2017.08.12. 17:58:53 (106)
Kutyakeksz sütése házilag
(hasznos elfoglaltság hűvösebb napokon)

[link]
  2016.12.03. 19:01:34 (105)
Sziasztók a mai Mikulási találkozói recept Szercsiéktől ...
[link]
Jó sütést.
  2015.12.05. 14:41:31 (104)
Bocs, de nem figyeltem, hogy nem tekercseket készítesz, bár az egyszerűbb. Könnyebb tárolni és szállítani! Nagyobb adagoknál, lehet a fagyasztóban is tárolni!
  2015.12.05. 14:37:27 (103)
A keksztekercseket (rudakat) kókuszreszelékbe szoktam beleforgatni. Mutatós és takarékos!
  2015.11.30. 18:57:52 (102)
Ezt elkészítem a gyerkőc Mikulására! Köszi!
  2015.11.28. 09:03:00 (101)


Hozzávalók 20 x 30 cm-es tepsihez
a tésztához:

50 dkg darált háztartási keksz
5 evőkanál kakaópor
3 evőkanál baracklekvár
1 evőkanál rum
5 dkg vaj
5 evőkanál porcukor
kb. 3 dl tej

a krémhez:

3 dl tej
3 evőkanál liszt
1 teáskanál vaníliakivonat
5 evőkanál porcukor
5 dkg vaj
15 dkg kókuszreszelék

a tetejére:

10 dkg étcsokoládé
1 kávéskanál olaj

Zebrakocka
[link]

Először a krémet készítem el, mert annak hűlni kell. A lisztet simára keverem a tejjel, hozzáadom a kókuszreszelék felét és folytonos keveréssel sűrűre főzöm. Ha kihűlt, ízesítem a vaníliával, a cukorral és elkeverem a vajjal meg a maradék kókusszal.
A tészta hozzávalóit összedolgozom annyi tejjel, hogy jól formázható masszát kapjak. Három részre osztom és porcukorral megszórt deszkán a tepsi méretének megfelelő lapokat nyújtok belőle.
Az első lapot a tepsibe helyezem, erre kenem a krém felét, ráteszem a második lapot, majd a krém másik fele következik, végül a harmadik lappal befedem.
Gőz fölött megolvasztom a csokoládét az olajjal és rákenem a sütemény tetejére. Néhány órára hűtőbe teszem, majd kockára vágva tálalom.
  2015.11.20. 10:33:46 (100)
Zselécukorka
[link]

Hozzávalók:

50 dkg narancs
fél citrom leve
3 evőkanál cukor
1 kis tasak dzsemfix (pl. Dr. Oetker)

Elkészítése:

A narancsot meghámozzuk, majd nagyobb kockákra vágjuk és pépesítjük. A magokat kiszedjük, ha esetleg vannak benne. A gyümölcspéphez adjuk a cukrot és a dzsemfixet, jól összekavarjuk. A citromlét is belekeverjük és lassú tűzön, folyamatos kavargatás mellett felfőzzük. Forrástól számítva 5 percig főzzük. Kisebb méretű tálat, vagy tepsit kibélelünk sütőpapírral és beleöntjük a zselét, hagyjuk teljesen kihűlni. Majd 40 percre hűtőbe tesszük, ezt követően ízlés szerint felszeleteljük és beleforgatjuk cukorba, már kínálhatjuk is.

Akármilyen gyümölcsből megcsinálhatjuk, a fő, hogy pépesítsük és tartsuk be az arányokat!
  2015.11.04. 06:36:32 (99)
Emberke kiszúróval rénszarvast is készíthetsz:

[link]
  2015.05.11. 18:03:17 (98)
Sziasztok
Íme egy olcsó,de annál puhább, sajtos pogácsa recept
Ebben az a jó,hogy nem is olyan drága. Netről szedtem,többet is kipróbáltam,de messze ez a legfinomabb nekem.Remélem kedvet kaptok,hogy kipróbáljátok:

50 dkg liszt
25 dkg margarin
1 dl Vénusz olaj
1 dl tej az élesztő felfuttatásához
4-5 dkg friss élesztő
2 teáskanál cukor
3 teáskanál só
1 tojás sárgája a tésztába + 1 a teteje megkenéséhez
15 dkg reszelt sajt + 5 dkg a tetejére (én ezt kihagytam,mert nem volt pénzem rá,de ugyan olyan finom volt)

A vajat olvasszuk meg egy picit (mikróban 20 másodperc), keverjük hozzá a liszthez, majd keverjük bele az olajat, a sót, a felfuttatott élesztőt és a tojás sárgáját. A végén adjuk hozzá a reszelt sajtot, és jól gyúrjuk össze. A tészta lágy lesz, de nem szabad plusz lisztet hozzáadni!!!

Pihentessük fél órát hűtőben, majd még egyszer gyúrjuk át. Nyújtsuk ki, és szaggassunk pogácsákat belőle. (Ha nincs kedvünk tésztát nyújtani, kezünkkel formázzunk apró gombócokat belőle, és azt lapogassuk ki.)

