2012.01.24. 22:05:45 (14)
sziasztok!Mi is bölcsibe járunk még.Nekem is szeptembertől vették be őket pedig ez pest.Így is 17 gyerek maradt várólistás mert nincs hely.14 gyerek lehet 1 csoportban 2 gondozó és 1 dada van velük.Nálunk úgy megy ha most netán átvinném ikreket odiba mert meg tehetném akkor a helyükre 2 várólistás kerülne.Én is azért hagyom a bölcsibe szeptemberig őket mert oviba 28 ha jól tudom a csoport létszám.Jobban tudnak bölcsibe figyelni rájuk.Igen fizetős lesz a bölcsi,de nem mindenkinek nagycsaládosok meg kis pénzből élőknek nem lesz díj és nem is kötelező önkornányzatnak díjjat szabni bár kétlem nem élnének a lehetőséggel.Munkáltatói nélkül szóba se áll bölcsöde szülővel.Ami még változás 3 éves kortól kötelező a közösségbe járás aminek nem nagyon örülök mert a nem megfelelően gondozott gyerekek is bekerülnek ezálltal meg fog nőni néhány rovar megjelenése a közösségekben.
  2012.01.10. 09:57:55 (13)
Igazából nem csak a magam nevében írtam ezeket a dolgokat,hanem ha más is van ilyen cipőben,akkor milyen lehetőségek kínálkozhatnak fel.Az ötletek,megoldások jók,legalábbis én annak tartom.
  2012.01.09. 11:53:40 (12)
Lehet hogy úgy meg lehetne oldani, hogy ,,cseréltek,,. Amikor a másik anyukának van dolga, akkor te vigyázol mindkét gyerekre, amikor pedig neked van dolgod, akkor ő. Nálunk ez prímán működik (igaz hogy mi nem gyereket, hanem kutyát ,,cserélünk,, de ez a csere szempontjából mindegy). Viszont van felügyelet és nem kerül egy fillérbe sem...
Ami viszont gond lehet, hogy a ,,beosztást,, jóelőre meg kell csinálni, és attól eltérni nehéz, ha nem lehetetlen... hiszen akkor borul minden.
De ha meg se próbálod, sose tudod meg hogy működne-e?
  2012.01.08. 19:18:22 (11)
hát ha nem ingyen kéred hanem mondjuk havi x forintért akkor biztos lesz jelentkező rá
minden kismamának jól jön az a pénz és egy plusz hasonló korú apróság nem lehet olyan nagy gond
  2012.01.05. 09:52:20 (10)
Szia!
Igen ebben igazad van,csak ha igény lenne rá,márpedig lenne,akkor nem értem miért nem tettek eddig semmit.
Magán bölcsit nem tudnék megfizetni,és szerintem ezzel sokan vannak így.Még ha térítéses is a bölcsi,akkor is olcsóbb.Igazából az is egy jó megoldás ha egy anyukával egyeztet az ember,ez nem rossz ötlet.Csak tudod itt falu helyen nehezebb.Én is hirdettem magam,interneten,papíron hirdető oszlopon,és sajnos semmi.Márpedig ha erre nem reagáltak akkor nem sok esély van rá,hogy valaki vállalna ilyet.
  2012.01.04. 14:21:22 (9)
szia

nem akarlak elkeseríteni de van egy keretlétszám amit nem léphetnek át
ha betelt akkor bármit csinálsz nem vehetik fel a gyereket mert az is törvény ellenes
meg van határozva az is h milyen korú gyerekekre hány gondozó kell és még nagyon sok minden ....

az h igazolod h dolgozol az még csak egy lépés
manapság már nem nagy ügy papírt szerezni / sajnos sok olyan szülőt ismerek akik ezt ki is használják elvéve a helyet attól akinek szüksége lenne rá / és a bölcsődének nincs jogköre leellenőrizni h tényleg dolgozol-e -- pedig jó pár hely felszabadulna

talán megoldás lehet ha családban vigyázz rá valaki vagy megegyezni egy másik anyukával h vele lenne amit te kifizetsz neki havi szinten

egy másik oldalon volt szó erről és amit láttam nem kevés sikerrel számoltak be h így igaz többe kerül de jó helyen van a kicsi és mégis olcsóbb mint a magán bölcsi

