2014.02.09. 21:22:06 (42)
Moderálva
  2013.04.10. 14:36:29 (41)
Itt (is) meg kell köszönnöm Évának és Andinak,

h. saját szabadidejükben, saját autóhasználattal, fizikailag is megerőltetően...elvitték, jótékony céllal tovább adni a vasárnapi Börze megmaradt holmijait!!!!!!!...
  2013.03.14. 01:56:48 (40)
Annyi volt,hogy az orvosa azt mondta ezt szedje,Nekem meg nem volt jó,hát nekiadtam.Gondolom a dokija elmondta Neki,milyen adagban kell szednie,nem gondolod??Ha a patikában vette volna meg,akkor is csak ugyanezt kapta volna.Igy meg nem került pénzbe neki és nem ment tönkre nálam sem.Nm is ezen volt a hangsúly,de mindegy,nem is érdekel....Már nem fárasztom Magam ilyen eseteken...
  2013.03.14. 01:54:32 (39)
Nem vényköteles volt.
  2013.03.13. 09:32:05 (38)
Szia. Mivel itt vényköteles gyógyszereket nem lehet csereberélni nem hiszem,hogy ezek a veszélyek fenn állnak. (szerencsére)
  2013.03.13. 08:45:36 (37)
Sziasztok!

Itt sokmindennel egyetértek,viszont van mégis,amivel nem vagy csak részben.
A segítség csak akkor segítség,ha valóban segít és csak annak lehet,aki ezt el is fogadja.
Azt viszont én sem értem, hogy miért annyira természetes segítséget kapni, hogy egy köszönömöt is elfelejtenek, vagy egy visszajelzést,ami tényleg fontos lehet,pláne postai csere esetén vagy ha mással küldeti valaki, hiszen valóban fontos a küldőnek is tudni, hogy odaért-e, épségben-e, jó lett-e pl. a ruha,ha nem,akkor is,mert így legközelebb tudja,hogy adott helyre kisebbet,nagyobbat küldjön-e.

Van azért ezzel kapcsolatban pozítívabb szituáció is. Én párom segítségével bonyolítom a cseréket leginkább,mivel Ő munkájánál fogva sokat utazik,mint sokan tudjátok. Voltak,akik nemcsak megköszönték Neki,hanem megkérdezték Tőle,hogy nekem írjanak-e külön köszönő-levelet, j
elezzék-e,hogy megkapták.
Sőt: voltak,akik - így és postán is - küldtek pár dolgot nekem is annak ellenére,hogy én nem kértem cserét.Sőt olyan is akadt,aki tőlem nem kért cserét,pedig az eredeti megállapodás szerint én küldtem volna,volt is olyan, s mégis ajándékba küldött az illető általam régóta keresett dolgot.


