2013.04.15. 12:23:21 (67)
A mostani adhat találkozón Anna néni ezt az isteni finomságot hozta:

Hamis marcipán: 10 dkg búzadarát(grízt) 25 dkg darált kekszet,20 dkg porcukrot,10 dkg Rama margarint tálba tenni, csak összekeverni,majd 2,5 dl tűzforró tejjel leönteni,hozzáadni egy kis üveg mandula aromát.Folpackon (lehet kicsit vizes)tetszőleges vastagságúra
kinyújtod.Formázható is mint a gyurma,pl: tojás-,szívalak,
stb,vagy gömbbé,hengerré gyúrni.Ha keserűmandula aromát teszel hozzá, még marcipánosabb lesz az íze és szép zöld
színt kap.Tekercsként akkor mutatós, ha a felét színezed,
a világosabb réteg kerül rá és a fólia segítségével szépen
feltekered.Mindjárt hűtőbe kell tenni Sokáig eláll, rá lehet
járni, már ha rögtön el nem fogy, szeletelgetni lehet, vagy
golyókat formálni belőle, színes apró cukorral díszíteni.
  2012.08.20. 14:39:26 (66)
Fini volt, és nagyon jól nézett kiHa nem rontom el a habot az oldalán, nem mondta meg volna senki, hogy háziRossz a habzsákomMajd mutatok képet, ha megyünk
  2012.08.19. 21:17:07 (65)
szívesen

én még annyit fűznék hozzá :
h szoktam a rétegek közé valami gyümit tenni vagy mazsolát kókuszt ha van otthon
de jó ötlet a csoki rá majd legközelebb teszek rá én is
  2012.08.19. 17:35:16 (64)
A napokban cseréltek Claritasaval, és mondott egy finom receptet, sütihez, de nem emlékztem rá teljsen, igy fejből csináltam, ahogy jött
Kiraktam egy kapcsos tortaformát háztartási keksszel, és pudingot főztem, két félét.Az egyik 1 cs.puncs volt, 3.5.dl tejből, és két ek.cukorból.A másik csoki volt 2.cs., és kb, 6-7-dl. tejből csináltam.A kekeszet meglosoltam egy pici rummal(aromával), és ráöntöttem egy adag csokit, még jó melegen,Kiraktam megint keksszel, és jött a puncs.Aztán megint keksz, végül csoki.Amikor megdermedt, olvasztott csokival öntöttem le, majd egy 200ml hulala tejszint vertem fel egy tasak vanis cukorral, és egy cs. habfixel.Evvel vontam be az oldalát, és a tetejére rózsákat nyomtam.Pár szem tortadarával iszitettem, de csak a rózsákat)
Isteni lett.Jaaa, négy órát hűteni kell, különben nem puhul megrendesen a keksz!
KÖSZI IBOLYA
  2012.08.12. 16:10:41 (63)
ÁÁÁÁÁj, én ezt kb. két hónapja csináltam)))))ISTENI LEEETT!!!)
  2012.08.12. 13:25:48 (62)
Csak a linket felejtettem ki, szóval itt a keksz-süni elkészítési módja:
[link]
  2012.08.12. 13:24:41 (61)
Valószínűleg igazad van, egyszerre több mindent készítettem és a hozzávalók már az asztalon vártak, nem a hűtőben. No nem baj, elfogyott, és legközelebb jobb lesz!
Ezt a keksz-sünit is csak ajánlani tudom, kicsit babramunka, de a gyerekek értékelik!
  2012.08.12. 09:34:56 (60)
Erre viszont tudok neked válaszolni....Az volt a baj, hogy vagy nem volt megfelelően lehűtve, vagy sokáig volt a melegen...Legalább 3 órát hűtsd, mielőtt dolgozni kezdesz vele!Ha kiveszed a hűtőből, igyekezni kell vele.Én is ráfáztam vele, mikor előszőr csináltam.Ha kész, akkor pedig vissza kell dugni a hűtőbe, ha nem azonnal tálalodNekem nem esett össze, pedig sokat állt, vagy 4 órát
  2012.08.11. 19:52:30 (59)
Jó ötlet, legközelebb én is kipróbálom!
Aug. elején, amikor még hőség volt, megint készítettem a habot, amit ajánlottam, sokáig nem akart összeállni, már dupla adag zselatin és egy habfixáló is benne volt, amikor végre megmaradt, de még akkor sem volt az igazi... Nem tudom, a melegtől-e vagy más miatt.
  2012.08.11. 18:32:28 (58)
Hááát megcsináltam!!
Mind elfogyott
És rájöttem közben valamire!
Ha ezt a tejszínhabot, meg egy cs.habfixet felverek egy cs.instant pudingporral, olyan kemény krémet kapok, hogy bátran beleraktam a tortábaNem jött szét))))))
Ez utóbbit csak úgy, hirtelen elgondolásból próbáltam ki, de bejött, és csináltaqm hozzá lapokat...Nehogy már kárba menjen, isteni lett!!
KÖSZÖNÖM!!
  2012.07.25. 11:01:52 (57)
A dobozán is rajta van de egyszerűen fel kell verni mint a tejszínhabot és azután bármivel lehet kombinálni.
  2012.07.24. 16:31:16 (56)
mindkettőt kipróbálom)))))
  2012.07.24. 10:17:52 (55)
Csináld mascarpone krémmel (krémsajt)
az tökéletes tortákba...

