2017.10.13. 07:26:07 (31)
Sziasztok!Nővérem 7hetes terhes.2,5hónapja dolgozik egy dohányboltban.Már 3napja folyamatosan fenyegeti egy család a munkahelyén.Előzménye:Egy lány vásárolt bent 1200ft-ért.Látásból ismerte nővérem.A kártyáját nem fogadta el a terminál,de nővérem be tette helyette a pénzt.Azóta sem adta meg neki.Szóvá tette neki ,hogy vigye be a penzt!Mire az volt a valasz,hogy n viszi mert o ko fizette azt kartyaval.De nem!mert zaraskor tespmnak kelett be tennie.3napja a csaladja be jar es kiabal,fenyegetik tesomat.Alapbol streszes ez a munka.De h meg fenyegetik is,alazzak a tobbi vevo elott ez a csalad az mar sok neki.Fel szeretne mondani.Kerdes az lenne ,hogy mi lenne a legjobb megoldas neki?Gyed,gyes meg ilyesmire gondolok(nem tudum hogy mukodik manapsag)Vissza fog menni az elozo munkahelyere ahol azt hiszem 4oraba volt csak bejelentve.
  2017.07.15. 18:50:20 (30)
A törvény érvényes.
Ha kifizettek és nem dolgoztatták le, amit kellett volna, annak nem az az oka, h. ennyire jó fejek, hanem más.....
Hedvig-és itt mindannyian segíteni szerettünk volna, s (gondolom) kívánjuk, h. munkahelyeid száma ne nőjön tovább, találd meg azt, ami nyugdíjadig örömöt szerez.
  2017.07.12. 17:46:14 (29)
Köszönöm, hogy helyreraktál. Kívánok sok sikert, hosszú távú munkavégzést, kívánom, hogy megtaláld a számításaid.
(amúgy nem a törvény változott, hanem a lojális főnöknek köszönhető a nagyvonalúság. Nyilván oka volt a döntésének. Ehhez ezt szólom.)
  2017.07.12. 15:19:17 (28)
Kedves Hedvig!
Köszönöm a választ!-de szerencsére az általad írt törvény,nem érvényes már valószínűleg-mert engem az eddigi munkahelyeimen is kifizettek,és szerencsére,meglepődtem és most is !-a Péterfyról nem feltételeztem,hogy ilyen nagy vonalú.-szóval 10-kor már leszámoltam ,1 percet sem dolgoztam és kifietik-7-15-ig?-ehhez mit szólsz?-pedig hidd el-igaz!--kár volt ennyit görcsölnöm emiatt-hiszen simán kifizették.
Szép napot neked!-talán így te is kicsit gazdagabb lettél egy információval,mert bizton állítom,hogy minden szavam igaz!
Üdv:Szilvi
  2017.07.11. 08:55:10 (27)
Bocsánat az elütésekért, azért remélem, kihámozható a helyes szöveg!
  2017.07.11. 08:53:19 (26)
Elnézést, ha nem fogalmaztam egyérteműen!

Tehát: amennyiben próbaidő alatt szeretnéd az adott munkaadóval megszüntetni a munkaviszonyod, pár soros írás elég. Indolokni, hogy mi a felmondás oka, nem kell. Amikor odaadod a főnöködnek a felmondásodat tartalmazó papírt, aznap bizony, dolgoznod kell, csak akkor kapsz arra a napra munkabért. Ha azonban le kell dolgoznod a munkaidőd, a kilépést csak a következő nap tudod intézni. Miután effektív munkavégzésed nincs, ha a iilépésed intézed, nem jár munkabér.

Valószínű, a munkaügy nem tudja a kezedbe adni az összes kilépős papírt. Az új helyeden állományba tudnak venni, majd ha megkaptad a hiányzó papírokat, be tudod nyújtani azokat.
Nincs olyan jogszabály, amelyik meghatározná az "akadálymentes leszámolás"-t, nincs nyomtatvány, igazolás.minta az ideiglenességre.

Minden jót!

  2017.07.07. 23:34:30 (25)
Kedves beszi....
Érdeklődtél, többen próbáltunk tanácsot adni, TakiAndi a jogászt is belevonta, de valahogyan nem igazán vagy elégedett a válaszokkal. Saját praktikumodat tartod szem előtt, felrúgva a vonatkozó szabályokat.
