2012.07.05. 12:57:28 (60)
Karácsonykor szoktam készíteni a családnak, hivatalos nevét nem tudok, étteremben ettem még régen, és azóta az ünnepi lakomákból ki sem marad. "sajtos-húsos rántott káposzta"

Hozzávalók: (fűszerek, panírhoz valók, fogvájó)

- 1 fej kelkáposzta
- 15-20 dkg sajt
- szeletelt bacon
- 15-20 dkg vékonyra szelt sonka


Elkészítés.

A kelkáposztát sós vízben megfőzzük.
Ha kész van és ki hűlt, közepét kivágjuk, és leveleire szedjük.
A sonkaszeletre sajtot szórunk és felgöngyöljük, majd egy szelet baconbe tekerjük. /Fogvájóval rögzítjük/ Ezután a káposztába tekerjük, és szintén rögzítjük.
Panírozunk, sütünk és kész is.

Rengeteg körettel elkészíthető, mi rizzsel szeretjük, és házi majonézt ajánlok hozzá.
  2011.12.10. 18:25:37 (59)
SÜLT HAL, GYÖMBÉRES HAGYMAMÁRTÁSSAL: 2ger. fokhagyma, 1 fej vöröshagyma, 2 szál zöldhagyma, 2,5cm. friss gyömbér, 1 kk. olaj, 3ek. szójaszósz, 1 ek. barna cukor, 1 ek. kukoricaliszt.
A mártáshoz a zöldségeket és a lereszelt gyömbért forró olajon 3 percig pirítjuk, ezután hozzáadjuk a szójaszószt, a barna cukrot, és 2,5 dl. vizet. A lisztet 1 ek. vízben elkeverjük, és a szószhoz adjuk. Sűrűre főzzük.
A halat úgy sütjük, hogy lisztbe teszünk őrőlt köményt, koriandert, és pirospaprikát. A tojásfehérjét felverjük, belemártjuk a halat, utána a fűszeres lisztben megforgatjuk. Adagonként, nagy lángon 3-4 percig sütjük.


Azt hallottátok, hogy a finom rántott halat hogyan készítik az igazi horgászok?
A bepanírozott halat, mielőtt a forró olajba dobnád, egy pillanatra hideg vízbe mártod, és fedő alatt sütöd a hal egyik felét. Isteni finom lesz az így sütött hal.
  2011.12.05. 10:36:45 (58)
Sziasztok!
Tudom hogy sok háziasszony,és nagy családos fordul meg ezen az oldalon!
Van egy weboldalam,amit szívesen megosztok veletek,rengeteg ötletet találtok karácsonyra..

www.5letes.hu

Kellemes nézelődést...

Moni
  2011.12.04. 11:11:02 (57)
VAJKARAMELLÁS SZALONCUKOR:
Hozzávalók: 13 dkg kristálycukor
1 db. narancs
1 dl. tejszín
4 dkg. vaj
darált keksz, csokibevonó
Karamellizáljuk a cukrot, majd öntsük bele a tejszínt, vegyük le a tűzről, és adjuk hozzá a vajat. Jól keverjük össze. Tegyük bele a narancshéjat, majd annyi darált kekszet, hogy formázható masszát kapjunk. Lehűtjük, és tetszés szerint formázzuk. A végén csokimázba forgatjuk.
  2011.11.29. 16:48:01 (56)
Ez nagyon jó kipróbálom remélem sikerül és ez lesz a fán köszönöm szépen Andi
  2011.11.28. 21:15:35 (55)
Diós-rumos-mazsolás szaloncukor

Ezt a diós szaloncukrot azért szeretem, mert egészen kevés cukor van benne, így a dió és az étcsokoládé íze dominál benne.
Hozzávalók kb. 70-80 darabhoz:
• 40 dkg darált dió
• 20 dkg porcukor
• 15 dkg mazsola
• 1 narancs lereszelt héja
• fél dl rum (helyettesíthetjük rumaromával)
• 30 dkg étcsokoládé (minimum 60%-os)
Keverjük össze a diót a porcukorral, adjuk hozzá a rumot, hogy gyúrható masszát kapjunk. (Egészen kis részletekben adagoljuk, miközben gyúrjuk a masszát.) Reszeljük le a megmosott narancs héját, a mazsolát aprítsuk fel, gyúrjuk össze a diómasszával. Csomagoljuk fóliába a diómasszát, és tegyük a hűtőbe kb. 1 órára, majd formázzunk belőle szaloncukrokat. Vízfürdő felett olvasszuk fel a csokoládét, villa segítségével egyenként vonjuk be csokival a szaloncukrokat. Tegyük hideg helyre, hogy a csokoládé visszaszilárduljon, majd csomagoljuk.
  2011.11.28. 21:13:30 (54)
Szaloncukor (konzum) recept
Hozzávalók:
1/2 kg cukor,
2 kanál víz
2 kanál szörp (eper, málna... vagy erős feketekávé)

