2011.05.04. 13:39:03 (5)
Köszönöm szépen mindenkinek a jobbnál jobb ötleteket!
  2011.05.04. 11:07:56 (4)
Szia!
Ha még nem sütöttél sosem, akkor sima piskóta tésztával kezd. De akár vehetsz is piskóta alapot.
Én úgy csinálom a leggyorsabb, egyszerűbb olcsóbb tortámat (ha olyan kell), hogy piskótatésztát (egy kis kakaóporral) sütök tortaformában. Ha kihűlt, félbe vagy háromfelé vágom, két vagy három kör lesz.
Piskótakör, rá csokikrém, meggyet is szemezgetek rá néha (vagy más gyümölcsöt), majd megint piskótakör, rá krém, meggy, és a felső piskótakör.
Csokikrém: 2dl tejszínben 1 tábla jó étcsokit felolvasztani kis lángon kavargatva. Ha kihűlt, robotgéppel jó habosra keverni. Nagyon finom, jó csokikrém töltelék.
Aztán díszítésként a legolcsóbb változat ha megkenem a csokikrémmel, tetején-körbe mindenhol, és lereszelek étcsokoládét, ezzel megszórom. Körbe a tetején kirakom meggyel (vagy más gyümölccsel). Ha van egy kis darált dió, akkor az oldalát körbe rátapiskolom, odaragad a csokikrémhez.

A drágább változatban veszek csokidarát, egyéb díszítő cuccot, és azt rakom rá. Vagy magam készítek mandulából marcipánt, és azzal bevonom.
  2011.05.03. 15:26:07 (3)
Pompás, Mennyei Csokitorta:
/18. századi recept, Hanna Glasstól/

Gyúrjunk össze 20dkg őrölt mandulát vagy diót, 1 tojásfehérjét és 6 dkg kristálycukrot kézzel. Hűtsük le. Béleljünk ki vele peremesre egy tortaformát, süssük 180 fokon kb. 15-20 percig.
Olvasszunk meg 30dkg, legalább 70%-s étcsokit, keverjünk hozzá 3 dl langyos tejszínt apránként. Ha összekevertük, kézi habverővel kicsit verjük fel. Amint teljesen kihűlt a tortalap öntsük bele a tejszínes csokikrémet, a tetejét szórjuk meg enyhén pirított lap /szeletelt/mandulával, tegyük hűtőbe tálalásig. Az eredeti recept szerint a díszítés sárga rózsaszirom vagy cukrozott-kandírozott ehető virágszirom.

Jó sütögetést és boldog szülinapot!
  2011.05.03. 14:21:07 (2)
Szia!
Hozzávalók:
A tésztához:
20 dkg liszt
1/2 csomag sütőpor
1 púpozott evőkanál kakaópor
20 dkg cukor
4 egész tojás
1/2 dl étolaj
1/2 dl langyos víz
A krémhez:
2 dl tejszín
10 dkg étcsokoládé
15 dkg vaj
15 dkg porcukor
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 170 fokra. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját habosra keverjük a cukorral, az olajjal és a langyos vízzel. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a kakaóval, majd a cukros-tojásos-olajas-vizes keverékhez keverjük. Végül óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét. A tortaforma aljára kör alakú sütőpapírt helyezünk, és beletöltjük a tésztát. 25-30 percig, tűpróbáig sütjük, majd kis hűlés után kiborítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és kihűtjük.

Míg a tészta sül, elkészítjük a krémet: a tejszínt felforraljuk, beleolvasztjuk a csokoládét, és hűlni hagyjuk. A vajat habosra keverjük a porcukorral. A teljesen kihűlt csokis tejszínt habverővel felverjük, és a vajas krémmel összekeverjük.

A tortát 2 lapba vágjuk, és megtöltjük a krémmel. Hagyunk a tetejére és az oldalára is a krémből. Ezután jól behűtjük. Kiváló szülinapi torta!

Tetejét disziteni is tudod ha a krémből hagysz meg keveset.Ha nincs habzsákod akkor csak egyszerűen tejes zsacsit mosd ki és pici darabon vágd le a sarkát hogy picike luk keletkezzen rajta.És formákat így könnyen tudsz a krémből tenni rá.

Egyszerűbb krém is van hozzá.Fél liter tejet főzz meg 2 csomag csoki pudinggal hogy sűrű legyen.25 dkg vajat közben keverj ki 20 dkg cukorral.Majd mikor a puding kihűlt tedd bele a vajat is és keverd ki géppel habosra.
Sok sikert hozzá
  2011.05.03. 14:09:54 (1)
Férjemnek szeretnék születésnapjára csokitortát sütni.Soha nem sütöttem még tortát,könnyen elkészíthető receptet keresek.Főleg a díszítés nehézségeinek rejtelmei érdekelnek...