2014.01.01. 19:39:24 (9)
sok kényelmes ember van én utazok 50km-ert másnak egy metro megálló is sok ami még gyalog is kb csak 10 perc .
  2014.01.01. 18:53:49 (8)
ha mindenki így állna hozzá akkor nem lenne egy csere sem
mindenképpen szükséges a rugalmasság MIND A KÉT FÉL részéről
ha egyik sem hajlandó rá akkor nem lesz csere
nem lehet elvárni a másiktól h majd ö alkalmazkodik...

persze nem kötelező a csere ...
de akkor kérdem én miért vagy itt?
  2013.12.31. 12:26:37 (7)
Sziasztok!

Szerintem ezen az oldalon semmi sem kötelező!Semmilyen előírás nincs arra kinek hogy kéne hurcolnia a gyerekeit.

Én mindig azt kérdezem először:mit kér érte,és hol tudunk cserélni.
Ha úgy látom az időmbe nem fér bele,vagy éppen ellenkező irányba esik akkor inkább nem kérem.
Szerintem mindenkinek magán ügye miért tud,vagy nem tud valamit teljesíteni.
Viszont ezt írja ki/meg egyértelműen,mint én az adatlapomon.
Akkor minden félreértés elkerülhető,és nem esünk abba a hibába,hogy mi próbáljuk megmondani kinek hogy kéne csinálnia.
  2013.12.20. 12:10:52 (6)
en az inkabb rugalmatlan cserepartnerek koze szamitok. en is inkabb itthon cserelek (ha egyaltalan) vagy hazhoz megyek. nekem ugyan "csak" ket gyerekem van, viszont senki segitsegem nincs. meg annyira se, hogy egy kenyerert leugorjak egyedul a peksegbe. sajnos. mindenkinek mas a keresztje. en nem tudom azt megtenni, hogy idore valahol talalkozzunk, mert tudom ugy is, hogy nem fog osszejonni es senkit nem akarok varatni a hidegben/esoben/40 fokban, meg amugy sem. Ezert inkabb igy beszelem meg. Hazhoz is megyek, de akkor is egy legalabb 2 oras ido intervallumot adok meg, mert nem tudok ennel pontosabbat igerni. Nem tudom, mikor kel fel a gyerkoc, epp indulas elott lesz kakis a pelenkaja es ujra kezdeni a vetkozest/oltozest, ezek nem konnyu dolgok, foleg ugy, hogy soha senki nem vesz le terhet a vallamrol, igy nagyon faraszto tud lenni. hat ilyen dolgok is elofordulnak, es utana engem az nevez rugalmatlannak aki csak akar, kisebb gondom is nagyon ennel. En pl postazni kifejezetten szeretek, addig sem kell igazodnom senkihez.
  2013.12.20. 11:12:10 (5)
Habár egyértelműen kikerülhető minden vitás kérdés ez ügyben, ha az illető szépen odaírja miért kell neki házhoz vinni, vagy miért csak ott jó. (Akad aki beteg, aki gondozza a beteg gyerekét, stb.. szóval megmagyarázni lehet, és nem árt.. szerintem.)
  2013.12.20. 11:05:40 (4)
Hát igen.. az ilyenek mindenkit idegesítenek szerintem.

A többség azonnal, itt és most akar cserélni, vagy csak egy fix hely és idő jó... de valahol megértem, hiszen mindenkinek van élete, család-gyerekek, munka, betegség, stb. Sok a rászoruló, kell a cseredolog, akadályoz a meló, a gyerekek, (Habár Claritasa három gyerkőccel is simán mászkál cserélgetni, adni.. Most nem fényezni akarom, ez egyéni tapasztalatom róla.)
De tökre megértem azt is, aki meg nem akar apró babával mászkálni a városban bkv-zni.. nem ítélem el,.. akkor sem ha más meg könnyedén cipeli ide-oda a babáját. És nem hiszem, hogy több-ügyesebb-különb ember az, aki cipeli a babáját. Más. Lehet akad olyan dolog/akadály, amit meg ő vesz nehezen, az otthon babázó meg könnyedén.

