2012.11.22. 18:16:47 (35)
Ha még szeretnéd, írj a hirdetéshez nyugodtan!
  2012.11.22. 17:59:27 (34)
Semmi baj, jogos, hogy nem vártál. Annyira rohantunk reggel, hogy itt maradt az asztalon anélkül még a számodat sem tudtam és nem tudtalak fülkéből hívni sem mint Krisztit mikor vele találkoztam. Igazad van, ez most az én saram. Sajnálom cseréltünk már párszor gond nélkül, ez most vacakul jött ki, itt is írom hogy ELNÉZÉST KÉREK!!!
  2012.11.22. 17:46:04 (33)
Sajnálom, hogy otthon maradt a telcsid, de 20 percnél többet nem tudtam várni...
  2012.11.22. 17:06:45 (32)
Én ma hiába hívtalak, nem vetted fel, meg írtam sms-t, a megbeszélt időben nem voltál ott!!!
Többször áttettük, a mai időpontra 1000%-ot írtál...
  2012.11.20. 18:13:19 (31)
,,végül is értesített a maga módján ezért nem értem a felháborodásod -- megtehetett volna h még egy üzenetet sem küld,,

Háááát igen, elolvashattam az üzenetét miután hazaértem... sokra mentem vele!

,,tudod tolerancia empátia -- használd élj vele,,

Mármint hogy én legyek mindig toleráns mással, így érted? Merthogy velem szemben senkinek sem kell annak lennie, amit én mondok/írok/ígérek arra nyugodtan mérget vehet bárki!
Vagyis nem bort iszok, miközben vizet prédikálok. És bocsi ha nem szeretem, hogy valaki lopja az időmet és az idegeimet! Én nem lopom a másét, akkor más se lopja az enyémet!
  2012.11.20. 18:03:59 (30)
Sosem voltam katona és a családban senki sem. Viszont BKV-s és MAV-os igen, ezeknél a cégeknél a pontosság alapvető követelmény. Bár szerintem én ezek nélkül is pontos lennék - ilyen az alaptermészetem.
Ha megbeszéled velem, hogy mondjuk 2023. szept. 8-án 13.15-kor találkozunk itt és itt - akkor biztos lehetsz benne, hogy én pontosan ott leszek (kivéve persze, ha meghalok közben). Felírom a naptáramba, és minden évben átvezetem a következőbe - ilyen egyszerű.
Bár az is igaz sajnos, hogy az emberek többsége sokkal lazábban vesz mindent (ez NÉHA esetleg jó is lehet), de én a magam részéről szeretem a dolgaimat mindig rendesen és pontosan tartani/intézni.
Nem mintha király lennék (sajnos), de a pontosság a királyok udvariassága...
  2012.11.20. 17:29:51 (29)
persze ráhagyok időt
de könyörgöm ha összesen 2 járat megy akkor és korábban elmegy amivel mennék akkor mit csináljak???????

és honnan tudjam h kinek mennyi a az az idő amíg odaér a találkahelyre????
honnan tudjam h van e cseréje előtte vagy más dolga és h utána megy e valahova vagy csak haza ???

ezek olyan elvárások amit lehetetlen teljesíteni

szerintem nálad a túlzott pontosság és annak túlzott elvárása már nem jó tulajdonság -- é nekem is az jött le h valami katonai izé lett volna.....

és igaza van Andinak visszajön a dolog
sőt meg merem kockáztatni h többet is kap az ember ha ad

végül is értesített a maga módján ezért nem értem a felháborodásod -- megtehetett volna h még egy üzenetet sem küld

ilyenért nálam nem feltétlen kerül listára a partner

tudod tolerancia empátia -- használd élj vele
  2012.11.20. 16:54:12 (28)
Nem védem az embereket, hanem próbálom megérteni, mert én is egy vagyok közülük... előfordul hogy elfelejtek dolgokat, vagy kések, vagy stb... mert emberből vagyok. De a szándékom jó, ha hibázom elnézést kérek, és igyekszem kompenzálni, javítani.
Itt muszáj rugalmasnak lenni, elnézni egymásnak dolgokat, segíteni egymást... mert itt senki nem gazdagbáró időmilliomos, sem egyéb. És legalább egymásnak segítsünk, (kedvességgel, türelemmel, stb) ha már odakint a nagyvilág ilyen nehéz, zavaros.

Viszont teljességgel megértem azt amiket írsz, mert valóban sok a "pofátlan" dolog... azt én is nehezen viselem amikor átvágnak, nemtörődöm módon nem értesítenek, flegmák, lekezelőek, adok és még én vigyem ajtóig, stb... ezek nekem is fekete listások, kerülöm őket!

