2010.08.18. 12:45:33 (25)
Nem felesleges a popsitörlő, de nélkülözhető, ha úgy hozza a szükség...

Nylonzacsiban vittem kéztörlő frottirt, v. pelust, víz mindnehol akadt, és egészségersek maradtak mindhárman!
Akkor, abban az időben is volt popsitörlő!
Ja Nekem is jött már meg úgy a hmm-hmm, h. ha nincs a táskámban 365 napon keresztül folyamatosan pótolva 1-2 db betét....kellemetlen lehetett volna!
Évtizedekig, amíg "kellett" , volt ilyen jellegű felszerelés nálam..ugyanolyan fontos, mint egy mini varrókészlet, v. egy biztosítótű!
Engem senki nem fog meggyőzni ebben a témában arról, h. mit sem ér az élet nélkülözhető segéd-cuccok hiányában
  2010.08.17. 21:08:52 (24)
Sziasztok!
Hát látom nagy probléma ez a popsitörlő dolog
Én nem tudom,annak idején mikor megtehettem,3 gyereket neveltem fel úgy,hogy mindenből a legszebb legjobb volt nekik.Popsitörlőből is a legfinomabb legdrágább.....
Azóta lejjebb csúszott a kerék,se lakásunk semmink nincs már mindenünket elvesztettünk,és bizony már nem autóban hanem tömegközlekedésen utazunk és popsitörlő nélkül sem kaptak még fertőzést a gyerekeim,pedig vannak rá tanúim(gáljuli),hogy a gyerekeim tisztaságára nagyon ügyeltem mindig.
De aki megteheti persze nagyon kényelmes dolog!
  2010.07.25. 14:18:47 (23)
szia Tünci! Én is így vagyok vele, mert amikor az utcán kikeni magát a zsepi meg beletapad a koszos arcocskájába, jobb a törlőkendő, itthon meg megmosdik.. tudom, hogy nem szabad reklámokat írni, de a pennyben van rózsaszín csomiban, az nem drága és jó is, "megéri az árát" a női dolgokhoz még annyit tennék hozzá, hogy ha orvoshoz megyek, mielőtt sorra kerülök közvetlenül, akkor is praktikus és frissen, magabiztosan megyek be hozzá.
  2010.07.19. 08:33:48 (22)
Sziasztok,
Nem tudom, ki hogy van-volt vele, de én nem nagyon emlékszem, arra, h mikor gyerek voltam volt ennyi hajléktalan..
Most van! És akár tetszik akár nem, én nem szeretnék Tbc, vagy bármi más egyéb betegséget összeszedni, sőt azt sem szeretném, h amúgy teljesen egészséges, normálisan fejlőső gyerekem össze szedjen bármit is.
Nos, ha hazajön tökéletes a viz és a szappan, sőt otthon ha kicsi volt nálunk is bizony vizzel mostam meg a popsiát, hisz sokkal praktikusabb, és kényelmesebb volt.
Most viszont mutasson nekem bárki itt Bp-en egy olyan nyilvános mosdot, ahol lehet kezet mosni, vagy esetleg arcot egy jól sikerült fagyizás, vagy bármi után.
Igen én hordok magamnál "feleslegesnek" tűnő dolgokat, és nem csak kényelemből.
Nevezzük nevén a dolgokat, hiszen nők vagyunk.
Voltam már én is úgy, h igen is elszámoltam magam, és a lehető legrosszabb helyen jött meg a havim. De csak tök véletlenül dolgoztam. Gondolom olyankor nálatok sincs veletek a fehérneműs szekrényetek, hát nálam sem szokott.
De milyen jól jött a nedves törlökendő. Hmmm
A játszótéren természetesen a homokozás után van csap a játszón, oda valószinű nem viszem magammal ezeket a "feleslegesnek" vélt dolgokat. Valamint nálunk sem dom..., vagy bármi mással van naponta felmosva, és nem porszivozok minden nap, pedig lehetne...
Praktikus, ha vannak, nálunk "feleslegesnek" itélt dolgok, és nem csinálok cirkuszt, ha nincs.. )bocsi mindenkitől, de erről a gépről amiről irok, "ellpoták a hosszú IIII-t de ebből sincs botrány)
  2010.07.17. 20:23:08 (21)
Amikor az elsö lányom szültem nem voltam törlökendöpárti de késöbb ahogy sorrban jöttek a gyerekek egyre inkább elkezdtem használni mert jo volt kényelmes csak gyorsan megtörölni a kezét vagy a fagyis arcátha nem volt viz a közelben.Nekem is van néhány dolgom ami nélkül meglehetnék ugyan de nem szeretnék lemondani rolla pl kukoricapattogato stb de azért arra figyelek hogy elöször az legyren meg ami lényeges.
  2010.07.17. 20:04:35 (20)
Semmi gond azzal, h. milyen "párti" vagy...ha teheted, hát tedd
  2010.07.17. 20:02:06 (19)
Pontosan így értettem és gondoltam
Pontosan úgy, hogy ez nagyon nem "sos", behelyettesíthető, akár átmenetileg, akár..egyáltalán..s nem is ez az egyetlen praktikum-kényelem...amit szíve joga (és anyagi milyensége) valakinek alkalmazni,vagy "beérni" vizes ruhákal,v. mosdóval.
