2011.06.18. 19:22:30 (84)
Ez az maradék tojásfehérje felhasználó receptem.
3 tojásfehérje
12 dkg porcukor
2 teáskanál vanília aroma (én vaníliacukorral helyettesítem)
10 dkg liszt
mazsola, dió, csokidarabok (ami éppen van)
A felvert habhoz szépen sorban hozzáadok mindent, majd őzgerinc formába öntöm kb. 25 percig sütöm. Már ekkor is finom és ehető, de ha kekszre vágyunk, (valljuk be a bolti drága, ritkán engedhetjük meg,) kihűlés után felszeletelem és így vissza a sütőbe míg el nem nyeri a kekszes állagát. Nekünk bejött
  2011.06.05. 09:32:20 (83)
A meglepetés puding "csak " egy édesség, de fincsi....Kétféle pudingpor, de lehet 3 vagy 4 féle is, attól függ milyen mennyiséget akarunk készíteni. Némi idény gyümölcs. Megcsinálom a pudingot és beleöntöm egy magasabb falu tálba (pohárba) belenyomkodom a friss gyümit ( a télapó, nyuszi csokik is mehetnek bele gyümi helyett) és rá a másik réteg puding. Néha piskóta korongot dobok bele, a variációk lehetősége itt is nagy. Viszonylag olcsó és egészséges...
  2011.05.04. 19:57:38 (82)
Aludttejes prósza hiteles receptje megvan valakinek? (lekvár pöttyökkel)
  2011.04.09. 08:24:00 (81)
Nem biztos,hogy pont 500-ból kijön,de megéri megsütni,mert viszonylag egészséges,nagyon kiadós és fiom,és egyszerű:
Darás túrós
20 dkg túrót,20 dkg cukrot (ez lehet kevesebb is),1 vaníliás cukrot,2 dl tejfölt,5 tojás sárgáját özekeverünk,adunk hozzá 5 evőkanál búzadarát és az 5 tojás habját.Tepsiben kb 30 percet sül.Ennyi.Lehet fokozni,de nem szoktam.Egy tartalmsabb levessel komplett ebéd,és még délutánra is marad.Dupla adagból sütve egy nagy családnak is elég,és nagyon laktató.Próbáljátok ki!
  2011.04.04. 15:05:36 (80)
Köszi a választ.. és mennyi tejben mennyi búzadarát, és mennyi cukrot? (csak hogy tuti jó legyen)
  2011.04.04. 09:18:39 (79)
Szia!
Először kefírrel csináltam, az kevés lett, ezért csináltam még egy adagot tejjel.
Ugyanúgy csinálod, mintha tejbegrízt csinálnál, csak nagyon-nagyon keményre kell főzni.Amikor már nehezen tudod kavarni, akkor lefeded fedővel, és megpuhul.A citromhéj adja meg azt az igazi ízt.Párom szerint nagyon finom.
De kefírrel persze másabb az íze.
  2011.04.03. 14:21:38 (78)
szia krokodil86!

Tejjel hogy lehet hamis túrógombócot csinálni, hogy készíted?
köszi
  2011.03.16. 19:45:08 (77)
Sziasztok,
nálunk nagy kedvenc ez a süti és nagyon kiadós.. sok lesz belőle.
Budai kifli másképpen:

Hozzávalók:

1/2 kg liszt
25 dkg (egy kis kocka)margarin
2 dl tej
3 dl víz
3 dkg élesztő
Töltelék ízlés szerint(a recept végére írok pár sajátot)

Elkészítés:
Az élesztőt 1 dl langyos édes
tejbe morzsoljuk, melyben előzőleg feloldottunk 1 kávéskanál cukrot, majd lefedve,
langymeleg helyen kovásszá érleljük. Ha megkelt,
összegyúrjuk 1/2 kg liszttel, 25 dkg margarinnal, pici sóval és annyi folyadékkal,hogy rugalmas tésztát kapjunk.

A tésztát vékonyra kinyújtjuk,Nagyobb pogácsa szaggatóval vagy pohárral kiszúrjuk,egy teáskanálnyi
tölteléket helyezünk rá. Ezután óvatosan félbe hajtjuk és a széleit egy villával lenyomkodjuk. Derelyekészítővel is lehet csinálni,úgy gyorsabb.

A sütik tetejét megkenjük
tojással(én vízzel szoktam és úgy is jó), majd kelesztés nélkül, meleg sütőben sütjük, kb. 15-20 perc alatt
kész.


