2014.07.19. 09:52:23 (58)
Methykém...Feladom.
Más a véleményem, de túl sok a dolgom és túl melegem van ehhez
  2014.07.19. 09:30:59 (57)
Juli,nagyon félreérthettél valamit,több ponton is:
1.) én nagyon is értem,amiről Te azt gondolod, hogy
nem - javarészt pont ezért (is) találtuk ki ezt a segítséget, mert ez sokmindent áthidalhat, leginkább pont az utazási-,postaköltséget elsősorban - és hidd el,
működik - voltak,akik igénybevették,ill. nekem is segítettek már hasonlóban többen is több településen és többféle módon (másoknak máshova továbbításra, és saját részre,részről is); - igaz,hogy így nem mindig kerül el 2-3 nap alatt,de az is előfordult, hogy 1 napon belül megoldódott (meg olyan is,hogy még így is hamar odaért,mint egyes esetekben a postai küldemények).
Azt meg nagyon jól tudom, hogy melyik településen (nemcsak a környékbelieket),hogy hol milyen messze van a falu - én magam is nem kevés helyen jártam az országban mindenfelé és nem mindig vonattal és nemcsak az állomásokig jutottam el. S vannak itt többen olyanok is,akik nagyon is közel laknak ilyen helyekhez. (Többükkel cseréltem már magam is,volt akivel többször).
2.) A kedvezmény tekintetében is többszörösen tévedsz, mert én itt elsősorban a miénkhez hasonló segítőkre gondoltam.
Másrészt az igénybevételi feltételek sem egészen úgy vannak,ahogy írod és többféle is van és van olyan is, ahol nem is kell feltétlenül családtagnak lenni, de ezen ne vitatkozz velem. Az árakról van ugyan igazságod, de én a teljes díjszabást is ismerem és én nem írtam semmi olyasmit,hogy valaki egy cseréért csak cseréért utazzon el 6-10 vagy még több kilométereket. Sőt pont ezekre tekintettel találtuk ki és vállaltuk ezt a segítséget,mint többen mások is - azt is jeleztem már,hogy én is, párom is,fiam is tud találkozni - az ország több pontján is
akár - mgergovel és Ő jár vidéki helyeken, Budapesten többfelé is, tehát Vele összefogva is sokmindent megoldhatunk. Mindezek részleteiről, útvonalakról pedig fent van jórésze hirdetéseinkben, fórumon,mint már többször utaltunk rá, aki tudja,szeretné igénybevenni - teljesen ingyenesen - az nyugodtan keressen meg privátban.

Amúgy én azért jeleztem itt is ezt, hogy minél többen tudják, mert nem biztos, hogy mindenki végigolvas minden hirdetést - pláne rendszeresen. Sőt: meggyőződtem róla,hogy sokan először megegyeznek a cserében, aztán csak azután derül ki, hogy a másik fél hol is lakik, merre jár, mert az adatlapot vagy elfelejtik elolvasni vagy igazából ki sem derül belőle (bár eleve legelőbb ezt kéne megkérdezni ilyenkor és ezzel is sok félreértést, kellemetlenséget el lehetne kerülni).Bár az való igaz, hogy mindenkinek mások a lehetőségei, amik akár változhatnak is - sokszor naponta,ezzel sem lenne semmi baj - egy csere,stb. esetén is érvényesíteni kellene az alkalmazkodást, aminek közös megegyezésen kéne alapulnia és nem kéne megsértődni azon, ha valamiért nem kivitelezhető mégsem, vagy nem érné meg vagy egyszerűen nem adódna rá még segítségekkel sem alkalom (ilyenek is előfordul6nak) - mindezeket tudomásul kellene venni és túllépni rajta,főleg,ha arra alapos és érthető indok van - majd legközelebb összejön vagy mással és/vagy máshogy.
Mivel igazából eredetileg ennyit nem is akartam írni, csak jelezni,felajánlani itt is a fuvarsegítségeinket - mivel többen nem tudhatják, főleg,ha vannak új tagok), ezennel zárjuk le ezt a témát. Másrészt azért is, mert most ettől függetlenül - nemrég megváltozott időbeosztásom, ill.utazásaim - miatt jó ideig nem fogom tudni a fórumot olvasni, az oldalra sem biztos,hogy naponta be tudok
lépni (de telefonon elérhetőek vagyunk, azért természetesen folyamatosan figyelem a hirdetéseket, levelezésemet,ahogy tudom.
  2014.07.17. 18:37:13 (56)
Amit nem értesz valamiért...
Szanaszét utazzátok az országot.OK.
Településekről/vasútállomástól még távolsági buszra szorulók/, kisgyermekesek, jövedelem nélküliek esélytelenek, mert a közlekedésüket nem tudják kifizetni.
Kevés MÁV dolgozó van, közalkalmazott sem sok, nyugdíjas is csak pár....A többgyermekes kedvezményt 1 szülő nem, csak a család tudja igénybe venni.

