2011.07.10. 15:44:26 (34)
Én probáltam család segítöbe is adni igy ruhákat .Amiket ki nöttek gyerekeim.Egy bajszos pasi ugy rá mordult ,kis lányomra mese könyvet ami polcon volt meg szerete volna nézni.Tudod mikor visszek be ,nekik többet bár mit is.Nem várom csodát másoktol .Ahol laktunk védönönél volt ki rakva ruhanamü aki akkarta vihate.Itt nincs ilyen.Falun volt karácsonykor adomány ruha osztás ,rá szoruloknak,Örülnék néha akkár ki nöt gyerek ruhának.Sajnos nem mindig van ugy ,üzletbe ujat tudnék venni,Én gyerekeimet akkor ,se kerülnének intézetbe meg halnék.Családom nem hagyná.Értük ha muszály ,még lopnék is bár mire képes lennék még ölni is..........Tudom milyen éheszni ,gyerekeim még nem éreszték .Amig élek nem is fogják tudni...Kicsi is de lesz étel nekik.
  2011.07.10. 15:18:40 (33)
Sajnálom hogy az ottani Noes ugy viselkedik .Én minden héten hétfön találkozok a családjaimmal viszik a ruhanemüt stbt hozzák amilyük van és nekik felesleges ,közben beszélgetünk meghallgassuk egymást.Igazad van én se adnám a gyerekeimet a legnagyobb értékünk.
  2011.07.10. 10:54:53 (32)
Szia tudod nem szoktam ,kérni mivel el utasítanak ,Az visszont tudom család segítö adományokat le nyulja,Ezt onnét ,tudom mikor Szentmártonkátán laktunk.Láttam mi folyt faluba.Tesom jogosult segélyre ,az nap mikor segély osztás lett volna.Már nem volt ,mit osztani Egyszerüen ,nem volt mit adnijuk.Hová lett segély?Azt is látam fel ajálot ruhát ,haza vitték dolgozok.Noe is olyan kártyát adott álat kert 15 éve .nem voltam álat kertbe.Tag dijat ,inkább gyerekeimre költöm,Amugy én ,probáltam helyi Noésal fel venni kapcsolatot .Tudod mit mondot,nem ér rá ilyenekel foglalkozni.Néha én is örülnék pár gyerek ruhának ,akkár minek.Akkár annak meg hallgasanak.Tudod amikor szo szerint ,utcára kerültem 3 gyerekel.Kértem segítsenek .Az volt válasz adjam gyerekeimet intézetbe.Köszönöm ez k..... nagy segítség.1 embere számithatok anyámra....
  2011.07.10. 09:27:54 (31)
Bocs kimaradt, hogx örülj neki, hogy a tagdíj visszajött, mert azt nem is szokták visszaadni.
  2011.07.10. 09:17:57 (30)
Nem egyértelmű-
Az emailt mindekinek így küldi tovább- nem olvassa állandóan, napiszintenaterületi vezető. /legalábbis szerintem és nem szándékosságot sejtek mögötte./
További szép napot!
Kellemes csalódást NOE-ban, illetve lehet a hozzáállásoddal is lehet gond.

Igen, vezetőknek mindig vanakelőnyei- de hátrányai is- több munka, idő, energia, meg felelősségűknek is kell lennie .
További szép napot és sok sikert!!!!
  2011.07.10. 09:12:53 (29)
Csutika!
Családsegítő-s nekem is azt mondta, hogy oldjam meg magam.
Meg is oldottam, remélem, hogy fogom is. Viszont láttam, hogy másnak sokat segítettek..
NOE- igaz én Bp-i vagyok és nem tudok nyilatkozni, annyira róluk, mert a NOE-s tagdíjat be se tudtam fizetni, mégis felvettek a levlistára.
Tehát megkapom a tájékoztatást- igaz 2-3nap késéssel- másról nem tudok személyes tapasztalat alapján írni, de eddig volt elég sok kedvezmény-áprilisig állatkert, boltok stb. - igaz sajnos nagy része Bp-en.
Meg sokat megszűntettek az elmúlt 2 évben- mióta én is jogosult lennék. Reméljük jobb lesz megint.
De talán megérte volna Bp-re utazni a gyerkekkel és összehozni több mindent egy napra. Én is gyakran egyedül megyek 3 gyerekkel rendezvényekre- pld. gyereksziget stb../

Tehát kártya, élelmiszercsomagot stb.. nem kapok.
