2011.12.02. 20:22:02 (71)
Moderálva
  2011.11.23. 20:03:04 (70)
no igen
ez az amiről írtam
ha tényleg olyan az ok akkor természetesen megértem (pl egészségügyi)
de van olyan amit nem tudod megérteni: a takarózás !
de emiatt még senkinek sem adtam negatívat és nem is fogok
nekem a posta is legalább 30 perc séta oda és még egyszer ennyi vissza ) az h mennyi a költség hát....
inkább ha lehet bemegyek Pestre
mondjuk mielőtt ráírok valakire megnézem az adatlapját ha nem vállal postás és nem is hajlandó otthonról kimozdulni akkor inkább nem írok neki
pedig sokszor volt olyan aminek örültem volna de ezekkel a feltételekkel nem tudom vállalni

szerencsére azért sok jó példát is tudok olyanokat akik kicsit hozzám is alkalmazkodtak
  2011.11.22. 22:52:53 (69)
Számomra nagy segítség ez az oldal, olyan szükséges dolgokhoz jutok hozzá töredékéért a bolti árnak, amit egyébként nem tudnék megvenni. Néha el sem akarom hinni, hogy létezik egy ilyen oldal, és rátaláltam. Örömmel tölt el, amikor azt látom, hogy összefogás van a bajba jutottakért. Bár én csak ritkán, és nagyon szerényen tudok segíteni, de már az is jó érzés, ha valakinek örömet okoztam egy hibás, ingyen elvihető dologgal, mert ő még így is tudja hasznosítani. Másrészt jó érzés tartozni egy közösséghez. Barátokra is találtam, van akivel már többször cseréltünk, közben összebarátkoztunk, telefonon is beszélünk egymással, esetleg talizunk. Jókat tudunk lelkizni, és nem kell a gondjainkat egymás előtt szégyellni, mert hasonló helyzetben vagyunk.
  2011.11.22. 20:52:30 (68)
Jó olvasni, hogy akad mobilis ember...
Én sem szeretem amikor valaki a "gyerek" mögé bújik. De észre kell venni, hogy itt sokan vannak, akik nem képesek utazgatni. Vagy ők maguk nem éppen egészségesek, vagy gyermekük nem az.
Én például meggondolom a távolságot mindig, hiszen nem biztos hogy épségben visszaérek... Valamikor egész nap pörgök, aztán másnap felkelni sem bírok. Úgyhogy "önző" módon a közelben közlekedem csak (ha éppen ne-adj-isten rosszul lennék, hazaérjek hamar)... és használom a postát. Néha van ami belefér egy postakész borítékba (100-170ft), ellenben a BKV jegy darabja 320ft, nem beszélve az időről.

  2011.11.22. 16:09:14 (67)
Egyetértek a hozzászólásoddal,ha valaki akar postázzon, ha akar utazzon órákat egy csere miatt, vagy ne tegye meg ezeket,mindenkinek saját döntése mit vállal egy csere miatt.Ennyi és pont.
  2011.11.22. 14:24:33 (66)
Hogy ki hogyan utazik, mennyit vállal, a saját döntése. Egy közösség tagjaként viszont, mások saját döntéseit is illik tiszteletben tartani.
Mindenkinek joga van ahhoz, hogy eldöntse, számára mi vállalható, és mi nem. Senkinek nincs viszont ahhoz joga, hogy ezért negatívan ítélje meg. Azért van a kommunikációs lehetőség, hogy mikor valakivel felvesszük a kapcsolatot, tisztázzuk, számunkra és a másik számára mi elfogadható. Ha sikerül közös nevezőre jutni, nagyon jó, ha nem, akkor tudomásul kell venni, és kész. Mindenki maga dönti el, miért mit kér, mivel meddig utazik, postáz, vagy nem, stb. Miért kellene magyarázatot adni arra, hogy én meddig utazom, és miért lenne mindenki számára etalon, hogy más, akár sok kisgyerekkel milyen mozgékony, vagy mire hajlandó? (Egyébként, én bárhová elmegyek.)
Ha valami nekem nem éri meg, megköszönöm, nem kérem, nem megyek érte. Ha valaki túl sokat kért valamiért, túl sokat vár tőlem, annak más hirdetését is figyelmen kívül hagyom, de nem szidom. Lehet, hogy másnak így is megfelel. Ha nem, eltűnik, vagy változtat az illető.
  2011.11.22. 13:16:21 (65)
hmm

