2016.12.23. 17:45:19 (478)
Mindenkitől elnézést kérünk, de ideiglenesen lezárjuk ezt a topikot. Itt a karácsony, nektek is, nekünk is, ne ez legyen most a legfőbb gondunk. Sőt, gondunk se legyen, készülődjünk, ünnepeljünk szeretetben, békességben!
  2016.12.23. 16:02:45 (477)
Kedves Adminok! Nagyon örülök, hogy figyelemmel kiséritek, mi történik itt. Mindazonáltal szeretném felhivni a figyelmeteket arra, hogy amire itt reagáltunk, már hosszu ideje zajlik és többeket sért. Nem gondolnám, hogy az a megoldás, ha törlitek a véleményünket. Azt gondolom, nem gyerekek vagyunk, akik közt szét kéne csapni. Ha segitségünkre lesztek ebben a helyzetben, azt megköszönjük Senki nem akar háborúzni, sem személyeskedni, de egy idő után muszáj nevén nevezni a probléma forrását. Mi is csak békességet szeretnénk, ahogy ti is
  2016.12.23. 15:52:41 (476)
Igen, egyetértek, jobb lenne, ha a személyeskedésnek nem adnátok teret. És akkor sem adtatok volna, amikor engem kezdett ki két ad6-os és egymásnak passzolgatták a labdát, amiben én a bunkótól a "nem vállalja magát"-ig minden voltam.
Ha itt mindenki egyenlő, akkor ne hagyjátok, hogy legyenek "egyenlőbbek".
Ez csak simán egy kérés volt, nem személyeskedés.
Remélem, Ti is így gondoljátok.
  2016.12.23. 14:59:42 (475)
A személyeskedés ezen erőteljes formáját kérlek fejezzétek be! Minden további ilyen megjegyzést törlünk. Ez mindenkire vonatkozik!
Ha véleményetek akad egy kérésről, a hozzá tartozó felhasználóról, vagy tapasztalat ez ügyben, azt továbbra is kifejthetitek! Sőt, hasznos is ha megosszátok.
  2016.12.23. 13:27:22 (474)
Azt hittem, csak én látom így, de Juli tényleg ellentmondásba kerül önmagával is... Azt írja, mindenkinek lehet véleménye, picit szurkálódik is, mert ezzel valamit ki akar fejezni... talán egy kis felsőbbrendűség... nem tudom. Érdekes módon mégis tesz mások véleményére. Csak az van, amit ő ír, mond, tesz stb. Engem nem tud megbántani, ahhoz sokkal több kell.
  2016.12.23. 10:51:16 (473)
Nem szoktam mellé beszélni, most sem fogok "ha nem gond". Ismerős? Kedves Juli! Engem személy szerint teljesen elképeszt, amit itt folytatsz. Hogy reflektáljak az egyik előző hozzászólásodra, köszönöm, elfoglalom magam, tegnap óta még aludnom se sikerült...Észrevettem, hogy minden topicban kényszeresen vigyázol az utolsó szóra Nem lehet másé, csak a tiéd. Nincs ezzel bajom. Mással van bajom. Sokan vagyunk itt és koránt sem vagyunk bonyolultak. A rosszindulatú szurka piszkát azért észrevesszük, hiába csomagolod másként. Sajnálom, hogy ezt teszed.Tudom, hogy sokaknak segítesz,rossz ember nem lehetsz. Miért van akkor erre szükség? Nem veszekedni akarok, sőt...DE igen nehezemre esik nézni, ahogy megbántasz másokat. Talán nem gondoltad végig,talán nem ez volt a célod. Remélem, igy van! Békés karácsonyt kivánok Neked!
  2016.12.23. 10:00:43 (472)
Kicsit olyan ez, hogy neki lehet véleménye, a másiké nem számít. De nem érdekel, attól még igenis kiírom magamból, mert totál elegem van a tarhálókból.
  2016.12.23. 09:57:49 (471)
A kézzel készült dolgok semmibevétele fáj az embernek a legjobban. Leginkább azért, mert a párom 1 hónapja egy szintén általa készített makettet kínált fel licitre, amit gyermek-szív gyógyításra fordítanak. A dolog azért is - számomra - különleges, mert ezzel a makettjével nemzetközi versenyen ezüstérmes lett. Szóval sokaknak lehet itt játszani a sértődöttet, de lássuk be, sokan visszaélnek mások jó szívével, és egyfajta megélhetési forrást látnak a totális here életmódban, némi színészi játékkal. De egy hétköznapi hős is belefárad idővel a lyukas vödör megtöltésébe. És az ilyen senkiháziak miatt szorulnak háttérbe azok, akiknek olykor tényleg elkél egy segítő kéz...
