2010.07.10. 10:59:40 (16)
Minden házi jellegű finomság jobb, mint a gyári.
  2010.07.10. 10:57:17 (15)
hello. fincsi még fűstölt házi szalonna kockával.
  2010.07.09. 17:37:13 (14)
Holnap megyünk nagybevásárolni,akkor megveszem a hozzáévalókat,amim nincs itthon
  2010.07.08. 20:46:59 (13)
Nagyon jó lesz,meglátod!Fő a nyitottság!
  2010.07.07. 17:57:51 (12)
Nos igen,másnak tűnik,,mint amit megszoktunk lecsó címen mi magyarok de mindenképp érdemes kipróbálni,szerintem finom lehet.Meg is főzöm hamarosan
  2010.07.07. 16:03:34 (11)
Először a caponata írom le,mert azt sokkal jobban szeretem.A caponata a szicíliai ratatouille.magában is frankó,hidegen,melegen,kenyé rrel,sült csirkével,hallal,stb.
Hozzávalók:2 közepes padlizsán,egy doboz hámozott paradicsomkonzerv,1 nagy fej vöröshagyma,egy csomag zellerszár,vagy egy zsenge zeller sok szárral,olaj,1 evőkanál kristálycukor,6 evőkanál fehérborecet,5 dkg magozott zöld olajbogyó,4 evőkanál kapribogyó hideg vízbe áztatva majd leöblítve,egy evőkanál lereszelt étcsokoládé,1 keménytojás
A padlizsánt 1 cm-es kockákra vágjuk és tetszés szerinti olajban két adagban aranybarnára sütjük.kivesszük,lecsepegte tjük,megsózzuk.
A zellert hasonló méretűre daraboljuk,ugyanígy megsütjük.
Serpenyőbe kis olivaolajat öntünk,az apróra vágott hagymát m,egpároljuk de nem barnítjuk.Hozzáöntjük a paradicsomot,sózzuk,borsozzuk ,10 percig pároljuk.
Egy másik serpenyőben a kristálycukrot az ecettel hevítjük,hozzáadjuk a kaprit,az olajbogyót és a csokit,és addig melegítjük,míg a csokoládé fel nem olvadt.
Ezután beleteszük a padlizsánt és a zellert,és lassú tűzön további 10-15 percig hagyjuk.Tálaláskor ráreszeljük a kemény tojást,aminek élénk színei hirtelen megdobják és életre keltik a caponata sötét színeit.ha valaki idegenkedik a gondolattól,petrezselyemzöld del is megszórhatja.
Ki van próbálva és mindenki szereti,még a gyermekeim is,akik csakúgy mint én gyerekkoromban utálják a lottyadt paprikát,paradicsomot.
  2010.07.07. 14:15:36 (10)
Viperetta kérjük szépen a recepteket
  2010.07.07. 07:57:21 (9)
Ja,és ha van rá érdeklődés,akkor a cukkinitortát is leírhatom a hozzátartozó citromkrémmel.
  2010.07.07. 07:56:10 (8)
A ratatuille nem egyszerűen "cukkinis lecsó",sőt.Teljesen más jellegű étel.Általában hagyma-padlizsán-cukkini-para dicsom,és az eredeti,autentikus receptben van egy kis keserű csoki is.Nigellá
nál olvastam azt a változatot,ami legjobban bevált nálam,hidegen,melegen,ha érdekel benneteket délután szívesen leírom!
  2010.07.06. 17:06:32 (7)
A cukkinis lecsó valóban francia étel,de nagyon finom szerintem ahány ház.annyi lecsó,de egyik sem rosszabb a másiknál.Ki hogy szereti,úgy készítse el
  2010.07.06. 09:22:09 (6)
A cukkinis lecsó, francia specialitás: Ratatouille-nak hívják. Erről készült a Lecsó című rajzfilm is Érdemes megnézni, gyerkeknek, felnőtteknek egyaránt ajánlom!
  2010.07.06. 09:09:09 (5)
Az igazi lecsó titka: a tökéletes alkalmazkodás! Minden tájegységhez, minden ízléshez. Én vega vagyok, tehát a böjtös változatot készítem el, és néha még egy kis tájidegen cukkini is kerül bele. Ezt viszont már kár is lecsónak hívni?
  2010.07.05. 17:41:42 (4)
Ez nálunk is pontosan így van.Sőt,a lányom csak a virslit eszi belőleÉn mindenesetre imádom a lecsót,hagyma,paprika,paradic som,és egy kis kolozsvári szalonna.Pár éve valahol olvastam egy jó ötletet,azóta mindig úgy csinálom:az alapot mindenféle hús nélkül elkészítem,majd átpaszírozom,és ezt a sűrítményt(le is lehet fagyasztani belőle,érdemes egyszerre többet csinálni)hozzáadom a lecsóhoz.Így "megduplázva" még jobban kijönnek az ízek.Bográcsban még finomabb.
  2010.07.05. 16:24:22 (3)
Nálunk mindig kétféle lecsó készül tojásos és tojás nélküli. Ami viszont mindkettőben elengedhetelen, az a kicsi fiam kedvence, a virsli!
  2010.07.05. 15:31:23 (2)
Én így készítem: A paprikát megmosom, és felkarikázom a lecsókolbásszal együtt, a paradicsomot cikkekre vágom, a hagymát apróra szelem. Felforrósítom az olajat, majd rádobom az apróra vágott vöröshagymát, és üvegesre pirítom.

Lehúzom a tűzről, megszóróm pirospaprikával, gyorsan elkeverem, s felöntöm egy minimális mennyiségű vízzel. Visszarakom a tűzre a lábast, s belerakom a karikára vágott paprikákat a cikkekre vágott paradicsommal együtt. Megsózom, s hagyom főni. Idővel össze fog esni a paprika, s a paradicsom is.

Amikor a lecsó majdnem kész van, karikára szelt lecsókolbásszal gazdagítom. Ha nincs lecsókolbász, én parasztkolbásszal szoktam helyettesíteni, de ilyenkor előbb rakom bele az ételbe, hogy az íze jól belefőjön. Akkor jó a lecsó, ha már puhára főtt benne a paprika, és paradicsom.
  2010.07.05. 15:24:59 (1)
Eddig akárhány helyen jártam, akármilyen tájegységről származó Magyar emberrel találkoztam egy dologban mindig egyetértettünk: nem értünk egyet abban, h milyennek kellene lennie az igazi lecsónak!

Nekem a tojásos lecsó a lecsó (rizs, kolbász, egyebek nélkül). Nektek mitől lecsó a lecsó???