2021.04.08. 07:55:34 (35)
Köszönöm a válaszát!
  2021.04.07. 16:19:06 (34)
A jogász válasza:
Főszabály szerint, igen, de csak az adós tulajdonában álló ½ arányú tulajdoni hányadot (feltételezem az adós és fia ½ - ½ arányban tulajdonosok) lehet elárverezni, az egész lakást nem.

Ha a végrehajtást kérők kérték, hogy az adós minden ingó és ingatlan vagyonára vezessenek végrehajtást, akkor az adós fiával közös lakás megadott tulajdoni hányadát is el lehet árverezni. Fontos szabály, hogy csak az adós tulajdonában álló részt lehet árverezni, a fia tulajdonában álló másik részt nem.

Ha a nyugdíjból befolyik szép lassan a tartozás összege, akkor az ingatlan árverés nem indokolt, de ettől függetlenül a lehetőség adott az árverésre.

A végrehajtóval lehet részletfizetési megállapodást is kötni, mivel a Vht. szerint: „A végrehajtó a természetes személy adós kérelmére - az adótartozás és az adók módjára behajtandó köztartozás kivételével - megállapíthatja a pénztartozás részletekben történő teljesítésének feltételeit, ha az adós vagyontárgyainak felkutatása és lefoglalása iránt intézkedett, és az adós a végrehajtandó követelés egy részét már megfizette.”

Esetleg ezügyben érdemes megkeresni az illetékes végrehajtót.
  2021.04.04. 15:08:07 (33)
2015-ben meghalt az élettársam, akivel 20 évig éltem az ő házában. Tavaly az örökösök kiköltöztettek, eladták a házat. 5 évre visszamenőleg, a 3 örökös, 625-ezer ft-ot kér tőlem, / fő, az ott lakásért. Végrehajtónál van az ügy, a fele nyugdíjamat tiltják. A fiammal van egy közös lakásom, a fele az én nevemen van. Kérdésem a következő: Elárvereztethetik ezt a lakást, a tartozás fejében?
  2017.10.13. 07:26:07 (31)
Sziasztok!Nővérem 7hetes terhes.2,5hónapja dolgozik egy dohányboltban.Már 3napja folyamatosan fenyegeti egy család a munkahelyén.Előzménye:Egy lány vásárolt bent 1200ft-ért.Látásból ismerte nővérem.A kártyáját nem fogadta el a terminál,de nővérem be tette helyette a pénzt.Azóta sem adta meg neki.Szóvá tette neki ,hogy vigye be a penzt!Mire az volt a valasz,hogy n viszi mert o ko fizette azt kartyaval.De nem!mert zaraskor tespmnak kelett be tennie.3napja a csaladja be jar es kiabal,fenyegetik tesomat.Alapbol streszes ez a munka.De h meg fenyegetik is,alazzak a tobbi vevo elott ez a csalad az mar sok neki.Fel szeretne mondani.Kerdes az lenne ,hogy mi lenne a legjobb megoldas neki?Gyed,gyes meg ilyesmire gondolok(nem tudum hogy mukodik manapsag)Vissza fog menni az elozo munkahelyere ahol azt hiszem 4oraba volt csak bejelentve.
  2017.07.15. 18:50:20 (30)
A törvény érvényes.
Ha kifizettek és nem dolgoztatták le, amit kellett volna, annak nem az az oka, h. ennyire jó fejek, hanem más.....
Hedvig-és itt mindannyian segíteni szerettünk volna, s (gondolom) kívánjuk, h. munkahelyeid száma ne nőjön tovább, találd meg azt, ami nyugdíjadig örömöt szerez.
  2017.07.12. 17:46:14 (29)
Köszönöm, hogy helyreraktál. Kívánok sok sikert, hosszú távú munkavégzést, kívánom, hogy megtaláld a számításaid.
(amúgy nem a törvény változott, hanem a lojális főnöknek köszönhető a nagyvonalúság. Nyilván oka volt a döntésének. Ehhez ezt szólom.)
  2017.07.12. 15:19:17 (28)
Kedves Hedvig!
Köszönöm a választ!-de szerencsére az általad írt törvény,nem érvényes már valószínűleg-mert engem az eddigi munkahelyeimen is kifizettek,és szerencsére,meglepődtem és most is !-a Péterfyról nem feltételeztem,hogy ilyen nagy vonalú.-szóval 10-kor már leszámoltam ,1 percet sem dolgoztam és kifietik-7-15-ig?-ehhez mit szólsz?-pedig hidd el-igaz!--kár volt ennyit görcsölnöm emiatt-hiszen simán kifizették.
Szép napot neked!-talán így te is kicsit gazdagabb lettél egy információval,mert bizton állítom,hogy minden szavam igaz!
Üdv:Szilvi
  2017.07.11. 08:55:10 (27)
Bocsánat az elütésekért, azért remélem, kihámozható a helyes szöveg!
  2017.07.11. 08:53:19 (26)
Elnézést, ha nem fogalmaztam egyérteműen!

