2013.05.13. 13:58:59 (101)
Hát lányok, jól eltűntem innen! Nem kamuzni akarok, de higgyétek el (és most röhöghettek rajta), nem találtam ezt a topikot! Ilyen hülye vagyok...mert hát észre kellett volna venni, hogy a piros sávban felül még nyilacskák is vannak, ami azt jelenti, hogy több oldalnyi topik is van...és ez a topik már egy régebbi oldalra került... (na, ezt jól elmagyaráztam)
Na, csak azt akartam írni, hogy szállítás ügyben semmi változás, még mindig a cuccaim miatt vannak (szó szerint) rémálmaim, hogy mikor fogom már végre visszakapni... Értem én Tünde, hogy sokminden pótolható, de van, ami nem... (mint például a valódi bőr fedelű bibliám, amire a nevem van arannyal gravírozva, és belül egy számomra igen kedves amerikai lelkipásztor saját kezűleg írott kedves és bíztató szavai, tanácsai vannak beleírva az életre nézve...vagy a jegyzeteim, a szakmámmal kapcsolatban az iskolákból) Látod, még a nyavalyás hűtőm sem pótolható, ami nélkül élünk azóta is... Sokat nélkülözünk, már nagyon el vagyok keseredve a sok adósság miatt, meg hogy már nem telik kajára sokszor, de még nem adtam fel... Na, mindegy, nem panaszkodni akarok, csak azt akartam írni, hogy azóta is gőzerővel csak a munkakeresésre koncentrálom az energiáimat, és talán úgy néz ki, hogy van egy lehetőség,(itt a fórumban ajánlották) még várok a telefonra, hogy mikor mehetek próbamunkára. Nem akarom elkiabálni, de azt szeretném kérni, hogy nagyon szorítsatok! Ennyit akartam. Pussz mindenkinek!
  2013.03.18. 07:21:36 (100)
olyan nincs hogy elfogyott Gabicsak lemerültél mint a tartós elemDe ne aggódj ez anyagi kár...pótolható...még ha fáj is.A fontos,uj életet kezdhetsz olyanná teheted amilyenné akarod,nyugi van,nem kell senkihez alkalmazkodnod,nem kell senkitől félj.Van két gondolom igazán értelmes szép fiad akikből a lemerült elemedet feltöltsed.Idő kérdése:Nagypéntek nélkül nincs feltámadásA nagypéntek megvolt neked...most már csak felfelé lehet menni.
  2013.03.17. 23:03:32 (99)
"Mozart", neked is köszönöm a támogatást...
Mivel még mindig nem teljesen sikerült összeszedni a gondolataimat, most csak röviden válaszolok pár sort, hogy tudjátok, miért is buktam ki...
Debrecenbe tulajdonképpen azért kellett lemennem először is, hogy megtudjam, egyáltalán mi a helyzet...hogy tudjam, miben kell a segítség, pontosan...Hát a látvány szó szerint sokkolt... (bár lehet, hogy van akinek ez nem olyan szörnyű, de nekem az volt) A lakásban ugye a zár szétszedve, a szobák teljesen kiürítve (talán két szekrény kivételével,(ja meg az ágyam) mert azt majd még most akarják kivinni, amibe ömlesztve begyömöszölve az iratmappákon át a wc tisztítóig és a dvd lejátszóig minden... )A többi (a szobák) üres, és a volt férjem bátyja cuccai, bútorai helyette... (!) A mi holmink és bútoraink meg (egy éve) egy udvaron található kinti poros, sáros, nedves sufniban, (ami nem is zárható)szintén ömlesztve bedobálva...de ezt most tényleg úgy kell elképzelni, hogy a szekrények szétszedve, összetörve, egymás hegyén hátán,(persze a kisebbek alul), közé pedig (meg a szekrényekbe) bedobálva a cuccaink...könyvek, gyerekek játékai, vázától a lámpáig, minden...meg sem tudtam igazán nézni, hogy egyáltalán meg van-e minden, vagy milyen állapotban... A