Egyébként pedig hiszek abban, hogy minden visszaáramlik az emberhez,.. ha kedves és megértő vagyok, akkor velem is kedvesek és megértőek lesznek.
  2012.11.20. 16:34:03 (27)
Most végigolvastam ezt a részt, egyetértek Veled, de nekem kicsit olyan, mintha katona lettél volna . Nem mostanában, hanem régen (úgy 20-30 éve). Ne vedd bántásnak, mert nem szánom annak, teljesen olyan, mintha apukámat "látnám" újra, ő volt ilyen
  2012.11.20. 16:06:09 (26)
,,Mindenkinek vannak "rossz" tulajdonságai, csak mindenkinek más. Van amitől meg nekem áll fel a hátamon a szőr, másnak meg hétköznapi dolog!,,

Ez így van. Én csak annyit tehetek, hogy - mivel én pontosságmániás vagyok - aki nem jön el a megbeszélt találkozóra és előtte (időben!) nem mondja le, azt ,,feketelistázom,, - a saját magam védelmében.

M Á S

Hányszor olvasni ilyesmi hirdetést: ,,jelentkezzen akivel ezt vagy azt megbeszéltem, mert én már nem tudom hogy kivel és mit...,,
Hát tényleg, jóval egyszerűbb ilyen hirdetést feladni, mint visszakeresgélni... Ha olyan sokmindenkivel van egyszerre kapcsolatban (vagy annyira rövid az esze), akkor jegyezze fel hogy kinek mit, hova és mikor! Vagy ez is probléma, listát írni? Ehhez pénz se kell, mint a telefonkártyára... csak egy csöppnyi józan ész! Egy darab papírja és tolla csak van mindenkinek?
Andika, az ilyeneket is a védelmedbe veszed?
  2012.11.20. 15:49:58 (25)
Ez igaz, ilyen esetben ha egy késik (főleg a ,,sor,, elején), már borul az egész.
Csak egy megoldás van, ami persze meg neked nem jó. Bőven ráhagyni időt a találkozók között, hogy beleférjen a mások csúszása...
Ezért szoktam pl. fodrásznál is mindig aznapi első időpontot kérni, mert ott is elég rosszak a tapasztalataim. Úgyhogy próbálkozom (a magam számára legalábbis) kivédeni a mások pontatlanságát. Aztán a sok ,,késős,, várakozzon szépen egymásra/egymás miatt, ez már legyen az ő problémájuk... Nem tudom, nekem nem szokott közbejönni semmi (pedig nekem is vannak problémáim, mégha kisgyerekem nincs is), szervezés kérdése az egész.
  2012.11.20. 14:29:27 (24)
mozart pontosan mintha engem írtál volna le én is állandóan rohanok, aki ismer, tudja... bemegyek Gyálról Pestre, akkor aznapra 5-6-8 emberrel beszélek le találkozót. Persze mindnek máshol jó, rohangálok a városban mint az eszetlen, én alkalmazkodom mindenkihez... de ha reggel az első partner késik 5 percet, már nincs az az isten, hogy utolérjem magam...onnantól rohanok és mégis kések egész nap . Próbálok telefonálni, néha ismerőséről, néha fülkéből....de marha dühítő ha van 1 db 100-asom ( ennyi az össz pénz nálam) és elnyeli a fülke pl...

Múltkor lebeszélt találkozóra mentem, előtte 10 perccel még egyeztettünk, hogy tuti mindenki ott lesz-e, persze én hívtam... mire odaértem ki volt kapcsolva és hiába is vártam rá...na erre mit mondjak? hazajöttem, megettük ))
  2012.11.20. 14:21:23 (23)
Uram bocsá, én is notórius késő vagyok.
Egyszerűen ha órákkal előbb indulok el, akkor is történik valami.
Magyarázkodom mindig, és őszintén szégyenkezem... aztán a pszichiáterem (mert járok) rávilágít a lényegre: dehát ha 4-5 emberrel van találkám, amikor millió dolgot viszek és rohanok egyik helyről a másikra, mert ennek hirtelen kell segítség, azzal már lebeszéltem, stb... akkor mégis mire számítok? Hogy mindenki igazódik hozzám? Vagy én tudok igazódni mindenkihez? Előfordul a késés mástól is, ha öt perc, akkor már csúszok a többivel, és így tovább...
Miután én is késős vagyok, nem veszem rossznak ha valaki késik, mert tudom annyi minden közbejöhet, annyi minden van, az élet zajlik...és nem dől össze a világ ha várnom kell, ha ne-adj-isten telefonálnom kell. Tehát nem feltételezem rosszat, amíg nem viselkedik úgy (amikor tényleg kiderül hogy tojik rá hogy várják).
Mindenkinek vannak "rossz" tulajdonságai, csak mindenkinek más. Van amitől meg nekem áll fel a hátamon a szőr, másnak meg hétköznapi dolog!
Ha valaki csaló, ha becsap, ha nem törődik vele hogy várják, ha flegma, stb.. ezek a valódi negatív tulajdonságok számomra, a többit elnézem.

  2012.11.20. 13:05:25 (22)
,,nem voltál ott, nem voltál a helyében, nem tudod pontosan mi történt, de levonsz egy nem teljesen helytálló következtetést -- ez nem éppen korrekt magatartás nem ?,,

Hát az ő helyében tényleg nem voltam. Elég volt nekem a magaméban lenni, potyára odautazni, várakozni...

