2012.01.31. 10:01:59 (6)
remélem azért sikerül meggyógyulnotok mindannyitoknak

drukkolok
  2012.01.31. 00:19:21 (5)
A Streptococcus (sztreptokokkusz) baktérium sok más betegség mellett (tüszős) mandulagyulladást okoz. Tipikus esetben ez magas lázzal, a nyaki nyirokcsomók jelentős duzzanatával, a mandulákon fehér pöttyökkel jár. (Skarlátról akkor beszélünk, ha ehhez jellegzetes kiütés is társul. Ez azért számít gyermekbetegségnek, mert mindenkin csak egyszer jelentkezik ez a kiütés, utána ellenállóvá válunk az anyag ellen, melyet a baktérium termel, és amely a bőrtünetet okozza.) A baktérium ellen viszont nem válunk ellenállóvá, életünk során sokszor megbetegíthet minket.

Ez a sztreptokokkusz több szempontból is különleges kórokozó. Legkellemetlenebb tulajdonsága, hogy sejtfalának egyik összetevője nagyon hasonlít az emberi szervezet egyik anyagára. Ha a baktérium sokáig jelen van a szervezetben, immunrendszerünk ellenanyagot termel, mely viszont bizonyos körülmények között az emberi szervezet ellen fordul, ami súlyos következményekkel jár: rheumás láz, vese-, szív-, ízületi betegségeket okoz. Ezek később alig szüntethetők meg mai tudásunk szerint.

A többi torok-, mandulagyulladást okozó vírussal, baktériummal szemben ezt a típust akkor is ki kell irtani a szervezetből, ha (már) nem okoz tüneteket. Torokgyulladást csak akkor kell antibiotikummal kezelni, ha sztreptokokkusz okozza.

Ezek miatt nagyon fontos, hogy a torok-, mandulagyulladások kezelése pontos diagnózison alapuljon. Ez a diagnózis nem nyugodhat csak a tüneteken, mert ezek nem egyértelműek, akkor sem, ha a nagy tapasztalatú orvos biztos benne, hogy nem tévedhet.

A torokleoltás vagy a sztreptokokkusz gyorsteszt (3 perc) használata lehetővé teszi, hogy elkerüljünk néhány buktatót:

1. Fölösleges antibiotikus kezelés.

2. A feltétlen szükséges antibiotikus kezelés elmulasztása.

3. További kellemetlenséget okoz, hogy az indokolatlanul antibiotikummal kezelt torokgyulladásokat később összeadjuk a valódi tüszős mandulagyulladásokkal, és hamar összejön egy magasabb szám, mely miatt valakit mandulaműtétre ítélnek.

sziasztok ezt a neten egy orr fül gégész írta!!!!


  2012.01.30. 18:45:47 (4)
Szia!
Nekem a szülés előtt/közben alakult ki a streptococcus fertőzés, a kislányom a születése óta folyamatosan betegeskedik, a dokik szerint ez a fertőzés okozza/okozta a problémákat.Igazából semmit nem tudnak tenni, eddig még nem történt meg a csoda, hogy végre 2 hetet ne legyen beteg
Amikor a kislányom beteg, hasonlók a tünetei, mint a te kislányodnak.
  2012.01.30. 14:55:28 (3)
Köszönöm! Neked is kitartás! Bízzunk benne, hogy javul a helyzet!
  2012.01.30. 14:49:17 (2)
Nekem ugyan ez van a két kicsivel,már sokadszorra marad el a mandula műtét,mert állandóan betegek,ráadásul az 5 gyerekből,4 beteg,már nem győzöm lázcsillapítóval a többi gyógyszerről nem is beszélve!Kitartást nektek!
  2012.01.30. 13:54:09 (1)
Sziasztok!

Lányom karácsony óta a szokásosnál is többször betegebb. Egyik gyógyszert kapta a másik után. Mire az egyik elfogyott, betegebb lett,mint előtte volt. Alig tud enni, alvás közben sokszor nem kap levegőt. A gyerekorvos a fül-orr-gégészetre utalta. Ott tenyésztést csináltak a manduláiról vett kenetből és streptococcus pyogenes tenyészett ki. Szeretném megkérdezni, volt-e valaki hasonló helyzetben és mi lett a dolog kimenetele. Jelenleg újra gyógyszert eszünk gyógyszerrel és bízunk folyamatosan,hogy javulgat és nem kell megműteni. A műtét jelen állapotban az orvos szerint nem is kivitelezhető, mert annyira nagyok és gyulladtak a mandulái.