bútorok, viszont benti használatra már teljesen alkalmatlanok...valószínüleg el is áztak már párszor az egy év alatt... mivel a könyvek is amiket megnéztem, nyirkosak voltak és besárgulva... szerencsére egy részük még bent van, abban a szekrényben, amit írtam, azt még jó lenne megmenteni...szóval hosszú, nem is írom tovább... mindegy... Nagyon sürgősen kellene valahonnan egy kocsit szereznem, hogy elhozhassak végre mindent, ami még menthető... A pár nagyon fontos dolgot, amit megtaláltam egyáltalán, a fodrászcuccaimat és a fényépeket, törölközők egy részét, meg pár ilyen dolgot, amit jobban féltettem és elbírtam elhoztam, de sajnos két óra alatt nem tudtam többet tenni...ezt is alig bírtam összeszedni, nem találtam, mi hol van, meg annyira remegtem és sírtam, hogy képtelen voltam többre... Majd megpróbálok írni egy listát, hogy körülbelül mi lenne még amit el kellene hozni pontosan, ami még használható, és akkor meg tudnánk beszélni, hogy miben kellene a segítség... Kérek még pár nap türelmet... mert közben még állás ügyben is rohangásztam, meg más dolgokat is intézek...túl vagyok a munkaügyi központon is és hasonlók... Addig is köszi mindent, lányok.
  2013.03.17. 22:35:50 (98)
Juli, neked is köszönöm, majd szólok, ha bármi gondom van... (még a jelenlegieket is át kell gondolnom, "újraterveznem" a bekövetkezett változások miatt, majd írok...)
  2013.03.17. 22:28:10 (97)
Tünde, jól látod... Nagyon sok erőm VOLT mindig is...csak sajnos elfogyott...ezért is vagyok ilyen törött mostanában...de dolgozok a projekten, gyűjtögetem újra, csak most kicsit hosszabb ideig tart, mint általában...
Valóban, a helyzetemet én tudom megoldani és én is akarom...nem várom mástól...nekem csupán egy kis segítség kell abban, ami meghaladja az én erőmet vagy lehetőségeimet... a többi majd jön magától...
És pont azért nem tudok higgadtan fogadni bizonyos dolgokat, mert már gyerekkorom óta szinte csak negatív kritikát kaptam, bármennyire is küzdöttem, hajtottam, jó voltam...pont azért nem bírom a pofonokat, mert már túl sokat kaptam, és elég volt...vicces, de talán én most ennyi idősen érkeztem el a lázadó korszakomba... most érzem azt hogy elég...hogy ki kell állnom magamért, pont ahogy írod... Köszi.
  2013.03.17. 22:16:20 (96)
Erzsi, erre csak ennyit tudok mondani, köszönöm...most legalább megint bőgtem egy sort...nem vagyok hozzászokva, hogy kiálljanak mellettem túl sűrűn, ezért is tűnök talán türelmetlenebbnek vagy "harciasabbnak" néha...megszoktam, hogy kisgyerek korom óta meg kell védenem magam...valahogyan... Szeretek tanácsokat is megfogadni, sőt...de valóban, a kioktatást nehezen viselem, az már más kategória...de minden relatív, és persze stílus és hozzáállás kérdése... nem szeretném ezt tovább feszegetni.
  2013.03.15. 13:54:49 (95)
ok.....megállom, h. neee
  2013.03.15. 09:56:17 (94)
Nem érdekes Juli csak egyetlen hozzászólásából amibe hibázott felfujt hólyag lett.
Terjengősség:nem mond hülyeségeket csak regénybe foglalja...mindenkinek megvan a hibája,neki ez legyen a legnagyobb.
  2013.03.15. 08:54:46 (93)
Szép a béke, de nem egészen van igazad Tünci. Megszállott "szakmailag"...vaskalapos, a szabályok vakon betartója, erre meg nem lehet UTASÍTANI olyan embereket, akik...stb.
