2013.12.23. 16:13:51 (434)
jövőre fürdőjegyprogram indul a nyugdíjasoknak az Erzsébet-program keretében, 2500 forint befizetésével akár 25 alkalmas belépőt kaphatnak – számol be róla a hétfői Népszava.

Az ingyenes belépőkre januártól lehet pályázni. A jelentkezéshez a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság által a pályázó nevére kiállított 2013. évi havi nyugdíjigazolás szükséges, másrészt ki kell tölteni egy – majd csak januártól megjelenő – online adatlapot (www.erzsebetprogram.hu), melynek beadási határideje február 15.

A fürdőjegyprogramra az öregségi nyugellátásban részesülő, 60. életévüket betöltött személyek jelentkezhetnek, akiknek a rendszeres havi teljes összegű ellátása nem haladja meg a 147 ezer forintot, valamint további adóköteles jövedelemmel nem rendelkeznek.

Támogatás esetén a támogatott a 2500 forint önerő befizetését követően válik jogosulttá a belépésre 10-25 alkalommal, a programban részt vevő 54 fürdő egyikébe –
  2013.11.09. 08:02:45 (433)
Csodálkozom, hogy ezzel most szembesültél először! Létezik olyan gyerek, aki első szavadra ugrik, meg figyel rád, amikor épp játszik vagy mesét néz? Nagyban végzi a "kis dolgát", te meg odamész, hogy igenis rád figyeljen, magadra fordítod kézzel a kis fejét, és emiatt sír...hát ez nem egy betegség, ez egy normális emberi reakció!
  2013.11.08. 15:58:02 (432)
hát ez tényleg nem egészségügyi probléma.. )
szerintem minden gyereknél előforduló viselkedés, hogy nem "ugrik" és figyel a felnőtt mondandójára, hanem éppen a számára élvezetesebb, fontosabb dologgal foglalkozik.
  2013.11.08. 13:19:12 (431)
A JóÉg áldjon meg...ez nem szemkontaktus hiba, ha CSAK ez a gond, hagyd TVzni, hagyd játszani(legyen az az ő kis magánszférája) és magától megoldódik!
  2013.11.08. 12:12:39 (430)
persze ez nem minden alkalommal van csak akkor ha van annál fontossabb mit én mondok. Pl egy reklám , egy játék. egy közlekedü auto, egy mozgo tárgy. amikor én beszélek hozzá. hiába forditom felém .... zaklatásnak véli...és sirni kezd, hogy nem nézheti a tv-t az ö kis reklámjait...
  2013.11.07. 19:27:29 (429)
rengeteg oka lehet, orvos megmondja pontos mi... szerintem is fontos lenne azonnal orvoshoz vinni kivizsgálásra !!!
(hallássérült nem hallja ha beszélnek hozzá, autizmus, vagy bántalmazott félelemből, stb..)
  2013.11.07. 18:55:20 (428)
Csak olvasgatási célra írtam be, mindneképp vidd gyermekorvoshoz!
  2013.11.07. 18:54:35 (427)
  2013.11.07. 18:53:44 (426)
[link] -ha-a-bolcsiben-a-gyerek
  2013.11.07. 18:53:36 (425)
Nem értek hozzá, de én vinném mielőbb szakorvoshoz!!!!!
  2013.11.07. 18:45:54 (424)
csak egy kérdésem lenne. egy kis gyerek miért nem veszi fel a szemkontaktust mikor beszélünk hozzá?
  2013.11.07. 14:14:01 (423)
"A Dagály fürdő egyik ásványvíz kútjának gyógyvízzé nyilvánításához szükséges fürdőkúrához és orvosi vizsgálataihoz 30 és 75 év közötti életkorú, 35 gerinc és 35 térdízületi bántalomban szenvedő beteg jelentkezését várjuk."

[link]
  2013.10.18. 13:58:07 (422)
"Az oltás hatékony lehet még abban az esetben is, ha már kapcsolatba került a beteg a vírussal"

[link]

Gondolom ezt Te is ismered. Ma már nem csak fiatal lányoknak, minden nőnek, sőt férfiaknak is ajánlják, mert egyéb rákbetegségek ellen is hat. (Állítólag. Nem értek hozzá.)
  2013.10.18. 12:57:44 (421)
Köszönhető ez az átfogó ismertetés, az út-a cél.
Nem lenne autentikus, ha véleményezném ált.-és célirányosan az alapítványok tevékenységét, bár nem látom olyan sötéten a helyzetet, mit írod.

