2015.05.05. 07:18:02 (12)
Megnéztem a videot.

Ami először feltűnt: Maguk az anyukák sem kértek igazolványt a sráctól, aki "csak" elmondta, h. egy kísérletet tesz....stb.
Nagyok a srácaim- ám voltak ilyen korúak is..Lehet, h. maradi voltam, de nem egy padról nézegettem őket, hanem mindig ott voltam, a közvetlen közelükben: homokozó, hinta, csúzda, stb.
S ami a legfontosabb: amint értelmük nyíladozott, napi rendszerességgel mantráztam az idegenekkel szembeni óvatosságot, még olyannal is megfejelve, h. akkor se álljatok szóba ismeretlennel, ha azt állítja: én küldtem.
Ugyanez volt két unokám esetében is..
MI megúsztuk az ilyen szörnyűségeket.

Igen-felvilágosítás és gyermek-közelség a megoldás.

  2015.05.04. 23:14:10 (11)
Ezt ma a MusicFM is tesztelte...élő rádióadásban...
  2015.05.04. 20:44:22 (10)
Ezek az anyukák is biztosak voltak benne, hogy a gyerekük nem állna szóba egy idegennel


Hogy mennyire nehéz elcsalogatni egy gyereket a játszótérről? Nézd meg a videót, és látni fogod, hogy egyáltalán nem az.

[link]


A “kísérletben” egy fiatal srác egy kutyával megy oda az 5-6 éves gyerekekhez a játszótéren. Pár másodperc barátkozás után megkérdezi tőlük, hogy nincs-e kedvük megnézni a többi kutyáját. Ami ezután történik, attól minden anyukának összeszorul a szíve.
  2015.05.02. 14:02:43 (9)
Bocs, én nem kifejezetten erre a hírre írtam, hiszen mostanában azzal is tele a net, hogy kérdezik az utcát, és megjátsszák hogy nem értik. Majd mikor a gyermek közelebb megy, berántják az autóba.
Szóval vigyázzunk a gyerekekre is és magunkra is!
  2015.05.02. 13:58:58 (8)
... és nemcsak hogy ne menjenek el, de NE IS ÁLLJANAK SZÓBA idegenekkel! Ha igaz, ha nem, a facee-n keringenek hírek. És ha csak egy gyereket is megmentünk ezzel, már nem beszéltünk róla hiába!
Csúnya, anyagias világ! Vannak körülöttünk pénzért bármire képes mocskok! Vigyázzunk a gyerekeinkre - és a máséra is!
  2015.05.01. 09:41:25 (7)
Régebben volt külön munkaügyi minisztérium is, és nem olyan régen még külön szociális- és családügyi minisztérium is. Ebből maximum a felhívás idejére lehet következtetni, de aktualitása sajnos mindig fennáll
  2015.05.01. 06:11:36 (6)
..."Igazán fontos az óvatosság, jó a jelszó ötlet is.."


Könyörgöm, olvass./!/..ne végy mindent magadra.
  2015.04.30. 21:14:40 (5)
Ennek ellenére, 10 éve is keringhet a neten, attól még egyre több a pedofil a rossz akaró ember.... Azt gondolom, hogy ez nem év függő, hogy a gyermek bántalmazás jelen van, volt, lesz....


Ez ellene kellene tenni és a gyerekeinket, unokáinkat fel kell készíteni az esetleges bántalmazás meg előzésére. De ha már megtörtént akkor merjen szólni....


De itt be is fejeztem a kommunikációt Juli...
  2015.04.30. 18:15:32 (4)
...Igazán fontos az óvatosság, jó a jelszó ötlet is..
Ez a felhívás t. mint 5 éve kering a neten, csak az országnevek mások
  2015.04.30. 13:31:20 (3)
Munkaügyi-, szociális- és családügyi Minisztérium
Hát ilyen minisztérium nincs és emlékeim szerint nem is volt.

Ettől függetlenül persze síró kisgyereket látva szerintem első körben meg kell egy kicsit nyugtatni, és ottmaradni vele a helyszínen, hátha rátalálnak a hozzátartozók. Vagy megkérdezni tőle, hátha tudja anyukája telefonszámát és felhívni (én 5 évesen megtanítottam a fiamnak az enyémet). Ha nem kerülnek elő a szülők, egy idő után elkísérni egy rendőrhöz, ő majd tudja a továbbiakat.
Én így tennék (illetve már tettem is, eddig egy síró gyereket találtam, az Ópusztaszeri Nemzeti Parkban, ő volt már annyira nagy, hogy tudta anyukája telefonszámát, úgyhogy utol tudtam érni).
  2015.04.28. 14:30:25 (2)
Újfajta célpontok vagyunk.RENDŐRSÉGI FELHÍVÁS!

Újfajta célpontok vagyunk.
RENDŐRSÉGI FELHÍVÁS
Amennyiben bárki meglátna egy gyermeket, aki kiabálva sír, hogy elveszett, de tudja a címét, amit felírtak neki egy papírra és megmutatja nekünk, kérjük ne vigye el a gyermeket arra a címre semmilyen esetben sem!
Rögtön riassza a rendőrséget, hogy segítsenek a gyermeknek ők!
Ha mégis megpróbálná a gyermeket “hazaszállítani”, emberrablás vagy szervkereskedelem áldozatává válhat, mely egy jól szervezett nemzetközi maffiacsoport trükkje.
Vigyázzunk a magunk és embertársaink testi és lelki épségére!
Munkaügyi-, szociális- és családügyi Minisztérium.Oszd meg te is!
Ez a körlevél terjed a facebookon,hogy van e valóság alapja?Ezt döntsétek el ti.Ha valakinek van pontos infója valamilyen kapcsolódó esetről kérjük tudassa velünk.
kék fény1
  2015.04.20. 09:13:14 (1)

F I G Y E L E M !