Töltelékeka tölteléket kicsit édesebbre kell csinálni,mert a tészta semleges ízű)
Édesek:
Diós-lekvárosiót és lekvárt elkeverünk,hogy ne legyen folyós és ezzel töltjük. A sütés végén porcukorba forgatjuk.
Lekváros:A lekvárt elkeverjük egy kevés grízzel és hagyjuk benne megdagadni,hogy ne legyen lágy. A sütés végén fahéjas-porcukros forgatás.
Túrós:A túrót is grízzel keverjük el+citrom héja és cukor. A végén vaníliás cukorba forgatjuk.
És persze szabadon még bármennyi édes töltelék.Én még gyümölccsel,tejbegrízzel,ka kaókrémmel és gesztenyepürével szoktam tölteni.
Sósak: (a tölteléket kicsit sósabbra kell csinálni,mert a tészta semleges ízű)
Kolbászos-krémes:Füstölt kolbászt szétcsipkedjük pici darabokra és sűrű besamel mártásba keverjük. Ezzel töltjük. Sütés előtt egész köménnyel megszórjuk.
Kolbászos: Simán kisebb nagyobb kolbászdarabkákat teszünk bele. A tetejét pirospaprikával megszórjuk sütés előtt.
Sajtos:Sajtmártást készítünk(sűrűt, lehetőleg egy kis füstölt sajttal) ezzel töltjük. A tetejére reszelt sajt kerül.
Ezeken kívül tölthető bármilyen sós alapanyaggal.Nálunk még megy a párizsikrém, a tojáskrém,a zöldséges és a húsos.
  2011.03.16. 17:11:07 (76)
sziasztok!
A napokban kipróbáltam egy receptet, barátnőmtől kaptam.
Hamis túrógombóc a neve.Párom nagyon szereti a túrót, mindennap azt enné, ha lehetne, minden formában...dehát, nem olcsó, így nagyon megörültem ennek a receptnek.
Egy nagy dobozos kefír, kb. 2dl-es pohárnyi búzadara, vaníliás cukor, cukor, esetleg citromhéj.Ezt keményre főzni, de igazi keményre, a végén már leszakadt a kezem a keveréstől... Állni hagyni kb. egy fél órát, majd pirított zsemlemorzsában megforgatni,és kész is van.Én nem szeretem a túrót, de párom és a kislányom nagyon szereti, úgyhogy egy másik adagot is csináltam, de azt már tejjel, nem kefírrel.
Jóval olcsóbb, és tényleg olyan az íze, mintha túróból lenne.
  2011.03.01. 11:20:33 (75)
a legolcsóbb amit ismerek!!!

30 dkg liszt, 25 dkg margarin, .. ennyibe kerül

plusz 6 evőkanál víz, 1 evőkanál ecet, kis só...
összegyúrni, hűtőbe kicsit, aztán sütésnél:
golyók, lapok, kekszformára, attól függően édes vagy sós lesz belőle...
ha édes, akkor keksz alakúra, meghempergetni cukorba és sütni..
ha sós, akkor lapos rúd alakúra, kis só, kis köménymag rá és sütni...

aztán persze, ha nem "hóvégi" olcsó változat, akkor az édesre mehet dió, lekvár, stb... a sósra meg sajt...
  2010.12.20. 15:05:52 (74)
Szoktam tútót is késziteni de abba nem teszek semmit csak a házitejet hevitem , ne forrjon az aludt tejböl jo.Aztán ha összeesik leszürüm és tálba teszem.
  2010.12.19. 22:39:21 (73)
Igen, a receptben azt írják, hogy a tejbe tedd a túrót. Ha a száraz bolti túróval készíted, akkor előtte jól szét kell törni, mert a sajtban is egyben marad és borzasztó lesz az állaga. Amit Te készítesz, ahogy leírtad, az házi túró, gyerekkoromban még lehetett a bolti megsavanyodott tejből is készíteni. Ma már lehetetlen, pocsék keserű íze van az aludt tejnek, házi tejet pedig városban ritkán kapni.
  2010.12.18. 16:42:39 (72)
Jol olvastam hogy a túrot a liter tejbe kell tenni és aztán leszürni a sajtnál?Én mindig sok házi tejböl készitem mert az van 5 liter tejhez teszek 1.5 ev.kanál sót és 5 kanál ecetet összeugrik aztán tiszta ruhán (textilpelenka) átszüröm becsomozom és kiakasztom csepegni.A ti modszeretek jo és egyszerübb kiprobálom bár én az enyémet is szeretem mert lágyabb kenyérrel finom.
  2010.10.26. 21:43:54 (71)
Én elkészítettem a házi sajtot, szintén nagyon finom lett Köszi Juli!!! Megmértem, 60 dkg sajt lett az 1 liter tejből és fél kg túróból.
  2010.10.26. 21:40:33 (70)
Kipróbáltam a sport csokit, isteni finom, nem tudnak betelni vele A szomszédaim is mind ilyet akarnak készíteni a kóstolás után, nem győztem továbbadni a receptedet! Köszönet érte, hogy feltetted ide !!!!
  2010.10.17. 17:25:36 (69)
Eredeti citrom torta!

Hv:25 dkg liszt
22,5 dkg vaj
30 dkg cukor
5 tojás
3 citrom
1 csipet só

Dolgozzuk össze a lisztet,12,5 dkg vajat,10 dkg cukrot,1 tojást és a csipet sót és tegyük hűtőbe fél órára.
A krém:keverjük össze a 20 dkg cukrot,10 dkg vajat,4 tojást,3 citrom levét és eg reszelt héjját.tegyük félre.
A tésztát simítsuk egy tortaformába ,szúrkáljuk meg villával és tegyük a sütőbe 10 percre 200 fokon.
Az elősütött tésztára kenjük rá a citromkrémet és 20-25 perc alatt süssük készre..
  2010.10.17. 15:51:52 (68)
köszönöm szépen! lemásolom, és kipróbálom!
  2010.10.16. 17:04:54 (67)
Nekem van 1!Fél kg darált kekszet beleöntesz egyenletesen egy tepsibe, leöntöd 1 meggybefőtt levével és ráterited a meggyet. A tetejére akár sima vagy vizespiskótát öntesz /4-5 tojásos elég/ és megsütöd. Forditott süti a neve mert ha kisütöd,kiboritod és ami a teteje volt az lesz az alja. Ha kihűlt szeleteled. Kb 15 perc 175 fokon elég neki.Jó étvágyat!
  2010.09.20. 19:11:07 (66)
http/www.csaladinet.hu/index .php?module=news&target=articl e&type=mindenkinek&category=31 &id=1091
  2010.09.20. 15:47:26 (65)
Van valakinek egy egyszerű, olcsó receptje, amihez darált keksz kell? ( és nem sima keksztekercs, vagy kókuszgolyó)