2013.01.17. 13:11:54 (37)
igen,közvetlen megszületése után volt kórházba ,mert 2 és fél hónappal hamarabb született,és inkubátorba volt,ahova nem is lehetett semmit vinni,meg hát olyan pici,és gyenge volt,hogy még enni sem tudott,nem még cumizni.......de már több mint 12 kg!!!de a cumi azután sem kellett neki,hogy hazajött.próbáltuk,de kiköpte,nem igényelte.
  2013.01.15. 22:33:12 (36)
Ja, hogy közvetlenül a születése után volt kórházban, így nem szokott rá? Az azért más...
  2013.01.15. 22:30:42 (35)
Hát, nem hiszem, hogy éppen egy kórházban kell elvenni a gyerektől az egyetlen valamit, ami megvigasztalná egy kicsit. Embertelenség! Se anya, se apa, sok fájdalom, ismeretlen emberek, és még a CUMI se???
  2013.01.15. 22:02:38 (34)
Köszi,de ha nem jóa cumija,akkor keres másikat,van egy csomó,tehát már átvágni nem tudom.Nem is agyalok rajt.Majd elhagyja,ha akarja.elmúlt 4 éves,mondtam,hogy már ciki,csak alváshoz használja.Azt mondta,jó.A Picilány meg már lassan egy hónapja nem szivja szerencsére...
  2013.01.08. 16:52:01 (33)
Kedves Bugsi.
bár az én fiam sosem cumizott,mert majdnem 2 hónapig kórházban volt,ahol nem engedték,itthon meg már nem kellett neki,viszont a barátnőmnek 3 gyereke van,és a 2 nagyot úgy szoktatta le,hogy létezik egy körömrágás elleni körömlakk(nem lesz tőle baja a gyereknek,hiszen pont ezért van)és azzal bekente kicsit a cumit.nagyon keserű,és a nem kellett a gyereknek.próbálkozott bekapni szegény többször is,de nem volt jó,így pár nap múlva már észre sem vette,hogy nincs meg a cumi.
magától hagyta ,tehát sírás sem volt
  2013.01.02. 00:38:44 (32)
Lorettám átesett egy nagyon csúnya száj-nyálkahártya gyulladáson.Rengeteget sirt,szenvedett Vele az egész család napokig.Vérzett a kis foginye,nem tudott enni.2 fajta borzalmas izű ecsetelőt kapott stb...Viszont a cumit azóta nem fogadja el!!!Egy gonddal kevesebb!!!(Ennek azért örülök)
  2012.12.25. 16:32:46 (31)
Mi most tettük le a cumit (tegnap). December elején mondtam, adjuk oda a télapónak, elkezdett sírni a kicsim, mi köze a télapónak az ő cumijához??? Akkor nem ment. Most egy hete mondom neki, hogy adjuk oda a jézuskának, elviszi a kisebb gyerekeknek és hoz helyette ajándékot. Erre tegnap reggel a kicsim önként! összeszedte a 3 cumiját és a cumisüvegét is, odatette a karácsonyfa alá, hogy a jézuska megtalálja és el tudja vinni. Azóta csak amikor kicseréltem a cumit ajándékra akkor kérdezte egyszer, hogy hol a cumija, aztán elfogadta, hogy "gyurmává változott". Azóta sincs belőle gond, nem is keresi, tudja, hogy a szegény kicsiknél van . Szerintem ha megvárod, hogy önként akarja letenni, akkor sikeresebb. Olyan, mint felnőtteknél a cigi, minden fejben dől el .