Sajnos- nem tudtam, hogy mikor van a találkozók, de ez is az én hibám, mert én nem mentem utána-nem érzem jogosnak, hogy gondba vagyok, akkor menjek valakihez kérni, akivel előtte nem is foglalkoztam- igaz annak is anyagi oka volt...
Igaz, nekem nincs képem ingyen elfogadni semmit se. ,D
Tehát, ne az egész intézményt, de nem is a területit kell elítélni, mert sajnos sok helyen az van, hogy a "főnökség lenyúlja a dolgokat", illetve ott is megjelentek a gazdasági gondok.
Nekem nincs rálátásom annyira a dolgokra, de ilyen élesen nem fogalmaznék....
  2011.07.09. 20:57:55 (28)
Tudod mikor az ember leg nagyobb kakiba van ,Azt mondják ,nem segítünk ,3 gyereket neveltem egyedül ,falu leg utolso végén jo messze mindentöl 25nmes kis prés házba.Magamtol álltam talpra.Itt Vecsésen el mentem család segítöbe .Szo szerint ki nevetek ,Férjem jol keres ,Hol érdekli öket semmi nem ,miénk házba,Papír számit mi van rá írva,üres hütönk.Azt mondják ,nem segítünk ,Akkor inkább nem is fogok segítséget kérni.
  2011.07.09. 20:23:13 (27)
Természetesen lehetsz rendes ember szived joga hogy legyen véleményed.Én is kaptam elutasitást is viszont kaptam jo dolgokat is. Nállunk jol müködik a Noe ,azon vagyok hogy a pénzéért mindenki kapjon valamit.Én kaptam barátokat akikkel egymást segitjük ,munkát, önbizalmat, eröt, kikapcsolódást és és nem utolsó sorban butort ruhanemüt konyhai dolgokat stb és szivesen is adok mert tudom milyen a nincs .Sokszor cserélünk élelmiszert is mert a kertben mindenféle terem ,amiért tavasztol öszig dolgozok ,kaptam már tojástol kezdve sok mindent sorolhatnám .Nem akarlak meggyözni mert látom nincs értelme .
  2011.07.09. 20:07:29 (26)
Én nemcsak élvezem a Noet ,dolgozok is érte meg magunkért is felelös vagyok a csoportért ,mindenért tartom a hátam amit teszek vagy mondok.
  2011.07.09. 12:08:32 (25)
Ne is haragudj meg ,be fizetek éves tagságot igen is várok valamit pénzemért cserébe.Mivel támogatnak? 4 gyerekem van kértem segítséget el utasitást kaptam Noétol .Nem szokásom kéregetni .söt semmiböl adok.ATTOL ,HOGY EGY CSOPORT HOZZ TARTOSZOK VAGY NEM ,Még lehetek rendes ember,Véleményem Noe link társulat ezt nem fogom ,meg másitani.Amit kaptam kártyát sehol nem fogadták el.Akkor ez nem le huzzás???????
  2011.07.09. 09:55:30 (24)
Gondolom,más is ily optimist lenne,ha csoportvezetőként élvezné Noét...
  2011.07.09. 09:20:27 (23)
link valami?A Noeba nem azért kell tagnak lenni mert kapsz valamit meg feltudod használni a kártyát .A Noe alapértékeivel kell egyetérteni a család ,a házasság az élet és az anyaság tiszteletével és a nagycsaládok sajátos érdekeinek képviseletével, és egymást segitö és ismerö közzösséggé formálásával. Nem véletlen az hogy a Noenak kb 300 csoportja, egyesülete van országszerte és közel 15000 tagcsaládja.Sajnálom hogy csak az anyagi dolgokat látod,szomoru. Nekem jobb lett az életem amiota Noe tag és csoportvezetö vagyok és a családomnak a és a tagcsaládjaimnak is .Fontosak az anyagi dolgok is de nem csak kapni adni is tudni kell de ti ezt tudjátok hiszen ezén az oldalon vagytok.
  2011.06.27. 15:46:15 (22)
Én is voltam tag ,de inkább hagyuk semmit nem kaptunk Kártyát sehol ,nem tudtam használni.Kértem ruhát gyerekeknek azt se kaptam Tag dij elég ,sok volt,Noe egy link ,valami
  2011.06.26. 10:47:28 (21)
igen én is 2 éve vagyok a bp-i Noe tagja. Van kártyám is amit sehol nemtudok felhasználni, mert nem fogadják el.. X! összeget befizatünk tagdijként, és semmi ' évben 1X adomány: tészta lisztb cukor. Ami fedezi a tagdij összegét. Akkor hol is a segitség?????
