2012.04.14. 01:04:39 (26)
sziasztok egyenlőre megfigyelés mert asztma mellé társulhat krupp.Azóta nem volt sőt a előírt gyógyszertári orcsepp segített elmult orfolyás is most asztma gyógyszerek mellett tünet mentes megfigyelés alatt van remélem nem lesz több mert frászt kaptam asztma má megszokott de ez az ugató köhögés rosszabb.egyenlőre asztma papír marad de allergia vizsgálatot nem csínált doki ráér jelszóval.Bízom benn jön jó idő lesz fél év nyugi nyáron nem szokott gond lenni vele.Kissé zavaró pulmológusok kételkednek gondolom vannak kamus betegek is de nálam nem égbe kiáltó segély mondtam neki csak emelt családi pótlék más alapba jár.én bízom abba kinövi és nem kell magyarázkodni hihető legyen.kegyetlen ma már gyerek se számítnem jókedvemből megyek 3 havontabár kedves a doki ari meg is adja papírt de mikor megyünk épp tünet mentes kivéve 3 hete.nem lehet ezt stimunálni fulladj mert pulmologushoz megyünk.volt olyan mentünk semmi baja nem volt másnap kínokat éltünk át ez nem doki függő
  2012.04.13. 09:24:30 (25)
Szia!
Mi volt a pulmon?
  2012.04.11. 00:04:39 (24)
szia orvos nem látta gyulladtnak a torkát de a frászt hozta rám épp ki akartam menni tescoból hogy valami doki kell vagy mentő erre abba maradt.holnap megyünk pulmológiára de 2 napja tünet mentes meginn meddig max 2 napig.Az a baj az orvosok is hitetlenkednek de nem talál ki ilyet normális ember,főleg nekem csak az emelt családi amit nála nyerek mert alapba nagycsaládos vagyok és járnak kedvezmények mit érezhet akinek nem.bárcsk ne lenne az ahavi 7000 ft ami több nem huz ki semmiből.De a gyerek szenvedése az fáj és hasonlóképp vesztettünk el nem rég egy kis tündért ittgondolom olvastad.Ő is vitte orvostól orvosig picilányt ma már angyalok közt van.rettenet mennyire nehéz ma már egyáltalán ügyenlet kijöjjön!Nálam még ügyenlet nem járt pedig 3 hósan épp neki volt 40.7 a láza hütsem ennyi autónélkül éjjel hová szaladjon az ember!szakmám ami felnőt szakápoló ami segített ellátásába anno de házi orvost hívtam másnap azonnal jött sőt rendelés után hívás nélkül jött na ez a ritka!!régen legalább a gyermek fontos volt ma már senki sajna
  2012.04.10. 10:44:07 (23)
Sajnos lehetséges de az inkább valószínűbb,hogy az asztmás gyermek olyan betegséget kap el ami kruppos rohamot vált ki.Pl torok gyuszi mert az nem a tüdőt támadja.
  2012.04.07. 00:27:00 (22)
sziasztok!megin krupp-osan köhög az asztmás lánykám néha rémisztően de rohamokba jön nála.Tegnap a tescoba mindenki minket nézett hogy vihetek olyan beteg gyereket oda semmi baja nem volt mikor elindultunk kb 1 percig tartott és vége volt most meginn robitusint kap de szerdán megyünk pulmológiára ennek oka kell legyen.aszmából krupp van ilyen??
  2012.03.22. 23:02:52 (21)
kössy csajok!!
  2012.03.21. 11:12:01 (20)
Az asztma a hörgőcskék gyulladt görcse ami a belégzést nehezíti,teszi lehetetlenné(sípoló lélegzetvétel).
A krupp a gége és környéke gyulladása ami torok szűkülettel jár ettől alakul ki a jellegzetes hang mikor lélegzetvétel van(deszkafűrészeléshez hasonló).
Az asztma "gyógyszere" a tüdőtágítás.(ventolin)
A krupp "gyógyszere" a torok nedvesítése és hűtése hideg párával ami összehúzza a duzzanatot,a tüdő tágítása(ventolin),hogy megfelelő mennyiségű oxigén jusson a szervezetbe,valamint szteroid (Rectodelt kúp) adása ha szükséges a gyulladás gyors lehúzására,Stodal szirup pedig a köhögés megszűntetésére.De ez csak idölegesen adandó míg a roham megszűnik hogy ne száradjon ki a száraz köhögés miatt a torok.Hurutos köhögésnél is adható mivel a hurutot fel is oldja egyben.
Van még kérdés?
Szívesen válaszolok ha tudok.
  2012.03.20. 23:39:14 (19)
mi a külömbség a krup és az asztma közt???nekem asztmás kicsilány és ingyen közgyógyra vn ventolin meg montelukaszt szandoz de lefogy közgyógy is párszáz ft!
  2012.03.20. 12:36:04 (18)
Mégvalami a Rectodeltre van támogatás.Én legalább is így kaptam a receptet.És a Ventolinra is van.Kérdezzétek meg a gyerekorvost.
  2012.03.20. 12:34:02 (17)
NEkem is mind a kettő kruppos.A fiam 5 hónapos kora óta.Mi innen Hercegből hívtuk anno az első rohamnál a mentőket ami Zsámbékon kb 8-10 perc alatt ide kellett volna érjen,mert azt mondta a diszpécser rohammentőt külda kora miatt.Fel töztünk és mivel nem ért ide a mentő be a kocsiba és közben telefonon tudtam meg,hogy a László kórházba kell vinni.Innen már beértümnk a Lászlóba megvizsgálták,ellátták a gyerelket és el is aludt ami olyan 1óra volt az indulástól.Akkor hívnak fel a mentősök,hogy a rohammentő megérkezett a házhoz.
Nekem is van néhány jótanácsom.

