2011.01.21. 22:44:04 (5)
nekem a legjobb szoptatós párnám az aranyér párna lett! 2 ezer ft volt, sajnos kellett az első szülés után 1-2 hétig és utána kiderült, hogy a kicsim imád rajta lenni és ráadásul nagyon kényelmes volt vele szoptatni. volt "rendes" szopi párnám is, azt a neten rendeltem és csak 4000 volt postaköltséggel, de azt egyik gyermekem sem szerette, érdekes...ez a párna volt a kedvencük! szóval mondhatjuk, hogy "házi" készítésű volt. az anyaga és a töltete amúgy ugyan az mint a szopipárnáé.
  2011.01.21. 16:36:38 (4)
szoptatós párna:amiket láttam 6 ezertől kezdődtek.Na mi akciósan kaptunk a Tescoba egy hatalmas vastag puha hernyót pink vagy rózsaszín(bömbi lett a neve s azóta egy kékkel is szaporodott)Hát ne tudjátok meg az olyan jó szopis párna lett,S sokszor kispárna helyett is azt használom magamnak mert oda hajol ahova kell
Viszont semmi extránk nem volt mert nem láttam szükségét.Pl:légzésfigyel ő,mérleg,pelenkatartó kosár,pelenkázó,gyerek etető szék...egyszer láttam itt egy hölgyet alapvető kérésnek szánta ezeket...én ezek nélkül is megvoltam.Az elsőnél még baldachin se volt csak a másodiknál szerelmes lettem egybe s azt ki nem hagytam volna
  2011.01.21. 16:29:14 (3)
Hát biza szégyen de én szinte mindent a netről vettem,kivéve a kis ágyakat s a szivacsokatViszont most lecseréljük gyerek ágyakra,a férjem hozott jó vastag kocka szivacsot azokat ragasszuk össze s abból lesz a matrac.Ugy jó 20-25 cm vastag,keményebb szivacsdarabok.Kényelmes fekvéssel.Ha valaki nem tud ágybetétet,szivacsot venni az ágyába szóljon s össze gyüjthetünk annyit amiből kihoz egy matracot.
  2011.01.19. 23:01:50 (2)
Akkor kezdem is.
Játszószőnyeg, baldachin, rácsvédő:
Összesen 1 vastagabb nyári paplant és 2 nagy paplanhuzatot használtam az elkészítésükhöz.
Játszószőnyeg:a paplant 2 felé vágtam, beszegtem az egyik felének a levágott oldalát.Ha csak vékonyabb a paplan, lehet kapni vatelint, a méterárú boltban, pár száz forintért.És azzal +ban kitömni.Vidám mintás/figurás/sötétebb paplanhuzatot szintén 2 felé vágtam, beszegtem.1 fél paplan 1 fél paplan huzat és kész is a játszószőnyeg.Ha szeretnénk játszóhidat is hozzá és már végképp nincs más megoldás, a szőnyeg felé a ruhaszáritóra lehet játékokat aggatni.Persze rögzítve a szárítót, és csak a V részét meghagyva.
Rácsvédő:a maradék fél paplant 2 darabra vágtam, beszegtem.A másik fél paplanhuzatot szintén.Egy fél paplan 1 fél huzat szintén.Na ez nálunk úgy lett megoldva hogy vettem széles gumit és az elkészült rácsvédőt belülre raktam a kiságyban, a 2 végére pedig gumit varrtam.
Baldachin:
félbe vágtam a huzatot, beszegtem, az egyik oldalán nagyobb szegély, bele a szalag és kész is.
Igaz, volt bolti baldachinunk is, de végül jobban esett a saját készítésű, így elcseréltem.És nem bántam meg.Jobb volt ebben "gyönyörködni".
Ha van hasonló saját kútfőből származó babaholmitok és megosztjátok, én legalábbis örömmel olvasom és kipróbálom
Remélem tudtam segíteni.Sajnos nagyon sok hirdetést látok, rácsvédőről, baldachinról, ha más megoldás nincs, marad a filléres megoldás.Ami sokszor szebb is tud lenni, mint a bolti több ezres holmi.
  2011.01.19. 22:49:17 (1)
Nem igazán találtam olyan fórumot(behellyettesíthető?IGEN!!! kivételével-no de az valahogy mégis más) olyan topikot, ahol megírhatnánk személyes tapasztalatainkat a kiságy, baldachin stb., beszerzéséről, elkészítéséről.
Biztosan mindenki készített valamit saját kezűleg gyermekének, osszuk meg ezeket az infókat egymással hátha tanulhatunk újra egymástól.