Szerintem ő nem volt korrekt, mert nem értesített megfelelő időben. Egy nappal (és nem egy hónappal) előtte beszéltük meg a találkozót - nem igaz hogy nem tudta, hogy nincs pénz a kártyáján. Vagy még aznap ,,csevegett,, volna el egy nagyobb összeget? Tehát nem volt figyelmes - de talán ez mégsem az én hibám? Én csak viselhettem a figyelmetlensége következményeit - teljesen vétlenül!

És ha mondjuk az én kártyámon sincsen sok pénz, és azt nem a más hibájának a korrigálására akarom felhasználni??

Én sajnos se nem tudom, se nem akarom az egész világ baját a nyakamba venni - bőven elég nekem a saját dolgaimat rendezni!
  2012.11.20. 12:46:41 (21)
Én nem mondom senkire, hogy csaló. Csak azt mondom, hogy ha megbeszél valamit akkor legyen ott időben - természetesen én is ott leszek. Ha mégsem, annak egyetlenegy oka lehet, hogy meghaltam...
Én minden cserémhez (és mindenhova máshova) 15-20 perccel előbb érkezem - ha ,,nem jönne a busz,, pl. akkor se legyek bajban. És ez így volt egész életemben - akkor is, amikor dolgoztam, vagy kisgyerekem volt, vagy az édesanyám volt nagybeteg, vagy,vagy,vagy... Ha mára már van mondjuk három dolgom (időre), akkor már nem szúrok be egy negyediket is - mert hátha nem érek oda? Nem sakkozok a másodpercekkel, beosztom holnapra.
Persze nem mondom, hogy ezt mindenkinek így kell(ene) csinálni, hogy ez az egyedüli jó módszer, stb. - lehet, hogy a pontosság csak az én ,,heppem,,.
Azt viszont mondom, hogy ha (legalábbis velem) megbeszél valamit, akkor érkezzen pontosan! Vagy ha nem tud/képes/akar, akkor inkább ne is beszéljen meg semmit. De legalábbis IDŐBEN mondja le a találkozót.
Vagy ezek szerint ez túl nagy kérés???
  2012.11.20. 12:35:38 (20)
És egy plussz mondat:
Dícséretes jó tulajdonság, amivel rendelkezel, az óramű pontosság..DE...ezt minden élő embernél épp így elvárni, túl nagy kívánság, és elképzelhetően folyamatos csalódás is részedről..
Bár tényleg jó tulajdonság, s ezt komolyan így érzem, mégsem csak erről ismerszik meg valaki
  2012.11.20. 12:11:58 (19)
Talán az is a klbség köztünk, h. én alapjáraton, ismeretlennél sem feltételezek rossz szándékot...


Azért alaposan meg kell dolgozni nálam, volt, akinek sikerült is))
  2012.11.20. 11:52:18 (18)
hmm nekem a gyerekeim Pestre járnak suliba
kocsival is 20-30 perc az út a volánt nem is említem
vezetés közben meg nem telefonálok h miért? nem mert nincs felesleges 30 000.- a bírságra -- bőven elég volt 1x kifizetni

és itt a másik dolog a távolsági közlekedés .....
had ne kelljen mesélnem h mennyire nem pontos
és a vonaton, buszon, héven nincs telefonfülke

másik
ez a baj ezzel az oldallal vagyis a tagokkal --> mindig a másiknak kell rugalmasnak lenni, pontosnak, a másiknál soha nem jöhet közbe semmi, a másiknak kell helybe menni, stb.....
nem adjuk meg a bizalmat a másiknak mert ö biztos csaló

most feketelistára tettél valakit -- lehet nem is érdemli meg
nem voltál ott, nem voltál a helyében, nem tudod pontosan mi történt, de levonsz egy nem teljesen helytálló következtetést -- ez nem éppen korrekt magatartás nem ?

lehet h én vagyok hülye, de alapban megadom a bizalmat mindenkinek -- és érdekes módon eddig nem "fáztam rá"
  2012.11.20. 11:39:21 (17)
Már csak az a kérdés, hogy ha nem ismerem, akkor honnan tudhatnám hogy melyikről van szó? Így ismeretleneknél én inkább az első variációt feltételezem...
  2012.11.20. 10:10:25 (16)
Ameddig odaérsz az iskolába, addig is telefonálhatsz. Nem hiszem, hogy azon a pár másodpercen bármi is múlna.
És tudod ha tényleg biztos lehetnék benne, hogy Vis Major-ról van szó és nem lustaságról stb... De nézd csak meg hogy hányan hány helyről késnek el rendszeresen (moziból, randevúról, munkából, családi vacsoráról, mittudoménmégmiről... a lista végtelen), egyszerűen a létformájuk az örökös késés.
Volt egyszer egy kolleganőm, 1-re járt dolgozni. Minden nap fél 2-2-kor érkezett. Akkor a főnök (jóindulatból, ahelyett hogy simán kirúgta volna) szólt neki, hogy holnaptól fogva 2-kor kezdődik a munkaideje. Onnantól fél 3-3-ra ért be... míg tényleg ki nem rúgták végre. Hát erről beszélek!