2019.07.23. 20:00:34 (114)
Mi meg szoktuk nézni, hogy ki az új regisztráló. Sokszor találtunk már máshol, más oldalakon hírnevet szerzett családot. Van,amikor nekünk is csak később derül ki. Figyelünk és Ti is figyeltek.
  2019.07.22. 23:28:45 (113)
A facebookos csoportok teli vannak velük,egész családok,hálózatok vannak kiépitve.Gyakorlatilag ebből élnek.Nekem volt,aki konkrétan azt irta,esze ágában sincs dolgozni,inkább kéreget...Hazudnak pár gyereket vagy valami családi tragédiát(közeli hozzátartozó halála,esetleg ház leégése)és az emberek szive megesik,és dől az adomány....És itt még nehezebb ellenőrizni,mint a facen.Itt nagyon sok jó ember van,aki még az utolsójából is ad...Ezek a kéregetők általában az ország keleti részéből kérnek.Nevet nem irok,pedig van pár.Cserét nem tud adni,postázást vállalja utánvéttel,amit vagy átvesz vagy nem és ha visszajön,a feladó duplán fizethet.
Bevált szlogen a "helyzetünket bizonyitani tudom"a bizonyiték általában egy beszervezett családtag.
Szokásos duma pl a 8.gyereket várja a nyomorba és nincs semmi...kell kisruha pelenka,babakocsi és minden egyéb...amit aztán jó áron elad.Aztán most kellenek iskolaszerek stb...Szóval mindenki nagyon figyeljen az értékelésekre!!!
  2019.07.21. 20:06:57 (112)
Jól tetted, hogy írtál....köszi. Szerintem ez egy fontos és hasznos infó. Kérés mindig van a szívhez szóló leveleknek is mindig van "magyarázata": beiskolázás, mikulás, karácsony, Húsvét stb...csupa olyan események amikor az új felhasználók sűrűbben megjelennek. Úgy tűnik, most már nem csak ezen időszakban kell résen lenni, hanem terjed az oldalról a hír...… ( nem pozitív értelemben).
  2019.07.20. 19:05:52 (111)
Köszi Bugsi, hogy figyelsz. Már nem először fordul elő, hogy segélyszervezetnek néznek. Ilyenkor felvilágositjuk őket, hogy itt nincs központi támogatás, mi nem kapunk,kérünk pénzt, így osztani sem tudunk. Figyeljük az új regisztrálókat és írunk nekik.
  2019.07.20. 00:11:21 (110)
Napok óta gondolkodom,hogy irjak-e?Vannak bizonyos facebook-os csoportok,notórius kéregetőkkel,kamu profilról,(0 ismerős,o kép,1 napos regisztráció)szóval,általában lebuknak,de ujra regisztrálnak.Mindig minden kell,semmi nincs,adjunk stb...Egyik hozzászólásban az egyik felvetette,hogy van az AD6KAP6 SEGÉLYSZERVEZET,akik mindenkinek segitenek,kérjenek ott!!Én odairtam,hogy ez nem segélyszervezet,hanem csereoldal,de azt mondták,hogy nem és,hogy már ő kapott itt segitséget,mert itt mindenkinek adnak...Még azt is leirta (nekem)hogyan regisztráljak....Szóval csak arra szeretném felhivni a figyelmet,hogy vigyázzon mindenki az új regisztrálókkal.A szivhez szóló sorok nem biztos,hogy a valóságot tükrözik!!!Rutinos szélhámosok,a feketelistás csoportokban elég hosszú lista van a valódi és az ál-neveikkel.Egyet már láttam,aki felbukkant itt!Nem gyanúsitok senkit,de azért vigyázzatok!
  2019.07.14. 14:33:29 (109)
Nem írok neveket, ha olvassák a fórumot, magukra ismernek. Csak hangosan gondolkodom... hogy valaki csokikat kínál cserére, árában kér érte kozmetikai dolgokat, érthető, abban semmi rizikó, vesztesége sem lehet...hogy valaki elfogadja a csokit, megveszi a kért csere dolgokat, már nem értem. Jelképes cserével még csak-csak, de így? Ebben a melegben? Meg egyébként is, miért jó, ha belemegyünk a patikamérlegen mért üzletekbe? Nem jobb e helyett inkább a közértbe menni? Arról nem beszélve, hogy az oldalunk sem erről szól.
  2019.03.03. 22:36:27 (108)
Igen,szerencsére nem cserél vele senki.Csak bosszantó,hogy a szabályzatot el se olvassa....Nekem annyit irt vissza,hogy ha nem tetszik,ne irjak neki.Sajnos az oldal eredeti célja már kevés tagnak fontos.Szép napot Nektek!
