2014.12.22. 15:43:05 (13)
Köszönöm szépen a hozzászólásokat. Lehet, hogy nem pont itt kellene megkérdeznem, és nem tudom, bárki másnak okozott-e ez gondot, de - őszintén szólva - én nem bánnám, ha olyan külsős, aki nincs belépve, nem regisztrált - nem tudná olvasni a fórumokat. Írnék ide most valamit, hogy mivel próbálkoztam, de sajnos ez miatt mégsem teszem. Most már nyakunkon a Karácsony, én is igyekszem a családomra, az ünnepre figyelni. Mindnyájatoknak békés, meghitt, szeretetteljes Karácsonyt kívánok!
  2014.12.21. 15:34:37 (12)
Én is drukkolok!
  2014.12.21. 15:32:54 (11)
))))))))))))))

Viccet félretéve, .. remélem akad aki segít, és lesz megoldás mihamarabb.
  2014.12.21. 15:30:48 (10)
Ha Dati is olyan súlyos, mint Te, Andim!
  2014.12.21. 15:15:02 (9)
kitenni nem lehet sehogy sem.. de beköltözni lehet
  2014.12.21. 15:01:04 (8)
A kiskorúakat nem lehet kitenni sehogy és mivel kiskorú, marad vele a szülő is. Borzasztó!!!
  2014.12.21. 14:54:59 (7)
Borzasztó helyzet.

Nem tudod átadni a felmondást? Nem nyitnak ajtót vagy miért??
Nem tudsz bejutni? Menj oda, szereld le az ajtót felújításra, javításra hivatkozva... vagy cseréld ki a zárat, szintén erre hivatkozva Ezt megteheted, mint tulajdonos. Az új kulcsot muszáj átadnod nekik,.. de közben így találkozol velük, átadhatod a felmondást.
Ha két tanú ott van veled, akkor ők aláírják, hogy beszéltél velük, szóban mondtad nekik hogy felmondasz és közlöd hogy ott hagyod a felmondást, .. esetleg vegyétek videóra, stb. Ha nem veszik át a papírt, ezt a két tanú igazolja, ők igazolják azt is hogy szóban közölted a bérlőkkel, akik jelen voltak/hallották. Sokféle lehetőség van, amivel bizonyíthatod/érvényes lehet a felmondás átadása.

A felmondásban legyen ott az indok, hogy szerződést szegtek, és határidő a tartozás megfizetésre vagy lakhely kiürítésre. (Kézhezvételt követő 8 napon belül.)
Ha a szerződésben ott van hogy szerződést szegtek a nem fizetéssel, akkor könnyebb a helyzet, nem? Ezen el lehet indulni pereskedésnél könnyebb, mintha "csak" a nem fizetés lenne.

Szerintem ezt jogi úton csak baromi lassan tudod megoldani, hónapok vagy tovább. Pénzedbe is kerülne.

Ha költeni kell rá, akkor már inkább másképpen old meg.. ad ki nagydarab legényeknek a házat x hónapra (a szerződésben akár lehet 1 forint), jelezve hogy a ház lakott, de a szerződést felmondtad, a határidő lejárt. Majd ők megoldják.
Két éve mesélte egy főbérlőm, anno ő így tett egy tartozó bérlő családdal,.. ők a rendőrséget ráhívták a legényekre, azok igazolták a szerződéssel hogy ők jogszerűen bérelnek, (a bent lakók meg már nem), így a rendőrök azt mondták muszáj beengedniük a legényeket, ők jogszerű bérlők.. másnap elköltözött a család.

