2014.05.12. 07:02:02 (74)
Ez remek, ha jól eml., amint észleltem jó régen vagy kitettem ide, vagy elküldtem állatos ismerőseimnek Meg is csinálom!!
  2014.05.11. 10:05:17 (73)
Kutya- cicagazdik!
Találtam egy olcsó és könnyen megvalósítható ötletet
Régi pulóvered felhasználásával.
Egyszerű és biztosan szeretni fogja, hiszen Te hordtad a pulóvert
Nyakánál összevarrod, kitömöd egy kispárnával, vagy hasonló nagyságú puha anyaggal, ujját kitömöd, és elöl (mintha megölelnéd) a 2 mandzsetta részt összeöltöd - lehet a 2 közé más anyagból pótlást tenni, hogy hosszabb (kényelmesebb legyen)
Ezt ráhajtod a pulcsi test-részére és végül hozzávarrod.
Ha Adminok engedik ideteszem a linket.
[link]
  2012.08.08. 21:54:26 (72)
Köszi, de jó ötlet! Éppen bőrápoló szert akartam vásárolni, de lejárt szavatosságú naptejem 2 is van.
  2012.08.08. 19:33:01 (71)
Az unokámnak sem volt nagy barbi háza, hanem a szomszéd lány barkácsolt neki hasonló nagy dobozból ilyen ablakos házat, és boldog volt vele!
  2012.08.08. 17:35:35 (70)
Ez tényleg naggyon jó
  2012.08.08. 17:28:14 (69)
[link]
Babaház házilag szerintem nagyon ötletes
  2012.08.07. 11:30:12 (68)
Hogyan spóroljunk a lakás biztosításán?

A társasházban élők gyakorlatilag megspórolhatnák a lakásbiztosításuk teljes összegét. A társasházak biztosítása gyakran magukra a lakásokra is kellő fedezetet nyújt, így elég lehet csupán az ingóságok védelmére külön költeni,összességében ugyanis jóval olcsóbb ez a megoldás, mintha mindenki külön biztosítaná a lakását az épületben. A szakértők becslése szerint egy tízlakásos épület esetében akár harmincszázalékos megtakarítást is el lehet érni ilyen módon.

Érdemes tudni, hogy két fajtája van a társasház-biztosításnak. Az egyik csupán a lakóépület osztatlan közös területeit, a lépcsőházat, padlást, pincét, tetőt, folyosót biztosítja. A közös területeket érintő kár esetén, ha egy csőtörés miatt pl. a pince és több lakás is elázik, akkor egyszerre több biztosító kárszakértőjét kell a helyszínre hívni: a társasház-biztosításért, illetve az egyes lakások biztosításáért felelősöket is.

A teljes körű társasház-biztosítással az előbb említett problémák ugyanakkor elkerülhetők, és az említett megtakarítás is elérhető. Ez a biztosítási forma ugyanis nem csupán a közös tulajdonú területeket fedi le, hanem a lakások szerkezeti részeit is. Így például véd többek közt cső- és ablaktörés esetén is. Spórolni pedig azzal lehet, hogy gyakorlatilag feleslegessé teszi az önálló lakásbiztosítást. Külön ugyanis csak a lakásban lévő háztartási ingóságokat, értéktárgyakat kell biztosítani.

Hogy működik a társasház-biztosítás?

Fontos tudni, hogy a társasház-biztosítás megkötéséhez lakógyűlési egyetértés kell, azaz közgyűlést kell összehívni, amelyen a megjelent tulajdonosok tulajdoni arányban több mint felének az egyetértő szavazata szükséges. A közös képviselő csak a többségi döntést követően ülhet le a biztosítóval tárgyalni. A biztosítás megkötése után a biztosítás díja beépül a közös költségbe, amelyet négyzetméter-arányosan osztanak el a lakások között. Akinek tehát kisebb a lakása, arányosan alacsonyabb havidíjat is fizet majd a biztosításért.

Hasznos bővítések

Ha már döntött a társasház arról, hogy biztosítást kötne, érdemes az alapkonstrukciót kibővíteni alapszintű, illetve bővített felelősségbiztosítással is. Az előbbi ugyanis már a társasház által harmadik fél számára okozott károkra is fedezetet nyújt, például arra, ha a vakolat ráesik a ház előtt parkoló többmilliós autóra, vagy ha az épület előtti jeges járdán eltöri valaki a lábát, és kártérítést követel ezért. Az utóbbi alapján pedig a lakók egymásnak okozott kárait is fizeti a biztosító.
  2012.08.06. 12:30:57 (67)
Hűvös lakás, klíma nélkül!