de drukkolok neked
  2012.01.03. 08:45:45 (8)
Engem jobban az zavar,hogy olyan gyerekek vannak bent bölcsiben,akiknek az anyukájuk otthon van egy kisebb gyerekkel.Aki pedig rákényszerül,hogy bölcsödébe adja a gyerekét,annak nem sok esélye van,ha kicsi a gyerek.Pedig semmi kedvem ahhoz,hogy a kislányom nélkülem legyen,sosem voltam bölcsi párti,mert nem azért szültem gyereket,hogy 1 évesen külön váljunk,hanem mert amíg csak lehet vele szeretnék lenni.Leszünk eleget külön,ha oviérett lesz,pláne ha suliba kerül.
  2012.01.03. 08:40:35 (7)
Köszönöm a hozzászólásokat!Munkahelyem nem volt,mikor a kisebbik lányommal gyesre kerültem,mert a nagyobbik lányommal is gyesen voltam.Novemberben járt le a gyes,januárban született a kicsi lánykám.Most keresgélek munkát,igaz nem nagy sikerrel.Vagy bérletet nem térítenek,vagy gyereked van és azért nem vesznek fel,mert mi lesz ha beteg lesz a gyerek?Segítségem nincs,így sokkal nehezebb.
Az a baj,hogy ha cirkuszolni kezdek,azt valószínűleg a gyerekek sínylik meg,mert másképp fogják őket kezelni.Nem tudom,talán egy próbát megér,igaz előbb találjak valami munkát és közben talán sikerül valami.
Sajnos így is úgy is nehéz egy anya sorsa.Ha van gyereke azért,ha nincs azért.
  2012.01.02. 17:20:30 (6)
Szia!
Igazán nem a bölcsi mellé akarok állni, de úgy tudom másképp kapják az engedélyt ha pici gyerek van, és másképp, ha csak 2 év felettiek. A nagyobbakból nagyobb létszámot vehetnek fel. Lehet, hogy nálatok is így van. Azért sok sikert, és örömteli gyermeknevelést!
  2012.01.02. 15:26:49 (5)
Szia!

Én is azt javaslom, hogy hivatalos papírt kérj a bölcsődétől, amelyben pontosan leírják mit-miért utasítanak el.
Van hogyha ilyet kér az ember, akkor már rögtön segítőkészebbek... mert azért ők is tudják a törvényeket, kötelezettségeiket.
  2012.01.02. 15:22:21 (4)
Szia!
10 ezer az alja a bölcsinek,ettől már csak magasabb összeg lehet.
Nézd én nem hagynám,hogy ne vegyék be a gyereket,biztosan cirkuszolnék,hogy muszáj menni dolgozni mert ha nem akkor tartsák el ők a gyerekeidet.
Esetleg íratnék egy papírt velük,hogy nem veszik be a gyereket ilyen és ilyen jogszabályra hivatkozva,és ha megszűnik emiatt a munkahelyed akkor ők vállalják a felelősséget,vagy írják le hogy nem veszik be mert bemennél az önkormányzathoz és megnézetnéd,hogy igazak-e azok a törvények amik miatt elutasítják a gyereket.
Ne hagyd magad,a törvény mindenhol egyformán érvényes az mindegy,hogy város vagy község,egyszerűen nem akarnak kicsi gyerekkel foglalkozni és kész.
Nyugodtan verd ki a balhét.
  2012.01.02. 14:20:57 (3)
Igen ezt én is tudom,de nálunk az a helyzet,hogy 1 csoport van bölcsisekből,és 1 éves gyerek nincs köztük.Talán 2013-ban indulhat még egy csoport ha elnyerik a pályázatot.Mikor mondtam,hogy dolgoznom kellene,mert kevés a jövedelem,és nem azért akarom beadni a gyerekemet mert nem akarok vele lenni,azt a választ kaptam,hogy áprilisban írassam be és szeptembertől mehet.Nagyobb városokban persze nem ez a helyzet,de ha városi bölcsiben próbálkoznék,ott várólista van,és a városiakat veszik előre.Az meg,hogy fizetős lett,ha belegondolunk,lehet hogy még így is olcsóbb,mintha bébicsőszt fogadok.És a térítési díj is jövedelem függő,ezt tudom.
  2012.01.02. 10:42:13 (2)
A törvény előírja,hogy ha van igazolásod arról,,hogy a munkahelyedre visszavárnak,akkor a dolgozó szülök gyermeke előnyt élvez,tehát kötelesek bevenni a gyerek a bölcsibe.
Egyébként a mai naptól életbe lépett az új törvény miszerint a bölcsődékben az ebéden kívül ,gondozási díjat is kell fizetni.
  2012.01.02. 07:11:59 (1)
Sziasztok!
Január 8.-án lesz 1 éves kisebbik lányom,mellette van egy 4 éves ovis lányom is.Kb.1 hónapja bementem a bölcsibe érdeklődni,hogy 1 évet ha betölti a kislányom,mehetne-e bölcsibe,mert nekem dolgoznom kellene,hogy kicsit több bevételünk legyen,mint most.Sajnos nemleges választ kaptam,max.szeptembertől fogadják a lányom,mert 1 csoport van és nincs ilyen kis korú gyerek,valamint már így is 4 gyerekkel több van,mint amennyi lehet.Falun élünk.Ha valaki hasonló helyzetben van mit tud tenni?Hogyan oldotta meg?