2017.09.26. 10:45:59 (12)
Sziasztok!
nem ide tartozik,de csak nekem tűnt fel?Facebook-on is kéregetett,lebukott!
Kapnék

3 éves lányomnak
Tisztelt tagok !! Segítségért fordulnék ide !! Én egy 21 éves édesanya vagyok 3 éves kislányomat egyedül nevelem, édesapja fél éve hunyt el daganatos megbetegedés következtében, én jelenleg állás keresésen vagyok hogy anyagi helyzetemen tudjak javítani és változtatni kislányom élet színvonalán !! 1 hónapja Szigetszentmiklóson élünk egy szívességi albérletben, ahol jelenleg még a rezsibe se tudok sajnos adni , jelenlegi havi keretem a családi pótlék= 13.700 ft, amiből őszinte leszek nem igazán jövök ki, és most félve is,meg szégyellve is helyzetem önökhöz fordulnék , jön a tél és szükségünk lenne meleg ruhákra , kabátokra amit sajnos a családi pótlékunkból megvenni jelenleg nem tudok, ezért ha lehetséges és megoldható kérném a tisztelt tagok segítségét !! Megértésüket és szíves segítségüket előrre is szívből köszönöm !!
Tifanika 2017.09.25. 11:46:01
segítség kérése ( nem pénz , munka lehetőség)
Én egy 21 éves egyedülálló édesanya vagyok egyedül nevelem kislányomat kereken 3 éve . Egy ideje benne vagyok már ebben az oldaban sajnos sok nehéz dolgon mentünk már keresztül 3 éves kislányommal most nem is kérnék nagy dolgot leírom elsősorban hogy mi is történt velünk a napokban !! 3 éves kislányommal Tifanival Jász-Nagykun -Szolnok megyében Kunhegyesen béreltünk egy családi házat, amiben ki van fizetve 2 havi kauciónk és 2 havi lakbér kereken 100.000 Ft ( 2x25.000 kauciónak és 2x25.000 lakbérnek )!! Múlthét kedden Tomajmonostorán volt intézni valóm és mire haza értünk kislányommal Kunhegyesre az albiba a tulaj barátnője se szó se beszéd kipakolta a cuccainkat az udvarra a lakásból a lakás elé, amiért bemenni is úgy tudtam csak hogy kihívtam a rendőröket mivel a tulaj barátnője lecserélte a kapun a lakatokat hogy be se tudjunk menni a kislányommal az udvarra sem , majd miután kijöttek a helyi rendőrök ők közölték velem hogy mivel bérleti szerződésem van így nyugodtan bemeh
Tifanika 2017.08.31. 15:29:28

  2017.09.25. 13:34:00 (11)
Írtam neki, mert általában azért nem ilyen..."Már miért ne kérhetnék ennyit"?-mondá.
  2017.09.25. 13:32:33 (10)
Én ellenőriztem, mindenkinek szive-joga annyi cukrot enni, amennyit akar, de valóban irreális, hogy ennyi cukorral valaki megpakolja a csomagtartóját, de ha meg is tenné, akkor is minimum értékarányos csere, amit nem támogatunk, legfőképp példát statuálni nem szeretnénk. Köszönjük az észrevételt !
  2017.09.25. 13:25:28 (9)
nyul és felhasználó hölgyeim...

KINEK-MI a véleménye egy olyan hírdetés megjelenhetőségéről (hajnalban láttam) amikor egy gyermekágyért cserébe 40 kg.( n e g y v e n) kristálycukrot kér valaki.

Megmondom, mit gondolok...ez pénzzé válik, mert még kocsival sem kis teher...

Megmondom, mit gondolok.....Egy jó forgalmú kifőzde kb. 2 havi cukor mennyisége....

Várok intézkedést, válaszokat!!
  2016.10.11. 09:16:56 (8)
Én csak most olvaytam bele ebbe a fórumtémába. Nekem sokszor gondot okoz, hogy mit kérhetnék egy-egy tárgyamért, mert nem vagyok tisztában az értékével (pl. mert nem én vettem anno, hanem ajándékba kaptam, de nem használom). Utánanézni - a neten, vagy boltokban, stb. - hosszadalmas, időrabló, és nem is biztos, hogy ráakadok olyanra.
Mostanában már gyakran arra gondolok, h inkább elfogadok 2 kiló cukrot meg egy étolajat, még ha nem is azt szeretnék. Hátha majd egy másik cserénél valaki éppen azt kér valamiért, ami nekem kell...
  2015.02.05. 18:44:07 (7)
Egyetértek Veled Andi.Én is legtöbbször megkérdezem,de nem alkudozás céljából,hanem pont azért,mert hátha akad a cserepartnernek valami,ami hasznos Számunkra és akkor mindketten örülünk
  2015.02.02. 08:54:53 (6)
Azért ezek a kérdések nem mindig ezt jelentik.
Én is kérdezek ilyesmit, és nem licitálás miatt, hanem mert nem kérek fix dolgot, jó lenne tudni milyen dolgai akadnak a másiknak mert lehet jól jönne nekünk abból valami.. Stb. Amikor vmit felraksz amit nem használsz ki, és sikerül találni olyat ami hasznos lehet (bármily forint értékű is), az jó érzés. Nincs pénz benne, újrahasznosítás, gazdára talált két elfekvő, kallódó dolog.

