2014.02.10. 13:14:26 (5)
és még mire nem jó az üres PET palack ))

[link]

akár kisbútor is lehet belőle
  2014.01.03. 19:03:45 (4)
az újrahasznosítás is spórol az energiával :
pár ötlet:
[link]
[link]
[link]
  2014.01.02. 08:50:36 (3)
2014-ben újra lehet pályázni energiatakarékossági felújításra

A Magyar Nemzet információi szerint 2014-ben ismét várhatók energiatakarékossági beruházásokat támogató pályázati kiírások, így jelentősebb támogatáshoz juthatnak azok a háztartások, melyek ilyen jellegű felújításokat, fejlesztéseket fontolgatnak.

A lapnak Horváth Attila Imre, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium - NFM - klímapolitikáért felelős államtitkára mondta el, hogy az energetikai beruházásokhoz kötődő pályázatokat átszervezik az egyeztetés alatt álló Nemzeti épületenergetikai stratégia alapján, várhatóan pedig még ősszel elkészül a program.

2014-től ismét támogatáshoz lehet jutni

A program tartalmaz majd minden lényeges információt a pályázatokkal kapcsolatban, legyen szó az ütemezésről vagy éppen arról, milyen mértékben járul hozzá a kormány az energiahatékonyságot növelő felújításokhoz, akár középületek, akár a lakóépületek esetében. A háztartások a lap információ szerint vélhetően 2014 elején juthatnak ismét támogatáshoz.

Korábban ilyen összegekre is lehetett pályázni

A programról részletes információkat még nem lehet tudni, a kormány azonban az elmúlt években is támogatta az energetikai felújításokat, 2012-ben többek között a fűtési rendszerek korszerűsítését, melynek keretében például napkollektor és hőszivattyú telepítése esetén lakásonként 1,5 millió forintra is lehetett pályázni.

2013-ban is írtak ki pályázatokat, a lakosság számára például fűtéskorszerűsítése és a megújuló energiaforrások felhasználásának növelése céljából, melyen lakásonként 750-900 ezer forint támogatást is el lehetett nyerni.

Konkrét összegekről persze még nem lehet beszélni a 2014-es pályázatokat illetően, azonban nem árt résen lenni a kiírásokkal kapcsolatban, abban bízva, hogy hasonló mértékű támogatásra lehet majd számítani jövőre is.
  2013.12.28. 18:08:32 (2)
íme az első

A verseny januárban indul, és szorít az idő:

Egy takarékoskodós-teremtésvédelmi versenyre szeretnélek hívni benneteket!
A Greendependent Fenntartható Megoldások Egyesülete 5. alkalommal szervez energiatakarékosságra buzdító versenyt.

[link]
idén a gyerekek is célcsoport.
Idén közösségekkel lehet nevezni, és most csapatokat keresek, akik szívesen részt vennének.

A feladat az, hogy január 1-től május 31-ig minden hónap elsején le kell olvasni a mérőórá(ka)t, és felvinni az interneten - ebben tudok segíteni -, illetve az 5 hónap alatt lesz négy kreatív feladat, amire plusz pontokat lehet kapni. A feladatok olyanok, hogy 10 év feletti gyerekek is meg tudják csinálni őket, illetve csapatmunkáról van szó, így nem a felnőtteken van a teher.
A nyeremények: minden csapat, ahol elérik a 9%-os energiamegtakarítást, ajándékot kap, illetve az első három helyezett 200, 250 illetve 300 ezer forint értékű vásárlási utalvány egy "zöld" webboltba.
Folyamatosan kapunk segítséget abban, hogy hogy is lehet spórolni, pl. a verseny idejére kaptam egy fogyasztásmérőt, amit lehet kölcsönözni. Az első helyezettek több, mint 20% energiamegtakarítást értek el eddig minden évben, és ezt csak viselkedésváltoztatással!

7-8 háztartásból áll össze egy csapat, teljesen mindegy, hogy van gyermek, nincs, mekkorák, hány személyes a család. Ha valaki szívesen spórolna, környezetvédene, játszana, nyerne, vagy kérdése van, várom a levelét.
Azt gondolom, ránk van bízva a teremtett világ, jó gazdaként kell bánni vele, ehhez egy jó lépés, hogy ellenőrizzük magunkat, nem használunk-e túl sokat belőle.


Bozsó Ildi kikocska@gmail.com
  2013.12.28. 18:08:01 (1)
minden ami ötlet pályázat lehetőség bármi amitől kevesebbe kerül az élet :-)