Nehéz kiszűrni ki az aki simán csak lusta, és ki az aki valami más miatt cserél helyben.
  2013.12.20. 06:09:20 (3)
Kedves Dati


Én ezt nem tudtam, hogy ott dolgozol. De akkor is példa értékű a rugalmasságod
Hidd el, hogy ha csere lett volna akkor én is elmentem volna budaörsig, hiszen oda elég sokat járunk és volt már ott cserém és nem volt gond, hogy oda kellett mennem.

Örültem, hogy megismerhetellek.


Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kívánok

Erzsi
  2013.12.20. 05:51:58 (2)
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy az utam nem arra ment (volna) hanem - munka után - éppen az ellenkező irányba, viszont, amit kaptam, azt ajándékba kaptam és az egyértelmű, hogy érte mentem. A segítséged nélkül nem tudtam volna megoldani, hogy megkaphassam, illetve, hogy az ajándékozónak ne kerüljön még postaköltségébe is + az idejébe, hogy sorba áll a postán a kedvemért. Ha a kettőnk közötti cseréről lett volna szó, valószínűleg megkértelek volna, hogy félúton találkozzunk. Érden lakom, és Budaörsre járok dolgozni. Sajnos sok-sok cserém azért nem tud létrejönni, mert bérletem nincs, autóval pedig beljebb menni a városba, plusz parkolni már túl költségessé tenné a cserét. Ráadásul, ha munkából egyenesen hazamegyek, akkor is este 6-fél 7 körül érek haza.
  2013.12.19. 22:24:53 (1)
Nem értem azokat a csere partnereket akik ragaszkodnak ahhoz, hogy csak a helybe lehet vinni a cserét.

Ha én felteszek valamit és ajándékba adom akkor véleményem szerint az a minimum, hogy érte jöjjön.
De ha én jelentkezem a cserére akkor természetes, hogy megpróbálok egy olyan pontot találni ahol mind kettőnknek jó a csere.

Egy kedves barátnőm aki szintén az oldal tagja és vidéken él szeretett volna cserélni. De mivel nem tudta megoldani csak úgy, hogy közvetíttek.

De akivel lett volna a csere az éppen itt dolgozik a közelembe azaz ezen a lakótelep ahol élek.
Mondtam a barátnőmnek, hogy mondja oké a csere csak akkor ne keljen nekem a város másik végébe mennem hanem akkor a cserét bonyolítsuk le itt.

Nem volt jó a hölgynek, hogy a csere amit adott volna kb. 2 kg és amit kért érte az sem lett sokkal több. Neki a lakására kell, hogy vigyem.

A barátnőm megköszönte és azt mondta, hogy érdekes neki mindent a lakására kell vinni. (nehogy megemelje magát?) Bocsánat senkit nem akarok megsérteni de ekkor lustaságot és kényelmet még soha nem láttam, miért kell a lakására vinni hiszen itt dolgozik vagy annyira nehezére esik, hogy 2 kg vagy max. 3 kg megemeljen?

Kicsit, egy-két felhasználó elvan varázsolva, persze van olyan esett is, hogy egészségügyi okok miatt vagy más miatt nem tudd érte jönni, ezt meg is értem, de ezt nem tudom és nem is akarom. Nekem nincs bérletem bár ki is mit gondol nekünk sincs benzinkutunk ahol ingyen adnák a benzint. Érdekes Dati érte tudott jönni amit kért neki nem esett nehezére, hogy eljöjjön hiszen úgy is erre ment az útja és nem várta el, hogy a helyébe vigyék a kapott terméket. Gondolkodjon el az aki ezt teszi a másikkal, mert elhiszem, hogy kényelmesebb ha helybe viszik a cserét de azért a pofátlanságnak is van határa.

További szép estét

Erzsi