A neten tessék megnézni mi a központi ágyelosztó telefonszáma azon meg tudják mondani hova lehet éppen akkor vinni a kruppos gyereket.Át lehet lépni a sebességhatárokat "nyugodtan" ha nagy a baj vagy nagyobbnak tűnik mint szokott.Az ellátó orvosnak meg kell mondani adjon egy igazolást arról,hogy "a gyermek életét veszélyeztető betegsége miatt szállították osztályunkra a szülők" a pontos idő is legyen rajta MINDENKÉPP.Ha kérdezi az orvos miért kell meg kell mondani,hogy a trafipax lefotózott és ennek igazolására kell.
Velünk így volt és a férjem visszatolatott a trafis kocsihoz és a rendőr ezt tanácsolta azóta kétszer is volt hasonló és mindíg el is fogadják.
A sópipa is hasznos sőtt.
A gyogyszertárban lehet sóoldatot kapni és akinek van hidegpárásítója akkor ezzel a sóoldatrtal péárásítson a legkisebb náthás jelnél vagy ha a gyerek sokat iszik,mert kiszáradt a torka vagy száraz melegben ilyenkor akkor is párásítsunk ha tünetmentes.
  2012.02.24. 05:31:52 (16)
Nekünk az I.gyermek klinikán segítetek 1 hétig voltunk bent nagyon kedvesek és rugalmasak voltak
  2012.02.23. 22:56:03 (15)
sziasztok!Én is meg jártam a hadak útják egyik babámmal.Rettenet ami egészségügybe megy.Háziorvosom rettenetesen aggódott a kicsi miatt beutalt betesdába.Mire oda értünk a gyerek rohama megszünt kivágtak mint szódás a lovát!Fel se vették elutasították beutalót.Házi dokinkis hiába telefonált napok óta jár ki a gyereknek igen is rohamai vannak.Saját maga látta erre vetessük ki ormandulát!Ezt nem támogatta háziorvos majd aznap este megin rohama volt és a heimpálba mentünk.Mire oda értünk rohammentes volt böre még kékes ott írták ki elősször a ventolin sprayt.Majd ismét kezdődött minden előröl ekkor javasolták nekem örsön Dr Cser Judit gyermek pulmológust.Egy tünemény a doktornő!A morcos arc egy nagyon kedves lelket takar aszisztense is nagyon kedves imádják a kicsiket!Na itt derült ki kislányom asztmás.Ő roham nélkül is röntgen után látta kislány nincs jól és tényleg asztmás.Mi azóta montelukast sandozt szedünk és szükség esetén ventolin spray azóta nem volt olyan rohama amit ne tudtam volna kezelni!Kicsi Bogi a híradó óta nap mint nap eszembe jut.Ha nincs az az ismerős aki ajálja ezt az orvost belegondolni sem tudok mi lett volna.Elkeserítő az,hogy egy pici tüneménynek a nemtörödömség miatt kell az angyalokhoz menni.:'(Hol itt az igazság:'(
  2012.02.23. 22:37:46 (14)
Köszönöm
  2012.02.23. 18:24:42 (13)
ezért kell télen is kinyitni az ablakot és elé állni