A terjengőssége engem szakmailag sem zavar, mert mint mozart, átugrom.
Nem állítja senki, h. rossz ember lenne.
  2013.03.15. 08:22:48 (92)
methy egyetlen meggondolatlan hsz-éből fölösleges ekkora kalamajkát csinálni.Azóta se szólt a témához,szerintem észre se vette eddig hogy itt mekkora vihar lett kavarvaNézzétek el neki szerintem annyira zsufolt gondolatai vannak hogy néha Ő is bakizhat...
egyszerübb lett volna ha ráírsz Gabi hogy félre értette az ominózus hsz-et talán már elnézést is kért volna.
Mielőbbi napsütéses meleg napocskát kívánok mindenkinek
  2013.03.15. 05:48:39 (91)
gabby...Ha olvasod...

Néhányan valóban lelket is támogatóként állnak melletted...
Ennek ellenére az élet sok területén az ember, szituációkban-helyzetekben mégis magányosan él meg dolgokat, mint Te pl. Debrecenben is....Én is érzek Benned sok erőt és kitartást, egy-két ember stílusa-habitusa miatt eszedbe ne jusson innen elmenni.Mozartra-Posfalura hallgass e téren is.
Ha én bármiben (lelki-tárgyi, ismerettségi) értelemben tudok adni olyat, ami erőt-reményt ad, pótol valamit, írj nyugodtan!
  2013.03.14. 23:06:44 (90)
Sziasztok!

Nem hiszem azt, hogy arra lenne szüksége bárkinek is, hogy még egyet rúgjanak bele, mikor a napi gondjaival küzd. A kioktatásnak meg abszolút nincs itt a helye methy tartsd meg magadnak amit gondolsz és nem kell ki oktatni másokat, hogy mit hogyan tegyen. Erőt kell adnunk sőt esélyt, hogy érezze Gabi azt, hogy itt ezen az oldalon van össze tartás. Tudom sokat csalódtunk emberekben akik át akartak verni minket de nem gondolom, hogy Gabi ilyen lenne sőt meg érdemli a segítséget még ha lelki támasza leszünk is neki. Soha nem álltam ki még egyetlen felhasználó mellett de azt gondolom ha jó tanáccsal segítséggel nem tudjuk ellátni akkor a gonoszkodást tartsuk meg magunknak és ne üldözők el az oldalról őt. Ne feltételezzük egyből a legrosszabbat ha azonnal nem tárulkozik ki előttünk nem mondja vagy nem írja le nyilvánosan, hogy mi a fájdalma. Nem mindenki szereti ki teregetni az élete minden mozzanatát. Tartsuk tiszteletbe ezt. Most lehet rám haragudni.


További szép estét!
  2013.03.14. 22:06:21 (89)
Gabi páran megadtuk a lökést hogy erőd legyen...innentől neked kell érezd hogy szükséged van-e a továbbiakban is azokra akik itt vadidegenül is de támogatnak akár egy biztató szóval is.A helyzetedről nem tehetünk,de szívesen meghallgatunk bármikor és érezheted hogy nem maradtál teljesen magadra hiszen itt talán ráakadtál egy olyan csapatra akikhez akár végső elkeseredésedbe fordulhatsz.Egy negatív jelegü beírástól ha meghátrálsz akkor mi van a valós életedbe?
Természetesen hogy itt is van ilyen meg olyan ember ,ha huzamosabb ideig vagy itt és bekapcsolódsz fog még érni hideg meleg,jó és rossz de egy idő után megtanulod higadtan fogadni és megtanulni kezelni ezeket a helyzeteket vagy egyszerüen lesöpörni magadról.
