2019.11.04. 22:14:51 (121)
Úgy látom,félreértesz.Én nem erről a konkrét faluról beszéltem ezt meg sem emlitettem.De tudod mit?Adtál egy jó tippet.Annyi kinőtt gyerekholmim van,akkor küldök oda egy csomagot,hátha hasznát veszik.
Én sem falut,sem embert nem emlitettem,mindössze annyit,hogy vigyázzunk a csalókkal.Teljesen mindegy hol lakik.
  2019.11.03. 10:12:58 (120)
Ezt nem értem. Szerintem az eldugott kisfaluból miért kér konkrét dolgokat valaki? Konkrét gyerekcipő méretet például? Nem hiszem, hogy áruba akarja bocsátani vagy szórakozásból kéri. Az meg, hogy egy faluból valaki kér és kap, nyilvánvalóan a többi rászorulót is érdekli. Az egymáshoz közellakókat vagy ismerősöket. Igy lesz hú vagy 3 felhasználó is egy faluból Ezzel mi a baj? A ruha a cipő, ami már Pesten Pest környékén nem érdekes, mert hiába teszed fel nincs rá jelentkező, ők meg örülnek neki.
  2019.11.03. 00:06:16 (119)
Hát én aztán tudom,milyen az,amikor nem tudsz valamit megvenni.Én is szegény faluban élek,és még közmunkát se kaptam,bár egyedülálló vagyok.Családi pótlék+ szociális segély.48+22 ezer.4 főre.Szóval tudom mi a szegénység..Nem itélem el,ha valakinek nincs és adok is szivesen,amit tudok.Most is itt van 2 nagy doboz cucc,amit odaadnék csere nélkül szivesen.De ahogy Andi is irta,már hatalmas mértékben megy a kéregetés olyan helyekről,ahol igazából nincs rá szükség.És ezzel attól veszik el a lehetőséget,ahol valóban szükség lenne rá.Segitsünk,mert adni jó,de sajnos belefutottam már,hogy át lettem verve.Engem az se zavar,ha a tőlem kapott ruhát eladják és kenyeret vesz a pénzből,ha ezzel segitettem.Én csak azt mondom,legyünk óvatosak,ne hagyjuk kihasználni magunkat.
  2019.10.30. 13:16:36 (118)
Szerintem sem Bugsi, sem Juli nem itéli el, sőt segiti is azokat többed magunkkal, akik szükséget szenvednek. Én inkább ott látom a problémát, ha többen, egy cimről, hasonló kérésekkel, más fórumokon is folyamatosan kérnek, kapnak, kérnek...több néven, más néven, stb.... ilyenkor sokakban felmerül, jó helyre kerül-e a segitség. Erre most Boldogkőújfalu a példa, hiába vannak fent csak néhányan a faluból, mégis tele van velük az oldal,és noha tudjuk, hogy fontos nekik, amit kérnek, éppen az ellenkezőjét érik el.


  2019.10.30. 12:13:51 (117)
Valóban Boldogkőújfaluból többen is regisztráltak, nemcsak most már korábban is. Úgy gondolom, ha valaki meleg ruhát kér a gyermekeinek vagy egy korábbi hirdetésében olyan dolgokat(játék), amit ő nem tud megvenni, ne itéljük el. Az oldal eredetileg azért jött létre, hogy segitsen azoknak, akik hiányt szenvednek valamiben azokkal a dolgokkal, amik felhalmozódnak másoknál. Ezzel legyen egy kicsit könyebb. Miért jobb az, ha valaki otthon ül és az interneten addig cserél, amig egy kicsit jobban jár? Én nem szólom meg egyiküket sem. Ez az oldal egy lehetőség, segítség kinek mennyiben.
Kedves Bugsi! Akik szegény falukban élnek messze munkalehetőségtől, csak a közmunkából az mit tegyen? Ne bántsunk meg senkit sem ismeretlenül.
  2019.10.30. 11:14:05 (116)
Most egy bizonyos település igénye nőni fog. létszáma gyarapodik...ÉN nem vagyok közömbös a rászorulókkal szemben, de.....
  2019.10.28. 22:50:03 (115)
Közeledik a karácsony,megérkeztek az oldalra,akikről irtam pár hónapja....És tuti,hogy jönni fognak még!
  2019.07.23. 20:00:34 (114)
Mi meg szoktuk nézni, hogy ki az új regisztráló. Sokszor találtunk már máshol, más oldalakon hírnevet szerzett családot. Van,amikor nekünk is csak később derül ki. Figyelünk és Ti is figyeltek.