nyáron is be lehet fulladni mikor az a száraz meleg van
  2012.02.23. 15:41:26 (12)
ezt még nem hallottam Bár mi nyáron soha nem fulladtunk még be
  2012.02.23. 13:40:35 (11)
nyáron meg a fagyasztó elé kell leülni
persze nyitott ajtónál
a lényeg a hideg párás levegő
  2012.02.23. 10:45:31 (10)
Nem idézeted elő a száraz levegővel de sajnos a kruppnál ront a helyzeten annál azonnal ablakot kell nyitni butyoláld be ilyenkor a gyereket és tartsd az ablakhoz, hagy vegyen minél több friss levegőt ne félj ők ilyenkor nem fáznak meg
  2012.02.23. 10:42:37 (9)
hello rectodelt gyerekorvos irja fel Ma reggelre nekem is befulladt a fiam
  2012.02.23. 10:36:17 (8)
Szia
Megkérdezhetem ennek a kúpnak mi a neve? ne hari üdv anikó
  2012.02.23. 08:57:04 (7)
Kedves Mindenki!.-)
Új vagyok, de a témához lenne hozzászólásom.
Nem vagyok figyelmetlen szülő, mint gondolom itt senki sem.
A kisebbik gyermekemnek volt 5 éves korában, egy kruppos rohama, amit ellenségemnek sem kívánok. Szeretném ha nem csak az orvosokat köveznénk meg, hanem magunkba is néznénk
Tipikus kruppos roham volt, a semmiből jött, minden előzmény nélkül, nem volt náthás, nem köhögött tehát a semmiből bukkant elő. Hajnalban kezdődött a rémálom. Nehezített légzéssel. Űgy szedte a levegőt a gyerkőm, mint "dartvéder", nincs jobb hasonlat. Rögtön az ügyelet, kb 20 perc alatt odaértünk, kopogás,( de lehet, hogy csak berontottam, mert ilyen helyzetben az ember mindent meg tesz,amit azután szeretne elfelejteni.-) doktornő azonnal volt.
Fújt és fújt és fújt azt hiszem a negyedik fújás után kezdett csökkeni a nehezített légzés . 1 órát kellett várni, tekintettel, hogy az első kruppos rohama volt és semmilyen allergiás, asthmás kórelőzménye nem volt. Neki ez elég volt, 1 óra múlva hazajöhettünk. Antibiotikumot kaptunk, calciumot ezt akkor nem is éreztem túlzásnak, ma sem. A doktornő annyit mondott, nem kizárt, hogy egy virus olkozhatta, de reménykedjünk többet nem fordul elő. Nem fordult elő.
Viszont ahogy hazaértünk, feltűnt a száraz meleg, ami a szobában megcsapott!?!?!?! Tehát akkor most azzal a buzgalmammal, hogy ne fázzon meg, jól befűtöttem és esetleg nekem is közöm volt az egészhez?.-((((
soha nem kapok rá választ.

Tanácsok, amik nekem bejöttek.

ha a gyerkőn látom hogy a megfázás leghalványabb nyoma észlelhető, akkor elő a bevált praktikákkal))

Én mindig a torokfertőtlenítő, septofort, mebucainnal és calcium sandozzal indítok, s hozzá az ACC 200, esetleg dr Theiss lándzsás utifű.
tudom, hogy mindenkinek a pénzből van a legkevesebb, de 3 nap ezekből és nincs betegség, nem alakul ki, a torokfertőtlenítő a vírusokat bacikat általában megöli, a calcium az allergiás tüneteket egyeli, a köptető pedig, magáért beszél))
A köpivel van amikor variálni kell, mert nem biztos hogy hatásos az amit adunk, nekem két kölkből, kettő kétféle köptetőre reagált jól. A nagynak a Dr Theiss segített a kicsinek az ACC2000.
Két kölköcöt felneveltem, illetve a kicsi 16 lesz, de az antibiotikumra költött pénz elenyésző. Valahogy mindig elkaptuk az elején.

Anyukám 27-es születésű volt, s minden halálos akkor még nem oltott gyermekbetegségbe beleesett, de túlélte mind Ő túltáplált gyermek volt, egyedüli, testvér nélküli, ez abban a világban nem volt gyakori nagyapám méhész volt, anyámat a halálos kórokból a mézzel a fokhagymás pirítóssal s amit most semmiképpen nem ajánlok, de akkor ez volt, petróleumos torok ecseteléssel kúrált ki

Én a hagymára esküszöm, a legolcsóbb növény ami csak létezik, s vértisztító hatású, ha fokhagyma is kerül a pirítósra akkor már az ereket is tisztítjuk, nem beszélve, a fokhagyma gyulladáscsökkentő hatásának a fontosságára.
A savanyú káposzta tiszta C vitamin, s ha a teába mézet is rakunk, akkor nagy baj nem érhet bennünket)

viszont ha a hőmérő higanyszála felfele kúszik, akkor mindent elhajítunk és loholunk a dokihoz))

elnézést kérek, hogy ilyen bő lére eresztettem, de "nem vagyok egy kommunikatív ember"))
Mindenkinek szép napot kívánok)