nem vagyok túl régi itt
de én is kicsivel (11hónapos) utazom én nem Pesten belül
ha kell útnak indulok Gödöllőről h bejöjjek Pestre és nem csak egyszer fordult elő h mind a 3 gyerek velem volt

érdekes megfigyelés h sokan ezt nem vállalják be még Pesten belül sem ! ha kell a cucc akkor gyere ide mert én bizony nem megyek sehova még egy közeli csomópontba sem !!!
és be Volánozom/BKV-zom emelem a babakocsit benne a lányommal a cserékkel egyebekkel fel és le

ami meg az eredeti kérdést illeti:
mert jól érzem magam tőle izgi dolog figyelni kinek mi felesleges kicsit olyan mintha egy bolhapiacon vadászgatnék "kincsekre"
és jól esik néha amikor lehetőségem van rá segíteni ezzel-azzal másokat
  2011.11.22. 11:56:01 (64)
Mint újnak, nekem elsősorban érdekes megfigyeléseket és többnyire jó tapasztalatokat jelent az oldal. Mivel én is azt gondolom, hogy a világon az egyik legnagyobb örömet okozó dolog (persze, mentálisan egészséges embernek), ha a szűkebb, vagy tágabb környezetünkben segíteni, másokkal jót tenni, szeretetet adni, kapni tudunk, az ilyen közösségek kialakítása és fenntartása mindenképpen dicséretet érdemel. Az egyik legnehezebb dolog, hogyan érjük el egymást, és ehhez ilyen oldalakra, lelkes „mozgatókra” van szükség.

A problémát az jelenti, hogy – nehogy bárki megsértődjön, nem szeretném(!), csak én így látom – amikor egy szerveződés bizonyos kereteken túlnő, a fenntartásához kevés a laikus, jó szándékú lelkesedés. A segítésnek mára már tudománya van, és nem véletlenül. (Míg úgy nem határoztam, hogy hivatásszerűen akarom ezt csinálni, én sem gondoltam volna, mennyi mindent rosszul tudok és teszek, ma meg ott tartok, hogy kételkedem benne, hogy egyáltalán, valaha is, megfelelően tudom majd végezni a dolgom. A tanított szakmai hibák, tiltott viselkedésformák egyikét-másikát látom itt is rendszeresen megjelenni, de azt hiszem, a dolog alapjában véve elfogadhatóan működik.)

Az oldal használói természetes módon különbözőek sok dologban, ugyanakkor nem mindenki veszi tudomásul, hogy nem lehet egyforma az intelligencia, az empátia, vagy a toleranciaszintünk, és bizonyos élethelyzetben lévő, bizonyos személyiségjegyekkel rendelkező emberektől nem is várhatjuk el, hogy ez a szint magasabb legyen, mint amilyen. Az elvárásainkat nem lehet magunkból kiindulva kialakítani, ha valóban nem csak egy rétegprogramot, hanem egy tágabb, mindenkit befogadó, segítő dolgot szeretnénk fenntartani.

Én még kevés emberrel találkoztam itt, érdekes módon éppen az elkedvetlenedőkkel, vagy, épp egy kitiltottal. Így Ninával igen, aki bár érezhetően csalódott volt a kevés segítőszándékú jelentkezés miatt, kedves volt, és nem bántam meg, hogy a kérését látva segítettem, sőt, én örülök, hogy elfogadta. Tücsöktücsök és egy ismerősöm között csak futárkodtam, de mégis, egy kedves, tündéri, segítőkész anyuka barátságával érzem magam gazdagabbnak. Én nem szeretem a szigorúan, kőbe vésett szabályokat, az értelmes embernek tudnia kell, mikor jelentsen az korlátot, és mikor csak rugalmasan alakítható határvonalat, így itt néha azt gondolom, túl mereven mennek itt a dolgok, de elfogadom, és pl., a tapasztalataim alapján (a saját, végeredményben pozitív ellenére), az első cserepartnerem kitiltását jogosnak érzem.