A tetejét kenjük meg tojás sárgájával, szórjuk rá a sajtot, és sütőben 180 fokon vagy gázsütőben 3-as fokozaton süssük 30 percig.
Jó étvágyat!
  2015.04.23. 15:12:43 (97)
Ez szuper jó! Bár nálunk sokat kéne belőle készíteni!
  2015.04.17. 21:42:41 (96)
  2014.05.19. 17:57:15 (95)
...csilla jól tudja
  2014.05.19. 13:51:24 (94)
Szia!Amit Ír az a két e.k. mert a lekvár is nagyon édes,de ha szeretnél ,kóstold meg és tegyél bele amennyi jól esik.
  2014.05.19. 10:30:07 (93)
Szia! Cukor sem kell a tésztába?
  2014.05.18. 22:34:52 (92)
Sziasztok, megtaláltam a zserbó-- sütés nélküli változatát:Hozzávalók:

15 dkg aszalt sárgabarack
15 dkg darált dió
2 evőkanál narancslikőr - vagy helyette konyak/rum/barack pálinka
1 evőkanál víz
2 evőkanál porcukor
1 evőkanál baracklekvár
fél teáskanál rumaroma vagy rum
A csokibevonathoz:
15 dkg ét tortabevonó vagy étcsokoládé
1 teáskanál Vénusz olaj

Elkészítés:

1. A barackokat meglocsoljuk az alkohollal és a vízzel, és állni hagyjuk kb. 1 órán át.

2. Húsdarálóval megdaráljuk az aszalt barackokat, majd hozzáadjuk az összes többi hozzávalót úgy, hogy gyúrható legyen a massza.

3. A masszából pici golyókat formázunk, majd betesszük a hűtőbe őket, hogy könnyebb legyen a csokiban megforgatni.

4. A csokit gőz felett megolvasztjuk, majd hozzáadjuk az olajat, hogy ha megszilárdul, fényesebb maradjon. A golyókat megmártjuk a csokiban.

Ez az eredeti recept,de mivel nálunk a gyerekek vannak többségben,Így az ő szájÍzükhöz másÍtottam egy kicsit.

Ez Így néz ki:minden marad,csak az alkohol és a sárgabarack darabok nélkül gyúrom össze a masszát,a golyókat pedig miután bemártottam csokiba,meghempergetem reszelt csokiban.Valami isteni falatok,szinte minden héten kéri a haramia.
  2014.03.26. 17:19:59 (91)
20 dkg libatöpörtyűt apróra vágok és elkeverem 8 dkg libazsírral és 40 dkg liszttel, csapott evőkanálnyi sóval, 1 tojás sárgájával, valamint 4 kanálnyi tejföllel. Alaposan összegyúrom a keveréket. Lisztezett deszkán kinyújtom, majd 4-5 hajtogatás után pogácsaszaggatóval kiszúrom. Tepsibe teszem, a tetejét megkenem felvert tojássárgájával és forró sütőben meg sütöm.


ünnepi süti
  2013.12.24. 13:19:27 (90)
Szintén nem innovációs-díjnyertes ötlet, nekem jól jött.

Hűtőben már jó sokat pihent, nem sertésbőrbe töltött kolbász héját kb. 3 napig húzkodtam volna, amikor!!! elővettem a zöldségpucolót és csoda történt, pikk-pakk lehámoztam veszteség nélkül)))
  2013.12.23. 16:38:27 (89)
Nyilván "nem találtam fel a langyosvizet", Kaptam kóstolót egy hókifliből....elkértem a receptet, mert olyan adta, aki megbízhatóan egészségesen főz-süt-táplálkozik..
El sem akartam hinni, h. ennyi az egész

40 dkg liszt (tk. fehér tönkölybúzás, 2/3-1/3 arányban búzaliszttel, 25 dkg vaj, és egy kisebb doboznyi tejföl..csipet só!

Sem tojás, sem sütőpor!!
Összegyúrást követően másnapig hűtőbe, majd vékonyra nyútani, nagyobb pohárral köröket nyomni, aminek a közepére kerülhet bármilyen töltelék, és kifliket formázmi, melyet kevés porcukorban forrón meg kell hempergetni...a porcukor diéta-fogyókúra esetén ledarált nyírfa, vagy zérócukor...
Jó étvágyat!!
  2013.09.13. 17:40:00 (88)
Szia! Próbáltam, de nem lett az igazi - kekszeket szerettem volna csinálni belőlük, de nem aratott sikert.
  2013.09.13. 12:34:11 (87)
Köszi szépen!
próbáltad már húsdaráló nélkül is elkészíteni? Mert nekem nincs darálóm.. tudom hogy darálós keksz De az állaga attól lesz olyan, vagy ha csak simán formázom, megsütöm akkor is olyasmi?