2014.06.26. 08:32:03 (7)
A ketogén diéta a Dravet és a West szindrómások esetében hatásos. A ketogén diéta lényege, hogy a szervezet ahelyett, hogy az élelmiszerrel felvett szénhidrátotokat alakítaná át glükozzá, zsírégetéssel fedezi az energia igényt. A glükóz helyett így a ketonok játszák az energia hordozók szerepét. Étrendjükbe nagyon sok vaj, sajt, majonéz, gomba, tojás legyen.
  2013.02.19. 21:46:21 (6)
Kedves látogatók!

Mentőtiszt hallgatóként, a szakdolgozatom megírása kapcsán egy
kutatást végzek, mely során az epilepsziás betegek életminőségét,
annak változásait vizsgálom, illetve az életminőség javítását célzó
javaslatokat szeretnék kidolgozni. Ebben a segítségüket szeretném
kérni: a kérdőívem kitöltésével hozzájárulhatnak ahhoz, hogy minél
szélesebb körben végezhessem el a kutatást, ezáltal minél bővebb képet
kapjak az Önök életéről.

A kérdőív az alábbi linken érhető el: [link]

Üdvözlettel: Vámosi Rita
  2011.05.24. 12:27:59 (5)
Szia!

Én el hiszem,hogy jó szándékból tetted fel ebben nem is kételkedem.

És amiket le írtam azok is csak tájokozodó jellegüek és tanács.mert epilepsziának van sok formája változata nem mindenkinél az és olyan módszer használ
  2011.05.24. 12:16:27 (4)
A film címe: Sohasem ártok
Dráma (1997) (110')

"Amikor Lori Reimuller (Meryl Streep) megtudja, hogy Robbie (Seth Adkins) nevű fia epilepsziás, akkor először bízik a kórházi szakemberek véleményében. Viszont hamarosan frusztrált és elkeseredett lesz, így elhatározza, hogy saját maga végez kutatást a meglévő irodalomban a kezelést illetően."
  2011.05.24. 12:12:05 (3)
Szia!

Ez a film amit láttam itt azok az emberek játszották akik ebből "kigyógyultak" ezért is gondoltam, hogy megosztom és ezért is írtam oda, hogy kérjétek ki az orvos véleményét.
Nekem meggyőző volt amit láttam. Ennek a kisfiúnak 3 nap alatt több mint 100 rohama volt nem számítógépezet nem nézet tévét. Csupán jó szándékból tettem fel.

Kellemes szép napot szia
  2011.05.24. 11:56:14 (2)
Szia!

Nekem van epilepsziás gyerekem.És igen van benne valami.Igaz nem minden esetben használ ez a diéta.De ha rendszeresen be van tartva,és még sok más is akkor hatásos.A lényeg és legfontosabb én évek alatt kitapasztaltam.Nem szabad túl zsíros,füszeres ételeket enni és a vörös hús mennyiségét nagyon minimálisra korlátozni.Ezzel szemben a diéta pont az ellenkezője,de más felépitésben.Nem szabad sokat tv elött lenni vagy számitógép előtt.Ugyanis a vibráló erős fény okozhat rohamokat.
Nekünk nagyon beváltak ezek a módszerek.
Gabonafélék: minimális mennyiségben alkamazhatók. pl kiflikarika bő zsírban sütve, abonett, kevés cérnametélt.
Zöldségek: ajánlott a magas zsírtaralmú: pl padlizsán, avokádó és a magas víztartalmú: pl cukkini, paradicsom, uborka. Nem ajánlott: burgonya, szárazhüvelyesek.
Gyümölcsök: alma, málna, narancs. Nem alkalmazható: aszalt gyümölcsök, banán, dinyne, szőlő magas cukortartalam miatt.
Tejtermékek: mascarpone, vaj tejszín, 30% ös tejföl, Nem alk: túró, sovány tej, tejdeszsertek.
Húsok, tojás: szalonna, kolbász, tepertő, szalámifélék, belsőségek, tojás sárgája Nem alk: sovány húsok sonakfélék, sovány felvágottak, tojásfehérje.
Folyadék: ásványvíz ,tea, light üdítő. Nem fogyasztható: szörpök, gyümölcslevek – cukrozott, cukros üdítők, alkohol,kávé,kapucsinő,forr ó csoki.
De még mindezek mellett sem garantálható 100%-ban hogy nem lesz rohama a gyereknek.
Mi nem tdjuk jelenleg követni az étkezési formát,így sajnos van is eredménye.Újra rohamai voltak a lányomnak.
  2011.05.24. 11:30:50 (1)
Ma láttam egy filmet ahol egy kisfiú epilepsziás rohamoktól szenvedett. A film igaz történeten alapult. A gyerek tünetmentes lett. Ezért gondoltam, hogy megosztó veletek, ha valakinek a gyereke epilepsziás akkor ez segíthet a gyógyulásban, persze kérd ki az orvos tanácsát előtte.

A világon jelenleg 45 országban, 75 gondozóközpontban alkalmazzák a ketogén diétát, elsősorban a gyógyszeres kezelésre nem reagáló, úgynevezett terápia rezisztens epilepsziás betegek esetében.

A ketogén diéta alatt megváltozik az anyagcsere és az energiaforgalom, változik a sejtfal összetétele, és változások következnek be a víz- és elektrolit-háztartásban. A meghatározott összetételű táplálék mellett (magas zsírtartalom, alacsony szénhidrát és fehérjetartalom) a szervezetben ketonok keletkeznek, amelyek a tapasztalatok szerint segítenek a rohamok számának csökkentésében.

A diéta hatásossága egyénenként eltérő lehet, eredményessége előre nem jósolható. Néhány esetben napok, hetek alatt csökken a görcsök száma, de van akinél ez néhány hónapot is igénybe vesz. A diéta jótékony hatására a beteg az addig szedett gyógyszereit orvosi javallatra csökkentheti, vagy elhagyhatja, így azok mellékhatásaitól kevésbé kell szenvednie. Epilepszia esetén a diétát minimum 3 hónapig kell tartani, és ha még mindig nem észlelhető javulás, abba lehet hagyni. Sikeres esetekben a diéta 2 évig folytatandó, utána javasolt az életkornak megfelelő egészséges táplálkozás visszaállítása.

A diétát minden beteg esetében az egyéni igényeket és toleranciát szigorúan figyelembe véve kell kialakítani, ezért minden esetben forduljon orvoshoz, dietetikushoz!

Jó egészséget kívánok!