Tehát: amennyiben próbaidő alatt szeretnéd az adott munkaadóval megszüntetni a munkaviszonyod, pár soros írás elég. Indolokni, hogy mi a felmondás oka, nem kell. Amikor odaadod a főnöködnek a felmondásodat tartalmazó papírt, aznap bizony, dolgoznod kell, csak akkor kapsz arra a napra munkabért. Ha azonban le kell dolgoznod a munkaidőd, a kilépést csak a következő nap tudod intézni. Miután effektív munkavégzésed nincs, ha a iilépésed intézed, nem jár munkabér.

Valószínű, a munkaügy nem tudja a kezedbe adni az összes kilépős papírt. Az új helyeden állományba tudnak venni, majd ha megkaptad a hiányzó papírokat, be tudod nyújtani azokat.
Nincs olyan jogszabály, amelyik meghatározná az "akadálymentes leszámolás"-t, nincs nyomtatvány, igazolás.minta az ideiglenességre.

Minden jót!

  2017.07.07. 23:34:30 (25)
Kedves beszi....
Érdeklődtél, többen próbáltunk tanácsot adni, TakiAndi a jogászt is belevonta, de valahogyan nem igazán vagy elégedett a válaszokkal. Saját praktikumodat tartod szem előtt, felrúgva a vonatkozó szabályokat.
Javaslom, menj el egy ügyvédi munkaközösségbe és ha az ott adott tanácsok még mindig nem azok, amit valójában szeretnél, akkor egy újabba...
Tégy belátásod szerint, a következmények? majd csak lesz valahogy igaz?.
  2017.07.07. 22:15:57 (24)
Kedves Hedvig! Valószínű.hogy az áp.ig .nem fog eltekinteni-én viszont akkor inkább ne kapjak erre a napra bért-mint ne tudjak papír nélkül belépni másnap.-arra törvény nincsen,-hogy a kórház biztosítsa a dolgozó akadálymentes leszámolását?-amibe beletartozik,hogy ideiglenes igazolást adjon?-szerintem nem akadályozhatnak engem,hogy leszámoljak.-jó rendben ,dolgozom-de nem tudok 8 órát-mert közben intézni kell a kilépési papírok aláíratását.-te is igy gondolod,,?-ha ugye nem tekint el az áp.ig a munkától.-köszönöm ismételt segítségedet.-utolsó mondatod nem értem-ha a főnök eltekint a munkától,akkor köv.nap beléphetek.-de ha nem tekint el-akkor nincs esélyem belépni az új helyre másnap?-márpedig én nem szeretnék napokat kihagyni-az pénzkiesés!
  2017.07.07. 22:06:57 (23)
kissé ironikusan fogalmazol,miért teszel ilyen rosszindulatú megjegyzést?-képzeld-hogy nekem eddig még mindegyik munkahelyem kifizette az utolsó napomat és már egy percet sem dolgoztam!-na ehhez mit szólsz???
  2017.07.07. 22:04:41 (22)
még annyit,hogy az utolsó napon kutya kötelessége a kórháznak ideiglenes igazolást adni,mert kizárólag ezzel tudnak felvenni az új helyen.AZ 5 NAPOS KIFIZETÉST PEDIG FELEJTSÜK EL,MERT A M.Á.K 2-3 HÉT MÚLVA KÜLDI KI A LESZERELŐ PAPÍROKAT-A KÓRHÁZ PEDIG 10-14 VAGY AKÁR 3 HÉT MIRE KIFIZETI A JÁRANDÓSÁGAIMAT! Sajnos-ez van!
  2017.07.07. 22:00:48 (21)
Köszönöm a választ!-de ebédidőben hogyan lehet egy leszámolást elintézni???-2-3 órába is beletelik.-és mikor tudom előre ledolgozni,-7-15-ig dolgozom.-ügyintézés 15-ig van.-talán menjek be éjszaka?-hiszen akkor senki sem dolgozik még?-ha én ledolgozom a teljes 8 órát,akkor esélyem sincs az aláírásra váró leszerelő papírral végezni.-kapnom kell ezután egy ideiglenes papírt-amivel tudok másnap belépni!-szóval nem értem!-korrekt kórházak hagyják a dolgozót leszámolni-ami akár 4-5 óra is lehet és fizetik a napom!-csak annyit szeretnék tudni-hogy köteles kifizetni a kórház ezt a napot vagy nem??? csak ennyit szeretnék tudni-ehhez szerettem volna segítséget kérni-DE LÁTOM HIÁBA!
  2017.07.07. 21:53:15 (20)
