közösségi Ház)

Önéletrajzot mindenki vigyen magával!!
Forrás: egy helyi hivatalnok, V.G. által elhozott szórólap!

  2013.03.14. 11:29:41 (23)
Bizony sajnos a külföldi országokban is - Angliát,Németországot is beleértve - sok az átverés,aki itt erről írt,mindenkivel egyetértek,sokat lehetett ilyent és sajnos még ezeknél durvább szituációkat,történeteket is hallani a tévében, olvasni újságban, interneten tapasztalati leírásokat is - közvetlenül kinti tapasztalatokat, ahhoz hasonlót,de sokkal rosszabb körülményeket,mint amit itt pl.Andrea1971 is írt.
  2013.03.06. 15:57:42 (22)
Nem hülyeség, pl. Amerikában ez már régóta működik... nekem is volt egy hölgy ismerősöm, aki ebből élt meg, a saját két kisfia nevelése mellett...és ráadásul "legálisan", mert bizonyos szabályokat kellett betartani (higiéniai körülmények, stb.) és akkor nem is kötött bele senki, gondolom ez valahogyan hivatalosan is be volt jelentve, néha jártak hozzá ellenőrízni, teljes részleteket nem ismerek...de gondolom olyasmi lehetett, mint nálunk a vállalkozói...
  2012.12.10. 13:52:52 (21)
Az alábbi linken találtok infokat egy német cégről, ahol sok az átverés:
[link]
  2012.05.02. 09:39:12 (20)
Hamis álláshirdetések Angliába - Százakat vernek át a csalók

268 apróhirdetésre jelentkezett egy magyar férfi, de mindegyik angliai munkát kínáló ajánlat átverés volt. Évek óta százakat húzhatnak le a képzetlen embereknek könnyű angliai fizikai munkával százezreket ígérő csalók, akik köddé válnak, miután több száz fontot elkértek a munka reményében Angliába érkezőktől, de hirdettek már állást olyan brit gyárba is, amely hetekkel korábban leégett.

[link]
  2012.04.17. 23:13:03 (19)
Első 2 hétben adnak munkát rendesen és lakhatást biztosítanak, kaját és kapnak fizetést is rendesen. utána berakják őket egy pincébe és "elfelejtkeznek " róluk.Majd közben hitegetik őket, hogy 2-3 nap és lesz melo és szállás is ugyan ugy mint elején.Aztán mégsincs sehol semmi.. Aztán gyere haza ahogy tudsz..
  2012.04.17. 16:44:22 (18)
Folytatás 2. rész

[link]

Ledönthetetlen a magyar csicskáztatók piramisa Angliában
  2012.04.16. 13:11:07 (17)
[link]

Behálózták Angliát a magyar nyomorúság parazitái - emberkereskedők Angliában

Nappal robotolnak, éjszaka patkányok közt forgolódnak, a megkeresett pénzt mások teszik zsebre. Ők azoknak a magyar csicskáztatóknak az áldozatai, akik a Kanadában lebukott csoporthoz hasonlóan Angliában működtetnek évek óta egy kiterjedt és profi hálózatot. Az [origo] Magyarországon és Angliában felkutatott források segítségével eredt a szervezet nyomába.

A CRI (Crime Reduction Initiatives) azt tanácsolja az angliai munkavállaláson gondolkodó magyaroknak, hogy próbáljanak maguk munkát keresni, és ne bízzanak mások jól hangzó ígéreteiben. Mindig vigyenek magukkal elegendő pénzt ahhoz, hogy ha baj van, haza tudjanak térni, és tájékozódás, valamint legalább alapszintű angolnyelv-tudás nélkül ne induljanak útnak. Emellett ne adják oda senkinek az útlevelüket vagy a személyijüket. A lényeg, hogy kerüljék el, hogy teljesen valaki mástól függjenek az idegen országban - olvasható a CRI által összegyűjtött jó tanácsok között.
  2012.04.14. 08:52:59 (16)
olyan jó lenne ha ez így működni is tudna amiket leírtál......