  2016.12.23. 09:50:13 (470)
Kár vitába szállnod, mert ha valaki nem tudja idejében befejezni, és gyakorlatilag mindenkit elküld takarítani, az úgysem érti, hogy kevesebb több lenne. Amellett ő maga is itt lebzsel és nem tudja levenni a szemét a kommentekről, hátha valamit véletlenül kihagy
Amikor a gyerekek kicsik voltak, ők hitték azt, hogy mindig az övéké kell, hogy legyen az utolsó szó Aztán ahogy nőttek, lassan leszoktak róla
  2016.12.23. 09:40:14 (469)
********************************************************************************
  2016.12.23. 09:39:40 (468)
.-) Kedves, én is dolgozom.
A struccpolitika=a probléma elől "homokba dugom a fejem"...szted itt ez van? írtam, reflektáltam, elmondtam a véleményemet.Nem gond-nekem nem-ha nem egyezik másokéval. Így látom, így érzem, így gondolom. Kölcsönösen tartsuk tiszteletben mások véleményét, ugyanis a FÓRUM épp ezért van. Ha nem haragszol, magam részéről ezt a kis polemiát befejezném....újat nem tudok írni, a leírtakat pedig nem ismételem meg...Ugye, nem gond? Kellemes készülődést, vidám-békés Ünnepeket
  2016.12.23. 09:27:46 (467)
Igen, leginkább, hogy ma is dolgozom még, és csak este érek haza... Attól, hogy struccpolitikát folytatsz ezzel kapcsolatban, még valós problémáról beszélünk... persze leírva is fájni szokott az igazság.
Neked is békés ünnepeket!
  2016.12.23. 08:33:34 (466)
Kellemes Karácsonyi Készülődést...mindenkinek lenne tennivalója ehelyett

Boldogságos Ünnepeket!
  2016.12.23. 08:04:18 (465)
És elképzelem a Férjed,milyen örömmel készitette az ajándékot a gyerekeknek,utána meg milyen érzések lehettek benne!!!Hát ez elszomoritó!Gondolom a lego jobban jött volna,az hogy valaki csak nekik időt és energiát nem sajnálva késziti az ajándékot nem számit semmit sem.
  2016.12.23. 08:00:21 (464)
Az Én nagybátyám egy balesetben elvesztette tőből a bal lábát és a jobb kezéről az ujjait.Gondnokként dolgozik,söpör,füvet nyir,ablakot pucol létráról,műlábbal.Nem várja a sült galambot.Azt sem hiszem el,hogy sosem akad semmije Attilának,amit cserére felajánlhatna.Sok dolgot kitesznek az emberek,ami nem kell nekik,gyüjtögethetne,és felajánlaná élelmiszerért.Persze,ingyen könnyebb kapni.A Nekem irt leveléből számomra egyértelműen kitűnt,hogy az égvilágon semmit nem hajlandó csinálni a segitségért cserébe.Minden alternativára talált kifogást,úgyhogy a számomra itt nincs több kérdés.
  2016.12.22. 18:36:01 (463)
Más hirdetések körül is van időnként némi furcsaság.
Megjelent egy kérés a napokban, ami (engem is) arra ösztönzött, hogy segítsek, annak ellenére, hogy a "bajban lévő" előző nap feltett két hirdetésében szaloncukrot, a másikban Milka csokoládét akart.
Az én józan paraszti eszem azt diktálná, hogy ha bajban vagyok, akkor inkább kérjek 1 olajat, tejet, lisztet, vagy egy kis gyümölcsöt, olyat, ami az étkezés fontos része lehet, nem nassolni való. Mert ha baj van, akkor az elhanyagolható, akár ünnep van, akár nem.
Megpakoltam egy csomagot, az alapvető élelmiszerek mellé betettem minden meggyőződésem dacára egy csomag szaloncukrot és 2 tábla Milkát is. Gondoltam, hátha én látom másképp, hátha én vagyok túl gyakorlatias, karácsony jön, hadd menjen.
Aztán megtudtam, hogy terítőt akar lisztért cserébe. Hiába hívtam ki a futárt, elküldtem és nem adtam fel a csomagot!
Nem fogok azért lemondani dolgokról, hogy mások felelőtlen életvitelét segítsem elő. De nem ám!
Aki ajándékba kapott lisztet és megszorult, nem krumplira, rizsre, tejre, vagy egyéb ehető dologra kellene hogy cseréljen, ha józan ésszel végiggondolja az ember?
Minek egy terítő, ha nincs mit ennem?