Védelem a napsugarak ellen
A legtöbb meleget a szobáinkba beeső napsugarak hozzák magukkal, éppen azért ezek minél hatékonyabb kivédése kulcsfontosságú. A jó hír, hogy a napsugarakból eredő hő 75 százaléka is kívül rekeszthető. A rossz viszont, hogy ez csak akkor lehetséges, ha az árnyékolás az ablaküvegen kívül van: például külső spaletta vagy redőny formájában. Az üvegen belüli árnyékolás ezzel szemben legfeljebb 25 százalékot képes mérsékelni. Ez azért van, mert a függönyök, belső redőnyök saját maguk is fűtőtestként adják le a hőt a szoba belseje felé, miután felfogták a napsugarakat. Éppen ezért érdemes a minél világosabb színű függönyök, redőnyök alkalmazása, esetleg az ablak felé eső oldalon egy fényvisszaverő réteg felvitele. Külső redőny híján szintén hatékony lehet még az ablakok külsejének beragasztása hővédő fóliával, bér ez esetben a fény csak nyitott táblák mellett juthat be a szobánkba.

Szellőztetés
A szellőztetéssel éppen annyit árthatunk, mint amennyit használhatunk lakásunk nyári hőháztartásának. A forró napokon a legfontosabb szabály, hogy csak késő este, vagy egészen korán reggel érdemes szellőztetni, amikor garantáltan hűvös levegő jut be a szobába. Ezzel szemben a napközben végrehajtott szellőztetéssel csak rontunk a helyzeten. Vagyis a meleg órákban érdemes zárva tartani az ablakokat, és féltve őrizni a benti, hűvösebb levegőt. A szobában használt ventillátorok a tényleges hőmérsékletet nem változtatják meg, csupán a hőérzetünket javítják, mert elősegítik az izzadság párolgását a bőrünkről, ami hűtő hatással bír. Óriási előnyük a klímával szemben, hogy egészségügyi szempontból sokkal kevésbé kockázatosak, illetve nagyságrenddel kisebb a fogyasztásuk.

Fölösleges hőforrások lekapcsolása
A szobánkban számos járulékos hőforrás található: televízió, számítógép, nyomtató, hifi-berendezés és persze legfőbb helyen a világítás. Ezekből érdemes minden fölöslegeset kikapcsolni, illetve teljesen áramtalanítani, mert akár még készenléti állapotban is termelhetnek hőt. A lámpák ráadásul a ténylegesen termelt meleg mellett még lélektanilag is rossz hatással lehetnek, mert a megvilágított szobát melegebbnek érezzük a sötétnél, függetlenül attól, hogy van-e tényleges hőmérséklet-különbség.

Egyéb praktikák
Ha mégis átmelegedett a lakásunk, még mindig tehetünk pár dolgot. Például nedves törülközőket, lepedőket lógathatunk este a nyitott ablak-, vagy akár egy ventilátor elé. Ilyenkor csak arra kell figyelni, hogy szobán belül elpárolgott nedvességet távolítsuk el szellőztetés útján. De akár még az is hasznos lehet, ha egyszerűen hideg vízzel vagy jégkockákkal teli edényeket helyezünk el a szoba néhány pontján. Az erkélyre, párkányra helyezett növények is jótékony hatással lehetnek, mert javítják a levegő minőségét, ami szintén jó hatással lehet hőérzetünkre.
  2012.02.11. 10:55:20 (66)
A lejárt napolajakat minden háztartásban fel tudjuk használni,mert kiváló bőrápolók. Bőrkabát, bőrcipők, csizmaszár, bőr ülőgarnítúra ,bőrtáskák ápolására nagyon alkalmas.Én is ídős munkatársnőimtől tanultam!
  2012.02.10. 09:38:50 (65)
Barkácsolj magadnak egyedi ékszertartót!

