2012.02.16. 19:42:35 (16)
Gödön egyszerűen megy a dolog, becsengetnek egyedülálló idősekhez, és csak annyit mondanak, hoztam a fát. Ha nem kapcsol időben az ember, már bent is vannak a csalók. Ja és persze kifizettetik a fát...
  2012.02.15. 23:31:36 (15)
sziasztok!sajnama már nagyon kell vigyázni.Én is olyan környéken lakom ahol elég sok a problémás kissebbség persze vannak akikkel nincs baj.A mi lépcsőházunk az egyetlen ahová még nem törtek be mert be van kamerázva.Szomszéddal állandó kapcsolatba vagyok.Így ha egész házba pl én vagyok egyedül itthon még a csengőt is kihuzom.Rács lett szerelve nekünk emeletre így eléggé nahéz lenne a bejutás de sajna jobb félni mint megilyedni.Épp tegnap éjjel volt balhé mögöttünk lévő házba 4 szer voltak kinn rendőrök 4 ik alkalommal egész örs jöttcsapkodták őket a falhoz és bilincselték meg.Hihetetlen mennyire elszaporodott a bűnözés.Mi mikor gyerekek voltunk anya főzött mehettünk le játszani ma ez már lehetetlen sajnosNagyfiam ha koncertre megy gyomoridegem van míg haza nem ér de kamasz 17 éves nem zárhatom be.Támadták már meg de buszsofőr segített neki.Az bíztos ha egyedül vagyok itthon ide be nem jön senki se kéményseprő se szerelő vagy álca szerelő.Szerintem fontos ha idősrokonunk van ne engedjen be senkit inkább menjünk oda ugyis küldenek álltalában értesítőt ha munkálatok vannak.
  2012.02.11. 17:09:55 (14)
Milyen házőrzőkkel "riasztasz"?
  2012.02.11. 15:22:30 (13)
Nálunk be sem próbálkoznak. ) Meglátják kis házunk őrzőit, és inkább átmennek a túloldalra! A környékünkön már mindenhova betörtek, volt akit egymás után 4 x raboltak ki, fényes nappal. Én nyáron is elmegyek itthonról nyitva hagyva ablakot-ajtót. Azt szoktam mondani aki be tud jönni, vihet amit akar. Mellettünk lévő a rendőrségre van bekötve, mégis kirabolták.
  2012.02.11. 00:20:30 (12)
A rovarirtók régen állandóan megfordultak a panelokban... szinte volt hogy hetente jöttek különböző cégektől. Hallottam esetet: udvariasan bemutatkozik, céges papírt mutat, kiállít egy számlát az előlegről, elteszi a pénzt, időpontot egyeztet mikor jönnek irtani.. aztán csak vártak rájuk, sehol semmi, pénz meg oda. Nem nagy összegeket kértek (ezért könnyen is mentek bele a lakók), de ha végigmegy egy panelház soron, és csak a negyede kéri az irtást, már megvan a napi betevő rendesen.
  2012.02.10. 23:02:53 (11)
Nálunk a gyakorlat az hogy bármiféle "igazi" szerelők jönnek a házba azok tudják ki van megbízva a beengedésükkel vagy egy állandó szerződéses lift karbantartó brigádnak pl nálunk már kulcsa van a házhoz és a liftgépházhoz is. Tehát kiszűrhető hogy ha valaki nem tudja kihez jön, azt nem engedjük be. sőt ha látsz olyan házaló személyeket, akik mindenhová becsöngetnek azoknak szólni kell hogy ha nem távoznak, a rendőrség illetéktelen tartózkodás címen igazoltathatja és felszólíthatja távozásra.
  2012.02.10. 21:04:55 (10)
Egyébként a legjobb szűrő lehet(ne) a kapucsengő.De ezt is viszonylag egyszerűen megoldja vki, ha be akar jutni. Pl.' Elnézést reklám újságot hoztam,be tudna engedni?' stb..stb...egyéb szerelési munkálatokra való hivatkozás,pl ahol lift is van: 'A lift karbantartók vagyunk.' És ebben a pillanatban minek is kérnél nevet,ha úgysem ismered a lift karbantartót
Ez van, ilyen világban élünk. Az ember szinte hozzászokik ahhoz a nem természetes dolgohoz a mindennapi közlekedése során is,hogy a mozgólépcsőn előre húzza az addig az oldalán lévő táskát. Ha feszengenek mellette a BKV-n,akkor ösztönösen odébb húzódik,ha tud. Stb---stb...ezek a mozdulatok már szinte beépültek a mindennapjainkba, holott évekkel ezelőtt simán elővettem a pénztárcámat is az utcán,és meg sem fordult a fejemben,hogy kitéphetik a kezemből.