Tisztelt Szülők, Nagyszülők, Pedagógusok és minden jóérzésű ember!

Az elmúlt napokban a közösségi portálokon több levél, beszámoló jelent meg arról, hogy veszélyben vannak óvodás és iskoláskorú gyermekeink. Ismeretlen személy(ek) el akarják „rabolni” őket az iskolából. A közösségi portálokon terjedő „híreken” túl, bejelentések is érkeztek a Budapesti Rendőr-főkapitányságra. Szeretnénk megnyugtatni Önöket, hogy az eddig beszerzett információink nem támasztják alá e „híreket”. De fel kívánjuk hívni mindenki figyelmét, hogy gyermekeink biztonsága érdekében, fel kell készíteni őket az esetleg, személyüket érő támadásra. A rendőrségi bűnmegelőzési programok (DADA, ELLEN-SZER, Ovizsaru), mind-mind magában foglalják a biztonságos életre nevelés legfőbb elemeit, de minden alkalmat meg kívánunk ragadni, hogy felhívjuk az Önök figyelmét a megelőzés fontosságára. Ezért összegyűjtöttünk néhány hasznos gondolatot, kérjük olvassák el azokat, és beszéljék meg gyermekeikkel és diákjaikkal.

A kisebb gyerekek életkori sajátosságuknál fogva nehezebben tudják alkalmazni a szülőktől, pedagógusoktól tanult szabályokat. Sokkal célravezetőbb lehet esetükben a szabad, nem szabad fogalmának rögzítése, mely egy esetleges „éles” szituációban azonnal működésbe léphet, könnyen, gondolkodás nélkül. A szülőknek érdemes egységesen, határozott szabályt hozni a területen, hogy elmenni bárkivel, bárhová szigorúan csak szülői engedéllyel szabad.

Beszéljünk a gyerekeknek arról, hogy nem mindenki közeledik jó szándékkal a gyerekek felé. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a kisebbek számára a mesékben megjelenő rossz külseje mindig csúnya, koszos, vagy szakadt, esetleg ápolatlan. Ritkán feltételezik az ápolt és kedves emberekről, hogy esetleg rosszat akarnak. És nem csak a bácsik lehetnek rosszak, a nénikkel is érdemes óvatosnak lenni.

A gyerekek nehezen mondanak nemet egy felnőttel szemben, hiszen általában mindig a felnőttek mondják meg, hogy mit és hogyan kell tenniük. Gyakorolni kell velük a nemet mondást! Nem szabad magyarázkodni, visszakérdezni, kérdésekre válaszolni. Semmilyen módon ne bocsátkozzanak beszélgetésbe, mert az, az idegen számára előnyös, hiszen alkalma nyílik a meggyőzésre, illetve arra hogy a gyereket elbizonytalanítsa. Fontos hogy a testtartás is ellentmondást közvetítsen, ne engedjék magukat megérinteni, illetve, hogy egy határozott mozdulattal a gyerek hagyja is faképnél az a személyt, akivel nem kíván társalogni.

Legyen egy titkos jelszó, melyet játékosan taníthatunk meg a gyerekekkel! Ez lehet kifejezés, vagy akár egy mozdulat, melyet csak ők ismernek. Amennyiben idegen szólítja meg őket bármilyen történettel, a gyerek számára is könnyen ellenőrizhető a hitelessége.

Azok az emberek, akik illegálisan szeretnének gyerekekkel kapcsolatba lépni, minden esetben kerülik a feltűnést! Ha a gyerekeket megtanítjuk arra, hogy hívhatják fel magukra a figyelmet, sokat tehetnek saját biztonságukért. Természetesen nem elég, ha csak elmondjuk, mit kellene csinálniuk, ezeket a szituációkat fontos elgyakorolni velük – még ha játékosan is – hiszen adott helyzetben ezeknek a reakcióknak automatikusan kell működniük, ami valljuk be, egy felnőttnek sem mindig könnyű. Sikítsanak, kiabáljanak, fussanak el bátran!
Itt most nem szégyen a futás! Ha kell, ha veszélyben van a gyermek, akkor bátran fusson el a helyszínről. De meg kell tanulni, hogy futni mindig olyan helyre érdemes, ahol segítséget kaphatnak egy felnőttől. Javasoljuk azokat a helyeket, ahol biztonsági személyzet dolgozik, (irodaház, bank, üzlet stb.) Tanulja meg a gyermek, hogy megbízhat abban, aki egyenruhát, formaruhát visel.

Amennyiben iskolák, óvodák, más oktatási intézmény közelében korábban nem látott, gyanúsan viselkedő, vagy akár csak céltalanul őgyelgő személyeket látunk, kérdezzük meg, segíthetünk-e valamiben. Ha valaki rossz szándékkal tölti ott az idejét, ez a megszólítás akár eltérítheti a szándékától, hiszen tudja hogy valaki már felfigyelt rá. Ne csak a saját gyerekeinkre vigyázzunk, hiszen a miénk is kerülhet olyan szituációba, ahol jól jönne egy jó szándékú felnőtt segítsége!

Ha arra gyanakszunk, hogy valaki rossz szándékkal közeledik egy gyerekhez, értesítsük a rendőrséget a 107-es vagy 112-es ingyenesen hívható számok valamelyikén, illetve jelezzük ezt az iskola vezetése, a pedagógusok felé. Minél előbb tesszük ezt meg, annál nagyobb az esély, hogy a rendőrök esetleg még a helyszínen találják az adott személyt.