2013.04.17. 19:25:07 (16)
Egy héttel korábban fejeződött be az Magyar Államkincstárnál az új informatikai rendszerre való átállás, így szerdától lehet már ügyeket intézni az új rendszeren. Az áprilisi családtámogatási ellátásokat a szokásos időben, május 2-án utalják.

Az új rendszerre való átállás nem érinti az egészségbiztosítási szerveknél benyújtott terhességi gyermekágyi segély (tgyás) megállapítását. Ha valaki nyilatkozik arról, hogy lemond a gyesről, ezt a kincstár tudomásul veszi, és kiadja a szükséges adatokat. Az államkincstár az új, a korábbi rendszernél korszerűbb, biztonságosabb és egységes informatikai rendszer bevezetésével automatizálja a kérelmek feldolgozását, biztonságossá téve ezáltal az ellátások megállapítását és folyósítását. Az új rendszerre való átállás azonban időigényes volt a sok millió adat átemelése miatt.

Az államkincstár közleményben cáfolta a Napi Gazdaságban szerdán megjelenteket, miszerint akár több hónapos csúszásra is számítania kell annak, aki mostanában igényelt vagy igényel az államkincstártól családtámogatást, illetve emiatt tízezrek maradnak gyes nélkül. A március 22-e után benyújtott igényeket időrendi sorrendben dolgozzák fel, a kincstár családtámogatási irodáin dolgozók rendkívüli munkavégzésével. A gyermekgondozási segély iránti új igényeket április 30-áig teljeskörűen fel kívánják dolgozni. Az áprilisi családtámogatási ellátásokat a szokásos időben, május 2-án utalják. A Magyar Államkincstár csaknem 1,5 millió embernek folyósít valamilyen családtámogatási ellátást, de ezeket eddig is pontosan, időben utalták ki - közölte a kincstár.

[link]
  2013.04.17. 18:49:09 (15)
Káosz! Nem kapnak gyes-t a kismamák.
  2013.04.17. 18:48:30 (14)
  2013.04.02. 14:27:33 (13)
Köszönöm Kriszti
  2013.04.02. 14:03:07 (12)
Családi pótlék, GYED, GYES utalási időpontok 2013-ban

[link]
  2012.08.30. 14:08:25 (11)
Amugy meg ha Juli kiir valamilyen témában hozzászolást vagy netán topikot nyit valamiről annak oka van..és nem uncsibol csinálja )
Valaki illetve már többen kérdeztek az oldalon ebben a témában..szerintem simán elfér egy ilyen tájékoztató jellegü topik a sok sok néha felesleges vitázós egymást szídós topik mellett.. ))
  2012.08.30. 14:06:12 (10)
Köszi az infot..hamarosan én is kiváltom... és majd jól odasózok a pénztárosnak ha nem akarja a szabott időre megadni az érvényességet...gggggrrrrrrrrrrr..
Én utálom személy szerint a bkv honlapját..))
  2012.08.30. 11:51:40 (9)
No komment.
  2012.08.30. 11:35:09 (8)
ezzel csak az a baj h nem tudják a pénztárosok
hiába a szabály ha mégsem úgy adják meg
hiába emeled ki ha más a tapasztalat
ezt inkább a pénztárosoknak meséld el

  2012.08.30. 09:04:56 (7)
Meddig érvényes a kisgyerekes bérletigazolvány?


A kisgyerekes bérletigazolvány legalább egy évig érvényes, a juttatás folyósításának időtartamáig tart.
Ha az igazolvány már lejárt, de az illető továbbra is jogosult a GYES-re vagy a GYET-re, akkor természetesen meghosszabbítható a bérletigazolvány.