Javaslom, menj el egy ügyvédi munkaközösségbe és ha az ott adott tanácsok még mindig nem azok, amit valójában szeretnél, akkor egy újabba...
Tégy belátásod szerint, a következmények? majd csak lesz valahogy igaz?.
  2017.07.07. 22:15:57 (24)
Kedves Hedvig! Valószínű.hogy az áp.ig .nem fog eltekinteni-én viszont akkor inkább ne kapjak erre a napra bért-mint ne tudjak papír nélkül belépni másnap.-arra törvény nincsen,-hogy a kórház biztosítsa a dolgozó akadálymentes leszámolását?-amibe beletartozik,hogy ideiglenes igazolást adjon?-szerintem nem akadályozhatnak engem,hogy leszámoljak.-jó rendben ,dolgozom-de nem tudok 8 órát-mert közben intézni kell a kilépési papírok aláíratását.-te is igy gondolod,,?-ha ugye nem tekint el az áp.ig a munkától.-köszönöm ismételt segítségedet.-utolsó mondatod nem értem-ha a főnök eltekint a munkától,akkor köv.nap beléphetek.-de ha nem tekint el-akkor nincs esélyem belépni az új helyre másnap?-márpedig én nem szeretnék napokat kihagyni-az pénzkiesés!
  2017.07.07. 22:06:57 (23)
kissé ironikusan fogalmazol,miért teszel ilyen rosszindulatú megjegyzést?-képzeld-hogy nekem eddig még mindegyik munkahelyem kifizette az utolsó napomat és már egy percet sem dolgoztam!-na ehhez mit szólsz???
  2017.07.07. 22:04:41 (22)
még annyit,hogy az utolsó napon kutya kötelessége a kórháznak ideiglenes igazolást adni,mert kizárólag ezzel tudnak felvenni az új helyen.AZ 5 NAPOS KIFIZETÉST PEDIG FELEJTSÜK EL,MERT A M.Á.K 2-3 HÉT MÚLVA KÜLDI KI A LESZERELŐ PAPÍROKAT-A KÓRHÁZ PEDIG 10-14 VAGY AKÁR 3 HÉT MIRE KIFIZETI A JÁRANDÓSÁGAIMAT! Sajnos-ez van!
  2017.07.07. 22:00:48 (21)
Köszönöm a választ!-de ebédidőben hogyan lehet egy leszámolást elintézni???-2-3 órába is beletelik.-és mikor tudom előre ledolgozni,-7-15-ig dolgozom.-ügyintézés 15-ig van.-talán menjek be éjszaka?-hiszen akkor senki sem dolgozik még?-ha én ledolgozom a teljes 8 órát,akkor esélyem sincs az aláírásra váró leszerelő papírral végezni.-kapnom kell ezután egy ideiglenes papírt-amivel tudok másnap belépni!-szóval nem értem!-korrekt kórházak hagyják a dolgozót leszámolni-ami akár 4-5 óra is lehet és fizetik a napom!-csak annyit szeretnék tudni-hogy köteles kifizetni a kórház ezt a napot vagy nem??? csak ennyit szeretnék tudni-ehhez szerettem volna segítséget kérni-DE LÁTOM HIÁBA!
  2017.07.07. 21:53:15 (20)
Köszönöm a választ.-de a kilépést nem tettem egy napra a belépéssel-mert ez nem lenne törvényes.-én egyik nap kilépek-másik nap belépek.-kilépés napján sok aláírást kell elintézni,csak akkor tudok leszámolni.-ha ez nincs meg-akkor nem kapok ideiglenes leszámoló papírt-már pedig ez kell az új helyre,-szóval-ha én a teljes 8 órát ledolgozom,azért ,hogy ezt a napot kifizessék-AKKOR NEM TUDOK LESZÁMOLNI!-csak annyit szerettem volna tudni-hogy köteles-e a munkahely kifizetni a kilépési napot,ha nem dolgozom már ezen a napon-MERT A KILÉPÉSI PAPÍROKAT INTÉZEM!-Normálisabb kórház kifizeti-és nem dolgozom le-hanem korrekt módon hagyja ,hogy a dolgozó ki tudjon lépni,ami 3-4 óra is lehet-mire minden készen van!-köszönöm mindenkinek a választ!-de SAJNOS VÁLASZT EGYÉRTELMŰEN ERRE AZ 1 KÉRDÉSRE SENKI SEM ADOTT!_ugyanott vagyok-ahol eddig.--de azért köszönöm!!!!