  2019.03.03. 11:37:46 (107)
Gondolhatod, hogy nekünk még jobban - Túl sok választ azért ne várjál a kérdésedre, nem csak az érdektelenség miatt, hanem jórészt az aktív felhasználók, akik olvassák a fórumot, - már ha olvassák - , tehát köztük vannak, akik abszolúte nem tartják tiszteletben az oldal szellemiségét, sokszor a szabályokat is megszegve. Itt akarják életük üzletét lebonyolítani, itt próbálnak balekokat találni. Értékben, értéken felül, ingyenes, promóciós dolgokért csere, turiban vásárolt holmikért újonnan vásárolt dolgok, ezek sajnos mindennaposak. Ráadásul sokan arra sem veszik a fáradságot, pedig pár kattintással lenne csak több, hogy behívjanak egy eladós oldalt, és ugyanott a két csere dolog árát összehasonlítanák. Abban a pillanatban rájönnének, hogy át vannak verve. Szerencsére azért a legtöbben józanok, így nem is zajlik túl sok ügylet az oldalon, és a nyerészkedők előbb-utóbb kikopnak innen. A cél viszont nem ez lenne, de ezerszer leírtuk már, és bármikor olvasható az oldal működése, szabályzata, stb...részben.
  2019.03.02. 23:22:50 (106)
Csak nekem tűnnek fel az értékarányos vagy értéken felüli csereigények?
  2019.02.07. 12:12:19 (105)
Ehhez még annyit, hogy szerencsére olyat is olvasunk, hogy "ne vásárolj, szétnézek az oldaladon" - na ez lenne a lényeg, az én fölöslegemet a te fölöslegedre
  2019.02.07. 12:06:59 (104)
Dehogy gond a csere! Jó dolog, rendben van, sokaknak segít.
De az oldal célja az egymás megsegítése volt, ezzel jött létre, hogy itt lehessen kérni és lehessen felajánlani. Attól azért távol van a "piacozós cserebere" szellemisége. És ha megnézed kevés a kérés-felajánlás,.. a többség akar valamit azért van itt, "jövök-felteszem-elkérem ami kell".. nem pedig "jövök és felajánlok-segítek". És ha vki kér, ingyen, segítséget, akkor már szinte záporeső hullik rá, de nem segítségből.
Nem a csere ellen vagyunk!!, hanem hogy jó lenne ha az oldal eredeti célja nem tűnne el, hogyan tudnánk újra fellendíteni, a közösséget úgy formálni, építeni..
  2019.02.07. 11:25:28 (103)
Ha már az oldal eredeti szándékáról, az adakozásról írtál Andi, és a sok-sok csereberéről, aminek jó része szerintem inkább üzletszerű, még ha "kicsiben" is, még egy észrevételem lenne. Senki ne vegye magára, ne sértődjön meg, mert az is lehet, hogy én látom csak rosszul, de amikor eljön pl. a karácsony, vagy valaki éppen megszorul, és kitesz egy segélykérést (nem a notórius kéregetőkre gondolok, mert tudjuk, olyanok is vannak ) szóval, akkor sokkal kevésbé segítenek az oldal aktív felhasználói. Inkább olyanokra lehet számítani, akik csendes szemlélődők, és mintha csak arra várnának, hová lehetne a kezüket nyújtani. Régebben összefogóbb volt az oldal. Emlékszem, -nem írok nevet, ha olvassa, úgyis magára ismer- valakinek elfogyott a kajája, csomagot küldtünk neki vidékre, a Nyugatiban gyűjtöttem össze, ott volt a találkozó. Volt, aki a hűtőjéből egy darab sajtot vett ki, neki az volt csak, azt tudott adni, pedig több gyereket kellett neki is etetnie, de mégis odahozta. Még gondoltam is,csak meg ne romoljon a sajt, mire célba ér. Régen ilyenek voltunk, az idő is változik, mi is, lehet, hogy nekem ezért nem fér össze a túlzott racionalitás az ad6kap6-al, mert én még ezekre emlékszem.
  2019.02.07. 11:06:33 (102)
Miért rossz a csere? Én inkább azt látom, h magától értetődő, ha értéket képviselő, hibátlan terméket valamilyen értéket képviselő, hibátlan termékre szeretnének cserélni. A cseretárgy kínálatánál mindenki dönthet, és a kereslet határoz. Álságos, véleményem szerint, ennek az elmarasztalása.