  2011.02.17. 19:25:23 (20)
Szia Jutka!A NOÉ-nak az a jó,ha minnél több kis egyesülete van.Az országos Budapesten van,de van Tatabányán,Pécsen,Győrben, meg még pár helyen egyesület.Ha jól tudom össze is dolgoznak.Mi jelenleg a budapesti NOÉ-hoz tartozunk,de valóban onnan még semmit nem kaptunk.
  2010.12.22. 20:05:07 (19)
Szia Éva gondolkoztunk rajta de egy kicsi csoport vagyunk és az itteni emberek többsége nem annyira lelkes .Pályázni szoktunk a nagy noehoz kapcsolodva pl izzócsere és még önkéntes munkát is lehet válalni pl cimkézés , vagy most adománygyüjtés.stb Igen én biztatlaK mert azt vallom hogy tenni kell azért az embernek hogy jobb legyen nem csak várni a valamit.A közösséget épiteni kell mert mindig van valaki aki csak rombolni akarja a társaságot.Az erö pedig az egységben van az összetartásban.Én nem dolgozok mert anyaságin vagyok, a Noe nekem célt adott és annak az érzését hogy fontos az amit csinálok,másokon és magamon is segitek. El sem tudtam képzelni mennyi holmi cserél gazdát nap mint nap a noen keresztül,de nem az adományozás a noe fö célja hanem a családok életének jobbá tétele.,Nem véletlen hogy 13000 család tagja a noenak és mostmár veletek még többen vagyunk.Csak igy tovább!Kellemes ünnepeket kivánok !üdvözlettel :vera
  2010.12.22. 17:48:46 (18)
Szia verababa!! Köszönöm lelkesítő szavaidat!!!Igen, ahogy elkezdtük szervezni a dolgokat, mindenki azzal jött, hogy ez rengeteg munkával jár, biztos hogy bele akarunk mi ebbe vágni, de hát valamit valamiért és annyira jó, hogy segíthetek másoknak. Már rég beleőrültem volna, ha csak itthon ülnék és agyalgatnék, hogy miből lesz pénzünk....Így most elkezdtünk ezt az egyesületet, mellette dolgozom, plusz orifleme-ből avonból jön be egy kis mellékes. Ti nem akartok egyesületként létezni? Elvileg sokkal több dologra pályázhatunk és nem csak a Noe által kiadott pályázatokra!!!! A szomszéd faluba is működnek, ők idén nyertek 22 milliót egy tanodára, aztán lecserélhették az izzóikat, megnyertek egy hütőgép-csere pályázatot, stb,stb....Lehet hogy érdemes lenne belevágnotok!!!Kellemes Ünnepeket:Éva
  2010.12.22. 15:51:10 (17)
Kedves Éva! Én a Besenyszög Noe egyik vezetöje vagyok és nagyon örülök az elhatározásodnak.Mi nem vagyunk egyesület csoportként a nagy noehoz tartozunk, van raktárunk közösségi életünk,szoktunk adományt kapni és kedvezményes ajánlatokat.Ritkán szervezünk programot viszont kirándulni vagy más egyesületek programjaira szivesen elmegyünk.Nem sokan vagyunk de egyre többen szerencsére.Nehéz átlátni elöször az egyesület munkáját de ha te is olyan szeretettel és kitartással veted bele magad a dolgokba mint én nagyon sok örömed lesz benne és persze munkád is és ráforditott idöd akkor megfog térülni meglátod.
  2010.12.15. 20:12:19 (16)
Sziasztok!! Itt helyben összeálltunk, pár anyukával és sikerül összehoznunk az Újhartyán-i Nagycsaládosok Egyesületét. Már csak a hivatalos papírokat várjuk vissza a bíróságról és akkor már létezünk. Reméljük, ha beindulunk, tudunk segíteni sok-sok rászoruló családnak. Methy köszönöm felajánlásodat a segítésben!!!! Éva
  2010.12.15. 13:43:54 (15)
Szia Methy

Bár igazából nem tudom miről van szó de ahogy irtad ha tul lesszünk a rendezvényen szivesen segitek bárkinek amiben csak tudok le irom email cimem oda is irhattok szandy2031@hotmail.com.
és örülök hogy olyan vélemény alakult ki benned rólam hogy másoknak is ajálsz engem ez nagyon jól esik és örülök neki
köszönöm