ISMÉTLEM...Akceptálható a segítséged, kár, h. nem mindenki tudja igénybe venni.
  2014.07.17. 18:32:11 (55)
huh----ok
  2014.07.17. 17:33:02 (54)
Igen, de nemcsak ugyanazon helyeken és nagyon sokfelé járunk, előfordul egy-egy napon is több megye és éppen ezért is,meg amit írsz is,azért találtuk ki ezt a megoldást,ill. a postai díjak megspórolása érdekében is.
Többen vannak itt pl. akik akár ingyen is utazhatnak,beleértve páromat is,mint nagyon sokan,ahogy TE is nagyon jól tudjátok ezt.
Én nem azt írtam,hogy országosan, hanem azt,hogy az ország több pontján - pontosítás,részletek a mindenkori aktuális hirdetésekben (most is van fent sajátom,másé is ilyen,említve a lehetséges és leggyakoribb útvonalakat), valamint: vonatkozó (ld.:51 hsz.) fórumon,adatlapomon.
Ja, s azt is jeleztem több helyen, több módon nemegyszer,hogy előfordulnak változások - ezek legtöbbször plusz, a megszokottaktól eltérő útvonalak beiktatását jelenti,mint pl. jelenleg a Bp-vidék viszonylatot...
  2014.07.17. 12:42:41 (53)
Azért értelemszerűen nem hálózzátok be az országot..Plussz sok olyan település van, ahonnan a legközelebbi vonatállomás anyagilag elérhetetlen!

ezzel együtt persze, nagy segítség önmagában!!
  2014.07.17. 12:10:58 (52)
Ja és egy fontos: a legtöbben ezért a fuvarosdiért nem kérünk semmit sem - legalábbis mi nem, hiszen nem azért utazunk,hogy segíthessünk, hanem ha már úgyis ennyifelé járunk,akkor miért ne tehetnénk meg ezt is, főleg, ha néhányan még kedvezményt,ingyenes utazást is igénybevehetnek.
  2014.07.17. 12:09:16 (51)
Többen is vagyunk itt az oldalon - köztük jómagam,ill.párom
is - akik többször jeleztük, hogy tudunk segíteni a küldemények továbbításában - vannak ilyen segítők Pesten belül is és többen vagyunk olyanok is,akik több vidéki,sőt most már Bp-vidék viszonylatban - az ország több pontján is tudunk ilyesmikben segíteni, mivel sokfelé járunk - sokan tudják itt az oldalon, hogy pl. páromnak eleve munkájával jár a sokfelé utazás és ilyenkor ha van mit és hova/honnan,akkor szokott vinni-hozni dolgokat - nemcsak a saját cseréimet intéztem így és már több éve folyamatosan tesszük ezt így,de ha pl.én utazom valahova, akkor én is tudom ezt vállalni.
S amikor ez aktuális itt az oldalon mindig jelzem hirdetésben is, ill. a Szállítás erre-arra"c.topicban is.

Ill. egy kérdés: ha az adatlapot megnézed,ill. írsz,kapsz egy levelet,akkor abból már eleve kiderül,hogy jó-e mindkettőtöknek a hely,ill.jártok e mind2en olyan helyen,ahol tudnátok találkozni vagy tudnátok-e a fentiekben is említett segítséget igénybevenni,tehát amin itt sokan problémának "éltek meg" és itt vitatkoztok rajta,az mind elkerülhető,megelőzhető lenne egy kis odafigyeléssel, logikus, "józan paraszti ésszel" történő gondolkodással...
  2014.07.17. 11:09:47 (50)
Köszönöm Tudom, tucatjával jönnek az emailek. Gondoltam iskolakezdésre újra megpróbálom, de így még jobb.
  2014.07.17. 11:07:30 (49)
Bocsánat, valahogy átsiklottunk a leveled felett, most megtaláltam!
Igyekszünk pótolni!
  2014.07.17. 10:45:05 (48)
Megtörtént
  2014.07.17. 10:43:16 (47)
Köszönöm
  2014.07.17. 10:42:07 (46)
ok, szabadságolások vannak, megsürgetem neked!!!!!!
  2014.07.17. 10:41:37 (45)
Másik:
Ha két ember egy városban él és cserét beszélnek meg, lehet az a város főváros, v. vidék, amennyiben az egyik nem megy el a randevúra...miről is beszélünk?