Nézd meg a videót és könnyen elkészítheted:

[link] kjono/20120209-hogyan-legyek-j o-no-barkacsolj-magadnak-egyed i-ekszertartot.html
  2012.01.24. 13:42:15 (64)
Moderálva
  2012.01.24. 11:29:28 (63)
Moderálva
  2012.01.23. 13:32:20 (62)
Moderálva
  2012.01.22. 15:37:20 (61)
Moderálva
  2012.01.22. 15:06:01 (60)
Sörcsapda csigáknak - Biokertészet hókuszpókusz nélkül

Íme: egy műanyag ásványvizes vagy üdítősüveget hosszában kettévágok, a földbe süllyesztem és megtöltöm sörrel. Éjszaka az erjedő sör szaga és a nedvesség odavonzza a csúszómászókat, belepottyannak a lébe, de kimászni nem tudnak a csapdából. Reggelente összeszedhetjük a zsákmányt és megsemmisíthetjük. Kipróbáltam, másnap reggel négy csigát találtam a kettévágott flakonban, ezek közül egy volt spanyolcsiga. Mivel alig birkóztam meg a flakonokkal, kivittem két kiürült tejfölöspoharat is, belemélyesztettem a földbe, és jó háromnegyed részig töltöttem sörrel. Reggelre mind a két műanyag pohárban 6-6 csigával végzett az alkoholizmus. A lényege, hogy a pohárban olyan mélyen legyen a sör, hogy alaposan be kelljen nyúlnia a csigának az italért. A sör szagától megrészegült csúszómászók aztán bele is fulladnak a piáspohárba.

A sörcsapdát amúgy rendszeresen takarítani kell, mert pár nap múlva iszonyú büdös lesz a tartalma. A döglöttcsigás sört ajánlott ráönteni a komposztra, riasztja a fajtársakat. Készíthetünk csigaűző lét is, a csapdákban összegyűlt állatokat leforrázzuk, a folyadékot 3-4 napig állni hagyjuk, leszűrjük és a védeni kívánt ágyásokra öntjük. A lötty elrettentően hat a csúszómászó társadalomra.

Egy másik, és egyszerűbb csigacsapda: vizes zsákot, deszkákat rakunk le, esetleg zöldség-, salátaleveleket - nappal az állatok a nedvességet keresve elbújnak alattuk, s könnyen összeszedhetők. Ez a módszer is bevált eddig leginkább a spanyolcsigák esetében.(Szerző: Fincza Zsuzsa)
  2012.01.22. 14:24:57 (59)
Rovarirtás otthonunkban növények segítségével.

A növényekkel otthonunkat és kertünket is megszabadíthatjuk a nem kívánatos látogatóktól.

Biokertészetekben gyakori az olyan növénycsoportok létrehozása, amik támogatják, védik egymást.
Legismertebb ezek közül a krumpli sorai közé vetett hagyma, ami a szagával tartja távol az állati kártevőket.
Növényvédelem esetén permetezhetünk akár az útszéléről gyűjtött mezei zsályával, hagymával és/vagy egyéb fűszernövényekkel is, amik általában vírus- és baktérium ölő hatásúak.

Néhány ötlet:
Ültessünk körömvirágot pl. a paradicsom palánták közé.
A körömvirágból áradó erős illat távoltartja a levéltetveket.
A sárgarépát és a különböző káposzta féléket, neveljük együtt a zsályával, hogy elűzze a kártevőket.
Ha a sárgarépát és a póréhagymát (vagy bármely hagymafélét) a veteményesben egymás mellé ültetjük, a páros számos kártevőt tántorít majd el a rágcsálástól. A póréhagyma elűzi a répát károsító legyeket, míg a répa a hagymalegyet és a molyokat riasztja el.
Ha sarkantyúkát ültetünk a káposztaágyás köré, az mágnesként magához vonzza a káposztalevélen falatozó hernyókat.
Metélőhagymát (snidling) nemcsak a konyhakertbe ültethetünk, hanem a virágágyás szélére is.
Ha kaprot vetünk azzal olyan ragadozó rovarokat csalogathatunk a kertbe, amelyek a levéltetveket fogyasztják.
A fokhagyma szaga ugyancsak a levéltetveket rettenti el a szívogatástól.
A gilisztaűző varádics erős szagát a hangyák utálják.
Neve nem arra utal hogy a növény elűzi a földigilisztákat,
hanem arra, hogy a népi gyógyászatban bélférgesség elleni kezelések során alkalmazták.
A hüvelyesek családjába tartozó növények (bab,borsó) a talaj tápanyagtartalmát javítják azzal,hogy gyökérgümőikben összegyűjtik a nitrogént.