  2019.07.22. 23:28:45 (113)
A facebookos csoportok teli vannak velük,egész családok,hálózatok vannak kiépitve.Gyakorlatilag ebből élnek.Nekem volt,aki konkrétan azt irta,esze ágában sincs dolgozni,inkább kéreget...Hazudnak pár gyereket vagy valami családi tragédiát(közeli hozzátartozó halála,esetleg ház leégése)és az emberek szive megesik,és dől az adomány....És itt még nehezebb ellenőrizni,mint a facen.Itt nagyon sok jó ember van,aki még az utolsójából is ad...Ezek a kéregetők általában az ország keleti részéből kérnek.Nevet nem irok,pedig van pár.Cserét nem tud adni,postázást vállalja utánvéttel,amit vagy átvesz vagy nem és ha visszajön,a feladó duplán fizethet.
Bevált szlogen a "helyzetünket bizonyitani tudom"a bizonyiték általában egy beszervezett családtag.
Szokásos duma pl a 8.gyereket várja a nyomorba és nincs semmi...kell kisruha pelenka,babakocsi és minden egyéb...amit aztán jó áron elad.Aztán most kellenek iskolaszerek stb...Szóval mindenki nagyon figyeljen az értékelésekre!!!
  2019.07.21. 20:06:57 (112)
Jól tetted, hogy írtál....köszi. Szerintem ez egy fontos és hasznos infó. Kérés mindig van a szívhez szóló leveleknek is mindig van "magyarázata": beiskolázás, mikulás, karácsony, Húsvét stb...csupa olyan események amikor az új felhasználók sűrűbben megjelennek. Úgy tűnik, most már nem csak ezen időszakban kell résen lenni, hanem terjed az oldalról a hír...… ( nem pozitív értelemben).
  2019.07.20. 19:05:52 (111)
Köszi Bugsi, hogy figyelsz. Már nem először fordul elő, hogy segélyszervezetnek néznek. Ilyenkor felvilágositjuk őket, hogy itt nincs központi támogatás, mi nem kapunk,kérünk pénzt, így osztani sem tudunk. Figyeljük az új regisztrálókat és írunk nekik.
  2019.07.20. 00:11:21 (110)
Napok óta gondolkodom,hogy irjak-e?Vannak bizonyos facebook-os csoportok,notórius kéregetőkkel,kamu profilról,(0 ismerős,o kép,1 napos regisztráció)szóval,általában lebuknak,de ujra regisztrálnak.Mindig minden kell,semmi nincs,adjunk stb...Egyik hozzászólásban az egyik felvetette,hogy van az AD6KAP6 SEGÉLYSZERVEZET,akik mindenkinek segitenek,kérjenek ott!!Én odairtam,hogy ez nem segélyszervezet,hanem csereoldal,de azt mondták,hogy nem és,hogy már ő kapott itt segitséget,mert itt mindenkinek adnak...Még azt is leirta (nekem)hogyan regisztráljak....Szóval csak arra szeretném felhivni a figyelmet,hogy vigyázzon mindenki az új regisztrálókkal.A szivhez szóló sorok nem biztos,hogy a valóságot tükrözik!!!Rutinos szélhámosok,a feketelistás csoportokban elég hosszú lista van a valódi és az ál-neveikkel.Egyet már láttam,aki felbukkant itt!Nem gyanúsitok senkit,de azért vigyázzatok!
  2019.07.14. 14:33:29 (109)
Nem írok neveket, ha olvassák a fórumot, magukra ismernek. Csak hangosan gondolkodom... hogy valaki csokikat kínál cserére, árában kér érte kozmetikai dolgokat, érthető, abban semmi rizikó, vesztesége sem lehet...hogy valaki elfogadja a csokit, megveszi a kért csere dolgokat, már nem értem. Jelképes cserével még csak-csak, de így? Ebben a melegben? Meg egyébként is, miért jó, ha belemegyünk a patikamérlegen mért üzletekbe? Nem jobb e helyett inkább a közértbe menni? Arról nem beszélve, hogy az oldalunk sem erről szól.
  2019.03.03. 22:36:27 (108)
Igen,szerencsére nem cserél vele senki.Csak bosszantó,hogy a szabályzatot el se olvassa....Nekem annyit irt vissza,hogy ha nem tetszik,ne irjak neki.Sajnos az oldal eredeti célja már kevés tagnak fontos.Szép napot Nektek!