Info:[link]
  2012.08.30. 08:33:28 (6)
és még egy ami viszont tuti nincs az infókban benne

az érvényesség

bérletpénztárosa válogatja h mennyi időre állítja ki a bérletet
van akinek csak 6 hónapra van akinek több évre

erre figyeljen az aki kiváltja kérdezzen rá még előtte

az igazolást csak a bérlet kiváltásához kell a szelvény vásárláshoz nem kell felmutatni (esetleg a bérletet kérik ha olyan a pénztáros) és nem is kell magadnál hordani
  2012.08.29. 15:14:33 (5)
PuszHupi
  2012.08.29. 15:07:36 (4)
A GYET is benne van a szövegben láthatóan
  2012.08.29. 14:57:30 (3)
és aki GYET-en van annak is jár

amúgy a BKV honlapom mindig fent van az aktuális infó róla pl éppen mennyibe kerül :

[link]

  2012.08.29. 13:39:03 (2)
2012 január 1-től nemcsak a Gyes-ben részesülőknek jár, hanem a Tgyás- és Gyed-ben részesülők is olcsóbban vehetnek BKV bérletet.


Havi bérlet ára: 3 850 Ft

Tetszőleges kezdőnappal váltható. Érvényes a jelölt kezdőnapon 0 órától a következő hónap kezdőnappal megegyező napon éjjel 2 óráig a BKV Zrt. járatain, villamoson, trolibuszon, földalattin, metrón, fogaskerekűn a vonalak teljes hosszán, autóbuszon, HÉV-en, valamint a MÁV meghatározott vonatain és a VOLÁNBUSZ kijelölt elővárosi járatain Budapest közigazgatási határáig. Az első utazás megkezdése előtt az érvényes kisgyerekes-bérletigazolvány sorszámát tintával, olvashatóan, javítás nélkül be kell írni a bérletszelvény megfelelő rovatába. A bérletszelvényt kisgyerekesek* használhatják, kisgyerekes-bérletigazolvánnyal együtt. Az érvényesített bérlet más személyre nem ruházható át. A rontott, javított vagy a már érvényesített bérletszelvényt kezelési díj ellenében azonos típusú új szelvényre cseréljük.
A bérletet ellenőrzéskor fel kell mutatni, és az ellenőrzést végző személy kérésére át kell adni.
A vonalkódot és a sorszámot tartalmazó részt a bérletszelvényről eltávolítani tilos! A bérletszelvényt elvesztés esetén nem pótolják!

*A jogosultságot a gyes, gyet, gyed, vagy tgyás folyósításáról szóló határozat vagy igazolás és budapesti lakcímkártya bemutatásával lehet igazolni. A bemutatott határozat, vagy igazolás nem lehet régebbi 6 hónapnál.

Kisgyermekes bérletigazolvány
Ára: 250 Ft

A lakcímet igazoló hatósági igazolvány szerint az a budapesti lakcímmel rendelkező személy jogosult a használatára, aki gyermekgondozási segély (GYES), vagy gyermeknevelési támogatás (GYET), vagy gyermekgondozási díj (GYED), terhességi-gyermekágyi segély (TGYÁS) folyósításában részesül.
Budapesti lakcímnek az alábbiak tekinthetők:
- Budapesti állandó lakhely
- Budapesti tartózkodási hely ("ideiglenes lakcím")
- Lakcímként csak "Budapest" szerepel, vagy feltüntetésre kerül valamely kerület száma is (például kisgyerekkel anyaotthonban lakók esetében), de konkrét utca és házszám nélkül.
A kisgyerekes bérletre való jogosultságot (budapesti lakcím mellett) a juttatásokról a kifizetőhelytől kapott eredeti igazolás vagy megállapító határozat bemutatásával lehet igazolni. A bemutatott határozat, vagy igazolás nem lehet régebbi 6 hónapnál.

A "kisgyerekes" bérletigazolványt érvényessége egy évig, de legfeljebb a juttatás folyósításának időtartamáig, vagy (ha a tartózkodási hely bejegyzése időkorláthoz van kötve) a tartózkodási hely bejegyzésénél szereplő időpontig tart. A felsorolt 3 határidő közül a legrövidebb kerül figyelembe vételre.

