2015.07.13. 08:29:32 (8)
A szomszéd néni cukkiniből készítette. Hozott kóstolót, nagyon finom! Én is készítek, mihelyt megnő a cukkinim!
  2014.08.10. 13:45:33 (7)
1 kg görögdinnyehéj
1 citrom
50 dkg cukor
Elkészítés:



A görögdinnyehéjról lehámozzuk a külső zöld részét, a világos részét lereszeljük, héjastól hozzáreszeljük a citromot, és fedő alatt kb. 2 órán át puhára főzzük. Kavarni csak ritkán kell rajta egyet-egyet, mert nem ég le. Hozzáadjuk a cukrot, és még fél órát főzzük kevergetve.

Üvegbe töltjük, lezárjuk és szárazdunsztba tesszük.
  2014.07.23. 15:47:25 (6)
Kérdezném milyen dinnyehéjábol készitetted a lekvárt?és hogy csináltad pontosan ,én is szeretném kiprobálni,
  2013.09.12. 17:17:14 (5)
Köszönöm szépen!
  2013.09.12. 17:00:55 (4)
Spárga tök,az amit tökfőzeléknek használunk!
  2013.09.12. 13:36:48 (3)
Melyik fajta tökből készíthető?
  2013.09.12. 12:15:24 (2)
Ezzel az ízesítéssel tettem el dinnyehéjat is, csak azt 2 órán keresztül kell főzni. Olyan az íze, mintha narancslekvárt ennél.
  2013.06.24. 21:12:32 (1)
Akinél terem tök és sokallja,az próbálja ki lekvárnak!!!!Nagyon finom!Hozzávalók:
5 kg tök
4 citrom
3 kg cukor
Elkészítés:
A tököt megtisztitjuk, és a reszelő nagyobbik felén lereszeljük. A citromokat megmossuk, apró kockákra vágjuk a héjjal együtt, és a tökkel feltesszük főni. 1-2 órát főzzük. Kavargatni nem muszáj, nem ég oda. 2 óra múlva, amikor a tök puha, beleöntjük a cukrot, és még fél órát főzzük, most már kavargatjuk. Befőttes üvegekbe rakjuk, majd száraz dunsztba.