A dolog nem hely, hanem egyéb...függő
  2014.07.17. 10:41:16 (44)
Május 23-án küldtem emailt és kértem szórólapot. Nem csak hogy szórólap nem jött, de még válasz sem
  2014.07.17. 10:35:55 (43)
Hááát....városon belül? Ekkora kereslet-kínálattal?
Megfelelő populáció nélkül? Icipici az esély... Sok városban, -ahonnan többen /max 5 fő/ regisztráltak az oldalra- sem jön ez be..

Az oldal működtetői ezerszer mondták, írták, kérték, jelezték: szervezzenek, küldenek szórólapokat, ki lehet tenni ezer helyen településen-városban..hidd el, ettől sem lódult meg a dolog és attól sem, h. több helyre személyesen is leutaztak nyulék....

  2014.07.17. 10:27:36 (42)
"Ha nem jön el az illető a találkozóra, és nem is mondja le, ill. nem jelzi, hogy nem tud elmenni, az még oké!"

Neked. De ha valaki mondjuk 2 kisgyerekkel a város túlsó feléről elbuszozik-villamosozik 40 fokban egy megbeszélt helyre és ott vár 20 percet a nyűgösködő babákkal, annak ez biztos nem oké.
"De, ha szó nélkül átvágja a másikat, akkor az már nem korrekt az biztos!"
Az előbbi volt a szó nélküli átvágás, ami neked oké.
Erről ennyit.
Ja, és a bőrcipőid maximum cserélhetők és nem eladók, ugye?
Üdvözlettel, Barcsi
  2014.07.17. 02:37:40 (41)
Ha valaki cserél szerintem csak úgy érdemes, hogy a saját városában élővel cseréljen és személyesen találkozzanak! Akkor nem lehet félreértés, csalódás! Ha nem jön el az illető a találkozóra, és nem is mondja le, ill. nem jelzi, hogy nem tud elmenni, az még oké!
De, ha szó nélkül átvágja a másikat, akkor az már nem korrekt az biztos!
Azzal már nem érdemes többet szóba állni! Vagy, megtudni, hogy mégis miért nem tudott eljönni!
Mindenkinek meg kell adni a köteles jóakaratot! Mert lehetnek váratlan helyzetek!
De, amit magammal nem tennék azt mással sem!
Ez legyen a vezérgondolat, minden csere-berénél!
További szép hetet kívánok!
Üdvözlettel:
bodza7
2014.07.16.
  2012.03.23. 08:13:22 (40)
Én azt gondolom, hogy olyan felhasználó, akinek nem lenne helye itt az oldalon. Azon csodálkozom, hogy eddig nem tettek bejelentést róla az üzemeltetőknek azok, akiknek tartozik. Sajnos így kapnak újabb és újabb lehetőséget azok, akik arra játszanak, hogy a többieket kihasználják. És.. ezek után sokan csodálkoznak - még azok is, akiknek szóban forgó felhasználó tartozik a cserével - hogy az oldal tagjai egyre bizalmatlanabbak.
  2012.03.22. 22:35:44 (39)
Hiába az életkor, a tapasztalat, emberismeret, történnek igen fura dolgok. Teljesen ingyenesen, csupán szívességből vittem vidékre cseretárgyakat. Egyik társunk végtelenül örült a felajánlásomnak, mert saját bevallása szerint már szégyelli, hogy hónapok óta nem tudja eljuttatni az ígért dolgot, holott ő már régen megkapta, amire cserélt. Hosszan leveleztünk, én forszíroztam, mert örömöt akartam szerezni annak, akihez mentem, de hiába. A végén már bevállaltam, hogy átutazom a városon, szörnyen messzire, csak azért, hogy megkönnyítsem a dolgát. Ezen meglepődött, mint aki azt sem tudja, milyen kibúvót keressen ezek után. Hát sikerült, már indultam volna, amikor még megnéztem a gépet -amúgy a telefonszámomat is megadtam már korábban- az új üzenetben megírta, hogy a buszhoz vagy akár a ház elé sem tud leszaladni. Ilyenkor mit gondoljon az ember?