  2012.02.10. 20:50:26 (9)
Senkinek ne higyjünk ha csönget, de nem ismerjük Ezt már itt Budapesten tanultam meg.
Már másfél két éve laktam egy korábbi lakóhelyemen, egy bérházban, amikor mentem hazafelé,de a kapunál megtorpantam,mert nem találtam a kulcsomat. Jött az egyik szomszéd,udvariasan köszöntem neki,mire gyanúsan rám szegezte tekinteté,és megkérdezte tőlem: 'Hát maga meg hová igyekszik?' Magamhoz-feleltem' Ekkor elnézést kért,és bemutatkoztunk egymásnak. Szóval ennyire meggondolják az emberek,hogy kit engednek be akár a lépcsőház kapuján is, akármilyen jó kinézetű vagy sem valaki,mert ma az már nem jelent semmit. (És sokszor ennyire nincs személyes kapcsolat a szomszédok között) Ahogy a mondás tartja: 'Jobb félni,mint megijedni'
  2012.02.10. 18:33:13 (8)
20 éves voltam mikor először panelba költöztünk (albérletbe), addig csak kertes házban laktunk. Egyik nap jön egy ember, rovarirtás. Jöjjön Meg csinálja, majd 6ezer ft-ot kért, jön még 2x mondta. Óhh ez így megy?? Tessék! Várjuk majd!
Na ez volt az én tanuló pénzem! Másnap tájékoztattak, hogy át vagyok verve, ezt mindig kiírják a folyosón, és ingyenes, mivel a közös költségből fizetik. Nesze neked vidéki fruska!
  2012.02.10. 15:01:06 (7)
Nálunk salyan nagy divat a szomszédnénit egy év alatt kétszer rabolták ki először ,polgármesteri hivatalból jöttek hoztak neki segélyt ezzel az indokkal jutottak be ,még a nénit az egyik lefoglalta a konyhában a másik a szobában található értékeket elvitte ,második esete vízszerelők időseknek ingyen bérmentve cserélik a csaptelepeket ekkor a fürdőszobába foglalta le az egyik és a másik ismét pénzt ékszert vitt a szobából a rendörség semmit nem tett pedig ezt nagyon sok időssel megcsinálták a környéken a néni ebbe belebetegedett és tavaly szeptemberben eltávozott az élők sorából
  2012.02.10. 14:02:28 (6)
Nálunk szokott jönni késélező, meg egyéb házalók... én ha egyedül vagyok még nekik sem nyitok ajtót.
  2012.02.10. 11:15:42 (5)
Nálunk nics csengő a kapun, úgyhogy aki be akarna jönni, annak kopognia kell az ablakon, ugyan is, a kapu zárva van. Ha nem ismerős, mint pl. a vízóra leolvasó, elküldöm azzal, hogy jöjjön vissza akkor, amikor a párom is itthon van. Már 2x próbált meg így bejutni valaki, mondanom sem kell, a megadott időpontban nem jött vissza egyikőjük sem.
  2012.02.10. 10:45:47 (4)
Tudom nyár,nagymeleg muszáj egy kis levegő este is bejöjjön de:Magasföldszinti lakás éjszaka a teraszról a kemény vasláncal kikötött bicajomat megfujták ugy hogy semmit se hallottunk,rá egy hétre a mellettünk lakókhoz a konyhán bukóra nyitott ablakon befujtak valami kábitó sprayvel.Nem vicc.Az ablakon keresztül kivittek mindent ami érték volt ugy hogy a házaspár feje mellől vittek telefont,pénztárcát ékszert.Reggel bódultan ébredtek mint aki másnapos és az ablak nyitva ők meg meglopva.Ilyen is van sajnos
  2012.02.10. 10:42:07 (3)
hozzánk rendszeresen csöngetnek/csöngettek de itt ki van írva melyik nap jön vizleolvasó vagy bárki,a másik helyen kinéztem az ablakon ha nem volt senki előre bejelentkezve s ha nem ismertem ki se mentem.Ha tényleg hivatalos dologba keresnek és nem nyitasz ajtót hagynak értesítőt minden esetbe hogy legközelebb mikor érkeznek.Ép ma csöng a kapucsengőnk.Párbeszéd:Ki vagy?-Jucuska-kit keresel?-Hát hozzátok jöttem.-Kihez-Hát mátéhoz-Ja itt olyan nem lakik.És akkor nem nyitasz kaput?Hát nem viszlát.
  2012.02.10. 09:39:02 (2)
amíg családi házban laktunk rendszeresen csöngetek be h megcsinálnák az ereszt
természetesen azt figyelték ki van otthon és ki nem és mikor van otthon és mikor nincs mivel gyesen voltam akkor a fiammal így megúsztam h betörjenek

a másik trükk h ugyan ezzel az indokkal csöngetnek be
ha vevő a dologra az ember akkor leszedik a ereszt felraknak egyet majd kérnek pénzt h megvegyék az anyagot
persze soha nem látjuk többet őket és rövidebbek vagyunk 20-30ezer forinttal

viszont amikor még be sem költöztünk akkor betörtek de nem vittel el semmit sem szerencsére azt hitték h a számítógépes dobozokban tényleg az van közben meg csak ruhák és mesekönyvek voltak ))
szerencsére csak az ablakot nyomták be így kárunk sem volt
  2012.02.10. 09:03:24 (1)
Pl,

2012. február 8-án egy I. kerületben élő idős hölgyet próbáltak félrevezetni magukat kéményseprőnek kiadó férfiak. Ellenőrzést szimulálva fenyegetéssel megszerezték a nyugdíjas hölgy törzsszámát, majd távoztak.

Az idős hölgy a rendőrségen feljelentést tett ismeretlen tettesek ellen, a nyomozás jelenleg folyamatban van. A Fővárosi Kéményseprőipari Kft. szakemberei fényképes igazolvánnyal rendelkeznek, amit kérésre bármikor felmutatnak - közölte a Fővárosi Kéményseprőipari Kft.