Köszönöm a választ.-de a kilépést nem tettem egy napra a belépéssel-mert ez nem lenne törvényes.-én egyik nap kilépek-másik nap belépek.-kilépés napján sok aláírást kell elintézni,csak akkor tudok leszámolni.-ha ez nincs meg-akkor nem kapok ideiglenes leszámoló papírt-már pedig ez kell az új helyre,-szóval-ha én a teljes 8 órát ledolgozom,azért ,hogy ezt a napot kifizessék-AKKOR NEM TUDOK LESZÁMOLNI!-csak annyit szerettem volna tudni-hogy köteles-e a munkahely kifizetni a kilépési napot,ha nem dolgozom már ezen a napon-MERT A KILÉPÉSI PAPÍROKAT INTÉZEM!-Normálisabb kórház kifizeti-és nem dolgozom le-hanem korrekt módon hagyja ,hogy a dolgozó ki tudjon lépni,ami 3-4 óra is lehet-mire minden készen van!-köszönöm mindenkinek a választ!-de SAJNOS VÁLASZT EGYÉRTELMŰEN ERRE AZ 1 KÉRDÉSRE SENKI SEM ADOTT!_ugyanott vagyok-ahol eddig.--de azért köszönöm!!!!
  2017.07.07. 17:55:07 (19)
[link]
"Ha a határozatlan idejű munkaviszonyt a munkavállaló szünteti meg rendkívüli felmondással, a munkáltató - a munkavállaló elmaradt bérén és egyéb járandóságain túlmenően - köteles annyi időre járó átlagkeresetet a munkavállaló részére kifizetni, amennyi a munkáltató rendes felmondása esetén neki járna, továbbá megfelelően alkalmazni kell a végkielégítés szabályait is. Mindezek mellett a munkavállaló követelheti a felmerült kárának megtérítését is.
Határozott idejű munkaviszony munkavállalói rendkívüli felmondással történő jogszerű megszüntetése esetén a munkáltató kötelessége, hogy a munkavállaló választása szerint elmaradt munkabért és kártérítést, vagy a le nem töltött időre járó átlagkeresetet fizessen a munkavállaló részére (BH 1996/452.)."
  2017.07.03. 19:26:51 (18)
Megérkezett a válasz a jogászunktól:
. Munkabér azon napokra jár, amikor munkavégzés történik. Ha az utolsó napon már csak elszámolás és papírok átvétele stb. történik akkor arra a napra már nem jár munkabér, de ha teljes munkaidőben ledolgozza még a munkavállaló azt a napot és az elszámolást pl. elintézi munkaidő előtt v. ebédszünetben akkor úgy követelheti a munkabért. Jogszabály alapján az utolsó munkában töltött napot követő 5 napon belül kell kiadni az igazolásokat és a munkabért. Ez szerintem viszont nem akadálya annak, hogy ő megkösse az új munkaszerződést és az új munkahelyén elkezdjen dolgozni, ha véletlenül nem adják ki az utolsó napon az igazolásait.
  2017.07.03. 14:36:59 (17)
Valóban, van olyan eset, h a munkáltató eltekint a felmondási idő letöltésétől, de ez nem a próbaidő alatti, azonnali felmondás esete.A próbaidő, ahogyan a nevében is benne van, "próba": mind a munkaadó, mind pedig a munkavállaló oldaláról. Következménye nincs, mint pld., ha a rendes munkaviszonyt szünteti meg a munkavállaló.( Itt az álláskereső járadék folyósítására, annak késleltetésére gondolok.)
Szummam szummárum: próbaidő alatt a felmondást írásban kell beadni, a napot le kell dolgozni. Ettől a jószívű főnök kegyesen eltekinthet (vagy berág, és nem tart igényt a jelenlétre).
  2017.07.03. 14:13:05 (16)
Munkabér a munkaviszony hivatalos dátumáig tart....akad olyan hogy felmondanak, és kifizetik még az adott hónapot, vagy a felmondási időt, de dolgoznod már nem kell, stb.
  2017.07.03. 14:10:54 (15)
Én úgy tudom legkésőbb az utolsó munkában töltött napot követő 5. munkanapon ki kell fizetni a munkabért, és ki kell adni az iratokat. Munkabért addig kapsz ameddig a hivatalos munkaviszony tart.
Mindenki ezt szeretné, hogy dolgozni ne kelljen már aznap, de pénzt azért adjanak érte.