  2010.07.17. 09:16:40 (18)
A másik,amitől agyvérzést kapok,mikor nálam valaki jelentkezik cseréért,és utána tárgytalan lesz,mert épp nincs otthon lisztje,tej,stb.Majd látom aznap vagy másnap,miket ajánl föl-cserébe miket kérve:colát,chipset,nasit,so rolhatnám...Igaz,van itt aki azt kér amit szeretne és arra jelentkezik ami megtetszik neki.És van aki azt kér amire szüksége van,és arra jelentkezik amire szüksége van...nem ugyanaz-el kell fogadni...de akkor kérdem,ha másnap sos ez meg az mert elfogyott...akkor mikor vinném a cserét,miért a smink kérése élvez elsőbbséget???Én is sminkelem magam-minimálisan,és???Tegye ...de akkor ne legyen sos és segítsetek és úristen...Engem valahogy úgy nevelt Anyukám,ha nincs itthon semmi,akkor is találok valamit amiből az asztalra KELL tennem egy ebédet.Krumpli,liszt mindig legyen itthon,abból már baj nem lehet,a tej csak hab a tortán...És fontosabb sok SOS mögé írt "megvagyoknélküle" cuccnál.Mert ha Anyum nem ezt nevelte volna belém,akkor ma hiába van,ha holnap már nem lesz mit az asztalra tenni...és nézhetek a sminkem mögül...A férjem varázslónak tart,mikor kong a hűtő(hát,előfordul néha,de kinél nem),és mégis mikor hazaér finom ebédillat van...200Ft-ból se...közben pedig tiszta a ruhám,szépen öltözöm,szép a hajam...és ha elfogy a szemceruzám,akkor másnap sem lesz szemceruzakérés,sem parfümkérés...de tej és liszt valamimért cserére igen,mert nehezebb napok mindig vannak...
  2010.07.17. 09:03:32 (17)
Szerintem nem a miértjét kell eldönteni,hisz 99%-ban mindenki használja vagy erre,vagy arra,és nem lehet megkérdőjelezni ki miért szokott hozzá,magam is használom a családban,pedig a nagyobb már 11 éves,és neveltem egyedül a fiam,így bizony azt is tudom milyen non-stop egyedül emelni(babakocsistul)-lett is sérvem belőle,nem is egy...A popsitörlő ma már hozzátartozik szerintem a nők táskájához,és ez független attól van-e gyermeke van nincs.Elárulom,a férjem jobban ragaszkodik hozzá(naponta 20 emberrel fog kezet legalább,aztán ül vissza az autóba vagy törölné meg a műtött szemét...)...tehát a miértje nem kérdéses...DE....!!!!És itt jön,amiért szerintem Julinál kiverték azt a bizonyos biztosítékot...olyan nincs,hogy SOS popsitörlő és jesszus,valaki segítsen mert most mi lesz,......stb.Ez nem olyan,mint mikor nincs tejed és a picinek ennie kellene...vagy éhes a nagyobb és nincs még liszted meg krumplid sem...vagy tél van,iskola és az egyetlen csizmája totálkáros lett...Ezen az oldalon igen,ebben a formában ahogyan megjelent,Julinak 100%-osan igaza van.Attól függetlenül,hogy ismétlem senki nem vonja kétségbe ennek hasznosságát-csak sürgősségét és előadásmdját...
  2010.07.17. 08:31:20 (16)
Szerintem ennél a kérésnél jelennek meg sokkal felháborítóak.Mikor megszültem az elsőt 2 hónap mulva vissza mentem dolgozni minden hétvégén és sokszor hétköznap is.Kifejezetten örültem a popsitörlőnek,először is anyósom 65 évesen hadd ne emelje a babát a kagylóig lemosni a fenekét,mert ők vigyáztak rá.Majd megszületett a második,szülés után 3 hónappal két picit hagytam anyósomék nyakára a munka miatt azt hiszem megszakadt volna a két gyerek tisztába tevésekor a mosdókagylóig való emelgetésben.Ja a férjem is dolgozott,mielőtt bárki azt kérdezné hogy apuka hol volt miért nem ő mosta vízzel,szivaccsal a kicsik fenekét
Szóval popsitörlő párti vagyok elnézést
  2010.07.17. 07:12:43 (15)
A mai anyukák,tisztelet a kivételnek,sokkal "bénábbak",mint mondjuk ötven évvel ezelőtt.Nem tudom,ez annak köszönhető-e,hogy a nők elmentek dolgozni és nem élnek együtt a nagyszülőkkel,felbomlott sok családi egység,egyre többen későn szülnek,vagy a nagy vegyipari és egyéb ipari agymosásnak köszönhető,hogy minket ugye egy baktériumhad fog kivégezni,irtani kell,de tény,hogy "nélkülözésnek" élik meg,ha nincs pénz seggtörlőre.(Ezt a körmondatomat Castro is megirigyelné...)
Nem hibáztathatok egy fiatal nőt,akinek ott a gyereke,de nem kapott elég útmutatást senkitől,hogy hogyan csinálja jobban.Ők próbálnak a maguk módján praktikusak lenni.
  2010.07.16. 23:09:09 (14)
Kedves Juli és Mindenki!