A GYES, GYET, GYED vagy TGYÁS folyósítását megállapító határozatból a bérletigazolvány érvényességi idejének megállapításakor az alábbiakat kell figyelembe venni:
Alapesetben a GYES a gyermek 3. életévének betöltéséig jár. Az ellátás megállapításakor nem lehet egy olyan konkrét időpontot megjelölni, ameddig az ellátás minden körülmények között folyósításra kerül. A kisgyerekes bérletre a jogosultság határidejét a gyermek születési dátumából kell meghatározni, mely adat a megállapító határozatban szerepel. A születési dátumhoz 3 évet hozzáadva és 1 napot levonva adódik az igazolvány érvényesítésének legkésőbbi időpontja. Például egy 2006. április 20-án született gyermek után 2009. április 19-ét kell figyelembe venni. Ikergyermekek esetén a tankötelessé válás évének a végéig állapítható meg a jogosultság. Például ha 2009-ben válnak tankötelessé a gyermekek, akkor 2009. december 31-ig. (A gyermek az iskolába lépéshez szükséges fejlettséget legkorábban abban a naptári évben érheti el, amelyben a hatodik életévét május 31-ig betölti, legkésőbb pedig abban a naptári évben, amelyben a nyolcadik életévét augusztus 31. után tölti be.) Tartósan beteg, illetve súlyosan fogyatékos gyermek esetében a gyermek 10. életévének betöltéséig jár a GYES. Ha a megállapító határozat tartalmazza a betegséget illetve fogyatékosságot, akkor ez a határidő az irányadó.
A gyermeknevelési támogatásra (GYET) a jogosultság három vagy több kiskorú gyermek esetében állapítható meg, a támogatás a legfiatalabb gyermek 3. életévének betöltésétől 8. életévének betöltéséig jár.
A gyermekgondozási díj (GYED) legfeljebb a gyermek 2. életévének betöltéséig jár.
A terhességi-gyermekágyi segély (TGYÁS) a szülési szabadságnak megfelelő időtartamra jár, ami 168 nap. A kifizetőhely által kiadott igazolások jellemzően már tartalmazzák a folyósítás várható határidejét, így ha határozat helyett ezt mutatják be, akkor az ebben szereplő dátum az irányadó. Az igazolvány a lejáratkor a jogosultság fennállása esetén meghosszabbítható, amelyhez a jogosultság ismételt igazolása szükséges.

Forrás: bkv.hu

  2012.08.29. 13:35:21 (1)
Tájékoztató a kisgyerekes bérletigazolvány kiváltásához szükséges igazolás kiadásáról

A kedvezményes bérletre azok a budapesti lakcímmel rendelkező személyek jogosultak, akik gyermekgondozási segélyben (GYES), vagy gyermeknevelési támogatásban (GYET) részesülnek.
A bérlet kiváltásához szükséges a GYES, GYET folyósításáról szóló, hat hónapnál nem régebbi eredeti igazolás, vagy az ellátást megállapító határozat.
A Kincstár Budapesti és Pest Megyei Igazgatósága (a továbbiakban: Igazgatóság) adja ki az igazolást a már megállapított és folyósított ellátás esetében. Annak, aki az ellátást most igényli, az igény benyújtásával egyidejűleg igazolás kiadására nincs lehetőség. Az ellátás megállapításáról az Igazgatóság határozatot hoz. Ilyen esetben nem szükséges külön igazolás, mert a bérlet kiváltásához az ellátást megállapító eredeti határozat is felhasználható.
Az igazolást az alábbiak szerint lehet kérni az Igazgatóságtól.

Levélben postai úton:
Magyar Államkincstár Budapesti és Pest Megyei Igazgatóság
Családtámogatási Iroda Ügyfélszolgálati Osztály
1430 Budapest Pf. 3.
Faxon: 1/350-2522
Telefonon: 1/349-9384
E-mailen: cstam.uszi@allamkincstar.gov.hu

Személyesen:
Magyar Államkincstár Budapesti és Pest Megyei Igazgatóság
Családtámogatási Iroda Ügyfélszolgálati Osztály
1139 Budapest, Váci út 71.
(3-as metró Árpád hídi megállója)
Ügyfélfogadási idő:
H- K: 8-15.30
Sz: 8-17.30
Cs-P: 8-12.00

Kérjük, hogy azok az ellátásban részesülők, akik levélben, faxon vagy e-mailen kérik a GYES, GYET folyósításról az igazolást, a kérelemben tüntessék fel személyi adataikat, TAJ-számukat, azt a címet, ahová az igazolást kérik, valamint azt, hogy az igazolást a kisgyerekes bérlet kiváltásához kérik.
Az igazolást a kérés beérkezésétől számított 8 napon belül postázzuk.