Viszont vannak/lehetnek olyan helyzetek,amikor épp a segíteni igyekezéssel méginkább bajba sodorhatunk valakit - mint pl. a gyógyszerrel - ez még akkor is
veszélyes lehet,ha az illető maga kért megnevezett gyógyszert, mert attól,hogy Neked használt,nem biztos,hogy a másiknak is fog,vagy lehet más dózis kell,ezt csak orvos,gyógyszerész tudhatja. Ugyanannak a személynek, ugyanarra,hasonló bajra sem mindig használ ugyanaz a készítmény, sok van,amit nem is szabad bizonyos időn belül újra szedni - recept nélküliek között, gyógynövények között is - ugyanez vonatkozik a mennyiségre is!
Ill. nem mindegy sem a kor, sem a kórelőzmény (eleve emiatt is lehet a hatékonyságban, szedhető mennyiségben,időtartamban eltérés!), sem az egyéb állapot (műtét előtt/után, terhesség,szoptatás pl.);
Ugyanezeket elmondhatom az ilyen jellegű tanácsokra is - éppen ezért fontos orvosnál, gyógyszerésznél is elmondani a régebbi,nemcsak a közvetlen napokban történt előzményeket is, vagy ha már vettél be fájdalomcsillapítót,bármi ilyesmit - gyógyteát is jobb megemlíteni - ez is "összeveszhet" a gyógyszerrel - akár túladagolás is lehet belőle (a gyógyteáknál is előfordulhat nagy mennyiségben és van,amiből nem is olyan sok az a nagy mennyiség,vagy pl. nem is ihat ilyesmiből sem bármit pl. a kismama, a kisgyermek, sorolhatnám.
Sőt: pl. nőknél - gyógyszerek,gyógyteák,egyéb gyógykészítmények - esetében pl. az sem mindegy,hogy szed-e és ha igen, milyen fogamzásgátlót,mert emellett sem lehet bármit bevenni még fájdalom-,lázcsillapítók, görcsoldók közül sem. Vagy - nemcsak nőkre vonatkozóan: az sem mindegy, hogy ilyen készítmények hatása alatt
vezet-e valaki, dolgoznia kell-e pl. gépekkel, magas,veszélyes helyeken - pl. egy szédülést okozható gyógyszerrel ilyen esetben akár végzetes baj is előfordulhat,tehát többet segíthetsz,ha nem segítesz gyógyszerrel.

Bocsi mindenkitől a terjedelemért.

  2013.03.13. 08:27:06 (36)
ja ha tudta akkor más

  2013.03.12. 22:53:43 (35)
Igen,arra is emlékszem,Te mit küldtél,szintén saját költségre és a Gyerekeim örömére is.Mert az megfizethetetlen...A legnagyobb pofátlanság lett volna,ha nem irok utána Neked pár sort.HOGY LEHET A SEGITSÉGET TERMÉSZETESNEK VENNI,?Persze,lehet,hogy Én gondolom rosszul,de akkor is ez a véleményem...
  2013.03.12. 22:51:34 (34)
Emlékszem,hogy Te mit adtál és Te is saját költségre küldted és nagyon örültem és meg is köszöntem.Mert ez a minimum.És mekkora segitség volt,mikor a legnagyobb hóviharban kellett mentőt hivnom,mert naná,hogy akkor indult be a szülés...
  2013.03.12. 22:49:31 (33)
Onnan tudja,hogy Én küldtem,hogy hetekig tartó privát levelezésünk volt,egy napra voltunk kiirva szülni és kimondottan terhesnek való gyógyszert keresett és megirtam neki,hogy küldök.Innen tudta...Mert Én megvettem jó drágán azt a gyógyszert és Nálam meg olyan gondot okozott,h nem tudtam beszedni.Hát nekiadtam,mert az kellett neki.
Semmiféle hálálkodást nem vártam,nem is köteles megköszönni,de szerintem illik.És akkor törli a hirdetést és 3 hét múlva meg ilyet ir...Azt már had ne mondjam,ma milyen levelet kaptam tőle,de mindegy,nem idegesitem magam rajt.
  2013.03.12. 10:38:47 (32)
A köszönöm szó igencsak értékes,... szép érzéseket ad... ahogy a mosoly is.
Az ember nem tud teljesen elvárások nélkül lenni. Számomra is fontos, hogy jelezze a másik hogy rendben megkapta. (Pl. én is küldtem már gyógyszert többször is.) Ahol segítség kell, küldöd, és nem jelzik vissza hogy "igen, odaért", ott aggódom.. odaért, rendben van, jó lett, segített, kell még, stb..?! Ha ír egy visszajelzést, az megnyugtat.