de sok jó tanács van benne
köszi
  2012.04.13. 17:47:59 (15)
Idő önmagára
Az aktuális tennivalók ijesztő listája mellett gondolnia kell saját, valamint társa és gyermeke szükségleteire is. Nem fog tudni helytállni sem otthon, sem pedig a munkahelyén, ha nem szakít időt magára, akár napi 10 percet egy forró fürdő erejéig. Munka közben néha tartson szünetet – lassítson kicsit a tempón, így felkészülhet az otthoni kötelességek teljesítésére. Ha stressz alatt áll, próbáljon megszabadulni a feszültségtől mielőtt hazaér.
Ne feledkezzen el egyéb fontos kapcsolatairól! Ha kétszülős családban él, időt kell szakítania párkapcsolatára - ahogy ez lehetséges. A gyermeküket egyedül nevelő szülők számára még megerőltetőbb feladatot jelent kapcsolataik ápolása, ez azonban alapvető fontosságú az egészséges érzelmi élet szempontjából.
Végezetül, támasszon reális elvárásokat önmagával és gyermekével szemben - Ön csak egy ember, és a nap csak 24 órából áll. Ne próbálja összehasonlítani magát más anyukákkal, akik Ön szerint többet teljesítenek. Minden gyermek más és egyedi. Ne hasonlítsa gyermekét unokahúgához, aki már kéthetesen átaludta az éjszakát, vagy legjobb barátja ritkán nyűgös kisfiához. Egyszerűen tegye meg, ami Öntől telik, és találjon időt arra, hogy minden nap örömöt leljen kisgyermekében. És akkor se felejtse el megölelni és megpuszilni őt, ha kimerült, hiszen gyermeke erőt ad Önnek.
  2012.04.13. 17:47:35 (14)
A gyermekfelügyelet módjának megválasztása
A dolgozó szülők aggódnak amiatt, hogy elvész a gyermekükkel töltött idő, hogy elmulasztják a gyermek életének fontos eseményeit, hogy elszakadnak gyermeküktől, és ambivalens érzések töltik el őket a szerepköreikkel kapcsolatban. Mindezek közül talán az elszakadás érzésével a legnehezebb megbirkózni. A szülőnek nagyobb szüksége lehet gyermekére, mint amennyire úgy érzi, hogy a gyermeknek szüksége van rá. Ráadásul, a szülő féltékenységet érezhet a gondozó iránt. Fel kell készülnie ezekre az érzésekre, amelyek egyébként teljesen normális válaszreakciók, és meg kell tanulnia különválasztani a saját igényeit a gyermeke jólétével kapcsolatban érzett aggodalmaitól.
A munkahelyen dolgozó szülők legfontosabb feladata, hogy minőségi munkát végző, megbízható, elérhető díjért dolgozó gyermekgondozót találjanak. Tanulmányozza az alábbi listát, amely segít az Ön és gyermeke számára legmegfelelőbb szituáció kialakításában.
• Fordítson kellő mennyiségű időt a gyermekgondozás módjának kiválasztására.
• Tegyen több látogatást különböző időpontokban.
• Tegyen fel kérdéseket a gyermekgondozóknak, és ellenőrizze az ajánlásokat.
• Tartson folyamatos kapcsolatot a gondozó személyzettel, és naponta érdeklődjön gyermekéről – a rutinfeladatok elvégzéséről, milyen új dolgokat csinált aznap, jó vagy rossz kedve volt, stb. Szinte mindenki egyetért abban, hogy az első pár életév nagy fontossággal bír a gyermek személyiségének alakulásában, ez azonban nem jelenti azt, hogy kizárólag a szülők formálhatják azt. A gyermek életét gazdagabbá teszi, ha szerető és figyelmes gondoskodást kap. Az ideális gyermekgondozásban a szülők igényei ugyanolyan fontosak, mint a gyermeké.