Persze, mindenki más. Vannak racionális emberek, és vannak szétszórtak. Vannak, akik tömören, célravezetően fogalmaznak, vannak, akik elkalandoznak. Ez nem rászorultság kérdése! Viszont senki ne mondja, hogy egy ködösen feltett hirdetés hatékony!

Nincs ezzel semmi gond, részemről ennyi. Változatlanul, vállalom és tartom a vélemnyem..
  2019.02.07. 10:15:07 (101)
Mindenki más. Engem is idegesít néhány hirdető, de mindig azt mondogatom magamnak nem lehetek ennyire felszínesen elutasító.. mert nem lehet mindenki olyan ügyesen egzaktul fogalmazó, de attól még nagyon is rászorulhat!! Sőt, tovább megyek... a nehezen élő rétegben nagyon is sok a nehezen kommunikáló ember!!
Mindamellett a sikerességhez fontos lenne hogy hatékonyan kommunikáljon, és a személyes találkozásoknál sokkal nagyobb türelem és empátia kell az ilyen emberekhez (ez a tapasztalatom).

Az ad6kap6 célja a segítségnyújtás: ami neked nem kell add oda.. és ami szükséges kérj segítséget. A cserebere az csak "kialakult", mert erre volt igény,.. mert kevés a felajánló, sok a rászoruló, stb. Naponta kismillió cserebere hirdetés van, de felajánló, aki nem akar érte semmit, elég kevés. És valóban kicsit "bevásárló piac" lettünk, ahol meghatározott fogyó cikkeket (étel, mosószer, stb.) kérnek az emberek.
  2019.02.07. 08:20:02 (100)
Nem szeretném rágni a gittet.
Nem szeretnék személyeskedni.
A hozzászólásomban (vélemény-nyilvánításban) a hirdetés megfogalmazását, egyértelműségét feszegettem, mely hozzásegít, hogy a cserék gördülékenyen, flottul bonyolódjanak.

Cserék? Okosnak tartom az Adminok azon döntését, hogy a hirdetésekben szerepelni kell, ajándékról, vagy cseréről van szó?
Ha már csere, akkor a felesleges levélváltás elkerülése érdekében, érdemes mehghatározni, mire van szükséged, mit szeretnél cserébe? Ezt hívják bartelnek. Ettől, természetesen, el lehet térni, ez, tapasztalatom szerint, többször meg is történik.
Nem hinném, hogy ettől veszélyben lenne az Ad6 filozófiája, nevezetesen, a segítés, az újrahasznosítás, a felslegessé vált dolgok szükségessé cserélése...
  2019.02.06. 11:21:07 (99)
Én ellenőriztem Bridgetjones hirdetését, elsőre én se értettem, miért nem együtt teszi fel a képet a szöveggel, de ez nem az első eset nála, biztosan van rá oka, pl. nincs vele fényképezős telefon, amikor hirdet, nem viszi magával a holmit, csak megírja a szöveget, aztán majd otthonról fotóz. Mindenkinek egyszerűbb lenne, de kinek hogy kényelmesebb, nem vagyunk egyformák. Amúgy meg nincs szövegértési, helyesírási, stb... felvételi az oldalra Mindenki hozza a maga stílusát, ahogy sikerül. Ettől vagyunk színesek, változatosak. Moderátorként én is szeretem a célirányos, egzakt megfogalmazásokat, de mint tizedik éve moderálóként egyre kevésbé tetszik az ad6kap6 változása. Éppen e miatt a célirányosság miatt. Lassan már semmi különbség nincs egy kereskedelmi oldal és köztünk. "egy szoknyáért kérek egy domestost" - nem is nagyon sarkítva, tele vagyunk ilyen hirdetésekkel, na ez az, amitől egyre inkább lélektelenebbek leszünk. Néha kell egy kis helyesírási hibával megszórt kibogozhatatlan hirdetés, hogy emberibb legyen az oldal.
Most várom a hideget, meleget...
  2019.02.06. 09:22:59 (98)
Gyakran tapasztalom, hogy vannak hirdetések, aminek a megfejtéséhez el kell gondolkodnom: miről is van szó? Hivatkozik képre (nincs csatolva semmi), a fogalmazás zanza, az útvesztőiben elveszek. Nem hatékony ez a kapkodva feltett szöveg. Nincs idő? Akkor elég néhány tömör mondat, szerintem. De az rendben legyen!!!!
Szerintetek?
  2018.03.27. 20:59:38 (97)
A visszalendüléshez...v. mihez kaptak támogatást és a nasi is fontos
  2018.03.27. 18:55:16 (96)
Ez egy hirdetés az oldalról:

..."nagyon nagy anyagi csődben vagyunk, fiam most is beteg a deákon tudom átvenni, ha valaki tudna segiteni"... (03.23.)

Ez egy mai hirdetés ugyanattól a felhasználótól:

..."ajándékozható mert vadonatúj! sok sok matrica van benne , 2 csomag natúr pennys turórudi egy tábla milka epres és egy mogyorós tábla milka csoki. "

És még egy mai, ugyanonnan:

..."2 csomag natúr turórudit kérek érte, határ úti holnapi cserével! "

Örülök, hogy a család élete visszalendült a rendes kerékvágásba, és mindez 4 nap leforgása alatt! Ez kész csoda, hogy a nagyon nagy anyagi csődből úgy kijöttek, hogy már csak nasira van szükségük.
  2017.06.14. 10:30:05 (95)
Tegnap egy nagyon rövid, sehogyan sem érthető kis hírdetés jelent meg..."műszempilla" témában.
Írtam a nőnek, nem válaszolt, ezzel semmi baj, de el is tűnt a dolog, nekem nem a nick név, hanem a hírd, feletti vélt gyanússá....Nagyon nehezen lehetett kitiltani egykoron viselőjét. Ami nem jelenti azt, hogy azonos lenne vele..