2012.01.27. 23:43:53 (10)
szia oltás ide oltás oda nagyon sokfelé mutálodott vírus akinek meg van se védett csak 1 ellen véd többi ellen nem.
  2012.01.27. 23:41:11 (9)
szia!agyhártya ellenit én is meg vettem az meg van!nekem anyasági annó babakocsira kiságyra stb kellett semmink sem volt!Nagyon sokmindent ad6-on keresztül kaptam köszönet is érte!Van még a bárányhimlő elleni is de az se olcsó.Infulensa ellen meg kapják még fizetnem se kell mert egyik gyerek asztmás jár ingyen de mivel fél injekció kell nem kidobja doki másik felét beadja másik kicsinekvégülis ez a rota kemény de nem annyira vészes kb:3-4 nap volt rosz aztán már mint a villám eltünt.az asztmás kislány került kórházba de ő alapba is sokkal betegessebb sőt mig jenny 1 évbe max 2 szer addig ő havi 1-2 szer ekkora a külömbség.De kaptam szárazz lakást nagyot azóta sokkal jobb.én is oltás párti vagyok sőt ápolónőként is megerősíthetem oltás nagyon jó ha van!De ha nem kerül rá ez van.Amit lehet úgyis meg veszem nekik.De egyre nehezebb az élet gondolom mindenki így van és még mi nem panaszkodhatunk van mit enni és van tető a fejünk felett.Most ép 55 ezres villanyommal vagyok elfoglalava és eztán jön még a hideg borzalom a villany füttésIgéret van 2-ik negyed évben bekötik a gázt addig kell húzni.Van mit kifizetni.Na szép napot!!!kössy a segítséget Alexa
  2012.01.26. 13:10:59 (8)
nekem is mi csak úgy tudtuk megoldani, hogy eleve majdnem két év van a két gyerek közt, tehát kétszer 40 volt, nem egyszer 80, és mivel előre tudtuk, hogy létezik ilyen, és szeretnénk is, ezért az anyasági támogatásból félreraktuk rá a pénzt. de másként mi sem tudtuk volna.
nemsokára viszem a kicsit majd a meningococcus c elleni oltásra, ez gennyes agyhártyagyulladást tud okozni, és olyan kb. 2 ezer ft az ára, egy kell belőle. a nagy is megkapta. én hiszek a védőoltásokban.
remélem, azóta minden rendben nálatok a gyerkőcökkel
Alexa
  2012.01.25. 23:39:08 (7)
Alexa ez így van de akkor sem lett volna 80 ezrem kifizetni!Nekem az hatalmas összeg!
  2012.01.25. 21:46:08 (6)
ha jól értem az első írásod, a te gyerkőceid már 3 évesek. a rotavírus elleni oltást 6 hónapos korig be kell adatni, utána már nem lehet, ha jól tudom. tehát nálatok már nem kell az oltás kérdéssel foglalkozni szerintem.
  2012.01.25. 11:28:34 (5)
Túl vagytok...csak sajnos, ez nem a klasszikus gyermekbetegség kategória, bármikor visszatér!!!
  2012.01.24. 21:47:45 (4)
sziasztok!Nekem 80 lenne akkor az ikrekre.Kössy mindenkinek hála isten már túl vagyunk rajta
  2012.01.24. 15:32:41 (3)
Sziasztok!
Nem volt olcsó az oltás, de mi beadattuk a kislányunknak, pont ezektől a súlyos következményektől félve.
Most lesz 4 éves a gyerek és elmondhatom, hogy eddig egyszer sem volt hányás- hasmenéssel járó betegsége, pedig 2 éves kora óta közösségbe jár.
A kötelező oltásokon kívül ez volt az egyetlen amit beadattunk és még a pneumokoccus, amikor ingyenessé tették.
Szóval a tapasztalatok alapján csak ajánlani tudom.
Igaz, akkor megtehettük, hogy kifizessünk rá kb. 40.000-et. Ma nem biztos, hogy menne...
Jó egészséget mindenkinek!
  2012.01.24. 14:48:16 (2)
jobbulást a gyerekeknek!
én úgy tudom, hogy 5 éves korig - tehát legkésőbb, mire óvodába kerül egy gyermek - a gyerekek 90%-a megfertőződik. van, akinél nagyon súlyos, van, aki jobban bírja, mint ahogy te is írod. azt is szokták javasolni, hogy csecsemőknél ne is mi vigyük orvoshoz, hanem hívjuk ki az orvost, vagy a mentőt, ha látjuk, hogy csak veszíti a folyadékot.
nekem két fiam van, a nagyobb 2009-ben született, és akkor már lehetett oltatni rota ellen. mi beoltattuk mindkettőt, de tényleg irtózat az ára. mi csak úgy tudtuk kifizetni, hogy amit anyasági támogatást kaptunk, abból tettük félre nekik. az anyasági támogatást mindenki megkapja, aki legalább kétszer tanácsadáson vett részt, tehát ebből bárki ki tudja gazdálkodni, ha akarja. de a két oltás majdnem 40 ezer ft volt, és a két oltás gyerekenként van! persze így sem 100%, hogy megvédi, de a mi doktornőnk azt mondta, hogy ha véletlen mégis elkapja a vírust, az oltás véd annyit, hogy nem várhatóak súlyos szövődmények, sem súlyos lefolyás.
szép napot mindenkinek,
Alexa
  2012.01.23. 23:09:19 (1)
sziasztok!Gondoltam leírom min is mentünk keresztül a rota vírus miatt ,hogy mások hamar észre vegyék a bajt!
Ikreket nevelek!egyik pindur elősször csak sápadt és fehér volt.Gondoltam beteg lesz de arra nem éktelenül el kezd hányni és vízszerű székletet űrített.Írány orvos mire oda értünk 40 fokos láz ,meg is kaptuk beutalót a kórházba!Pár óra leforgása alatt történt az egész mire kórházban voltunk a gyerek kiszáradt és rettentő bűzös volt a lehelete illetve a széklete.Kegyetlen hasi fájdalommal jár!Én benn picivel kórházba apa itthon ikertesoval 1.5 nap múlva kezdte ő is ,de hatalmas külömbség volt az hogy ő rengeteget ívott és nem jött ki minden belölle így ő meguszta a kórházat!A kórházban nővérek mondták nem rosz dolog a védő oltás de a vírus már ezer felé mutálodott nem véd meg teljesen és nem is olcsó.4 napos infulsió és kín után amien gyorsan jött olyan gyorsan elmúlt a betegség!
Kisgyermeknél rettentő fontos ha hány megy a hasa azonnal elvinni orvoshoz nem beszélve a hozzá tartozó lázról!kb 2 órát vártunk orvosra elötte rendelési időt vártuk utánna kórház ez kb:5 órát vehetett igénybe az alatt kiszáradt a 3 éves gyerek.Babáknál még veszélyesebb nagyon sok csecsemő is volt a kórházban!Jelenleg pesten járvány van!bekerülésünkor Heim Pál ,Betesda fullon volt nem fogadott rotás beteget Lászlóba kerültünk de estére az is fullon volt!Nagyon fontos a fertőtlenítés!Bölcsi ,ovi vagy épp akár bkv is elég ahhoz hogy a fertőzést bárki meg kapja és ez nem himlő ez sajna ujra is fertőződhet!Remélem valamicskét tudtam segíteni vagy megismertetni a betegséget!