A munkába történő visszatérés idejének eldöntése
Ha megválaszthatja a munkába történő visszatérés időpontját, ez az első vagy második életév után ideális. A második és harmadik életév során a gyermek könnyebben kezeli a játszótársakat vagy a csoporthelyzetet, mint csecsemőkorában. Ha mégis munkába kell állnia az első életév vége előtt, az lenne ideális, ha félállást vállalna, vagy otthoni gyermekgondozást biztosítana gyermeke számára. Ez mind a szülő, mind a gyermek fejlődése szempontjából fontos.
Ha nem tud otthon maradni egy teljes évre, próbáljon meg legalább három-négy hónapig a gyermekkel maradni, így kialakul a szilárd szülő-gyermek kötődés, illetve a gondozási minta. A kötődés a szülő és gyermeke között kialakuló, speciális köteléket jelenti. A kötődés eredményeként a gyermek úgy érzi, szeretik, és biztonságban van. A gyermek 3 hónapos korára a legtöbb szülő és gyermek között kialakul egy biztonságot nyújtó kapcsolat. A 3 hónapos csecsemő már nyitott az új élményekre, illetve az új szintű kapcsolatokra, amelyeket bizonyos mértékben kezelni tud, így valószínűbb, hogy elfogadja a szülőt helyettesítő gondozót. 4 hónapos korukban a gyermekek már kicsit többet alszanak éjszaka, a gyermekágyi fáradtság és levertség is megszűnik, és az első három hónapban oly gyakori, nehéz időszak is könnyebbé válik.
A baba 3-4 hónapos korában a legtöbb anyuka már magabiztosabbnak érzi magát szülői képességeit illetően. Tudják, hogy a csecsemő mosolya nekik szól! A babák által a szülők számára nyújtott dolgok ugyanolyan fontosak, mint az, amit a szülők adnak gyermekeik számára.
Mielőtt visszamegy dolgozni, készítse fel magát és családját is a változásra. Kezdje a munkát részmunkaidőben, ha ez lehetséges. Próbálja meg időzíteni a visszatérést, így minimálisra csökkenthető a stressz. A munkába való visszatérés, ha lehetséges, ne essen egybe a családi életben bekövetkező, egyéb fontos változással, például költözéssel, iskolaváltással, vagy egy olyan válsághelyzettel mint valamelyik családtag betegsége vagy halála.
  2012.04.13. 17:46:53 (13)
Időbeosztás
Még kellő támogatás megléte, illetve a legjobb szándék mellett is, ha mindkét szülő dolgozik, vagy ha a család egyszülős előfordulhatnak máshol nem jellemző gyakorlati problémák. Napról-napra, mindét szülő úgy érzi, szétszakad a munkahely és a család között, és túl kevés ideje marad a társas életre, vagy a párjára. Mindkettőjük részéről együttműködés szükséges a háztartás és a gyermekgondozás terén, hogy egyikükre se háruljon aránytalanul sok feladat, ez ugyanis nehezteléshez vezet. Az egyedülálló szülőknek nem csak hogy egyedül kell megbirkózniuk minden, a gyermekneveléshez és a háztartáshoz kapcsolódó napi feladattal, hanem a gyermek betegsége idején is egyedül kell helytállniuk otthon, illetve segítséget kell szerezniük.

Az alábbiakban teszünk néhány javaslatot, amelyek segítségével hatékonyabbá teheti időbeosztását:
• Tervezze meg és egyszerűsítse le az étrendet. Készítsen több adag főételt, és fagyassza le adagokban.
• Reggel időt takaríthat meg, ha előző este kikészíti a saját és gyermeke ruháját.
• Tervezze meg a hetet közlekedési szempontból. Ki hozza el a gyermeket a bölcsődéből/óvodából? Gondolja át, hogy esetleg lesz-e szükség gyermekgondozóra, bébiszitterre a hét folyamán.
• Állítson fel fontossági sorrendet a házimunkák között. Lehet, hogy a gyermek születése előtti feladatokat már nem kell olyan gyakran elvégeznie. Ossza meg a házimunkát és a feladatokat társával, és ahogy a gyermekek nőnek, vonja be őket az egyszerűbb feladatok elvégzésébe. Ha a dolgozó családban mindenki besegít, több idő marad, és az együtt töltött idő gazdagabbá válik.
• Fogadja el a felajánlott segítséget. Kérje meg a rokonait és a családját, hogy bizonyos feladatokat végezzenek el Ön helyett, és vegye észre a megosztható feladatokat, mint például a bevásárlás vagy a gyermekszállítás.
• Szakítson minden nap időt gyermekére, amikor csak vele foglalkozik - amikor nem gondol a munkára, a mosásra vagy a vacsorára. Ez a fürdéshez vagy etetéshez hasonló rutinfeladatok mellett történjen. A fiatal csecsemő is észreveszi, ha szülője másra figyel, és nem tud igazán ráhangolódni az igényeire és hangulatára. A legfontosabb a rugalmasság és a humor; máskülönben nem tud megbirkózni a váratlan helyzetekkel és a stresszel.
  2012.04.13. 17:46:16 (12)
Visszatérés a munkába a terhességet követően

