2012.05.24. 10:43:49 (8)
Szia,AZ én lányom is Down szindromával született ö most 9éves ,speciális iskolába jár már 2 osztályos ,elötte 1,5 éves korátol jártunk korai fejlesztésre ,nagyon jol fejleszthetök ha megfelelö szakemberhez kerül ,az én lányom még dongalábbal is született ,de már 5mütéten tul van ,de most már rendben jött szépen jár ,beszédje még kicsit pösze de kitudja fejezni mit szeretne ,sokat kell velük foglalkozni ,mindenre meglehet öket tanitani ,amit irnak roluk a neten ,felesem igaz én már tapasztalatbol tudom,kisfiu jár oviba ,vagy valami fejlesztésre,,?én nagyon szivesen adok tanácsokat amiben tudok ,nagyon fontos sokat kell neki mesélni ,olvasni ,mondokákat , és engedjed neki hogy hagy csinálja amit te ,én lányom mindig mellettem van ,azt csinálja amit én ,sok ilyen családot ismerek ahol ilyen gyermeket nevelnek ,de legtöbbjük jol fejleszthetö,ha foglalkoznak velük ,nagyon kedvesek és kitudják mutatni a hálájukat ,nagyon szivesn adok lelki tanácsokat ,hiszen sors társak vagyunk ,nem szabad elkeseredni és igy kell elfogadni hisz nem tehetünk rola ,tudom magamrol mikor a lányom született milyen nagy trauma ért ,mert addig nem tudtam csak a 3napon közölték az orvosok hogy felmerült a gyanu hogy beteg ,genetikai vizsgálaton egészséges volt ,nem vették észre ,de már bele törödtem és én igy szeretem ahogy van ,harcolok érte ,de ezt nagyon megháhálja mikor oda bujik hozzám ,és mondja szeretlek téged édesanyucikám ,ekkor sirás fog el,majd ezt még te is megtapasztalod ha nagyobb lessz ,lmost már beis fejezem levelem ,nagyon szivesen levelezek veled ha gondolod ,nyugodtan kérdezz ,

Üdvözlettel,Alexandra
  2012.05.23. 20:09:54 (7)
szia, ha a gyermeked végig tud ülni egy kb. jó félórás bábelőadást, írj nekem levelet...megbeszéljük a továbbiakat.
  2012.05.03. 13:55:39 (6)
Szia!

Anyósom gyógypedagógus egy bentlakásos iskolában ahol többek között ilyen gyerekekkel foglalkoznak. Ha gondolod vele felveheted a kapcsolatot, ő nagyon szívesen segít Neked.
  2012.05.03. 13:43:57 (5)
Anna nagyon szépen köszönöm a linkeket,..
  2012.05.03. 13:40:07 (4)
szia köszönöm a válaszod,2 éves kora óta hordom a fiam fejlesztésre heti 3 alkalommal, és most speciális óvodába jár,de nem bentlakásos!minden reggel viszem du-án hozom,a neten lehet hogy vannak okosságok de azok nagy része szakmai és a rendellenességet írja le..
  2012.05.03. 12:47:29 (3)
Kedves botos75!
Az alábbi blogokon egy kis betekintést nyerhetsz, DS-s gyerekeket nevelő családok életébe:

[link]
[link]
[link]
  2012.05.03. 12:25:23 (2)
szia...Meg kell, h. cáfoljalak, kis kereséssel rengeteg minden, viselkedésformával-fejlesztéssel kapcs. okosság van a neten.
Ha eddig nem fejlesztették a gyermekedet...még most sem lenne hiábavaló. Gyermekorvossal beszélj, de lakhelyed közelében is nézhetsz olyan intézményt-alapítványt, ahol segítenek
  2012.05.03. 11:35:56 (1)
Üdvözlök mindenkit,
Nekem van egy 5 éves kisfiam aki down szindrómával született,
az interneten nem sok mindent lehet találni az ilyen gyerekek viselkedésével életmódjával kapcsolatban,minden fajta szakkönyvet elolvastam már,de a valóság teljesen más,.Olyan embereknek a véleményét tapasztalatait szeretném meghallgatni akik tudják mi is ez a betegség!előre is nagyon szépen köszönöm mindenkinek a megértést és a lelki segítséget..