  2012.12.22. 01:01:48 (30)
Az enyém 18 hós,és Én is pontosan igy csinálom.Mindig elmagyarázom,mit miért...Domival is igy tettem és mindig megértette.DE A Kislány tudja,hol van a sapkája,hol a helye a cipőjének,oda is rakja,a szemetet a kukába dobja,összeszedi a kockát a dobozba stb,de egyszerűen nem tudom megértetni Vele,hogy pl nem kapcsolgatjuk a tv-t,nem tekergetjük a gáztüzhely gombjait...És ezt nem tudom felfogni,miért csinálja.Pedig elmagyaráztam szépen,rákiabáltam hangosabban,ijesztgettem jön a róka,jön a bagoly stb..Nem használ.Nem ijed meg semmitől.Domi anno a tücsöktől rettegett...
  2012.12.22. 00:56:35 (29)
TUDOM-TUDOM-TUDOM!!!De sok dologban nincs szivem következetesnek lenni.De persze szabályok Nálunk is vannak.Amúgy nagyon okos a Fiam,az égvilágon mindenre rá tudom beszélni szép szóval,olyan engedelmes.A Kislány már nem lesz ilyen.Ő akaratos,hisztis.De Ő sem buta,mert korához képest megért mindent,utasitásokat végrahajt stb.De az is igaz,hogy az átlagnál engedékenyebbek vagyunk.Mi 9 évet kinlódtunk,hogy Gyerekünk legyen,a Férjemet eldobták a szülei,borzalmas körülményekben nőtt fel,nekem sem volt valami fényes gyerekkorom,ezért még ha sokszor tudjuk,hogy hibázunk is,a gyerek a MINDEN,nem tehetünk róla,ilyenek vagyunk.
  2012.12.21. 14:04:38 (28)
Muszáj következetesnek lenni. Persze az adot pillanatban nem tetszik a gyerekeknek az, hogy valamit éppen nem lehet, és sírnak, nyűglődnek miatta, de hidd el, hogy megértik. Az én kislányom most töltötte novemberben a 2. évet, de ha valamit nem engedek meg neki, akkor leülök és elmagyarázom neki, hogy miért nem lehet. Kisebb dolgoknál, pl. forró bögre, tű stbstb, megengedem neki, hogy hozzáérjen, ha a magyarázat után még mindig meg akarja fogni. Rájön rögtön. Még legközelebb mondja is, hogy: szúr, forró....és már nem akarja megfogni. Most már eljutottunk oda, hogy elhiszi és megérti, hogy ha valamire elmondom, hogy nem, azt nem szabad. Persze minden egyes dolgot el kell neki mondanom, hogy miért nem.
  2012.12.21. 13:42:02 (27)
Á semmi baj a cicaszeretettel hálistennek. Imádja őket azóta is
  2012.12.21. 09:37:04 (26)
csatlakozom.
  2012.12.21. 08:48:23 (25)
hmm
tegnap már meg akartam kérdezni: h nálatok akkor ki nevel kit ??
mert ha ennyire lágyszívű vagy akkor a gyerekek neveli anyut és nem fordítva ahogy helyes lenne