A honlapod, a még nem szervezett formában történő segítség kérésed mindenképpen szívenüti az olvasót: ha volt beteg, ha sem.
Nem jelezted, bár sejthető: milyen módon is számítasz e közösség támogatására a kibeszélésen, felvilágosításon kívül?

  2013.10.18. 10:35:16 (420)
Tisztelt Olvasó!
Üdvözlöm önöket Vasas Balázsné Nick Noa vagyok!
Engedjék meg, hogy e levelemmel tájékoztatást adjak az eddigi életemről munkásságaimról és terveimről, melyben esetlegesen kérném a segítségüket! (információ továbbítás, hogy minél több emberhez eljusson
)
,,A világon minden 19. percben meghal egy nő méhnyakrákban. Kortól szinte függetlenül, bárki lehet érintett. Fiatal hölgy, aki épp gyereket szeretne, vagy épp családos anyuka, aki több gyereket nevel. Van, akin tudnak segíteni, de ha későn ismerik fel a betegséget, akkor a legnagyobb küzdés és kitartás sem segít. Maradnak az árva gyerekek és a gyászoló férfiak.
A méhnyakrák világviszonylatban és Magyarországon is a második leggyakoribb daganatos megbetegedés a nők körében. Évente több mint 1000 új esetet fedeznek fel. Közel 500 nő, anya, feleség, nagymama hal meg minden évben hazánkban méhnyakrák miatt, pedig ezek az esetek mind elkerülhetőek lennének.''

Ami szerintem ennek a legfőbb okozója a tudatlanság valamint Magyarország egészségügyi ellátásának összehangolatlansága!
Én 3 éve estem áldozatul a HPV-nek! Mely számomra is ismeretlen fogalom volt! Amikor az orvos közölte velem azt sem tudtam eszik vagy isszák! Későbbiekben megtudtam! Én is mint minden más ember információért a nethez fordultam, mivel az orvosom semmiféle tájékoztatást nem adott azon kívül, hogy nem kell foglalkoznom a HPV HSIL 16 DNS pozitív viruskámmal, mert két éven belül legyőzi az immunrendszer. Nincs más dolgom mint 3 havonta rákszűrésre járni hozzá!
Ezen a saját történetemen felbuzdulva nyitottam egy csoportot, gondoltam mindenkinek tudnia kell a betegségről, nem az én verziómról, hanem hogy mi is ez valójában, hogy nem eszik és nem isszák! A csoport zárt csoport a nők intimitására való tekintettel, természetesen betekintést engedek A csoport az alábbi linken elérhető:
[link]
Most a munkálatok egy oldalra összpontosultam melyet 4 nyelven publikálunk! (a csajok ahogy nevezem őket a csoportban segítenek önkéntes alapon támogatnak) Magyar, angol, német és spanyol nyelveken! (A fordítások folyamatban) Valamint tartozom az adomány oldal linkjével ahol a képes illusztrációt valamit az alapítvány létrehozásának miértjeit a jövő terveit találják!