Ha lejár a felmondási idő, akkor akár te is beköltözhetsz, nem?
  2014.12.21. 14:18:13 (6)
Az ELMÜ hamar lekapcsolja az áramot, ha nincs fizetve a számla, a visszaköttetés nem olcsó, de talán még mindig kevesebb, mint amennyi adósságot összehoznának.
  2014.12.21. 13:56:03 (5)
Igen, mind a 4 gyerek 18 év alatti. A jegyzőnek írtam levelet, amit pénteken adtam fel, tőle is kértem segítséget, tanácsot. Az a szomorú, hogy tavaly megszűntek az ingyenes jogpontok. Mondjuk a pert elindíthatnám, költségmentességi kérelem mellett, de azt is csak azután, ha átvették a bérleti szerződés felmondását.
  2014.12.21. 13:49:46 (4)
Ismerősöm 3 éve pereskedik, ő is így járt. A kamaszok kiskorúak? Mert akkor még rosszabb a helyzet. (
  2014.12.21. 13:40:38 (3)
Köszi! Határozott időre (1 évre, azaz 2015. június 30-ig) szól, de benne van a szerződésben az is, hogy szerződésszegés (nem fizetés pl) esetén azonnali hatállyal felmondható. Csak ezzel, így...kitörölhetem, mert a szerződés lejártáig akkora adósságot csinálnak, hogy életem végéig nyöghetem.
  2014.12.21. 13:27:14 (2)
Ettől nem leszel boldog! "Javasoljuk a hosszabb, határozott időre történő bérleti szerződés megkötését. Ennek előnye a határozatlan idejűhöz képest, hogy az időtartam lejártával automatikusan megszűnik. Ez esetben a kiköltözést megtagadó bérlő birtokháborítást követ el. A határozatlan időtartam esetében viszont a felmondás jogszerűsége vitatható. A felmondó levél szabályos kézbesítése sem egyszerű feladat, ha annak átvételét a bérlő megtagadja. A bérlő kilakoltatása kellemetlen procedúra, amely hosszabb időbe is telhet.

Gyakori, hogy a bérbeadó a szerződés közjegyzői okiratba foglalásával próbálja biztosítani a bérlemény jövőbeni gyors kiürítésének sikerét. A bérlővel egy fedél alatt élő kiskorú esetében a kilakoltatás a kiskorú megfelelő elhelyezéséig további késedelmet szenved."

[link]
  2014.12.20. 22:42:09 (1)
Fejér megyében, egy pici faluban vettem a válásunk után egy felújított parasztházat. Imádtam! Télen nyáron olyan volt, mintha nyaralnék. Akkor még üzletkötőként jártam az országot, hétvégén kertészkedtem, pihentem, hallgattam a madarak csicsergését. 6 éve megszűnt a cég, megszűnt a megbízásom - mint alvállalkozó - elvesztettem a munkámat. Ami előny volt, anno...az hátránnyá változott. 3 éven keresztül nem találtam munkát, pedig nagyon sok helyre beküldtem az önéletrajzomat. Mielőtt megfagytam vagy éhen haltam volna, visszaköltöztem a gyerekeimhez Budapestre, így találtam munkát. A kis házamat ott hagytam "ebek harmincadjára" bár majdnem mindent elhoztam, amit tudtam, maradt néhány dolog... Az utóbbi évben többször feltörték a bejárati ajtó zárját, amit lehetett, elvittek. Mivel attól tartottam, kezdik bontani a házat, meghirdettem jelképes bérleti díjért, és kiválasztottam egy házaspárt, aki 2 kamasz gyermekkel és két kisebbel beköltöztek. Megállapodtunk, hogy tartózkodási helyre bejelentkezhetnek, a villanyóra átírásra kerül a nevükre, ehhez július 1-én két példányban meg is írtuk a papírokat. A vízóra átírásra nem került sor, mivel készfizető kezességet kellett volna vállalnom, és azt nem írtam alá. (Hiszen így teljesen mindegy, hogy az ő nevükön van-e, ígyis-úgyis nekem kell fizetnem, ha ők nem fizetnek)A lényeg, hogy mind a mai napig nem íródott át a nevükre a villanyóra sem (valahogy elkeveredtek a papírok) és fél éve semmilyen rezsit nem fizetnek, decemberben pedig már a 20.000 Ft bérleti díjat sem. Utána érdeklődtem, hogy a vízet csurgatósra én nem kérhetem, csak az óra leszerelését, de csak abban az esetben, ha "büntetőjogi felelősségem" tudatában kijelentem, hogy az ingatlan nem lakott (mellesleg 6.500 Ft az óra leszerelése) az áramszolgáltatást nem tudom leállítani, csak a elvitetem a villanyórát, és majd új szerződőként egy másik - a mostani rendeletnek megfelelő- új, lakáson kívüli kiépítéssel egy eon-nal szerződő vállalkozóval megcsináltatom. Első lépésként felmondtam a bérleti szerződést, amit nem vettek át. Kényszerkijelentéssel akkor élhetek, ha két szomszéd (egy sincs, mert olyan helyen van a ház)igazolja az aláírásával, hogy VALÓBAN kiköltöztek... Mi a jó fenét lehet itt csinálni? Van egy netto 80.000 Ft-os fizetésem... Kétségbe vagyok esve...Nincs véletlenül az ad6kap6-nak jogásza, aki tudna ilyen helyzetben segíteni? Köszönöm szépen... :-(