Ezen a popsitörlő-problémán ,mióta részt veszek az oldal munkájában,bizony nem tudok napi rendre térni.Olyannyira,hogy nem átallottam egy-két anyukát megkérdezni,mondják már meg,mert tényleg nem értem,ez miért olyan fontos.Csodálkozva néztek rám,nem is értették,mit akarok én?Hogyan lehetne másképp?Rájöttem,manapság ez olyan természetes nekik,mint ahogy kinyitjuk a csapot,és folyik belőle a víz.Apropó,én 22,ill 16 éve voltam pelenkázó anyuka,és volt már popsitörlő kendő,de volt csapvíz is.Remekül a mosdóban a csap alá tartottam a popsijukat,és pillanatok alatt lemostam.Szerintem sokkal egyszerűbb volt,mint bármi más.A popsitörlő pedig jól jött,amikor éppen nem volt kéznél víz.
'Dehát "változnak az idők"!
  2010.07.16. 21:45:27 (13)
Természetesen ha az étel és a popsitörlő közt kellene válasszak akkor marad a szivacs s a víz)))
És képtelen lennék sürgősen törlőrongyot kérni a fiaimnak
De ha megengedhetem hogy megvegyem akkor hasznos.
  2010.07.16. 21:09:18 (12)
Öötöööös
  2010.07.16. 21:08:28 (11)
DRÁGÁM...EZ A TOPIC nm erről szólna
  2010.07.16. 21:07:34 (10)
Dehogy haragszom...csak ha enni nincs mit rendesen, akkor a popsitörlés egyéb, pénzkímélö módon is megoldhatő..ha hazaérkezem, bővebben
  2010.07.16. 17:16:27 (9)
az még a rossz, amikor csupa fagyi az arcocskája,törölném le zsepivel, az meg még rátapad ááááá ilyenkor tényleg ideális a törlőkendő.., mondjuk otthon könnyebb, mert megmosdik, de nyilvános helyeken ahol még mosdó sincs..
  2010.07.16. 13:10:51 (8)
Írhatnál pár jó gondolatot a takarítási technikákhoz, a múltkori e-mailed is nagyon jó ötleteket adott!
  2010.07.16. 08:55:52 (7)
A hozzászólásokból megállapítható,hogy a nélkülöző kismamák ,anyukák is korunk gyermekei.Szerintem sem kell ennyi ketyere,én sem használtam,és amit használtam,arról később megállapítottam,hogy felesleges pénzkidobás volt.Szerintem aki azt írja,hogy régen nem volt ennyi kosz és koszos ember,annak az idő szépíti az emlékeit és az,hogy régen ennyire nem voltak oda a higiéniáért a szülők.Talán,mert nem sulykolták a reklámok a baktériumok kötelező üldözését,az oviban játszottunk és nem higiénizáltunk,stb.A szülők,nagyszülők pedig úgy gondolták,nem árt az a kis kosz.Ma viszont egyre több a szerencsétlen,nyamvadt immunrendszerű beteg,allergiás gyerek,és ebben része van nemcsak a rossz,félkész ételeket előnyben részesítő táplálkozásnak,hanem az állandó fertőtlenítésnek is.
És valóban helyettesíthető a popsitörlő .A tisztítószerek is helyettesíthetők .Egyáltalán nem kell állandóan porszívózni a tisztasághoz,ez sem igaz.
Én ma nem használnék már eldobható pelenkát,hanem a mosható nadrágpelust választanám,olcsóbb és ugyanolyan jó.
Nem ragaszkodnék kétségbeesetten "korunk vívmányaihoz".
Amit ezeken megspórolnék az utazásra,bioélelmiszerekre költeném,gyümölcsöt,zöld séget vennék és készítenék házilag tartósított kajákat,italokat,stb.
  2010.07.15. 15:20:10 (6)
ha úgy megyünk valahová, kell legyen, mert soha nem tudhatom...
Kár, h nem lehet feltenni képet, most tudnék olyat mutatni, mikor jól jött volna a kanál. unokahúgom fagyizott, hát nem egyszerűen nézet ki szegény egy gombóc után!

Meg ugye milyen jó lenne időnként, ha lenne nálunk kiskanál is. Ha "gépből" iszom a kv-t, akkor nincs mindig pálcika hozzá, utálom, mikor az aljára "leül" a cukor.

A kézkrém vagy ahogy én hívom kézrém azért kell, mert iszonyú mennyire ki tud száradni a kezem... (betegesen mosom a bkv sajnos nem a legtisztább közlekedési eszköz Bp-en,azon gondolkozom veszek egy lovat, meg kocsit fenistil most a szúnyogok miatt (iszonyú mennyiség található), bokazokni azt melozni hordom, (itt éjjel nappal légkondi megy)

Turabakancs csak azért nincs nálam, mert az már nem fér be a táskába!