A szóban forgó csere megtörtént. Akik az illetőnek ajándékoztak többek között lisztet (amiből stercet, nokedlit, palacsintát lehet készíteni, egy kis élesztővel kalácsot, kenyeret), hogy megkönnyítsék az életét, lett egy szép, karácsonyi terítő.
Száz szónak is egy a vége, én annak segítek szívesen (ha tudok), aki felelősségteljesen gondolkozik és nem herdálja el, amit kap.
  2016.12.22. 15:52:08 (462)
Ne haragudj Juli, de azért nem eszik olyan forrón a kását... Rengeteg embert ismerek, akik ilyen-olyan egészségügyi állapotban vannak, de dolgoznak. Ahogy írták mások is, vannak könnyített munkák, ilyen a telefonos stb. Egy gyógyszerforgalmazó cég folyton keres diszpécsereket, a fizetés sem rossz, persze ehhez 2-3 műszakot kell vállalni. A vőlegényem is ott dolgozik, csak ő raktáros 3+1 műszakban. És nem hisztizik, hogy nehéz, pedig rengeteg balesete volt biciklis futárként, mert az idős emberek többsége nem való kormány mögé, ő meg ennek issza a levét... leszakadt hátizom, feldagadt sípcsont, amire azt mondták a dokik akkor, hogy vagy megmarad a lába vagy nem... És fizikai dolgozóként helytáll. Szóval nem kell annyira túldramatizálni a dolgokat, hanem megoldást keresni. De ha sokan etetik a trollt, akkor az lesz a vége, hogy folyton csak a kifogásokat gyártja majd, miért nem megy dolgozni... Ezzel csak az a baj, hogy a gyerekek isszák meg a levét. Nagyon okosan írták a többiek, hogy a munkaadók kedvezményt kapnak a leszázalékolt munkavállalóik után, akár csak a nyugdíjas munkavállalók és diákok után. Én azt látom, hogy ez az édesapa sajnos vérszemet kapott, nem tudom, hogy az ünnepek miatt csak, vagy mert etetitek lassan két éve... Itt fel tudnám hozni példaként katus82 esetét, akinek igen fura kérései voltak évekkel ezelőtt és érdekes módon ő is elpofátlanodott idővel. Mint ahogy néhányan... A pecabotos hasonlat pont ezért tetszett, de már nem emlékszem, ki írta.
  2016.12.22. 10:47:31 (461)
Nem akarom ragozni, de: az Adatlap szerint, Attila édesanyja is velük él, gondolom, a feleségre tud felügyelni. Már, ha kell. Vvannak könnyebb munkák, amit leszázalékoltak is elláthatnak, sőt, van olyan program, amely az ilyen nehézségekkel küzdő munkavállalók alkalmazásánál, a munkaadót támogatja, motiválja. Ha azonban megállíapítást nyert, hogy valaki semmilyen munkát sem tud ellátni, akkor ez megmutatkozik a leszázalékolás mértékében, annak anyagi vonzatában.
Tűnhetek szőrös szívűnek, de a véleményem változatlan, aki vissza akarja kapni a gyerekeit az állami gondoskodásból, tenni kell érte. Ez a mentalitás, a másokra való támaszkodás, nem vezet sehová.

Persze, amit írtam már: mindenki eldöntheti, támogatja-e Attilát.

Jó, hogy kifejthettem a véleményem, ezennel a részemről lezártnak tekintem a dolgot..
  2016.12.22. 10:00:07 (460)
Sajnálom nagyon egyébként... minden betegség vacak dolog, senkinek nem kívánom!!
De azért legyünk tisztességesek.
A betegség nem mentség arra, hogy valaki kap mikulás csomagokat, játékokat, többet is (az ad6 ünnepségről is kapott sok mindent), és aztán úgy csinál mintha nem kapott volna annyi mindent, nem vitt volna annyi mindent, két napra rá újra kér.
  2016.12.22. 09:44:17 (459)
Gondolom akkor le van százalékolva,... ha olyan súlyos szívbeteg.
És akkor kap járadékot, meg a munkaügyi központ (elvileg) segít neki ülőmunkát találni (telesales, ügyfél-szolgálatos, stb.), ha akar mellette dolgozni. Vannak cégek akik a csökkent munkaképességűeket direkt foglalkoztatják, ott is lehet próbálkozni. Ha esetleg nem is hamar, de pár hónap alatt biztosan akad neki való munka.
Mióta nem dolgozik? amióta a gyerekeket elvitték? vagy már előtte sem?
Vagy ha a felesége felügyeletre szorul, akkor őt ápolja, és ápolásin van? Gondolom akkor a felesége is le van százalékolva, ha 24be kell felügyelni.