2012.05.02. 06:33:53 (55)
Fót környéke tele!
  2012.04.23. 13:29:33 (54)
óóó.. a medvehagymás pogácsa ... nyami
  2012.04.21. 22:00:05 (53)
szia

Pécs környékén nagyon sok van itt Gödöllőn alig alig a piacon vettem a kofáktól

ha elteszed a medvehagymát és majd később használod fel akkor vigyázz h olaj és só is van benne
én elfelejtetem és elsóztam a rántottát
  2012.04.21. 15:33:22 (52)
azon csodálkozom hogy miért nem ismerem mint erdőjárta öregasszony ezt a növényt.Már fagyasztottam főzeléknek csalánt idén és remélem időm is lesz papsajtot meg komlót gyüjteni.Szerintem lejár lassan a medvehagyma szezon de jövőre megkeresem hogy hol lehet a környékünkön begyüjteni.Köszi a receptet kipróbálom
  2012.04.21. 13:10:23 (51)
akkor ezt is próbáld ki

sertés csík húsi kicsi só mustár apróra vágott medvehagyma és párold fedő alatt
ha puha a husi habard be a levét tejszínnel és főzz ki hozzá tésztát
vagy összekevered egy nagyobb tálba vagy a tésztára mered rá a tejszínes húsit
enyhén savanykás lesz így savanyú sem kell hozzá

finom még salátába is kicsit nagyobbra vágva mondjuk újhagyma helyett

eltenni úgy tudod h apróra vágod és sózód majd olívás olajba teszed el kicsi üvegekbe lényeg h hűtőben kell tartani és mindig legyen felette olaj
  2012.04.21. 12:32:28 (50)
Végre kipróbáltam ma a medvehagymát.Megérte!a receptem ami kipattant a fejemből és végül nagyon finom lett:csirke mellet füszereztem-só,bors,paprika- megsütöttem enyhén,az olajba a medvehagymát apróra vágva kicsit megforgattam,hozzá adtam egy apró kockára vágott paradicsomot,majd egy kis lisztet és tejjel besüritettem.Spagetti tésztát apróra tördelve kifőztem s bele kevertem a medvehagymás mártásba,rávágtam apró szeletekre a csirkemelet és összekevertem.Isteni!
  2011.11.24. 11:08:01 (49)
A receptet jó hogy leírtad, köszi.
  2011.11.24. 09:50:24 (48)
Hát akkor elnézést ............
  2011.10.27. 22:37:39 (47)
Köszönjük a finom receptet, kár hogy csipeszke közel egy éve nincs már köztünk, azóta nincs az oldalon.
  2011.10.27. 06:57:59 (46)
Szia Dubari

Mi nagyon szeretjük csak ritkán csinálok mert drága


1 kg csirkemellből szoktam csinálni szeletelem kicsit kloffolom sózom,borsozom.Vajon hirtelen átütöm addig rózsáira szedem a karfiolt és vegetás vizben puhára főzöm.Én mikor kiszedem belőle a karfiolt nem öntöm ki a vizet teszek bele répát,zöldséget,krumlipt máris kész a zölségleves.Ezután kivajazott tepsibe lerakom a húst,ráteszem a karfiolt besamel mártással nyakon öntöm kis sajt a tetejére és szép aranybarnára sütöm.Kukoricás rizssel tálalom.Jó étvágyat
  2011.10.23. 19:02:46 (45)
Igy kell a csirkét kicsontozni, nézzétek meg a videón

[link] =kAekQ5fzfGM
  2010.11.26. 11:24:54 (44)
Paradicsomos burgonya-krémleves:

- 0,5 kg burgonya
- 1 fej vöröshagyma
- 2 ek. paradicsompüré
- vegeta vagy 2 db húsleves kocka
- só
- pirospaprika
- 1 dl tejfel
- cukor
- petrezselyem (én szárítottat használtam)
- levesgyöngy

Elkészítés:
A hagymát finomra vágom, és olajon megpirítom, majd ráteszek 2 evőkanál paradicsompürét, és azzal is pirítom egy percig, aztán megszórom pirospaprikával,

elkeverem, és felöntöm 1,5 liter vízzel.