Összegezve, én úgy látom, az oldal működése több segítséget és jót jelent, mint problémát, ami viszont egyre növekvő felhasználói létszám mellett mindig kivédhetetlenül jelen lesz, még akkor is, ha a háttér professzionálissá válna. Egyszerűen be kell látni, hogy a világ nem tökéletes, meg kell tanulni tájékozódni benne, és akkor élhető. Ha senki nem ad többet, mint amire lehetősége van, és bosszankodás helyett, a jövőben csak elkerüli azokat, akiket kizárólag az önző ügyeskedés vezet, nem lehet baj. Miután megismerték a kizárólag mások kihasználására törekvőket, a tolerálhatatlanul önzőket, kikopnak innen maguktól, mint a piacról a nem kurrens árucikkek. (Bocsánat a regényírásért!)
  2011.11.22. 09:23:02 (63)
Nekem sok sok virágot s virágmagot így hát sok szépséget az élet egy szeletéből,érdekes sokszor nagyszerű emberek megismerését.. szóval sokat kaptunk mi itt
  2011.11.11. 17:19:25 (62)
Lehet hogy nekem rohadt nagy szerencsém volt? Eddig még bárkivel cseréltem, mindenki ott volt pontosan, megbeszélés szerint. Egyszer-kétszer volt ugyan egy pici kavar, de aztán gyorsan helyrejött...
De ha nem így lett volna, én max tíz percet várnék, kutyahidegben max ötöt! Mert ha én tudok menni pontosan, tudjon más is, én is BKV-val járok, nem helikopterrel... jön ám az a busz vagy villamos, csak idejében kell kiállni a megállóba!
Aki pedig nem érkezik meg a fent említett max öt-tíz perc alatt, az, ha mégis kell neki, legközelebb érte jöhet, én biztos hogy annak aki késett, többet semmit nem viszek sehova!
De mondom, biztos szerencsés vagyok, eddig minden rendben volt...
  2011.11.10. 21:11:40 (61)
Hát ha nem mondod akkor tényleg nem értemén is sokszor megjárom hogy megbeszéljük aztán mielőtt indulnék felhívom s erre jön a válasz ja nem megyek.Ez a jobbik eset de a napokba is kaptam olyan hogy hidegbe fél órát vártam a nagy senkire.Kiderült nem jön...és akkor csodálkozik mindenki hogy nem viszem sehova akinek kell jöjjön érte?
  2011.11.10. 18:12:19 (60)
Ebben nem az volt a gond, hogy lemondta, hanem nem volt benne gerinc, hogy megírja, ha nem kérdezek rá. Tőlem is volt már ember, aki elvárta volna, hogy az ajándék cuccot feladjam saját költségre postán... ehhez is arc kell!
  2011.11.10. 18:09:33 (59)
Nem csak a gyerek az akadály. De ezt úgysem értenéd, hiába is mondanám. Amúgy amikor kell én megyek, én annyit kértem csak, hogy legyen hétvégén. Ha ezt nem lehet megérteni, akkor tényleg gondolkodom, hogy kell-e ez így.
  2011.11.10. 10:04:15 (58)
Tudod Tündi teljesen igazad van. Csak sajnos sokan mégsem így gondolják... volt olyan aki elvárta (volna), hogy az ingyen adott dolgot is a helyébe vigyem...
Amúgy pedig az oldal klassz, probléma csak egyes tagokkal van. Szerencsére azonban a nagy többség nem olyan!
  2011.11.10. 08:10:35 (57)
Azt gondolom, az nem csalódás, ha valaki valamiért túl sokat kér, az egy üzleti ajánlat, amit ha akarsz elfogadsz, ha nem akarsz, nem fogadsz el. Ha valaki szerdán lemondja a szombati cserét, az sem tűnik megbocsáthatatlannak.
