2016.09.11. 11:03:09 (17)
Cukkiniből, ha nagyobb darab, remek főzeléket lehet készíteni a tökfőzelék mintájára.
Töltve, megsütve, kapros, tejfölös mártással, rizskörettel is finom!
  2016.08.08. 14:36:09 (16)
A felszeletelt cukkinit sózzuk, borsozzuk és a szintén felszeletelt sonkát harmadoljuk, a sajtokat megfelezzük. A cukkini szeletek közé sonkát és sajtot rakunk, utána duplán bepanírozzuk, úgy hogy lisztbe, utána felvert tojásba, prézlibe, újból tojásba, végül prézlibe forgatjuk. Bő olajban kisütjük őket. Ezt hívják cukkini Gordon Blue-nak.
  2016.08.08. 14:35:08 (15)
Én ma készítettem reggelire cukkini tócsnit. Úgyan úgy, mintha krumpliból készítettem volna, de tettem bele 1 kanál tejfölt, és egy kis reszelt sajtot is. Az unokám azt mondta: Mama ugye ilyet máskor is csinálsz?
  2016.08.06. 16:13:27 (14)
Cukkinibol edesseg: [link]
  2016.07.20. 17:28:16 (13)
Köszönöm a receptet, még nem jutottam el megcsinálni, de látom sok mindent lehet belőle, most már csak növögetni kell nekik)
  2016.07.04. 17:52:04 (12)
Ma cukkinis nokedlit ebédeltünk:
A cukkinit nagy lyukú reszelőn lereszeltem, kicsit besóztam és kinyomkodtam a levét. Nem csontszárazra, hanem csak annyira, hogy majd a pároláskor ne legyen nagyon lucskos.
Nagyon apróra vágott hagymát, kávéskanál majoránnával sárgára pirítottam egy kis olajon, beleforgattam a reszelt cukkinit, borsoztam, és sok fokhagymát nyomkodtam bele. Zablisztből nokedlit készítettem és összekevertem a cukkinivel. Tepsiben aljára pár szelet bacont fektettem, rá a cukkinis nokedlit, tetejére egy kis reszelt sajtot és hegyibe újra bacont. Addig sütöttem, amíg a bacon ropogósra sült.
Így is szeretjük, bacon nélkül is, nokedli helyett tésztával is, és ha nincs tepsiben sütve, csak a tésztával összekeverve, akkor is jó.
Lehet tejfölt is keverni a párolt cukkinihez és akár külön is kínálni a cukkinis szószt tésztához, nokedlihez.
  2016.07.04. 16:34:23 (11)
Köszönöm a tippeket, a savanyúsággal lehet, hogy próbálkozom majd, ha esetleg túl sok lenne majd és már nincs rá szükség. Ha a hűtőben is elállnak egy darabig az apró patisszonok, az jó hír, nem tudtam, meddig lehet eltartani őket.
  2016.07.04. 12:22:28 (10)
Cukkinis teszta: Hagymat dinsztelek, lehet beletenni bacont is. Beleteszem a felkockazott cukkinit, fuszerezem (so, bors, foghagyma). Ha megpuhult beleteszek 2 tomlos sajtot, osszeforralom, es a kifott tesztaba forgatom (penne tesztaval szoktam da masfajtaval is jo). A fiuk imadjak.
  2016.07.04. 11:46:35 (9)
Cukkinis tésztát nem ismerem, receptet kérhetem?)

A pattiszon valóban nem olyan vizes, és szerintem is finomabb mint a cukkini, csak ha nagynak szeded le, mire levágod a héját, ki a magját, belsejét, alig marad valami(
Én savanyúnak szoktam eltenni, amíg zsenge, amikor a körmöd még belemegy,akkor szedem le, nem kell sajnálni, annál többet fog teremni. Hűtőbe eláll egy hétig is, az alatt összegyűlik 2-3 üvegre való. Rántva is finom.
Cukkinit télire is el lehet lecsósan tenni, csak nagyobb darabokra kell vágni, mert hamar puhul.
Tavaly vegyesen raktam el savanyúnak cukkini, pattiszon,paprika ( mikor piros), kis lila hagyma.Nagyon jól néztek ki)
  2016.07.04. 08:57:37 (8)
Cukkinivel lehet hús bundázni a borzas szelet mintájára. Reszelt burgonya helyett, reszelt cukkinit tenni a bundába.
  2016.07.04. 08:54:07 (7)
Szia! Patisszonból is el lehet készíteni.
  2016.07.03. 22:47:36 (6)
Köszi a választ, lehet, hogy megpróbálkozom vele majd. A patisszonhoz nagymamám ragaszkodik, mert szerinte jobb ízű, kevésbé vizes zöldség tölteni és tökfőzeléknek is, mint cukkini vagy a főzőtök. Savanyúságnak tényleg el szokták rakni, csak én sajnálom olyan kicsinek leszedni őket, meg nehéz is annyi pici patisszont összevárni, hogy egyszerre legyen egy nagyobb üvegre való, mivel terméskötődés után hihetetlenül gyorsan nőnek.
  2016.07.03. 21:58:09 (5)
Patisszonból még nem csináltam, pedig az is olyan semleges ízű zöldség, mint a cukkini, vagy a főzőtök (bébitök). Biztos jó fasírtnak és tésztára is. A fűszerezésen van a lényeg.
Patisszont rántani és tölteni szoktam. De már láttam icipici korában savanyúságnak is eltéve
  2016.07.03. 18:44:45 (4)
Lehet hülye kérdés (látszik, hogy nem én főzök otthon ), de patisszonból nem lehet hasonlót csinálni?? Cukkinink nincs, nem szoktunk enni, ezért nem is vetettem,venni meg nincs kedvem (borzadok a zöldségvásárlástól) de a patisszon lassan teremni készülget, nem tudom, hogy viselkedik idén, de tavaly elég sok volt belőle, és mivel hellyel-közzel felhagytam a húsevéssel, szívesen kipróbálnék ilyesféle tartalmas, zöldségből készült fasírtokat, brokkolis verzióról már olvastam itt az oldalon.




  2016.07.03. 17:27:43 (3)
Ki fogom próbálni, köszönöm a receptet. Egyébként cukkinivel nagyon finom a lecsó, én szoktam cukkinis lecsót is csinálni, de főzeléknek is kíváló, sőt rizibizibe is. És a cukkinis tésztáról ne feledkezzünk el, isteni.
  2016.07.03. 07:28:24 (2)
Bevált, remek étel, húspótló!
  2016.07.02. 19:02:36 (1)
Idén ismét sok terem, leírom a kedvenc fasírtom receptjét belőle.( Aki ismeri, annak is )
1 cukkini , ami még gyenge. Lereszelem, összekeverem 2 tojással, nagyon kicsi sóval, mert levet eresz!, borssal,vágott petrezselyemmel,liszt, zsemlemorzsa, annyi kell bele, hogy egy fasírt állagú massza legyen. Kicsit hagyom állni, ha kell keverek még bele egy kis zsemlemorzsát.
Ugyan úgy kisütöm mint a húsból a fasírtot:))
Nekünk nagyon bejött,melegen-- hidegen, melegben:))
Bolondítani zöld kaporral is lehet,Jó étvágyat.