Más tészta a muszáj, amikor nincs és azért cserélődnek a dolgok (legtöbbször élelemre).
  2015.02.01. 23:55:49 (5)
ANNYIRA JÓL leírtad...!!!!!
  2015.02.01. 17:19:35 (4)
Igazából én is egyet értek,viszont ha nagyon megtetszik valami,és szükségem van rá akkor biztos meg fogom venni a kért dolgokat.
De nem ez ami miatt tollat ragadtam.
Nálam a következő mondatok verik ki a biztosítékot:
-Mit tudsz ajánlani?
-Mid van cserébe?
-Mit adnál érte? stb.

Hihetetlen,hogy szinte már mindenki így teszi föl a hirdetést.Tisztelet a kivételnek.
Ez így már olyan mint egy aukciós oldal.Ki tud többet ajánlani?
Vagy fél hogy túl keveset kér érte?Hátha valakinek annyira kell,hogy bármit képes lenne ajánlani?
Vagy nem értem.
Én ritkán írok ilyen hirdetésre,mert annyira irritál a dolog.
Egyszer amikor írtam,megkérdeztem mit kér érte.
A válasz az volt,mit tudok ajánlani?
Én:fogalmam sincs mire van szükséged.
Válasz:de mégis ajánlj valamit.
Én:2 cukor,1 olaj.
Válasz:mit képzelsz?ez ennek legalább a 3 szorosát megéri!!!!!!!
Szóval ennyi!

Nem is tudom hová vezet ez?
Azért én szeretem ezt az oldalt.Legfeljebb nem írok olyanra aminek nem tetszik a tartalma.
  2015.01.27. 15:25:09 (3)
)
Jobb helyeken pl. az új lakótelepnél felszórták fűmaggal, ahol lehetett és amikor létrejöttek a kitaposott részek, ott húzták az utakat.

De a cserékre visszatérve; úgysem lehet mindenkinek a kedvére tenni. Ha nekem van x tárgyam és nem 2 kiló cukrot, meg 1 olajat akarok érte, hanem szükségem lenne y tárgyra, és a cserepartnernek nincs olyanja, akkor mi van? Nekem ez nem kell, neki meg igen, akkor mindenki bámul ki a fejéből, vagy megpróbálnak találni egy jó megoldást?
  2015.01.27. 14:59:58 (2)
Eszembe jutott egy ősi mesepélda.
Négyszögletű teret körbejárdáztak, hogy ne sérüljön a szép gyep. Ám a járókelők átvágtak rajta átlósan. Tiltó táblákat helyeztek ki. Nem változott semmi, a gyalogosok továbbra is haránt közlekedtek. Gyepmestert szerződtettek, de neki is voltak szükségletei, és olyankor nem tudott figyelni. A szép gyep továbbra is kikopott rézsútosan. Végül megtalálták a tökéletes megoldást.
Átlósan is készítettek járdát.
  2015.01.27. 14:47:10 (1)
Itt válaszolnék domibaba7 "Ez már idegesítő" c. hirdetésére (Lassan 3 éve vagyok az oldalon, akkor még a csere tárgy cseretágyért ment. Mostmár bárkire ráirók felsorolja, hogy mit vegyek meg érte. Szerintem ez akkor egy ingyen hirdetési oldal lett. Ennyi erővel kifizethetem egy másik oldalon pénzbe és nem kell cipekednem. Ezen, az oldal üzemeltetőinek kellene változtatni, mert sok régi ember lekopot már ezért.)
Igazad van, valóban az eredeti elképzelés, mint már annyiszor leírtuk, az, hogy a fölösleges dolgainkat cserélgessük egymással. Aztán sajnos, ahogy a szükséglet hozta, átalakult, a felhasználók átalakították. Ezzel még nincs is gond, egészen addig, amíg bevásárló listákat nem ír valaki, vagy olyan mennyiséget nem kér, amit képtelenség kézben elvinni, és autó híján pénzezés lesz belőle. Ha mi most ezen változtatnánk, a hirdetések nagy részét törölni kellene, határt megszabni, hogy pl. az eredeti ár 25 %-a lehessen csak a csereérték, megint csak lehetetlen. Nem tudunk egész nap számolgatni Azt gondolom, a legjobb, ha némi utánanézéssel, és némi ráérzéssel kezeljük a cseréket, ahogy tettük azt eddig is. Aki árban sokat kér, vagy nagyobb mennyiséget, arra mindig ráírunk, figyelmeztetjük. A mostani esetben tudom, hogy a penny-s plüssökről van szó. Megnéztem vaterán az árukat, és amit kér érte a felhasználó, és jól is értelmezem, nem mondható soknak. Amúgy nagyon sok olyan cserét is látunk, ahol kifejezetten nem kérnek a felhasználók egymástól csakis a háztartásukban lévő dolgokat.
Szerintem javítsatok Ti az oldalon! Ne fogadjatok el olyan ajánlatot, ami akár pénzezés is lehetne! Így előbb utóbb "tisztább" lesz az oldal