Én házilag készítem a mascarponét: veszek nagy dobozos tejfölt, azt géz anyagba beborítom, összekötözöm, és fakanálra rárögzítem, edénybe fellógatom, lecsöpögtettem... egy-két napig a hűtőben csöpög, nagyon fincsi krém lesz belőle, .. jóval olcsóbb mint a mascarpone.

A mascarponét mindenfélével keverheted: gyümölcsökkel, olvasztott csokival, tejszínhabbal, stb.
Én általában valamilyen gyümölccsel készítem... legutóbb málnát és epret turmixoltam, pürésítettem, és azzal kevertem össze a mascarpone krémet, plusz porcukorral hogy finom édes legyen, de ne annyira tömény.

egyszerű, olcsó, isteni fincsi
  2012.07.23. 22:13:05 (54)
Szia!
Nekem ez bejött:
Fél liter natúr joghurtot 10 dkg porcukorral kikeverek. 4-5 dl habtejszínnel felverek 1 csomag vaníliás cukrot, majd a joghurtos krémhez keverem. 1 dkg zselatint feloldok fél dl forró vízben, amikor langyosra hűlt, kézi habverővel, gyorsan, rövid idő alatt belekeverem a masszába.
Ha a sütire kened, érdemes 2-3 órára hűtőbe tenni, szépen összeáll.
(Ui: volt, hogy reszelt citromhéjjal ízesítettem, kellemes citromos aromát kapott.)
  2012.07.23. 16:05:20 (53)
hogy kell megcsinálni?Pontosabban le tudod írni?
  2012.07.23. 11:25:11 (52)
Hulala cukrászati hab alap a neve.
  2012.07.13. 17:10:16 (51)
Sziasztok
Tudja valaki, hogyan készíthetek igazán kemény, kenhető krémet, amit tortába tölthetek?Amikor szeletelem a tortát, mingid "összezsugorodik"
  2012.06.10. 21:03:32 (50)
én is szoktam a semmiböl valamit csinálni. Pl: vettem egy magy Albert kekszet, megtölt9ttem a lapjait nutellával egymásba ragasztottam öket, majd ferdén elvágtam késsel olyan fél ujnyi szeletekre. olyan dizájnos és finom volt...
ugy néz ki, hogy kerek kekszben egy egy csoki csik...ha igy jobban segitek az elképzelésben
  2012.06.06. 16:39:03 (49)
Nem, egy dós, babapiskótás, csokis süti. Nagyon finom volt, amikor a nagymamám csinálta, nekem nem sikerül olyanra
  2012.06.06. 15:05:02 (48)
.. ha folyós maradt, akkor gondolom nem az állat testrészére: őznek a gerince gondolsz ?!