Neked van szükséged a törődésre,figyelemre és a jó szóra,tehát te kell tudd hogy itt ezt mennyire kapod meg.Én benned sok sok erőt láttam csak viszont ugy vettem észre ezt erősen elnyomták benned s nem hiszed el magadról mennyire talpraesett,bátor és határozott tudnál lenni ha megpróbálnád s nem vesznél el az önsajnálatba és a hitetlenségbe.Azért van a szád hogy kinyisd ha kell erőssen.Hajrá akár itt maradsz akár "megfutamodsz"
  2013.03.14. 21:05:40 (88)
Majd írok pár szót mindenről, csak most még fel kell dolgoznom, ki kell hevernem a "sokkot", mint előbb írtam...
Most csak annyit még röviden és gyorsan, hogy időközben megoldódott az ágyszállítós problémánk, hála Erzsinek... Köszike... Végre valami jó is a mai napon...
  2013.03.14. 19:53:19 (87)
Írhatnál, hogy akkor mi sikerült Debrecenben, sikerül-e elhozni a holmijaidat, vagy most hogy áll a dolog, mi kell most, milyen segítség.
methy-t nézd el.. én is úgy gondolom hogy millió felesleges beírás van tőle, néha képtelenség nyomon követi, olyan terjengős, felesleges információkkal,.. Kedves, jószándékú ember, ez a fontos, de a beírásait magam is csak átugrom.
  2013.03.14. 19:14:46 (86)
Fel a fejjel
  2013.03.14. 19:01:41 (85)
Bocsi, hogy kimaradtam a "buliból"... (csak vicceltem)
Igen, ahogy Erzsi mondja, én is ezt írtam itt valahol, hogy még az is lehet, hogy egy tetőcsomagtartón is elfér...
Nem tudtam válaszolgatni itt, bocsi, mert lementem végre Debrecenbe megnézni, mi a helyzet...(összeszedtem az erőm azon, amikkel bátorítottatok...no meg egy ismerősöm segített lemenni...és még mielőtt methy megint azzal vádolna, hogy blicceletem is, leírom, hogy KIFIZETTÉK A JEGYEM...ne haragudjatok rám, de nagyon kivagyok mostmár, tegnap volt talán életem egyik legszörnyűbb napja, erre feljövök ide, hogy mindenkinek tudjak válaszolni, és az vár, hogy több oldalon keresztül ecseteli a dolgokat, amit ráadásul ő értett félre...hagyjuk, nem is akarok erről tovább vitázni, ti ismeritek, nekem mindegy...de nagyon rádobott most egy lapáttal arra, hogy elgondolkodjak azon, hogy töröltessem magam...tényleg bocsánat mindenkitől, de ezt már én nem tudom így folytatni...lezártuk a témát, aztán valaki mindig kezdi elölről...a lényeg meg elvesz...)Azóta még egy hajvágást sem csináltam...(szegény Erzsivel meg bezzeg próbáljuk valahogy egyeztetni ebben a káoszban... ...de megyek, mostmár csak összejön! )
Úgyhogy most addig is míg ezt megfontolom és átrágom, amúgy is szükségem van pár napra, hogy kiheverjek mindent...ha nem válaszolok valakinek azonnal, akkor ezért lesz (és ezért volt)... Köszi mégegyszer azoknak viszont, akik próbálják tartani bennem a lelket...
  2013.03.14. 18:44:10 (84)
Csak ennyit: Köszönöm...
  2013.03.14. 07:07:34 (83)
Csak kevés volt az idő az bánt,nekem volt öröm főképp egy közös vonás miatt isugy gondolom azoknak az embereknek akik nehéz helyzetbe kerülnek sokszor többet ér egy kis odafigyelés,meghallgatás mint egy nagy csomag.Mert a lelkük sokkal sebzettebb és ahoz hogy tudjanak szembe nézni a nehézségekkel,erőt kapjanak kell egy pozitív érzés.Kell hogy érezzék nincsenek egyedül és van akinek elmondhatják még ha csak a negyedét is annak ami padlóra küldte.Utána könnyebb a felállás és nekifutás kimászni a bajból
  2013.03.13. 06:27:09 (82)
Naugyahogyugye!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Isten hozott a fedélzeten Banyus))))