  2019.03.03. 11:37:46 (107)
Gondolhatod, hogy nekünk még jobban - Túl sok választ azért ne várjál a kérdésedre, nem csak az érdektelenség miatt, hanem jórészt az aktív felhasználók, akik olvassák a fórumot, - már ha olvassák - , tehát köztük vannak, akik abszolúte nem tartják tiszteletben az oldal szellemiségét, sokszor a szabályokat is megszegve. Itt akarják életük üzletét lebonyolítani, itt próbálnak balekokat találni. Értékben, értéken felül, ingyenes, promóciós dolgokért csere, turiban vásárolt holmikért újonnan vásárolt dolgok, ezek sajnos mindennaposak. Ráadásul sokan arra sem veszik a fáradságot, pedig pár kattintással lenne csak több, hogy behívjanak egy eladós oldalt, és ugyanott a két csere dolog árát összehasonlítanák. Abban a pillanatban rájönnének, hogy át vannak verve. Szerencsére azért a legtöbben józanok, így nem is zajlik túl sok ügylet az oldalon, és a nyerészkedők előbb-utóbb kikopnak innen. A cél viszont nem ez lenne, de ezerszer leírtuk már, és bármikor olvasható az oldal működése, szabályzata, stb...részben.
  2019.03.02. 23:22:50 (106)
Csak nekem tűnnek fel az értékarányos vagy értéken felüli csereigények?
  2019.02.07. 12:12:19 (105)
Ehhez még annyit, hogy szerencsére olyat is olvasunk, hogy "ne vásárolj, szétnézek az oldaladon" - na ez lenne a lényeg, az én fölöslegemet a te fölöslegedre
  2019.02.07. 12:06:59 (104)
Dehogy gond a csere! Jó dolog, rendben van, sokaknak segít.
De az oldal célja az egymás megsegítése volt, ezzel jött létre, hogy itt lehessen kérni és lehessen felajánlani. Attól azért távol van a "piacozós cserebere" szellemisége. És ha megnézed kevés a kérés-felajánlás,.. a többség akar valamit azért van itt, "jövök-felteszem-elkérem ami kell".. nem pedig "jövök és felajánlok-segítek". És ha vki kér, ingyen, segítséget, akkor már szinte záporeső hullik rá, de nem segítségből.
Nem a csere ellen vagyunk!!, hanem hogy jó lenne ha az oldal eredeti célja nem tűnne el, hogyan tudnánk újra fellendíteni, a közösséget úgy formálni, építeni..
  2019.02.07. 11:25:28 (103)
Ha már az oldal eredeti szándékáról, az adakozásról írtál Andi, és a sok-sok csereberéről, aminek jó része szerintem inkább üzletszerű, még ha "kicsiben" is, még egy észrevételem lenne. Senki ne vegye magára, ne sértődjön meg, mert az is lehet, hogy én látom csak rosszul, de amikor eljön pl. a karácsony, vagy valaki éppen megszorul, és kitesz egy segélykérést (nem a notórius kéregetőkre gondolok, mert tudjuk, olyanok is vannak ) szóval, akkor sokkal kevésbé segítenek az oldal aktív felhasználói. Inkább olyanokra lehet számítani, akik csendes szemlélődők, és mintha csak arra várnának, hová lehetne a kezüket nyújtani. Régebben összefogóbb volt az oldal. Emlékszem, -nem írok nevet, ha olvassa, úgyis magára ismer- valakinek elfogyott a kajája, csomagot küldtünk neki vidékre, a Nyugatiban gyűjtöttem össze, ott volt a találkozó. Volt, aki a hűtőjéből egy darab sajtot vett ki, neki az volt csak, azt tudott adni, pedig több gyereket kellett neki is etetnie, de mégis odahozta. Még gondoltam is,csak meg ne romoljon a sajt, mire célba ér. Régen ilyenek voltunk, az idő is változik, mi is, lehet, hogy nekem ezért nem fér össze a túlzott racionalitás az ad6kap6-al, mert én még ezekre emlékszem.
  2019.02.07. 11:06:33 (102)
Miért rossz a csere? Én inkább azt látom, h magától értetődő, ha értéket képviselő, hibátlan terméket valamilyen értéket képviselő, hibátlan termékre szeretnének cserélni. A cseretárgy kínálatánál mindenki dönthet, és a kereslet határoz. Álságos, véleményem szerint, ennek az elmarasztalása.

Persze, mindenki más. Vannak racionális emberek, és vannak szétszórtak. Vannak, akik tömören, célravezetően fogalmaznak, vannak, akik elkalandoznak. Ez nem rászorultság kérdése! Viszont senki ne mondja, hogy egy ködösen feltett hirdetés hatékony!

Nincs ezzel semmi gond, részemről ennyi. Változatlanul, vállalom és tartom a vélemnyem..