Valamint :
Hangyák ellen:levendula, gilisztaűző varádics, madársaláta.
Levéltetvek ellen: sarkantyúka, levendula, koriander, turbolya, borsikafű fokhagyma.
Földibolha ellen: Üröm, borsmenta.
Legyek ellen : bazsalikom, gilisztaűző varádics, diófa, légyölő galóca.
Káposztalepke ellen : kapor, zsálya, rozmaring, menta, üröm.
Répalégy ellen: hagyma, zsálya, zsázsa.
Fonálférgek ellen : büdöske, körömvirág.
Egerek, pockok ellen: fokhagyma, császárkorona, kutyatej, nárcisz, macskagyökér.
Csigák ellen: Mustár, hagyma, zsálya, izsóp, sarkantyúka.
Lisztharmat ellen: fokhagyma (fák alá,tövek közé).

Kámfor: A szúnyogok ellen áztassunk kámforba egy szivacsot vagy rongyot, majd akasszuk fel a szobában és hamarosan megszabadulnunk a szúnyogtól. Ha a szőnyeget beszórjuk némi kámfor porral, a megtelepedő szúnyoglárvák is elpusztulnak.

Cédrusfa: A cédrus hatékony a legyek és a szúnyogok ellen. Bár elég nehéz beszerezni, helyezzünk el egy cédrusfából készült bútort otthonunkba, és biztosan elriasztja a legyeket és szúnyogokat.

Kamilla: Ha nyáron este szeretnénk a kertben beszélgetni vagy vacsorázni, de a sok szúnyogtól ez nem lehetséges próbájuk ki a következő tippet: Főzzünk egy jó erős kamilla főzetet, hagyjuk kihálni, szűrjük le és kenjük be testünket a főzettel. Amint a kamilla megszárad, a szúnyogok máris messzire kerülnek minket.

Citromfű: Ha a szabadban szeretnénk felszolgálni a vendégeknek az ételt, de a sok szúnyog és légy zavar minket itt a megoldás! Vegyünk elő 4 konzervdobozt, mossuk ki és szárítsuk meg őket jó alaposan. Ezután mindegyiket töltsük meg citromfűvel és eszenciával, majd helyezzük el őket az asztal négy sarkára. A citromfűnek nagyon kellemes illata van, ám a repülő rovarok ezt másképp gondolják.

Menta: A menta eszencia szintén távol tart minden repülő rovart, csak akasszunk fel néhányat az ajtó vagy az ablak mellé és máris kész a védelem.

Morzsika: Egy krizantémfajta a morzsika, amely ránk nézve ártalmatlan, ám nagyon hatásos rovarölőszer lehet csótányok, bolhák, szúnyogok, legyek, és hangyák ellen is. Készítsünk a növényből port vagy főzetet és terítsük szét a lakás azon pontjain ahol a rovarok közlekednek.
  2012.01.14. 18:34:39 (58)
Készíts magad BIO öblítőszert

Hozzávalók:

fél literes ásványvizes flakon
bio almaecet (vagy sima ecet)
víz
illóolajok
Elkészítés:

Önts kb. 0,5 dl BIO almaecetet a flakonba, majd töltsd fel vízzel a flakon nyakáig. Csepegtesd bele kedvenc illóolajaidat. Csavard rá a kupakot a flakonra és jól rázd fel.
Fontos! Minden mosás előtt alaposan rázd fel az üveget!
Használata: Önts belőle a mosógép öblítőrekeszébe ugyanolyan mennyiségben mint amennyit egyébként is szoktál tenni. A ruha puha lesz és jól vasalható.
Extra Andió tipp: ha teafaolajat is teszel a házi öblítődbe (max. 2 csepp), akkor még a mosás utolsó fázisában is fertőtlenítesz. A teafaolaj fertőtlenít, betegség, fürdőzés, nyaralás után különösen ajánlott (baktérium és gombaölő).
  2012.01.13. 19:33:40 (57)
Ezt megcsinálom.Köszi
  2012.01.13. 07:52:25 (56)
A kinőtt póló új életre kel

forrás: www.gazigazito.hu

Gombolyítsuk fel, készítsünk belőle szőnyeget:
horgolva
szőtt
fonat
subázás

A Képeket és módszert az oldal "Kreatív" menüjében találod meg "Készítsünk szőnyeget" cím alatt.
Ugyanitt "Farsangi jelmez" ötletet is találhatsz, vagy megnézheted, hogyan lehet "Zokniból hóembert" készíteni.
  2011.12.06. 20:39:57 (55)
Szia!
Megnéztem és tényleg nagyon jó!Köszi,hogy rátaláltál és beraktad ide!
Kellemes karácsonyi készülődést mindenkinek
Kriszti