Azt írod: "leanyáztak...nem tudtam vállalni megbeszélt cseréket" - hidd el, amikor másvalaki mond le egy cserét, megbeszélt találkozót, neki is lehet pont ennyire elfogadható indoka, mint neked.
Kicsivel több megértés, türelem, nem csak a saját problémáink iránt, és kevesebb lesz a csalódás!
  2011.11.10. 07:23:58 (56)
Ha az oldalba csalódtál akkor miért van szükséged az oldalra?Ahogy Andi mondta nem az oldalba hanem az emberekbe.Még valami miért vállalsz olyant ahol benne van a pakliba hogy utaznod kell gyerekkel?Ha te adod fel a hirdetést akkor menjen oda az akinek kell,ha te jelentkezel akkor viszont nem várhatod el hogy oda vigyék neked a gyerekre való tekintettel.(magam is vonatozok,buszozok,trolizok,vi llamosozok hol 1 hol két kicsivel volt példa hogy babakocsival és ölembe a másikkal mert kellett valami érte mentem.A gyermek nem akadály-szerintem)
  2011.11.10. 06:51:58 (55)
Szerintem te nem az oldalban csalódtál, hanem az egyes emberekben. Értékeld őket megfelelően, jelezd felénk, vagy írd be a megfelelő topikba, hogy mások ne járjanak úgy mint te!
  2011.11.10. 04:48:11 (54)
Én már rengeteget csalódtam az oldalban. Az, hogy baleknak néznek (pl egy porszívóért a bolti árért kérnek élelmet. Akkor már elmegyek a boltba megvenni az új porszívót...) vagy az, hogy nem számít, mit beszélek meg valakivel. Ez a minap történt, természetesen név nélkül. Megbeszéltük, hétvégén cserélünk, ez volt azt hiszem hétfőn. Szerdán udvariasan rákérdezek, mikor találkozzunk szombaton és hol, erre jön a válasz, már odaadtam msnak. Ez ok, mindenki azzal cserél, akivel akar, de akkor miért nem szól? Nincs ennyi gerinc??? Nembeszélve arról, hogy rengetegen leanyáztak, amikor körbetartozás (építőipar) miatt a párom nem kapott fizetést és nem tudtam vállalni megbeszélt cseréket, vagy amiért egy kicsi gyerekkel, babakocsival nem tudok buszozni, vagy amiért egy kicsi babával estére nem megyek a világ végéről a belvárosba cserélni. De itt azért leírom, ha még esetleg nem vették volna észre az érintettek, utána ha írnak levelet, azt olvasatlanul törlöm! Megjegyzem, kinek nem szabad figyelni a hirdetését akkor sem, ha szükségem lenne az adott dologra. De azért akadt itt valaki az oldalon, akivel nagyon szép barátság kialakult!
  2011.11.09. 14:28:22 (53)
Én is nagyon szeretem ezt az oldalt..szinte a kezdetektől itt rontom a levegőt.
sok sok segitséget kaptam olyanokat is amiről álmomba nem gondoltam volna..sajnos voltak kellemetlen pillanataim is de erről nem az oldal tehet..de ezek elenyészőek azokhoz a szép dolgokhoz amit itt ezen az oldalon kaptam és tanultam..sok szép barátság kötödött itt..és remélem hogy hosszúú jövöje lesz még ennek az oldalnak..köszönhetően a remek szervező kézséggel rendelkező oldal üzemeltetőinek és jonéhány tagnak akik ha kell félretéve a saját gondjukat bajukat mennek és segitenek a másikon..köszönöm nekik..
  2011.11.09. 07:30:55 (52)
Szombaton találkozunk!