Ízesítem vegetával, vagy beledobok 2 db húsleves kockát, és hozzáadom a fél kg kockára vágott burgonyát is. Puhára főzöm!

1 dl tejfelt kikeverek egy kis forró levessel, majd visszaöntöm az egészet a fazékba. Botmixerrel pépesítem, és megcukrozom, mert a tejföltől, és a

paradicsompürétől savanykás ízű a leves. Még egyszer kiforralom, majd tálalom.

Levesgyönggyel, vagy pirított kenyérkockákkal, illetve apróra vágott petrezselyemmel tálalom.
  2010.11.23. 13:46:07 (43)
Sziasztok.
Nagyon jó áron kaptam szép karfiolt,kellene néhány recept(ami nálatok is bevált) Köszönöm. Annamari
  2010.11.05. 15:16:08 (42)
Fakesz - Görög lencseleves:

- 50 dkg lencse
- 6 paradicsom
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 szál kolbász
- 2 dl olaj
- babérlevél
- só
- bors

Elkészítés:
A lencsét többször megmossuk, mielőtt felraknánk főni. (Én nem szoktam beáztatni.) Vizet forralunk, belerakjuk 1 percre a paradicsomokat, majd kivesszük hideg vizes tálba, és így szépen le tudjuk húzni a bőrüket. Fel is kockázzuk őket, a hagymát pedig felkarikázzuk.

A lencsét felrakjuk 1,5x-es vízben főni 4-5 db babérlevéllel, majd hozzáadjuk a karikára szelt hagymát, a kockázott paradicsomokat, és a 2 dl olajat is (lehet kevesebb is - főleg ha nem kerül a levesbe kolbász). Én ilyenkor még szoktam hozzáönteni vizet. Sózzuk, borsozzuk, megkeverjük, és megvárjuk míg felforr, majd takarékon addig főzzük, amíg puhulni nem kezd a lencse.

Ilyenkor a felkarikázott kolbászokat hozzáadjuk a leveshez, és készre főzzük az egészet. (szintén takarékon)

Sózzuk, borsozzuk, ha még nem elég fűszeres az íze, illetve vizet is rakhatunk bele, ki-mekkora adagot akar készíteni belőle.
  2010.10.08. 19:54:43 (41)
Ügyes vagy,csak a Te érdemed a siker!
Én csak a tippet adtam!
Pussz
  2010.10.05. 09:53:39 (40)
Megvolt a hétvégi vendéglátás! Nagy sikert aratott a csirke jó asszony módra!
MINDENKI IMÁDTA!
Még egyszer köszönöm!
  2010.09.30. 12:39:46 (39)
Jajj elfelejtettem hogy Viktória nevű felhasználónknak köszönhetem ezt a finomságot!
  2010.09.30. 12:33:48 (38)
Mindenkinek köszönöm a sok finom ötletet de megtaláltam a befutót.
Olvassátok és próbáljátok ki ti is biztos fini, mert már csorog a nyálam!


Csirke mellből és combból is készíthetsz "jóasszony csirkét".
Kicsit kiklopfolod,só- bors- vegeta (házilag fűszer)lisztbe
forgatod,és elöször forró szalonna zsírjában kérget sütsz rá
fedő nélkül,majd fedő alatt átpárolod.
A szalonnát (jó a legolcsóbb és nem kell sok)kockára vágva
lesütöd,majd kiszeded a zsírból,félreteszed.
A kész húst is félreteszed.
Nagy kockára vágsz vöröshagymát,ha van gyöngyhagymát is,
és egy kevés gombát is ha van.Ezeket összepárolod a maradék
zsíron.Végül visszateszed bele a szalonnát és a hús
szeleteket.Átforgatod,hogy ne törjön.
Ez is rizzsel finom.
Fűszerek hozzá csak só bors esetleg egy kis majoranna
  2010.09.30. 12:25:14 (37)
irtam egy mexikói csirkét is az előzményben ott vanGatyát küldjekaranyos vagy
  2010.09.30. 12:15:40 (36)
Köszönöm ezt pont tegnap ettük vacsorára nagyon szeressük, mert nagyon fini.

Sajnos az a baj hogy nálunk minimum 1 kiló tésztát kell kifőzzek mert a 3 serdülőm kieszik a gatyámból!!! :S