2014.09.17. 10:43:53 (3)
De ugye akad Állatorvosi igazolása? EU-n belül kell!
Kutyáknak, macskáknak kell Eu-s útlevél, madaraknak csak Igazolás:

"Egyéb háziállatok tekintetében (díszmadarak, teknőcök és hasonlók) állatorvosi bizonyítvány szükséges arról, hogy a háziállat egészséges, valamint a származás helyét, az azonosító jeleket, egészségi állapotot fel kell tüntetni."

Ha ez nincs meg, a határon elvehetik, és akkor karanténba kerülhet szegényke.
Azt nem tudom Magyarországra hogy lehet behozni, de azt tudom hogy akadnak országok ahova csak a tulajdonos viheti be a háziállatát, vagy meghatalmazást kell írni a szállító személynek.
  2014.09.15. 21:01:58 (2)
Remélem akad majd aki tud segíteni.
Addig is ötletként azt tudnám ajánlani keress a telekocsi oldalakon lehetőséget. Nagyon sok telekocsi oldal van.
Most rákerestem, az oszkar.com oldalon például akad olyan aki néhány naponta jön-megy Düsseldorf-Budapest vonalon, itt nézd végig, akad aki megbeszélés szerint vagy ingyen is segít:

[link]
  2014.09.15. 20:36:37 (1)
Szívemhez nőtt HULLÁMOS PAPAGÁJOMAT szeretném már régóta DÜSSELDORFBÓL BUDAPESTRE HOZATNI AUTÓVAL LEGKÉSŐBB MOST SZEPT. 22.-ig A kisméretű szállító kalitkát itt Budapesten adnám át a szállítónak. Cserébe fel tudok ajánlani egy egész családnak szóló masszázscsomagot vagyis én gyógymasszőrként el tudok menni akár házhoz is stresszoldó, gyógy, zsírégető masszázsokat lelki terápiát talpreflexológiát, fül-testgyertya kezelést adni.
Várom gyors segítségeteket. Előre is köszönöm.