Ha gyermeket vállalt, a következő legnehezebb döntés valószínűleg a munkába történő visszatérés. Ezt illetően sok anyának nincs választása, mert anyagi okokból vissza kell térnie a munka világába. Akik pedig választhatnak, esetleg a teljes vagy részmunkaidő között őrlődnek, vagy próbálják eldönteni, hogy mikor kezdjenek újra dolgozni.
Bármilyen körülmények között is él, próbáljon előre tervezni, amennyire csak lehetséges. Ha a gyermek születése után rövidesen újra munkába kell állnia, kezdjen el tervezni már a várandósság ideje alatt. Az anya vagy apa, illetve a dolgozó szülő kettős szerepköréhez történő alkalmazkodás időt igényel. És soha nem lesz elég ideje arra, hogy megvalósítsa, amit eltervezett.

Az alábbi kérdések átgondolása segítségére lehet abban, hogy az átmenet könnyebb és stresszmentesebb legyen.
Támogatás keresés
Időbeosztás
A gyermekfelügyelet módjának megválasztása
A munkába történő visszatérés idejének eldöntése
Idő önmagára

Támogatás keresés
Már a várandósság ideje alatt kezdjen el gondolkodni arról, hogy milyen támogató rendszerre számíthat, amikor visszatér a munkába.
• Ha kétszülős családban él, győződjön meg arról, hogy társa támogatja a munkába történő visszatérését. Beszéljék át, milyen munkahelyi kötelezettségekkel kell számolniuk munkahelyeiken, illetve, hogy hogyan tudják kezelni a stresszt.
• Ha egyedülálló szülő, szüksége lesz más felnőttek támogatására és bátorítására. Egy támogató rendszer számos előnyt biztosít az Ön és gyermeke számára a gyermekkor ideje alatt, és nem csupán a munkához kapcsolódó területeken.
• Szerezzen támogatást munkaadójától. Felettesének meg kell értenie, hogy bármennyire is szereti munkáját, és értékes munkaerő, jelenleg gyermeke áll az első helyen. Beszéljen a munkaadójával, tekintsék át, hogyan tud munkahelye alkalmazkodni új helyzetéhez. Járjon utána a rugalmas munkabeosztás lehetőségének, illetve tanulmányozza vállalata betegszabadságra, családi probléma miatt igénybe vehető, fizetetlen szabadságra, illetve fizetett szabadságra vonatkozó szabályait.
• Keressen támogatást az anyatejes táplálás folytatásához a munkába történő visszatérést követően. Ez talán egy újabb feladat, mégis, nagy megelégedéssel töltheti el Önt, ha gyermeke számára a lehető legmegfelelőbb táplálást biztosítja. Emellett, a munka után gyermeke etetése nagyon megnyugtató és különleges érzés. Járjon utána, hogy munkahelyén van-e olyan hely, ahol lefejheti az anyatejet, és tárolhatja azt. Ha lehetséges, vegye fontolóra, hogy ebédidőben hazamegy megetetni gyermekét. Kérje a nagyszülők, más rokonok, közelben lakó barátok támogatását, bárkiét, aki rövidebb időszakokra is segítséget tud nyújtani, főleg, amikor beteg a baba.