Amiért a segítségüket kérném, hogy eljusson az emberekhez a történet az az, hogy sos kellene a segítség egy nőnek, akiről sajnos már lemondtak az orvosok! Ám küzd és hisz a gyógyulásban! Anitának hívják 32 éves anya! Nem csak az ő megmentésére törekszem habár időrendi sorrendben ő a legfontosabb hiszen az idő most nagy ellenfél ezért is remélem az önök segítségét, hogy időt nyerhetek, mert ugye mint tudjuk egy fecske nem csinál nyarat! Ami pedig általában az alapítványokat jellemzi? Arról inkább jobb nem is beszélni! Nem ismerek olyat a csoportból pedig sajnos 315 fő a létszám aki bármely nőkkel vagy rákkal kapcsolatos alapítványtól segítséget kapott volna! Ezért én egy lekövethető adományokkal rendelkező oldalt készítettem amit mindenki láthat valamit a beszámolókból is kitűnik hova mennyi pénz megy el! Mindez bárki számára elérhető formában!
Igazából nem tudom honnan várom a csodát, de várom és hiszem tudom, hogy eljön!
A terveim az információ átadása mindenkinek! Iskolákba előadások minden egyes település minden egyes iskolájában! Ha létre jön az alapítvány akkor egy olyan orvosi teamet felsorakoztatni akik profik és nem félvállról veszik a dolgot! Vannak ilyen orvosok! Ezen orvosok munkáját ellenőrizni nem úgy mint a HPV centrum jó van itt is ott is orvos! DE NEM MINDEGY MILYEN!!!!!
A csoportban nagyon sok negatív dolog van ami az orvos beteg viszonyt illeti nem feltétlenül mert a beteg maximalista! példa volt olyan eset 18 éves lány bement az ügyeletre erős vérzéssel az előtt másfél héttel múlt el a menstruációja és azt mondta az ügyeleten az orvos Győrben, hogy mit kezdjen ő egy menstruáló nővel? és hazazavarta! A lány iszonyat görcsökkel lázzal ment be!
Szeretnék még nagyobb ügyeleti rendszert kiépíteni! (jelenleg 2 telefonszámon tartok 24 órás ügyeletet tanácsadás szinten ill felvilágosítás halaszthatatlan kérdésekre) Sajnos hiába a telefonos ügyelet néha az embereknek nincs pénzük se feltölteni se a számlát befizetni ezért ritkán választják a telefonos kommunikációt! Ezért egy olcsóbb alternatívát szeretnék létrehozni ami bárki számára elérhető!
Legfőképpen azt, hogy elérhető legyen az alapítvány is és az összes a célt segítő embertársam is mindenki számára!
Azon nők mentális segítése akik a műtét és a kemoterápia előtt és közben vannak! Ez eddig is így történt ezt tettem csak online és telefonos kommunikáció útján! Hatásos, de személyesen is szeretnék hozzájuk eljutni! Nagyon sokan vannak olyanok akiknél a család nem áll mellettük! Úgymond egyedül vannak a bajban! De ez a mai rohanó világban nem meglepő mindenki válik mindenki a másikat hibáztatja, holott összefogással többre menne mindenki!
Nagyjából ezek a tervek! A munkásságom folytatom ha kapok segítséget ha nem (lassú víz partot mos) , de az idő nagy úr ebben a helyzetben! Más ellenségem nincs az időn kívül!

  2013.09.30. 12:52:40 (419)
Ingyenes elsősegélynyújtó tanfolyamok országszerte!!

Sziasztok, kicsit más téma, csak nem tudtam hova bepasszintani
Ingyenes elsősegélynyújtó tanfolyamok országszerte!!
A Magyar Gyermekmentő Alapítvány - www.mgya.org - tartja.
Én már voltam! És nagyon fontosnak gondolom, hogy minél többünkhöz eljussanak ezek az infók és akár életet menthessünk vagy csak ne csináljunk nagyobb bajt végzetes hibát!

Mindenkinek aki gyermekekkel foglalkozik, gyermekekre felügyel. Kismamáknak, szülőknek, nagyszülőknek, gyermekfelügyelőknek, védőnőknek, óvodai, iskolai pedagógusoknak, kisgyermekes munkatársakkal rendelkező cégeknek.
Jelentkezés: [link]
  2013.09.25. 08:42:58 (418)
Ami egyéni volt, azt már leleveleztem veled, nekem abba kellett AZT A bizonyosat hagyni, mert faltól-falig szédültem és egyensúly zavart is okozott.
Kaptam mást (nem egyforma a betegségünk persze!) ami érezhető melléktünet nélkül is hatott!
  2013.09.24. 21:10:46 (417)
Egyéni tapasztalatokat, praktikákat, segítő szereket, stb. kérdezek..
  2013.09.24. 14:28:48 (416)
  2013.09.24. 13:10:47 (415)
Akad valakinek tapasztalata, infója szteroid szedés ügyileg?
Eléggé kikészítenek a mellékhatások.. akad valami jó tipp, mit lehetne tenni, hogy jobban bírjam.. házi praktikák, gyógymódok, szerek, amik beváltak?