2013.03.09. 14:42:24 (7)
Köszönöm a hozászolásokat amúgy Szigetszentmiklóson lakom (Nina)
A gyerekeimről nem akarok lemondani az tuti biztos, csak a volt párom jobb helyzetben van sajnos mert neki a szülei segítik velük él egy nagy családi házban és mindd a ketten dolgoznak és jól keresnek, sajnos én nekem nincs szülöm! majd 2 hónap útán sikerült állás találnom most 3 hónapos próbaidőn vagyok 107000bruttóra leszek bejelentve nettó az kb 70ezer + ha túl órázok, de ha jól tudom kapok cafetériát is!még nem lakom albérletbe hanem jelenleg a mostani páromnál vagyok sajnos nála sem fényes a helyzet sem!
  2013.03.09. 10:42:05 (6)
Mielőbb találj megoldást a lakhatásra!harcolj!
  2013.03.09. 10:40:52 (5)
Sziasztok!

Én augusztusban költöztem 2 gyerekkel,nálunk a pereskedés azóta is tart...10ezer gyerektartást kapok,(ök ha odakerülne a gyerek 18nál kezdték)láthatás 2 hetente....az apuka is igényt tart a gyerekre...jelzem..jövedelmem jelentősen többmint az övé....neki potom 30ezre van,szülők fizetik a lakás rezsit és tartják el 37 évesen....határozottam a szüleire támaszkodik,velük indokolja azt is hogy az ö segítségükkel el tudja tartani a gyereket....ügyvédem azt mondta esélytelen,hisz én egyedül eltudom őket tartani!Minden
segítség nélkül!
Szerintem ne add fel!Erősnek kell lenned!
  2013.03.09. 09:18:29 (4)
Ninának sajna igaza van. Ha nem tudsz helyet biztosítani nekik, akkor nem sok esélyed van...
Én annyit tudok javasolni, hogy látogass el a jogiforum.hu oldalra, ahol ügyvédek tanácsát is kérheted online. Sőt! Egyéb témák közül választhat az ember, megkeresed a rád vonatkozót a gyermekelhelyezéssel kapcsolatban stb., leírod az ottani fórumban, hogy mi a szituáció, és ellátnak tanácsokkal. Anno én is fent voltam egyéb dolog miatt, és kihúztak a szoáréból.
  2013.03.09. 09:02:17 (3)
Nem írtad melyik kerület vagy megye.Akkor tudnék neked küldeni egy ingyenes jogsegélyszolgálat telefon-címet,ahol segítenek megírni a papírokat,elmondják mi lehet tenni,stb,rendes hivatalos ügyvédek.
  2013.03.09. 09:00:00 (2)
Semmi esélyed.Sajna.A gyerektartást majd megállapítja a bíróság,amit a körülményekre való tekintettel,a bíróság mérsékelhet a számodra.
A családjogi törvény szerint:
69/C. § (1) A tartásdíj összegét gyermekenként általában a kötelezett átlagos
jövedelmének 15-25%-ában kell megállapítani. A gyermektartásdíj
meghatározásánál figyelemmel kell lenni:
a) a gyermek tényleges szükségleteire,
b) mindkét szülő jövedelmi és vagyoni viszonyaira,
c) a szülők háztartásában eltartott más - saját, illetőleg mostoha -
gyermekekre,
d) a gyermek saját jövedelmére is.
Átlagon felüli költséges elvárások finanszírozására csak a kötelezett önkéntes vállalása esetén kerülhet sor.
  2013.03.09. 08:28:50 (1)
Sziasztok tagok!

Mint már láthattátok nyitottam régen egy toppikot és azoknak köszönöm akik segítettek nekem! Megoldódott az állásom van munkám és most jelenlegi páromnál élek!ideglenesen míg össze nem szedem magam!amit most szeretnék tőletek kérdezni hogy nekem mennyi esélyem van a gyerekekre hogy a bíróság nekem adja! röviden leírom a dolgokat, jan.. 4-től a párom kidobott a gyerekeket nem tudtam elhozni mivel nem tudtam hova! a volt párom beadta a gyerekelhelyezését a bíróságon, eközben egyezkedett velem hogy írjunk egy papírt hogy nála maradnak a gyerekek és hogy 30 ezret fizessek és a láthatást! én ebbe nem mentem bele mert nem akarok lemondani a picikről! most ezen a héten kaptam egy levelet a bíróságtól hogy márc. 20-án lesz az első tárgyalásom és külön bele volt írva hogy a pervesztes 78ezret kell fizetnie!( amit nem értek miért hol ott a volt párom ingyenesen indította el) bíróság csatolta a volt párom levelét amiben leírta hogy gyerekeként 25% kér de min 2 gyerekre 40 ezret!!! az én fizetésem még nem tudom pontosan mennyi lesz de amit tudok hogy bruttó 107000ft leszek bejelentve!ami kb nettó 70 000!kérdéseim: Nekem mennyi esélyem van? amit leírt párom amit követ így lesz, ha esetleg a bíró neki ítéli? ( sajnos most sem tudnám elhozni a piciket mert nem tudok nekik most biztos fedelet biztosítani sajnos nekem idő kell és lehet fél év! :( ahol vagyok ez nem biztos fedél majd ha albérletbe tudok menni!!) Várom mindenkinek a tanácsát a segítségét!
Üdv: Kata