Elkészítés:
A cukrot a 2 kanál vízzel megöntözzük és főni tesszük. Mikor már olyan sűrűre főtt, hogy cukrosodik, hozzáöntünk két kanál szörpöt ( aszerint milyen ízesitést akarunk)Még 8 percig főzzük, akkor kiöntjük porcelán edénybe és keverjük, amíg kihül. Vizes kézzel négyszögeket, golyócskékat formálunk, lapos porcelán tálra rakjuk ki és ha megszáradt selyempapírba csomagoljuk.

Tanácsok:
Ha kinyújtod 1,5 cm vastagságura, éles vizes késsel a kívánt formára vághatod.
  2011.11.24. 09:41:45 (53)
Nagyon jó kis receptek és mind kipróbálásra kerül Mindenkinek köszönöm
  2011.11.24. 06:41:54 (52)
Szia!Köszönöm szépen!Igazán kedves tőled!!!Puszi
  2011.11.24. 06:36:24 (51)
Én is nagyon örültem neki és örülök,hogy megoszthattam veletek
  2011.11.23. 22:37:08 (50)
édesem tudom a címedet és ha megyek a pennybe küldök neked ajándékba 2-3 dobozzal azt kiprobálod, ja és megjöttek a járgányok ma postán szuperek értékelek is.pusz
  2011.11.23. 21:54:13 (49)
Kedves 3cpo!
remek a recepted!!! olcsó, és gyors!!!

köszi
  2011.11.23. 20:55:58 (48)
Nálunk az a baj,hogy csak 1 bolt van a faluban,ahol tudunk vásárolni és sajnos ezt ki is használják!Az árak az égben járnak.Az Oké tehén túró 250g-os félzsíros 315ft.Az 500gr-os pedig 570ft.Nagyon ritkán veszek sajnos.
  2011.11.23. 19:27:28 (47)
Nálunk a favorit (nem csak karácsonykor): citromos piskóta.
1 nagy csomag baba piskóta
1 nagy tejföl
1 zacskós habtejszín
2 lime vagy citrom leve.
a tejfölt összekeverjük a tejszínnel és a citrom lével, belemártogatjuk a piskótákat és sorban letesszük egy jánaiba mondjuk. A maradék tejfölös cuccot ráöntöm, a piskóták közé becsurog...hmmm. Egy nap a hűtőben jót tesz neki, nálunk addig nem bírja. Jó étvágyat!
  2011.11.23. 19:22:10 (46)
hát igen megkell nézni bár most pl a pennyibe de általába 25dkg kiszerelésbe 209ft volt tegnap éppen vettem.
  2011.11.23. 18:57:35 (45)
Szia!Rendben van!Legközelebb kipróbálom túróval isBár annak elég húzós ára van sajnos
  2011.11.23. 18:46:02 (44)
Frissen sült! tésztálya ugyan az mint a piskotáé csak durvára vágot dio kell bele,
krém: 1dl tej, 1 tejfel, 1 tojás, 3 puposkanál liszt ezt simára keverve sürüre özöm majd lehütöm
25dkg kocka vaj 25dkg cukkorral habosra keverem és mikor kihült a fözött krém összekeverem.

a dios piskotát cérnával kettévágom és a kevert krémmel töltöm tetejére lehet csoki,cukormáz, vagy tojássárgája vagy porcukor..

nagyon kiados olcso sütemény.
  2011.11.23. 18:40:28 (43)
szia, probáld ki túrúval ugyanigy csak tegyél bele túrót, mennyei én túrós puffancskáknak hívom, isteni, én már régota csinálok ilyet.
  2011.11.23. 16:51:03 (42)
EGÉRKE FÁNK!
1 kis doboz kefír vagy tejfől,
1 egész tojás,
1 vaniliáscukor,
1 csipet szódabikarbóna,
csipet só,
7 púpos kanál finomliszt!
Ezt mind keverd össze,majd evőkanállal tegyél a forró
olajba.kb 2 perc alatt sül meg.Kb 15-18 darab jön ki ennyi
adagból.Én amíg még forró megszórtam cukrozott fahéjjal
étvágyat kívánok hozzá!
  2011.11.21. 10:53:11 (41)
Ez nagyon finom én már próbáltam Köszönöm én szoktam stefániát is késziteni gondolom azt mindenki ismeri petrezselymes krumplival és magam készitek mindenféléből savanyút hozzáIsteni