2012.01.16. 20:30:54 (5)
Bocsi, de az előbb nem tudtam, hogy kicsiről van szó. Minden gyereknél van hisztis időszak, amikor is megakar valamit tenni, de még nem képes rá, s ez rettentően bosszantja, ezért hisztizik. Nekem 4 gyerek van, midegyik más. A legkisebbnél, pl. az vezet sokszor eredményre, hogy nem figyelek oda, vagy olyan halkan beszélek, hogy ha érteni akarja, kénytelen egy pillanatra elhallgatni. Sok okos ötlet van A suttogó titkai c. könyvbe, a gyermeksziget.hu lapon, vagy a néhány tv csatornán futó nevelési műsorokban. Próbálj meg Biztos Kezdetházat keresni a környékeden, mert itt ingyen szakszerű ellátást, jó tanácsot kapsz. Sőt, (legalábbis nálunk így működik) minden gyerekről nyilvántartás van, amiben még azt is vezetik milyen szaksegítségre, fejlesztő játékra van szüksége). Énekelj, verselj neki, mondj mondókákat, ringatókat. Hintáztasd sokat, mozogjon. Ha nem találsz más segítséget, van az otthon segítünk hálózat, melyben tapasztalt emberek segítenek otthonodban. Sok sikert, türelmet, SZERETETET, mert a szeretet mindenben segít.
  2012.01.16. 19:24:59 (4)
Ha kíváncsi vagy részletekre, megtalálsz.
  2012.01.16. 19:24:23 (3)
Dettó!!!
Hónapokig hordtam elsős korában egyik gyermekemet a tanítónéni "ajánlásával"....
Dr. Neuwirth Magda..aki a szakma óriása, az alapos,- teamban végzett kivizsgálás után adta meg azokat a kis tippeket, amelyekkel minden megoldódott...
Ma huszonéves, karriert épít, főiskola, keresztképzés, minden volt...sikeresen lovastornászott 7 éves korától....stb.És nagyon szeretnivaló
  2012.01.15. 12:28:00 (2)
Szia! Biztos, hogy az? Papír van róla? Azért kérdezem így, mert annak idején az én fiamra is ezt mondták a tanárok, és állandóan beírást kapott. Nem hagytam magunkat, kivizsgáltattam, s kiderült csak hipermotil. Ez azt jelenti imád mozogni, még evés közben is jár keze-lába. Az állandó mozgás és a fejlesztő foglalkozások meghozták az eredményt, leérettségizett, dolgozik, tanul. A mi pszichológusunk első perctől azt mondta, lesz valami ami nagyon fogja érdekelni, s leköti az őrületes mozgás és egyébb igényeit, ami kedvezően fogja befolyásoni mindezt. Nálunk először a néptánc lett, (14 éve csinálja Arany-díjas sőt együttes alapítótag is, jelenleg az Everdence-táncegyüttessel próbál), 12 évesen jött a gitár és a kosárlabdázás. Minden mozgás jó. Nekünk mindig ezt mondták. Szabályokat kellett hozni, amit szigorúan be kell tartani. Minden mmozgás megoldás. Mindenért dicséret járjon, amit jól végez el. Ha szeretnél társalogni erről, muter2ster@gmail.com címen lehet. Ne ad fel! Szép napot!
  2012.01.13. 20:50:44 (1)
Egy gyermekes anyuka vagyok a kislányom hiper aktiv, rengeteget olvashatsz e témába az interneten , de mit is jelent valojában?
Szivesen meghalgatok tipeket, tanácsokat ez ügyben, de szivesen szolgálok tanácsokat is ha hasonló a gyermeked.