Érdekességként: ha vkinek TÉNYLEG nincs valami, és kell sürgősen, vagy nem fog tudni hozzá jutni, nem tudja megvenni, stb okok vannak.. akkor ott sosem marad el a visszajelzés!!! Mert az az ember ÖRÜL annak amit kapott, és rögtön visszajelez, hogy boldog, hálás és köszöni!
  2013.03.12. 09:44:01 (31)
Persze nem kötelessége senkinek sem megköszönni. Adni sem kötelessége senkinek. Sajnálattal veszem észre, hogy kimúlófélben van az emberekben a jóérzés. Örülni kellene annak, hogy egyáltalán vannak még olyan emberek akik adnak és segítenek. Egyre kevesebben vannak. Kicsit meg kéne becsülni azokat, akikben van még mások iránti segítőkészség. Nem arról van szó, hogy hálálkodni kell, de jusson eszünkbe, hogy aki adott, az önzetlenül és jó szívvel tette. Annyit igazán megérdemel, hogy megköszönjék. Ha még erre sem képesek egyesek, hát....nem tudom mit mondjak.
  2013.03.12. 08:34:15 (30)
Ezek szerint NEM él olyannal...
  2013.03.12. 07:49:44 (29)
kérdés honnan tudja h te küldted?

én is voltam úgy h fogalmam sem volt róla kitől kaptam a csomit mert a feladónév nem mondott semmit sem
szabály szerűen nyomoznom kellet ki volt az mert már a hirdetés sem volt meg

és !
ok jól esik ha megköszönik de nem várom el
nem kötelessége a másiknak megköszönni !
de ha normális és megfelelő értékrendel él akkor megfogja
  2013.03.12. 01:22:10 (28)
Kár, hogy csak eseményről számolsz be. Bizony az ilyeneknek ki kell írni a nevét, hogy többen ne csalódjanak.
  2013.03.12. 00:46:22 (27)
Ismét...Mivel anyagi lehetőségeim korlátozottak,nem nagyon tudok ajándékba küldeni nagy dolgot.Apróságot szoktam,pl kupont,matricát,vonalkódot,ami nem nehéz,saját költségre..ami számomra meglepő,hogy 10 esetből kb 8-an nemhogy nem köszönik meg,nem értékelnek,de még csak vissza sem jeleznek.Sokan azt irjátok,nem vártok köszönetet.Ha valaki ad valamit(mint ahogy már Nekem is adtatok)nem hiszem el,hogy nem esik jól egy levél,legalább annyi,hogy köszi,megkaptam.Szerintem az a minimum,hogy megköszönöm.Multkor egy kedves tag gyógyszert keresett,küldtem neki,Ő is visszajelzés nélkül törölte a hirdetést.Akartam Neki küldeni olyasmit,amit keresett, a sajátomból.Irta,hogy ők is nehezen élnek.Szedtem össze a saját gyerekem ruháiból meg pelusából,de mivel szültem,igy elmaradt a csomag feladása...Nem is tudott róla,meglepinek szántam.Utána polokat akart cserélni,ráirtam,nem válaszolt.Pár hét múlva újra irtam neki,miért nem válaszol..Ma megkaptam a választ:ANNAK VÁLASZOLOK,AKINEK AKAROK!Biztos ez volt a köszönet a gyógyszerért....Nem vártam hálálkodást,de azért ezt sem.Ezek után Én biztosan nem küldök neki semmit.
  2012.11.16. 07:27:06 (26)
nem szokásom
  2012.11.15. 22:56:09 (25)
Jáááj nehogy megsértődj!
  2012.11.15. 21:46:19 (24)
Nagyon-nagyon kedves vagy!!Teljesen mindegy,mert mindennek örülnek.Fiam 4 és fél éves,nagy álma egy traktor,aminek van pótkocsija és a műanyag állatait tudja rajt szállitani.De éppúgy örül egy 10cm-es nek,mint egy 30cm-es nek,tehát mindegy.Szerintem nem tudom Neki megvenni,hacsak nem kap a Férjem jutalmat a cégnél,de erről még nincs szó.De bármilyen játéknak örülnek.Legyen az autó,baba vagy szeretne pl egy nyomdát,de igazából mindegy.
  2012.11.15. 19:42:49 (23)
nya köszi
erre leolt