  2017.07.07. 17:55:07 (19)
[link]
"Ha a határozatlan idejű munkaviszonyt a munkavállaló szünteti meg rendkívüli felmondással, a munkáltató - a munkavállaló elmaradt bérén és egyéb járandóságain túlmenően - köteles annyi időre járó átlagkeresetet a munkavállaló részére kifizetni, amennyi a munkáltató rendes felmondása esetén neki járna, továbbá megfelelően alkalmazni kell a végkielégítés szabályait is. Mindezek mellett a munkavállaló követelheti a felmerült kárának megtérítését is.
Határozott idejű munkaviszony munkavállalói rendkívüli felmondással történő jogszerű megszüntetése esetén a munkáltató kötelessége, hogy a munkavállaló választása szerint elmaradt munkabért és kártérítést, vagy a le nem töltött időre járó átlagkeresetet fizessen a munkavállaló részére (BH 1996/452.)."
  2017.07.03. 19:26:51 (18)
Megérkezett a válasz a jogászunktól:
. Munkabér azon napokra jár, amikor munkavégzés történik. Ha az utolsó napon már csak elszámolás és papírok átvétele stb. történik akkor arra a napra már nem jár munkabér, de ha teljes munkaidőben ledolgozza még a munkavállaló azt a napot és az elszámolást pl. elintézi munkaidő előtt v. ebédszünetben akkor úgy követelheti a munkabért. Jogszabály alapján az utolsó munkában töltött napot követő 5 napon belül kell kiadni az igazolásokat és a munkabért. Ez szerintem viszont nem akadálya annak, hogy ő megkösse az új munkaszerződést és az új munkahelyén elkezdjen dolgozni, ha véletlenül nem adják ki az utolsó napon az igazolásait.
  2017.07.03. 14:36:59 (17)
Valóban, van olyan eset, h a munkáltató eltekint a felmondási idő letöltésétől, de ez nem a próbaidő alatti, azonnali felmondás esete.A próbaidő, ahogyan a nevében is benne van, "próba": mind a munkaadó, mind pedig a munkavállaló oldaláról. Következménye nincs, mint pld., ha a rendes munkaviszonyt szünteti meg a munkavállaló.( Itt az álláskereső járadék folyósítására, annak késleltetésére gondolok.)
Szummam szummárum: próbaidő alatt a felmondást írásban kell beadni, a napot le kell dolgozni. Ettől a jószívű főnök kegyesen eltekinthet (vagy berág, és nem tart igényt a jelenlétre).
  2017.07.03. 14:13:05 (16)
Munkabér a munkaviszony hivatalos dátumáig tart....akad olyan hogy felmondanak, és kifizetik még az adott hónapot, vagy a felmondási időt, de dolgoznod már nem kell, stb.
  2017.07.03. 14:10:54 (15)
Én úgy tudom legkésőbb az utolsó munkában töltött napot követő 5. munkanapon ki kell fizetni a munkabért, és ki kell adni az iratokat. Munkabért addig kapsz ameddig a hivatalos munkaviszony tart.
Mindenki ezt szeretné, hogy dolgozni ne kelljen már aznap, de pénzt azért adjanak érte.
  2017.07.03. 11:32:04 (14)
Korántsem okoskodni szeretnék, én csupán egy nyugger jogalkalmazó vagyok! Megjegyezném: a próbaidő alatti felmondás (bármelyik fél részéről) a munkaviszony azonnali hatállyal történő megszüntetését jelenti. Írásban kell benyújtani, indokolni nem kell. Valóban, bér csak a ledolgozott napra jár, tehát, amikor benyújtod a felmondásod, dolgoznod kell tovább. Szerencsésebb esetben, a főnököd eltekinthet ettől, a következő nap már beléphetsz az új helyedre.
  2017.07.03. 06:36:10 (13)
s nem mellesleg fizetés csak ledolgozott napok után jár.
  2017.07.02. 07:57:52 (12)
Állandó jelleggel tényleg nincs jogász az oldalon, de a kérdéseket továbbitani szoktuk, és ha megkapjuk a választ, tanácsot, azt itt ki is irjuk. Persze ez nem azonnal történik, lehet, hogy pár napot várni kell.