attól mert határozott és következetes vagy attól nem leszel rossz anya és mint Postfalu írja kell h a jövőre neveld a gyereket már 2 évesen simán el lehet kezdeni megérteni velük a tetteiknek következménye van, nincs azonnal semmi, sem hanem türelmemmel ki kell várni az idejét mindennek, h a kimondott szónak ereje hatása van rá és a környezetére is

másik lehet h tudja de pont azért fogja kipróbálni mert ennyire ellene neveled -- kíváncsiság és a tiltás ereje ami tiniként ellened fordul

ha tudod h hiba akkor képesnek kell lenned változtatni rajta -- hidd el neked is sokkal könnyebb lesz az életed

a gyerekneveléshez nem elég ha csak szereted őket tudni is kell h amit csinálsz annak később mi lesz a következménye !!!

én elég tág határokat adok a gyerekeimnek h legyen mozgás terük de AZT a határt nem léphetik át -- annak következménye van -- ezt tudják is

  2012.12.21. 06:59:28 (24)
wáááá ez szuperna a gyereked se fogja a cicákat szeretni felnő és minden macskát megdobál hogy büdös cicaaa bekaptad a cumimat
Nagyon okosan oldottad meg eszembe nem jutna hogy a gyerek ne rám haragudjon hanem valakire akin a mérgét le se tudja vezetni.A kisebb fiam ugy nézett rám pár napig mint a gyilkosra mikor megkérdezte hol a cumi én meg oda adtam a szétvágottat
  2012.12.21. 00:30:10 (23)
Igen,igazad van,de még kicsik és a drogot meg a piát sosem engedném!!!Azt beléjük nevelem.Domi már most tudja,h az alkohol mekkora méreg.A drogokat majd később...Biztosan igaz,az is,hogy ki tudnak játszani,mert eléggé vajszivű vagyok Velük.Ezért is irtam,hogy az Én hibám...Nem tudom,mit kéne tennem....
  2012.12.20. 22:17:37 (22)
bugsi akkor viszont nem értem miért nyitottad a fórumot hiszen itt írtad nem bírnád elvenni a cumit.Efektive nem a gyerekeknek van cumibajuk hanem neked nincs erőd.Amiért elveszed a cumit attól te még nem vagy sem rosszabb anya s nem is fognak rosszabbul szeretni mint eddig.A fórumot gondolom azért nyitottad mert valahol belül tudod hogy ezen már tul kell esned minél előbb hogy elvedd a cumit.Gondolj bele mennyi erőd lenne ha pl 15 évesen a gyereked eléd állna és azt mondaná anya narkózok,cigizek,iszok jól esik és nem fogom abba hagyni.Erről miként beszélnéd le ha egy cumi ekkora lelkiismeret furdalást okoz?Kell hogy határozott legyél kis és nagy dolgokba is mert most gyerekkorukba tanítod meg arra hogy mi a helyes és mi a helytelen.Ha azt tanulják már most hogy anya mindent megenged abból kialakul hogy anyát jól ki lehet használni,későbbiekbe zsarolni plm nem foglak szeretni ha nem engedsz meg valamit...te összeroppansz megengeded pedig tudod hogy a kérésük rossz irányba viheti.
Nehogy sértésnek vedd én mindig a jövőt nézem nem az adott dolgot hanem hogy később mi lehet a következmény és ebből ezt látom függetlenül attól hogy nem ismerlek nem tudom milyen ember vagy de viszont érzem hogy a gyerekeidért mindent képes vagy megtenni és szereteteddel elnyomni egy bizonyos határozott magatartást ami csak a hasznukra válna.
  2012.12.20. 21:43:12 (21)
Nálam is vége volt a világnak...1 napig Úgy történt, hogy a teljesen szétrágott, cafatokban lógó cumi helyett nem fogadtam el másikat,pedig ugyanolyan színű és ugyanolyan formájú volt. Anyukám mesélte, hogy ordítottam egy teljes napig, aztán ennyi. Kislányomét meg elvitte a cica Egyik nap séta közben jó szórakozásnak találta, hogy ledobálja a földre. Kb. a 28-ik ilyen után megálltam a babakocsival, legugoltam elé, a szemébe néztem és ezt mondtam neki: figyelj ide! Ha mégegyszer eldobod, jönni fog a cica és megeszi a cumidat, így: hammhammhamm. Ezt illusztrálva kicsit lehajoltam és úgy tettem, mintha a földröl ennék. Hát persze hogy 10 perc múlva eldobta. Na átmentem rajta a babakocsival,( persze felvettem biztos ami biztos) és mondtam neki, na tessék, eldobtad és megette a cica. Amikor hazaértünk, mondtam neki, hogy meséld el apának mi lett a cumiddal. Közölte is, hogy eldobta és megette a cica. Le is térdelt és mutatta, hogy: hamhamham. Este lefekvésnél kérte a cumit, de mondtam neki, hogy: emlékszel? Eldobtad és megette a cica. Látszott rajta, hogy haragszik, de nem ám rám, hanem saját magára. Kb. még 5 alkalommal kérte a cumiját, de mindig emlékeztettem arra, hogy eldobta. Teljesen bele is nyugodott. ( pedig ő sem egyszerű eset) Vigyáztam arra, hogy pár napig ne találkozzunk olyannal aki cumizik, de 2 hét után nem érdekelte, ha cumit látott. A mai napig mutatja, hogy ette meg a cica a cumiját.
  2012.12.20. 16:01:12 (20)
HÁT ERRE LENNE MIT MONDANOM-
  2012.12.18. 22:32:28 (19)
Nem birnák,ha elvenném Tőlük.Loretta egy irgalmatlan Kislány,cumi nélkül vége lenne a világnak...Sokan el sem tudják képzelni,milyen természete van!De igy imádom,az Enyém és szeretem nagyon!!!
  2012.12.18. 09:27:31 (18)
hát most mielőtt megszületik a 3ik gyerek előtte kell elvenni mind a kettőtől következetesen és határozottan
itt a karácsony jó alkalom lenne

és a 3ik babának a közelébe sem tenni mert a két nagy visszaszokik még

sokkal könnyebb lesz az életed ha nincs cumi
nekem is macerás volt folyton keresni pláne az éjjeli szopi után a sötétben ....