2016.12.08. 12:50:08 (57)
Alternatív karácsonyfák:
[link]
  2015.12.20. 18:00:45 (56)
Papírcsillag 3 dimenzióban:
[link]
Már láttam pár helyen, de most már én is el tudom készíteni!
  2014.10.30. 14:33:40 (55)
Nagyon jók ezek az ötletek!
  2014.07.01. 04:52:03 (54)
TÉLI fűtéshez vegyes tüzelésű kazánhoz.
Ötlet szinten a link, mert szerintem egy sűrűn lyuggatott műanyag virágláda, vagy egy kilyuggatott műanyag vödör használható a célra. Bár kissé munkaigényes, de biztos sokat lehet spórolni vele.
[link] &tbo=u&source=univ&sa=X&ei=iR-yU5ncH4LDO4yYgNAK&ved=0CCYQsAQ&biw=1366&bih=657#facrc=_&imgdii=_&imgrc =gDtmv0pKMUSciM%253A%3BYIFJn-OdXIGXAM%3Bhttp%253A%252F%252Fi1.ytimg.com%252Fvi%252F4DXIlfL1r3k%252Fh qdefault.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.youtube.com%252Fwatch%253Fv%253D4DXIlfL1r3k%3B480%3B360
  2014.07.01. 04:47:22 (53)
Találtam egy fillérekből összehozható - akár ajándéknak is használható ötletet
[link] &tbo=u&source=univ&sa=X&ei=iR-yU5ncH4LDO4yYgNAK&ved=0CCYQsAQ&biw=1366&bih=657#facrc=0%3Bpap%C3%ADrfo n%C3%A1s&imgdii=_&imgrc=_
  2013.06.03. 09:15:44 (52)
papírtáska elütöttem a betűt
  2013.06.03. 09:15:07 (51)
Nincs karácsony igaz de ez bármikor jó,szuper papírtáslál újságból pillanatok alatt,nagyon szép és mutatós színesekből,még a gyerekek is meg tudják csinálni szerintem
A videó:
[link]
  2011.12.21. 12:32:55 (50)
Úgy örülök, hogy van, aki hasznát veszi ennek a topicnak!
Mások beszámolóját is szívesen venném, hogy találtak-e itt ajándék ötletet, elkészítették-e?
Jelentem én wc-papír gurigából gyártottam hópelyheket, csak még festeni kellene, illetve érlelődik a rozmaringos-narancsos likőr, ami ugyan már nem készül el karácsonyra, de januárban is van a családban születésnap-névnap, addigra pont összeáll.
  2011.12.20. 20:15:30 (49)
Nagyon jókat találtam az oldalon!
- az almaszirom remek .. nem simán kiszárítva, hanem ahogy ott leírják., beáztatva, stb... isteni, finom, illatos, egészséges!
- a sós dió vagy a fahéjas-édes dió ropogtatnivaló... Én csak egy-egy darabot mertem enni, de komolyan mondom a dió olyan finom puha, ízletes és ropogós, szerintem a legegészségesebb ropogtatnivaló nasi!
Celofánzacsikba kerülnek, masnival.. szétosztom a családban. Finomak, egészségesek, házik
Szilveszterre összeülünk barátokkal, ott is ezek készülnek majd ropogtatnivalónak!
  2011.12.18. 18:23:49 (48)
Remek!
  2011.12.17. 17:07:18 (47)
A "gasztoaj" után vedd ki a szóközt, és megtalálod az oldalt. Nem tudom, hogyan került oda.
  2011.12.17. 17:05:11 (46)
Sziasztok!
Nem tudom, hogyan keveredtem erre az oldalra, de elámultam:
[link] /archives/2006/08/30/Gasztroaj andekok/
Ha innentől kezdve csak saját készítésű finomságokat adnék mindenkinek ajándékba, akkor is évekbe telne ennyi mindent kipróbálni.
És mennyivel személyesebb, mint venni a boltban egy üveg italt vagy egy zacskó kekszet...
  2011.12.02. 19:50:01 (45)
Biztosan ezekkel is finom lesz. Györgyi
  2011.12.02. 19:48:30 (44)
Ez jó ötlet, kipróbálom. Köszi: Györgyi
  2011.12.01. 20:20:34 (43)
ja és ha már karácsonyfa dísz

a gyerekekkel száraz tésztából ragasztással készítünk díszt
lefesteni temperával lehet kevés vízzel
vagy bármilyen sprés festék amit a boltban kapni
arany ezüst stb....
  2011.12.01. 20:14:09 (42)
hmm nemrégen kaptam egyet körömvirág volt benne
szerintem bármilyen szárított aromás gyógynövény kerülhet be
amitől jó illata lesz
levendula kamilla körömvirág stb....
  2011.11.26. 17:37:21 (41)
Főztem, és erről eszembe jutott, hogy főzni szerető rokonnak/ismerősnek ajándékba adható a fokhagymás méz:

4 fej tisztított fokhagyma
15 dkg méz
3 citrom leve
(üvegenként egy – egy ágacska rozmaring és chili)-elhagyható

A fokhagyma gerezdeket szórjuk forró vízbe pár percre, majd szűrjük le. Alaposan csöpögtessük le, majd tegyük üvegekbe.
Forraljuk fel a mézet a citromlével, sózzuk meg (és tegyük bele a fűszereket). Még forrón töltsük az üvegbe rakott fokhagymagerezdekre és alaposan zárjuk le. 3 – 4 napra tegyük a hűtőbe összeérni. Jól illik szárnyasok vagy bárány húsa mellé.

Én a fokhagymagerezdeket a húsra/húsok közé szoktam tenni mielőtt sütni kezdem, a mézzel pedig meg lehet kenni a hús tetejét, de azt csak a sütés utolsó harmadában ajánlom, mert könnyen rápirul.
  2011.11.23. 20:21:58 (40)
Ja, a spirál alakban levágott narancshéjat tedd az üvegbe, dísznek, a rozmaring mellé. Györgyi
  2011.11.23. 15:15:19 (39)
Köszi! Kipróbálom!
  2011.11.23. 11:35:24 (38)
Rozmaringos narancslikőr:
4db. narancs
1db. citrom
20dkg. cukor
1/2l. víz
1/2l. vodka
1 ág friss rozmaring, és narancshéj karikák
A cukorból, és a vízből főzzél szirupot, ha kihűlt, öntsd bele a vodkát. 3 narancsot, és 1 citromot hámozz meg, úgy, hogy a fehér részből ne maradjon rajta semmi sem, aztán vágd fel őket, vékony karikákra. 1 narancsról vágjál le héjat spirál alakban. Tedd egy nagyobb befőttes üvegbe a gyümölcsöket, a héjat, és a vodkás szirupot. Fedd le, és hagyd érni 2 hétig úgy, hogy naponta átkevered. 2 hét után szűrd le, töltsd csinos üvegekbe, és tegyél bele 1 szál friss rozmaring ágat. Zárd le, és még 2 hétig érleld, hogy átvegye a rozmaring ízét.
A megmaradt gyümölcsöt főzd fel lekvárnak.
Sok sikert! Györgyi