2016.11.02. 20:56:07 (10)
Köszi, ki fogom próbálni Citromléből mennyit érdemes tenni a főzővízbe? Eddig csak a pagodával volt egyébként problémám, a brokkolit pl. lekapkodom a kertben, (az oldalhajtásait is többször meg lehet szedni szépen) megmosom és teszem is a fagyasztóba. Most azt olvastam valahol, hogy savanyúnak is el lehet tenni, ha lesz belőle elég, meg szeretném próbálni azt is.
  2016.11.02. 20:06:48 (9)
Ugyanúgy fagyasztható, mint a karfiol, brokkoli. Rózsákra szedve, előfőzve még a színe is szép marad. Én mindegyiket sós, citromos vízben blansírozom, mielőtt fagyasztom. Szakácsoktól lestem el.
  2016.11.01. 23:53:45 (8)
PAGODA KARFIOL/romanesco brokkoli (ki milyen néven ismeri, szóval a gyönyörű halványzöld, sok kis tornyocskából álló izé) fagyasztásával kapcsolatban valaki tud ötleteket adni? A sima karfiolt én egyszerűen beteszem a mélyhűtőbe, a színe kicsit sárgás lesz, de használható marad, a pagodával viszont pórul jártam tavaly, felengedve barna lett és teljesen szétfolyt. Idén valószínűleg nagyobb adagot kellene eltennem, esetleg a pár perces forró vízben előfőzés segíthet megőrizni az állagát és a színét? Illetve savanyúságnak nem próbálta még valaki? A karfiolt nagyon szeretjük savanyúnak, egyesek a brokkolit is savanyítják, így arra gondoltam, ezt is lehetne, nem tudom... Neten megint nem találtam sok értelmes infót, talán mert zöldségeseknél is ritkán találkozni vele, valahogy újdonságnak számít, drága is, pedig a termesztése könnyebb, mint a "rendes" karfiolé.
  2010.09.30. 09:33:17 (7)
Nylon tasakba amennyi fér egymás mellé. Csak egyszeresen, tehát nincsenek egymáson. Ez szükségből elfogadható állapotot ad .
  2010.09.30. 09:16:00 (6)
de ha jól értem, akkor te még nyersen, sütés előtt fagyasztod ezeket, nem? én úgy értettem, hogy a panírost kisütve nem fagyasztom. próbáltam már, és bár ehető marad, a panír teljesen szétmorzsázódik rajta.
amúgy meg én nagyon ritkán rántok húst (kb. évente kétszer),nem rajongok érte annyira, inkább családi összejöveteleken szoktunk ilyesmit enni, és ha sok kimaradt, és kaptunk belőle, akkor volt, hogy megpróbáltam a fagyasztást, de nekem nem jött be. de az már kisütve volt.
  2010.09.29. 23:02:18 (5)
külön-külön becsomagolva? nem nedvesedik át a panír?
  2010.09.29. 20:38:14 (4)
Én rántott-panirozott húsokat is szoktam fagyasztani.a fasirtot is gyakran. Kiváló lusti-éhes fiataloknak -és igy maguk is élvezhetik a gyors hús sütést
  2010.09.29. 12:18:11 (3)
Köszi a tippeket, a krumplit-rizst-főtt tésztát tudtam, hogy nem érdemes fagyasztani.
  2010.09.29. 08:54:58 (2)
szia,
én ezeket szoktam:
- húst bármilyet, nyersen és készen is, készen akár sütve, de pörköltnek, ragunak is. KIVÉTEL: rántott-panírozott dolgok.
- zöldséget CSAK úgy,ha meg van főzve-párolva, akár úgy,hogy egy percre lobogó vízbe dobom kis vegetával vagy sóval
- krumplit semmilyen formában! nagyon rossz ízű, kásás lesz
- rizst is kerülöm, de pl. töltött káposztában mehet, úgy nem vészes, szinte észrevehetetlen
- gyümölcsöt is nyugodtan, azt teljesen nyersen, utána turmixba, sütibe tökéletes
- pékárut, kenyeret stb. nagyon jól lehet fagyasztani, hamar ki is olvad, ráérsz fogyasztás előtt fél-egy órával kivenni (persze nem az egybe kilósat!)
- tésztát nyersen, de csak a sütni valót (pl. bekevert pizzatészta), de kifőtt tésztát én nem fagyasztok, mert olvadás után szétesik
- margarin, vajkrém stb szintén bírja jól
- dió nyersen lefagyasztva nem avasodik meg, csakúgy, mint a fejtett bab
- ugyanez igaz a házi füstölt kolbászra,szalonnára,ha nincs helyed lógatni
röviden ennyi, nekem sajna nincs kamrám, így amit lehet, fagyasztani kényszerülök.
  2010.09.28. 18:58:23 (1)
Mit érdemes lefagyasztani, és mivel nem érdemes vacakolni, mert ront a minőségén? Tippeket várok, ki-mit szokott lefagyasztani.